Araba konusu :(

hibbo

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2023
191
277
18
Eşime altınlarla biraz birikmisle araba alalım diyorum ama yanaşmıyor yaşadığımız yer büyük bir şehir her şey çok uzak acil bir durumda ondan bundan araba istemekten bıktım ortaya altınlarımi bile koydum istemiyor böyle iyi diyor . akrabamiza oturmaya gittik yaşlı bir çifte , dönüşte taksi bulamadık tüm taksileri aradık o tarafa gelmiyoruz diyip kapattılar yürüdük onca yolu alışveriş yapacak oluyoruz tasiyamayiz diye bir kısmını sonraya bırakıyoruz hastane market çok uzak en önemlisi memlekete giderken çok zorluk çekiyoruz bıktım artık milletten araba isteyip durmaktan gaz parasını vs herseyini veriyoruz ama artık kendi arabamiz olsun istiyorum bende . İyice yukselicek almayacağız diye korkuyorum alsak en azından ödenir gider ama alamadigimizla kalicaz bu gidişle . Eşimi nasıl ikna edebilirim bu durumda yardımcı olun lütfen

Bir erkek araba satın almaya yanaşmıyorsa parası yoktur, bütçesi yetmiyordur. Tüm birikmiş parayı arabaya yatırmak doğru değil. Araba aldığın an benzini, yağı, bakımı, yıkaması gibi masrafları çıkar sürekli.

Eşinizin istememe nedeni ne? Birde arabayı alsanız ikiniz de kullanacak mısınız, yoksa sadece eşiniz mi kullanacak? Ne kadar bütçeniz var?

bizde çok zor durumdaydık arabamız yoktu deprem oldu herkes arabasında kaldı biz soğukta dışarda sel oldu taksi bulamadık acayip moralim bozuldu 2 çocuk var bi de kendimizi zorlayıp yaklaşıp 1 ay önce aldık yüzde 80 ini borç şu an çok zor bir süreçten geçiyoruz maddi anlamda ama en azından rahat ettik zaten 1 aya zam geliyor öyle böyle idare edeceğiz bence alın bir şekilde ödeniyor insan dişini sıkıyor

Tüm birikmiş değil iyi kötü bir araba alalım ayağımızı yerden kesecek diye istiyorum ben milletin arabasını alıp benzinini doldurtmaktansa kendi arabamiza masraf yapsak daha iyi yanı

İşte bende bu yüzden aldırmak istiyorum ama kendisi istemiyor malesef birde çocuk istiyor çocuğumuz olsa zirli zor olacak hersey

Tüm birikmiş değil iyi kötü bir araba alalım ayağımızı yerden kesecek diye istiyorum ben milletin arabasını alıp benzinini doldurtmaktansa kendi arabamiza masraf yapsak daha iyi yanı

Valla haklısın konu sahibesi. Para, altın birikim vb paralar kimde? Para sendeyse git al kendi üstüne bir araba. Hayatboyu mu onun buunun arabasında sürüneceksiniz? Eşin çok pasif ve ezik, almıyorum derse ben ya alıcaz ya boşanıcam derdim herhalde

Altınlar birikimler bende , inanın bende çok yoruldum milletin arabasını istemekten bazen yüzümüz tutmuyor istemeye , yürüyoruz dolmuşlara biniyoruz hadi binelim yürüyelim ben orasinda değilim işin ama acil durumlarda örneğin geçenlerde hastalandım çok kötü gecenin bir körü araba yok dolmuş yok yürüyecek halim yok mahfoldum gezmeye gidelim diyor gidelim dediği yer kaç km uzaklıkta bir dolmustan inip ötekine bineceksin evlendik evleneli gezmeye çıkmıyorum doğru dürüst sırf bu yüzden araba ha deyince bulamıyoruz yolda kalıyoruz memelekte gitmek ayrı bir dert zaten

Ben şunu anlamadım birikimleriniz ve altınlar araba almaya yetiyor mu yoksa üstüne kredi mi çekecekseniz? Erkekler genelde istekli olurlar araba almaya garip geldi bana eşinizin istememesi. Siz araba kullanabiliyor musunuz?
Araba almaya yetiyor cocuk da istediği için kendisi altınları harcamak istemiyor kredi çekelim altınlar dursun ödenir gider diyorum ona da gelmiyor

Durma o zaman madem para sende git al bir tane diyorum. Surat yaparsa ık mık derse de binmesin o zaman İstememe sebebi neymiş yani? ne sünepe bir adam.

Araba almaya yetiyor cocuk da istediği için kendisi altınları harcamak istemiyor kredi çekelim altınlar dursun ödenir gider diyorum ona da gelmiyor
ooo borçsuz harçsız alacaksınız daha ne istemiyor çocuk olunca daha büyük ihtiyaç

Durma o zaman madem para sende git al bir tane diyorum. Surat yaparsa ık mık derse de binmesin o zaman İstememe sebebi neymiş yani? ne sünepe bir adam.
Çocuk istiyor çocuk olursa o altınlarla masraflarını karşılarmisiz ama haberi yok çocuk için hastanelere gidip gelicez el kadar bebeyle dolmuşlarda sürünemeyiz evimiz her yere uzak bunun aşısı olacak kontrolleri olacak ha deyince gidemicez bunları dusunmuyor

ooo borçsuz harçsız alacaksınız daha ne istemiyor çocuk olunca daha büyük ihtiyaç
Ay bı anlatabilsem çocuk olunca daha çok ihtiyaç olacak hastanesi vs bitmeyecek diyorum anlamıyor da işin tuhafı daha ortada çocuk yok olmayan çocuğu düşünüyor

3.kez soruluyor bu sefer cevap vereceğinizi umuyorum araba kullanabiliyor musunuz? Rahatlıkla ödenip gidecek bir ekonominiz varsa almamanız hata zaten. Siz çalışıyor musunuz? Benim aklıma ekonomik sebeplerden başka araba istememe sebebi gelmiyor

benim eşimde ilk araba aldığımızda ehliyeti olmasına rağmen hiç aktif şekilde kullanmadığı için ık mık ediyordu almayalım diye çocuk doğacak çalışıyorum anneme götürüp getirmemiz lazım bunu söyledim baktı mecbur kaçış yok aldık o dönem sizin eşinizde kullanmaya korkuyor olabilir mi

Eşinizin daha önce araba kullanışlığı var mı, Araba kullanırken stres mi oluyor acaba diyecektim ama başkasının arabasını kullanırken daha çok stres olur insan. Herkes alın edin demiş ama eşiniz istemiyorsa bence bütçeyle ilgili bir sıkıntı vardır. Düzgün bir araba alacak para olması yetmez ki. Arabanın aylık masrafı en en az 1.5k. Çift maaş mısınız? Eve giren gelir ne kadar?

Araba kullanabiliyorum ama ehliyetim yok malesef eşimin ehliyeti var kullanabiliyor ben çalışıyordum yakın bir zamana kadar markette ve tekstilde çalıştım bir yandan okuyorum ama iş yerindeki bazı sebeplerden eşimin isteği ile ayrılmak zorunda kaldım

Çocuk olduğunda tek maaşla kredi odeyebilecek kadar maaşınız var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…