Araba kullanamama

Hemde çok kötüydüüm tek başıma çıkmaya cesaret edemiyordum bi gün çok yakın bi arkadaşım aradı gece 12 sevgilisiyle kavga etmiş çocuk bunu evden kovmuş daha doğrusu kız eşyalarını toplamış gidiyorum ben demiş sevgilisi de bişey dememiş neyse beni aramıştı ağlayarak gelip beni alabilir misin diye daha park yerinden çıkarken kaldırıma çarpmıştım ama sonraaa pes etmeyip gidip almıştım arkadaşımı yani demem o ki bişeyin sizi mecbur bırakması iyi oluyor öğrenmek için o an hedefe odaklanıyorsunuz sadece ondan sonrada her yere gittim attım korkumu
Dipnot: merak edenler için o arkadaşım o çocukla evlendi

Nası otomatik olmayan araba mı kaldı şaka herhalde sene 2019 araba fiyatlarından haberiniz var mı, biz fakir fakir manuel kullanıyoruz hala.

Konu sahibi dostum başta korkman normal dikkat alma ve büyütme o korkuyu, hepimiz hissettik, sonradan düşünmeden kullanmaya başlıyorsun zaten motor beceriler mi diyolardı adına

Pratik yaptıkça serileşirsiniz önemli değil o. Odaklanın yeterli :) Bahsetmek istediğim şeyi anlamışsınız evet. Fren diye gaza basmalar genel olarak heyecandan oluyor maalesef. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Otomatik araba alabilmeniz mümkünmü veya elnizdekini satıp otomatik alsanız? Kullanışı çok rahat hiç yormuyor ve kolay olduğu için kendini strese sokmamış oluyorsun bu da daha güvenli sürmeni sağlıyor biz araba almadan önce aylarca araştırmıştım en uygun aracı bulduk çok şükür bayanlarda çok tercih ediyor Honda jazz ilerde düşünürseniz kesinlikle tavsiye ederim araştır memnun olmayan yok bu arabayı kullanana bağımlılık yapıyor resmen
Kendi segmentindeki en iyi araç bu donanım konfor çok iyi... Manuel araç eziyet resmen kalabalık şehirdeysen külfet....
Ayrıca kim ne derse desin bayanlar daha dikkatlidir ben 3 senedir kullanıyorum inanırmısın trafikte nerde bi kural ihlali yapan görsem hepsi erkek...erkekler çok dikkatsiz ve kurallara uymuyolar çoğu böyle çünkü kendilerine çok güvendikleri için cesaretin dibine vurmuşlar o yüzden iyi kullandıklarını zannediyolar pratik yapa yapa ustalaşırsın elin alıştıkça daha kolaylaşır merak etme

Gaz %20 filan basılıyken debriyajdan yavasça kaldiracaksıniz .Arabanın durumuna gore verirsiniz gazı.Kolay yaahu korkmayın kadmayin .Firen orda duruyo bas geç .

Ben de bu dertten muzdaribim.ben de gecen hafta sinava girdim kaldim malesef.15 ders aldim.ilk derslerde berbattim.emin ol benim gibi degilsindir.hoca direksiyonumu bile tutmak zorunda kaliyordu.11. Dersten sonra falan biraz biraz araba surebilmeye basladim.simdi yine baya suruyorum ama beni mahveden panik.karsidan bir araba gorunce odum kopuyor.hata yapiyorum hemen.insallah bu sefer gecerim sinavda ve araba kullanabilirim

Bir de ben o kadar kotu olmama ragmen rampada hic stop etmedim.su yontem cok kolay.hem frene hem debriyaja sonuna kadar basiyorsun.sonra debriyaji yarim birakiyorsun .debriyaj yarimken ayagini hemen frenden kaldirip gaza getiriyorsun.gaza basarken de debriyaji kaldiriyorsun.boyle hic sikinti cikmiyor

Ahhaha beni anlamışsın. 2016 da aldım ehliyeti. Bir kere kullanmisligim yok. Geri kaçırma park berbat. Araba stop ettirme. Ki aldım ehliyeti . Stop ettirdim. Şimdi 2019 eşim çok kizardi . İndirdi arabadan en küçük hatamda. Bir sene kullanmadım geçen sene. Çocuk doğunca hiç binmedim direksiyona. Ve ölümüne korkuyordum artık. Sonra esimsiz binmeye başladım derken , şuanda zannedersin ralliciyim. Birincisi korkacak birşey yok. Gaz fren senin ayağının altında. Hiçbir şekilde korkma. Eğer araba mercedes değilse el frenide eşinde. İkincisi kimse stop ettirmeden en usta şoför bile araba kullanmayı öğrenemez. 3. Su hangi araba olursa olsun. Ekrana bakmana gerek yok. Arabayı dinle. Araba zaten vitesi geçir diye bağırır. 4. Sınav da 3. Vitesten fazlası zaten genelde gerek kalmıyor. Son olarak geri parkın iki kuralı vardır; birincisi arabanin arka caminin yarım çizgisine denk getirip , tam kırıp arabanın konumunu değiştirme . Sonra içeri girme farın diğer arabanın sinyaline denk geldigi anda tersine kırıp iceri girme. Bu direk pratiği ve tekniğidir. Kalkışınca kuralı arabanın debriyajini kavramak hissetmektir . Bak şimdi arabaya bindim kontrollerini yaptın koltuk ayarlandı. Sonra aynaları duzelttin taktın kemeri. Arabayı boşa aldın ve calistirdin. Neden boş onunda soyliyim bir eski arabalarda genelde boşta calistirmazsan el frenide çekili değilse; fiti fiti ilerlersin. Sonra debriyaj bastın aldın vitese. El freni indirildi. Şimdi arabayı dinle yokuşta olsa geride olsa ilk çalışma da olsa araba yii dinle. Göstergeleri değil. Debriyajda ayağın diğeri frende. Şimdi her arabada bu değişir. Önce kavrarsin o yüzden . Hızlıca ayağı çekme. Dinleye dinleye vinn gibi bir uğultu gelirse bilki araba stop edecektir. Asla ayağını çekme. Tam tersi ya gaz ver ya bedali ilerlet. Ayrıca bu debriyajini kavrayabilmen için yerel olması gerekmez. Ayağın kaslarının alışması gerekir. Bu yüzden direk olarak önce debriyaj kavramayi ogretmesini işte eşinden. Onun antremanini yaparsan geride kacirmazsin, stopda etmezsin, vitesleride anlarsın. İmanlı ben artık arabanın her türlü arabanın sesinden arabadaki arızayı duyuyorum. Eşim benle polemik yapıyor yok arıza diyor . Pat dediğim çıkıyor. Direksiyon yağında sknti mi var ses var diyorum. Yok diyor pat yağ yok. Geçen yağ pompası arızası var yağ pompası basmıyor yağ arabaya. Motorda ses var yağda sknti olabilir dedim . Tartıştı nerdeyse motor yaptırmak zorunda kalacaktı inanmadi bana. Ya da elektrik kaçağı var arabada dengesiz hareketler yapıyor ekranda dedim inanmadi araba yanacakken duman ile kurtardık. Ya da şu kaçağı var normal değil 2 günde su eksiltiyor dedim. Park ederken arabanın su hortumu yerinden çıkmış. Tam oturmadığı için daha önceki tamirde duman falan çıkıp tabi sıcak diye . Başta yangın sandım ama baktım su akıyor. Hortumu birine yerine oturtarak tutturdum. Depoyu doldurdum ve öyle park Edip yatayım bekledim. Neden uzattım biliyor musun ? Ben arabanın direksiyonanna geçemeyecek durumdaydim. Ama şuanda inan bana Allah korusun tek bir kazam yok . Olmadığı gibide çok kaza dan döndüm. Tecrübeye veye ustalık falandan değil. Arabamı dinledim, herşeye dikkat ettim. Önümdeki araca sagli neden gidiyor bu sokak ta diye kafa yordum. Baktım he solda bildiğin fosiptik kanalı açık bırakılmış ondanmis. Falan filan başkasının öz guveninizi indirmenize izin vermeyin. Bakın şimdi ben ralli pilotu gibiyim hatta mahallede eşim sanıp kornayla selam verirdi arkadaşları araba siyah film. Arabayı da bilirler. Kullisida bellidir çünkü. Bayağı usta şoför dur o . Ehliyet aciliyet durumundaki tek varlık bence. Kimseye ihtiyacınız yok acil birşey mi var. Koyun çocuğu koltuğuna doğru hastahaneye. En önemlisi bir kadın şoför dikkatlidir kolay kolay kaza yapmaz. Ama kurallara uyduğunu müddetçe.

Yokuslarda kaydirmadan kalkmak için debriyaj gaz pratiği gerekir. Sınavda el freni ile kalkmaya müsade etmedikleri gibi sınavda indirirler arabadan. O yüzden rampada debriyaj fren ile kalkın. Arabanın hiç kacmiycagini sanmayin . Sınav da zaten biraz kaçmasına birşey denmiyor. Ama arkanızda araba olduğunu düşünerek arada biraz mesafe olduğunu düşünerek bunu yapıyorlar. Siz debriyaj pratiği yapın . Düzelicektir

O günden sonra çalışmadım eşimle çünkü eşim beni çok geriyor ama şimdi mecburen pratik yaparken Yanımda olması gerek
Bence gerek yok ehliyeti aldıktan sonra yine kursunuzun bi hocasıyla trafiğe çıkarsınız. Zaten o zamana kadar baya öğrenmiş olur stresinizide atarsınız

Demek ki bize de böyle bir olanak lazım bazen diyorum ki akşam sakin oluyor ya şöyle bir tur atıp gelsem mi ki ama cesaretim olmuyor

Rampayı hallettim sonra geçtim de sınavı ama şimdi bana cesaret lazım trafik için inşallah geçersiniz neden kaldınız ?
Ben sinyalden kalıyordum az daha

Ya siz bayağı çözmüşsünüz olayı sizden ders alayım en iyisi
Ben motor falan anlamıyorum ama vites istediğini anlıyorum arabanın bağırıyor
Kesinlikle kimseye ihtiyaç duymamak çok önemli gerçekten
Bir yere gideceğim eşim bırakıyor mecburen çocuk da geliyor olan çocuğa oluyor

Onu düzelttim sınavı geçtim dün eşim biraz kullan dedi ama dar bir yer vardı ordan dönemedim

Eşim asla yanaşmıyor otomatiğe ya bir de yok değer kaybediyormuş bilmem ne
Honda jazz da honda jazzmış yani biraz fazla
Tabi manuel eziyet çünkü aynı anda birçok şeye odaklanıyorsun ama otomatikte en azından o yük kalkıyor üstünden

Demek ki bize de böyle bir olanak lazım bazen diyorum ki akşam sakin oluyor ya şöyle bir tur atıp gelsem mi ki ama cesaretim olmuyor
Gece olmaz daha gundüz gezemeyen gece niye çıksın .Pazar sabah erken cık .8 gibi filan .Yavaş ve hep aynı istikametten git gel ..

Hiçde değer kaybı olmuyor manuelin km'si yüksek olduğundan daha çabuk yıpranıyor masrafları da benzinliye göre daha fazla ayrıca o gurgurgur traktör gibi çıkan sesi de cabası benzinlinin gözünü seveyim arabanın çalıştığını bile anlamıyoruz onun konforu performansı dizelle kıyaslanamaz
Bence artık günümüzde benzinliler her yönden daha cazip geliyor insanlara temizini bulmakda diğerinden daha kolay ... Biz aylarca araştırdık fiyatları herşeyi kıyasladık benzin daha üstün çıktı
Zaten benzinle mazot arasında 50 kuruş gibi bir fark var o fark ise dizelin bakım masraflarının kat kat altında şöyle bişeyde var eğer araç yıllık 15 bin km üstünde yol yapacaksa dizel, 15 bin altında kullanılacaksa kesinlikle benzinli alınmalıymış yoksa keseye zarar.... Benim eşimde başta manuel alalım diyordu ama ikna ettim çok şükür ve şimdi iyiki benzinli otomatik almışız iyiki seni dinlemişim diyor valla bi kullansan Honda jazz'ı bana hak verirdin bacım sadece yağını tuzunu koy gerisine karışma bağımlılık yapıyor hakkınızda hayırlısı olur inşallah size kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…