Öğrenebiliyorsan daha doğrusu eşin sabırlıysa tabi ki önceden öğrenmek daha iyiValla ben şu sıralar eşimle öğreniyorum iyice öğrenicem ehliyeti onda sonra alicam
Aslında tek amacım işe gidip gelmek ama henüz cesaretim yokBöyle civcivli yerlere gitme bence surtersen carparsan moralin bozulur ben hala market onu yapmıyorum
Otomatik değil maalesef teşekkürlerHayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler. Aracınız otomatikse rahat kullanırsınız.
Teşekkürler tavsiyeleriniz için bende kendimden çok ümitsizdim hatta bir defa kalma hakkı verdim kendime ama geçim şükür parkı da çok denedim ama bizim araba kursun park yerine sığmadı şimdi yavaş yavaş trafiğe çıkıp işe gidebilsen yeter diyorum ama bugün eşim verdi mesela hala eksiklerim var çok pratik lazımaynı durumdaydım.çok çok kötuydum.bır ay çalıştık müsait oldukça,eşimle.sonra kursa gittim.heyecanlandım sanki hiç araba sürmemiş gibi.alıştım ama her arabaya binişimde sanki yenı kullanıyor gıbıydım.eğitici bile ümidi kesmişti benden.ben yazılı sınavdan kaldım.(ıyıkı kalmışım belkı dıreksıyonu geçemezdim)o arada yine dıreksiyon çalıştım.ıkıncı yazılı sınavdan geçince dıreksyon sınavına gırdım.aşırı heyecanlıydım , adamlar beni beklettı yapacak olsan bıle yapamazsın sakin ol dediler . muhabbet vs ede ede parkur tamamlandı.bır kere yokuşta istop ettrdım.dıreksıyona vuruyorum hiç yapmadığım şeyı yaptım vs kendı kendıme konuşuyorum adamlar guluyor=)o anda heyecanım dındı tamam artık bitti dedim.boş verdim.parka geldik.park yaparken beni sürekli konuşturuyor yanımdakı.(parkta unuttuğum birşeyı hatırlattı önemli ipucuydu bana göre=) o arada parkı nasıl yaptım anlamadım.inerken bana kaçıncı dıreksıyon sınavın bu dedı.bende ilk dedim adam şaşırdı maşallah dedi.tabi bende şaşırdımm korkulacak birşey yok.kendıne guven.bol bol eşinle pratik yap.özellikle bıkmadan usanmadan parkı dene sürekli..şimdiki sorunum araba kullanıyorum ama tek yapamıyorum.
Sormayın mesela bütün virajda solladı adam beni tabi ben de yavaş gidiyorum korkuyorum çünkü ama eskiye göre hızlandım ama bana kalsa yirmiyle falan giderimKesinlikle pratik önemli olan zaten. Araç olmayan yol bulabilirseniz, hızınızı da hafif hafif yükseltirsiniz.. araç varsa arkadan sürekli datt dattt yaptıkları için panik olma ihtimaliniz cok yuksek..
Ya eşim de diyor bunu ama ben de heyecanla fren yerine gaza basarsam diyorum biraz ürkek kalıyorumKorkmayın, o araba siz frene basınca duracak çünkü.
Ben bunu düşünerek aşmıştım korkularımı, kaygılarımı.
O günden sonra yapmadım zaten hatta hocaya dediğimde eşinle çalışmak için erken dedi o zaman ama şimdi kendime güvenim geldi biraz dahaEşten hoca olmaz yani bence kurstan başka çalışma yapma şuanlık kurs bitiminde pratik yaparsın.Araç değişti sınavda pat diye kaldım.Arada annemin arabasıyla pratik yapayım diyordum.Keşke yapmasaydım tekrar sınav falan uğraşmak zorunda kaldım.
O günden sonra çalışmadım eşimle çünkü eşim beni çok geriyor ama şimdi mecburen pratik yaparken Yanımda olması gerekEşinizi dinlemeyin . Eşinizle de çalışmayın. Şimdilik sadece hocayla çalışın sınava yakın olmadı özel ders talep edersiniz. Ben de ehliyet aldım hemde hiç direksiyona oturmamıştım. Şuan arabamız yok kullanmıyorum ama alırsak eğer asla eşimden yardım talep etmicem insanı inanılmaz panik yapıyorlar. O yüzden eşinizle çalışmayın
Görümce gibi görümceymişMerhabalar.İlk sayfada yazdınız ya ,hani araba kullanamayıp ,şimdi çok rahat kullanan varmı diye?İşte ben!!ben 18 yaşında bile araba kullanmayı çok istiyordum.Babamcığım sağolsun bir kere öğretmenye kalktı.Arabanın için de ma aile organizede karşı yola geçtim. sonr agöreve başlayınca kursa yazıldım,bizim zamanımızda kursa gitmeden ,yazılı sınava girerek ehliyet alabiliyodun.Direksiyon dersi bile almadım. ama ehliyeti aldım.Sonra evlendim,eşime dedim bana öğret.Demez olaydım.Adam arabasına o kadar düşkün ki her hafta sanayide ..Bir iki kere onunla çıktık .. hepsi kzıızp arabayı kenara çekmemle sonuçlandı. ve bende korku oluşmaya başladı. Sonra benim gibi olan bir arkadaşımla biribirimize öğretmeye karar verdik.Bir iki kere kendi çapımızda takıldık. Oda işe yaramadı.Heves ya geçmiyor..işte 6 ay da bir içimdeki heves canlanıyor. 1-2 kere kullanıyorum sonra kendime bahaneler bulup vazgeçiyorum. Bir de bunun üstüne hamileliğimde bir hafta içinde önce ben kullandığım arabayı duvara çarptım,aradan 5 gün geçti bindiğim minübüs dümdüz yolda gitti arabaya çarptı,burnum kırıldı. ve ben hamilelik derken araba kullanma işini tamamen askıya aldım..Ama kendime nasıl kızıyorum,bak herkes kullanıyor.Şunlar kadar olamadın. sonra görümcem gitti,direksiyon dersi aldı. Abla dedi,bak sen de kullanaıyorsun ,gel ders al.Tuttu benim elimden götürdü derse. Dersi bırakmadım. Çokta faydası oldu. Kurs hocam panik olduğum konularda çok destek oldu. Trafikte dedi hiç telaş yapma,acelesi olan buyursun geçsin dedi.Arkamda arabalar yığıldı,aman beklemesinler diye telaş yapma dedi ...Ama araba eşte olunca ve bana düşmeyince ben yine kendimi bu konuda geri çekmeye başladım. arada kullandım yine Ama elim ayağım titiryor.
İçimdeki heves hiç geçmedi.En son kendime ucuzmu ucuz bir araba buldum. eşime bana bunu alsan ne var sanki diye mesaj attım.
Ne zamanki kendi arabam oldu ben o zamana araba kullanmaya başladım. İlk aldığımda 15 gün evin önünde yattı araba. Azcık eğim olan yerlerde bile çokkk kalkamadım.Elim ayağım titredi..Araba bile sollayamadım. Nefesimi tutup kullanıyordum.Şimdi gayet rahatım..Hiç korkma ,geç direksiyonun başına.yoksa benim gibi kullanmak için 40 yaşını beklersin..
Sınavı geçtim ama pratik gerek şimdi de valla ehliyetini cüzdanında bekletenleri anladım şu andaSakın eşinle çalışma, kurstaki hocanın öğretiş tarzına alışmak zorundasın çünkü sınav kurallarına göre anlatıyor ve uyguluyor. Sınavda el freni ile kalkarsan kaldın zaten. Ayrıca sınava gireceğin araba ile çalışırsan herşey daha kolay olur alışmış olursun.
Sınavı geçtim çöm şükür ama şimdi pratiğe ihtiyacım var yine eşimle çalışıyorum mecburen ama beni hala geriyor yalnız bu defa ben yapamam falan demiyorum zamanla diyorum yaparım işe gidebilsem yeter diyorum bu konuyu açtığımda keşke hiç bulaşmasaydım bu işe yan koltukta gidip gelseydim diyordumI ipek2890 araba kullanırken seni strese sokanların yanında kullanma çünkü sürüşünü ve kendine olan güvenini çok etkiliyolar.... Mesela sana kendimden örnek vereyim ben babamın arabasıyla pratik yaparken benim yanımda babam, arkada eşim otururdu arabayı stop ettiğimde ikisi birden kızarlardı bana elim ayağıma dolanır yine stop ettirirdim babam her defasında gaz ver gaz diye bağırırdı ama üstüste 10-15 kere stop etmişimdirneden çünkü onların baskısı yüzünden bütün motivasyonum bozulurdu o yüzden başarısız olurdum ama çok şükür kursun arabasını 1 kere bile stop ettirmedim orda kendimi rahat hissettiğim için hata yapma olasalığımda azalırdı.... Kendini kasmazsan en iyisini yaparsın dert etme zamanla çok daha iyisini başaracaksın kendine güven yeter
Allah korusun ama başkalarının arabalarına bindiğim zaman onların da dört dörtlük kullanmadığını görüyorum tabi can kaybına sebebiyet verecek şekilde kullanamama değil ben zaten ekstra yavaş gidiyorum hız beni ürkütüyor şimdilik sınavı geçtim inşallah hatasız kazasız kullanırımBir kaç ders daha devam edin. Hala panik oluyorsanız lütfen ehliyet almayın. Trafikte panikleyip kazaya sebebiyet verme riskiniz var. Herkes her şeyi yapabilmek zorunda değil.
Otomatik alma olanağım olsa hemen alırım sınavı geçtim şimdi sıradaki hedef işe gitmek ya aslında eşim her yere götürür ama dünyanın binbir türlü hali var yaş geçtikçe cesaret azalıyor refleksler azalıyor kötüleşiyor o yüzden daha fazla geciktirmek istemedimAynı sizin gibiydim. Hatta debriyajın yerini unutup eğilip bakmisligim bile vardır. Sonuç olarak ilk hedefim ehliyetimi almak oldu. Sonra da düz vites arabalarda iyi olamayacagima kanaat getirdiğim için otomatik bi araba aldım. Şimdi istanbul trafiğinde fink atıyorum diyemesem de kendi işimi kendim görüyorum. Çok şükür hiç kaza da yapmadım kazaya da karışmadım. Her arkadaşıma da şunu derim "Ben yaptıysam herkes yapar." Siz de yaparsınız doğru bir araba secimi ve biraz tecrübe sadece
İnşallah ben de süper kullanabilirim yaBen de senin gibi kotuydum ama simdi super kullanıyorum :))
De iki senedir okula çocuk getirip götürüyorum hiç trafiğe çıkmazken 3. Gün okul bahçesine girmiştim :)) oluyor yavaş yavaşAslında tek amacım işe gidip gelmek ama henüz cesaretim yok
Eşinin gitme yerine git yaparsın diye desteklemesi lazım. Ben bir kere birisinin evine dalacaktım, eşim zor kurtardı. Indim hemen, istemiyorum dedim vazgeçtim. Eşim olmaz sen yaparsın, şimdi bırakırsan öğrenemezsin, ben hep yanındayım yapacaksın falan dedi. Zor ikna etti.Evet maalesef bu aralar benim derdim de bu. Çok uzun zamandır ehliyet alma kararım vardı ama bu sene ancak geçirebildim hayata her neyse yazıldım kursa yazılı sınavı geçtim sıra geldi direksiyon derslerine
Daha önceden de düz yolda eşim ara ara gösterirdi bildiğim birinci ikinci vitesler ve kalkış ama öyle pürüzsüz kalkış değil birkaç stop falan
Neyse başladık derse ilk gün hoca daha önce oturdun mu direksiyona dedi evet ama bilmiyorum dedim başladık çok kötü değildim
İkinci derse geldik nedense daha kötüydüm ilk gün rampa kalkışı yapmayı öğrendiğim halde ikinci derste yapamadım ilk gün bile yapmıştım
Sonra eşimle yavaş yavaş çalışayım dedim o kadar panik oluyorum ki neredeyse kaldırıma çıkıyordum bugün yine çalıştık biraz ama çok çok kötüyüm kalkışı yapamıyorum sürekli geri kaçırıyorum korkuyorum panik oluyorum öğrenebileceğimi düşündüğüm arabadan ölümüne korkmaya başladım eşim de yapamayacaksan gitme boşa kursa dedi
Ne yapmam lazım ?
Beni gaza getirin lütfen ben de senin gibi kötüydüm ama şimdi süper kullanıyorum falan deyin
Dört dörtlük kullanmaktan bahsetmedim ki. Araba kullanırken aşırı stres yapıp heyecanlanan insanlar o stres altında basit ama ölümcül hatalar yapabiliyor. İlk mesajınızda böyleymişsiniz gibi hissettim. Geçmezse sürekli stres altında araç kullanmaya çalışmayın demek istedim. Hayırlı olsun ehliyetiniz, tebrikler. :) Umarım çok iyi bir Soför olursunuz.Allah korusun ama başkalarının arabalarına bindiğim zaman onların da dört dörtlük kullanmadığını görüyorum tabi can kaybına sebebiyet verecek şekilde kullanamama değil ben zaten ekstra yavaş gidiyorum hız beni ürkütüyor şimdilik sınavı geçtim inşallah hatasız kazasız kullanırım
Ben başlangıca göre çok iyiyim çünkü çalıştırırken ya araba stop ederdi ya da silkelerdim herkesi şöyle birBen
De iki senedir okula çocuk getirip götürüyorum hiç trafiğe çıkmazken 3. Gün okul bahçesine girmiştim :)) oluyor yavaş yavaş
Eşim beni gaza getirmek için öyle demiş sonra böyle söyledi ama benim hevesim kırıldı aslında şimdi sınavı geçtim sırada pratik yapmak varEşinin gitme yerine git yaparsın diye desteklemesi lazım. Ben bir kere birisinin evine dalacaktım, eşim zor kurtardı. Indim hemen, istemiyorum dedim vazgeçtim. Eşim olmaz sen yaparsın, şimdi bırakırsan öğrenemezsin, ben hep yanındayım yapacaksın falan dedi. Zor ikna etti.
Iyiki de etmiş. Bırakırsa tamam dese öğrenemezdim.
Tam öğrendim, annemlere gidip gelmeye başladım eşimle, sonra hamile kaldım düşük tehlikem vardı. Guvenipte sürmedim bi daha. 1 senedir sürmüyorum
Teşekkürler haklısınız tabi ki olabiliyor en basiti yanlışlıkla gaza basmak gibi ilk mesajımda öyleydim aşırı kötüydüm düz yolda bile gidemez oldum bir ara ama ders aldıkça aştım yavaş yavaş şimdi pratik yapacağım çünkü yavaş kalıyorum bayağı hız olarak değil sadece vites değiştirirken falan da öyleDört dörtlük kullanmaktan bahsetmedim ki. Araba kullanırken aşırı stres yapıp heyecanlanan insanlar o stres altında basit ama ölümcül hatalar yapabiliyor. İlk mesajınızda böyleymişsiniz gibi hissettim. Geçmezse sürekli stres altında araç kullanmaya çalışmayın demek istedim. Hayırlı olsun ehliyetiniz, tebrikler. :) Umarım çok iyi bir Soför olursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?