- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Bence burada sorun gerçekten araba almaktan ziyade daha farklı. Yani nişanının arabayı senden esirgemesi gerçekten tuhaf gelmiyor mu?Nı
Nısanlım topla paranı bakarız uygın birsey dıyor. Ama anne babası almamam gerektıgınj söyluyor
Ben geçen yıl ehliyet aldım. Geçen yıldan beri bir araba alma hevesim var. Belki diyeceksiniz işte durumun ne ki araba istiyorsunuz.Şuan nişanlıyım. Nişanlımın arabası sıfır ve büyük. Arabayı birkaç kez uzun yolda verdi bana. Evlenince de tek başına al şuraya git diye vermeyecegini zaten söylüyor. Bende 1 senedir para biriktiriyorum. Geçen ailesi bana ilerde destek olur size ev alırız dedi.Sende özel araba alma hevesinden vazgeç dedi. Annesi de onayladı ve ilerde verir arabayı dedi. Ben vardiyeli çalışıyorum. Evi ailesine uzak tutacagım.Forumdan ve etrafımda gördügüm kadarıyla evi uzak tutmakla iyi yapıyorum. Ben kendi paramı biriktiriyorum.Kimseden bir lira istemıyorum ama almak ıcın bırılerının onayına ıhtıyacım var. Ben yazın ek işte yapmak istıyorum.Sadece merak ettıgım çok şey mi istıyorum. Nısanlım ıkısının vergısı ve sıgortasının bızı zorlayacagını söyluyor. Ama bende o da calısıyor. Ki ben ek iş bıle dusunuyorum. Sadece sizden tavsiye istıyorum. Ben ehliyet aldım. Nısanlım zaten vermıyor. 3bın lıra verıp ehlıyet aldım o zaman neden aldım ben.
Arabanın masrafı çok. İki arabanın masrafı daha da çok. İki kasko, iki muayene, iki vergi, iki benzin parası, iki bakım ve arıza gideri demek.
Bizim eve 10bin giriyor ev kendimizin ona rağmen tek araba yetiyor ikinci arabanın masrafını düşünemiyorum bile.
Tek araba olunca da ayrıca yine kullanıyorsunuz. Biz de kimin işi varsa anahtar ona kalır.
6 ay sonra evlenecegız. Ben bır yandan kpss calısıyorum. Atanırsam sıfır alırız dıyor. Tabı o zaman ailesinin tepkısı ne olur bilmiyorum. Ama ben yaptıgım seylerı aılesıne danısmayı dusunmuyorum. Bana verse kullanmam ıcın bu kadar ınat etmezdım ama vermıyorBence arabayı alıp , sürmeyi ilerletebilirsin.
Evlendikten sonra biraz zor.
Ev işini erkek tarafı düşünsün.
Bende nişanlılık döneminde almıştım.
Ama evlendikten sonra haftanın bir günü arabayı kullandığımız için eşim sürüyor.
Ben ise unuttum.
Çok pişmanım ilerletemediğim için, evlenmeden önce aklında ne var ise her şeyi tamamla...
Evet , arabanın masrafı çok , vergisi, muayenesi, bakımı bitmez.
Ama kendinize az masraflı , uygun bir araba alabilirseniz fena olmaz.
Bir yandan kpss calısıyorum. Eger Atanırsam sıfır alacagım. 1 senedır para bırıktırıyorum. 2 sene daha bırıktırıp temız bırsey denk gelırse alacagım. Böyle az yakan. Kız kardesım aldı gayette memnunparanla ne yapacagina kimsenin karar vermeye hakki yok.
ama su var araba gercekten cok masrafli is
daha 2 saat once sanayide 4.500 liramizi birakip geldik
eger kaldirabilecek durumunuz yoksa araba sadece mazot al benzin al gaza bas git degil
bu ay sigortasiydi mazotuydu arizalariydi aku yenilemesiydi derken arabaya 6 bin lira harcamisiz.
yok 0 alacagim ben derseniz b 4 5 sene sorunsuz binersiniz sanirim ama araba gercekten buyuk masraf bunlarida dusunun oyle karar verin 2.arabaya
Şimdiden kazancınızla yapacağınız harcamaya karışıyor arabasınıda vermem diyor bana tuhaf geliyor böyle şeyler eşine arabasını neden vermez ki ya da o arabasını vermiyorsa sen neden kendi paranla arabanı almayasın ve vergini sigortanı kendi maaşınla ödemeyesinBen geçen yıl ehliyet aldım. Geçen yıldan beri bir araba alma hevesim var. Belki diyeceksiniz işte durumun ne ki araba istiyorsunuz.Şuan nişanlıyım. Nişanlımın arabası sıfır ve büyük. Arabayı birkaç kez uzun yolda verdi bana. Evlenince de tek başına al şuraya git diye vermeyecegini zaten söylüyor. Bende 1 senedir para biriktiriyorum. Geçen ailesi bana ilerde destek olur size ev alırız dedi.Sende özel araba alma hevesinden vazgeç dedi. Annesi de onayladı ve ilerde verir arabayı dedi. Ben vardiyeli çalışıyorum. Evi ailesine uzak tutacagım.Forumdan ve etrafımda gördügüm kadarıyla evi uzak tutmakla iyi yapıyorum. Ben kendi paramı biriktiriyorum.Kimseden bir lira istemıyorum ama almak ıcın bırılerının onayına ıhtıyacım var. Ben yazın ek işte yapmak istıyorum.Sadece merak ettıgım çok şey mi istıyorum. Nısanlım ıkısının vergısı ve sıgortasının bızı zorlayacagını söyluyor. Ama bende o da calısıyor. Ki ben ek iş bıle dusunuyorum. Sadece sizden tavsiye istıyorum. Ben ehliyet aldım. Nısanlım zaten vermıyor. 3bın lıra verıp ehlıyet aldım o zaman neden aldım ben.
6 ay sonra evlenecegız. Ben bır yandan kpss calısıyorum. Atanırsam sıfır alırız dıyor. Tabı o zaman ailesinin tepkısı ne olur bilmiyorum. Ama ben yaptıgım seylerı aılesıne danısmayı dusunmuyorum. Bana verse kullanmam ıcın bu kadar ınat etmezdım ama vermıyor
Ben geçen yıl ehliyet aldım. Geçen yıldan beri bir araba alma hevesim var. Belki diyeceksiniz işte durumun ne ki araba istiyorsunuz.Şuan nişanlıyım. Nişanlımın arabası sıfır ve büyük. Arabayı birkaç kez uzun yolda verdi bana. Evlenince de tek başına al şuraya git diye vermeyecegini zaten söylüyor. Bende 1 senedir para biriktiriyorum. Geçen ailesi bana ilerde destek olur size ev alırız dedi.Sende özel araba alma hevesinden vazgeç dedi. Annesi de onayladı ve ilerde verir arabayı dedi. Ben vardiyeli çalışıyorum. Evi ailesine uzak tutacagım.Forumdan ve etrafımda gördügüm kadarıyla evi uzak tutmakla iyi yapıyorum. Ben kendi paramı biriktiriyorum.Kimseden bir lira istemıyorum ama almak ıcın bırılerının onayına ıhtıyacım var. Ben yazın ek işte yapmak istıyorum.Sadece merak ettıgım çok şey mi istıyorum. Nısanlım ıkısının vergısı ve sıgortasının bızı zorlayacagını söyluyor. Ama bende o da calısıyor. Ki ben ek iş bıle dusunuyorum. Sadece sizden tavsiye istıyorum. Ben ehliyet aldım. Nısanlım zaten vermıyor. 3bın lıra verıp ehlıyet aldım o zaman neden aldım ben.
Yok tabıkı danısmayacagım.aılesı dıyorkı altınlar falan bızde desteklerız bır ev alınır dıyor. Ama o evı 40 50 yasına kadar ödeyecegım.bir ömrüm ev ödemekle gececek. SWEETSıfır gerçekten çok büyük masraf.
Ve her sene araba değer kaybediyor.
Bence kendinize kullanışlı uygun araba almalısınız.
Eşlere kaldınız mı gerçekten işiniz zor.
Tecrübeli olarak size tavsiye veriyorum :) Çünkü evlendikten sonra o arabayı kullanmayı unuttun.
Bu arada tabii ailesine danışmayacaksınız.
Daha evlenmeden mesafeyi koruyun bence...
Yoo ben sımdıden 10bın toplıyacagım. Bu sene sonuna kadar en az 15 20bınım olacak. 2 seneye 30 olur tahmınen. Ki engel olursa ona sormadan alcam. Aılesıne kı kesınlıkle sormıycamBence şimdi aldın aldın yoksa ev borcu var geçim zor vs. Laflarla hiç aldırmaz ve senelerce içinde ukte olarak kalır
Aılesı verır arabayı dıyor. Kı vermez kac yıldır tanıyorum. Aılesı de kendine özel araba alma dıyor. Kı onlara ne onlardan para mı ıstıyorumArabamı evlenmeden önce aldım Allah’a şükür ve evlendikten sonra eşim daha üst modeliyle değişti eskidiği için
Kendi arabası benimkinden büyük ve daha pahalı sizin nişanlınızın kafasına göre bana vermemesi lazım ama asla sana tek başına vermem falan demez ben onunkini alırım o benimkini, şahsen bana öyle deseydi alınırdım hayatı bölüşüyoruz arabayı mı bölüşmicez erkek arkadaşınız da tuhaf ben sizin yerinizde olsam kırılırdım ama kayınvalideniz daha da tuhaf ona ne paranızdan alacağınız arabadan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?