Aman ya onlar abartıyor bence bana da eşim en sonunda madem yapamayacaksın hiç uğraşma dedi ki kendisi ilk kullandığında çok kötü kullanırdıBen eşimle boş düz yolda 10 dakika kullanım sonrası direksiyon derslerine başladım. Hocayla 5 tur normal trafikli güzergâhta gayet kolay öğrenip uygulayan ben, babam ve eşimin olduğu boş bir oto sanayini içinde geri geri gidemedim. Kitlendim resmen.
Biri yandan biri arkadan vitese el frenine müdahale etti. Sonuç olarak işimin zor olduğu şeklinde yorumladılar. Sonuç iki senedir ehliyetim var :))
Artık yavaştan markete falan gideyim diyorum pratik yap dediler zaten tabi haklı olarakAynı yaşadım hatta bir aslan burcu olarak bu arabada sorun var bile dedim
Ama şuan hiç stop etmeden geri kaçırmadan kalkıyor araba
Araba nin her sesinde ne istediğini anlayınca sorunsuz sürüş keyfi o zaman başlıyor sık sık eş haricinde kullanın :))
Evet pratik gerekli gerçekten ben hemen çıkarım trafiğe falan diyordum ama şu an tırsıyorum birazTebrikler. Hayırlı olsun.
Yalnız bundan sonra pratik daha önemli. Devlet sınavla birlikte "tamam artık şoförsün" diyor ama pratik yapmazsanız her geçen gün trafiğe çıkmak çok zor..
Böyle civcivli yerlere gitme bence surtersen carparsan moralin bozulur ben hala market onu yapmıyorumArtık yavaştan markete falan gideyim diyorum pratik yap dediler zaten tabi haklı olarak
Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler. Aracınız otomatikse rahat kullanırsınız.Buraya bu konuyu açtığımda çok korkuyordum çok tedirgindim dün sınava girdim ve geçtim destekleyen, yardımcı olan herkese teşekkürler
Kesinlikle pratik önemli olan zaten. Araç olmayan yol bulabilirseniz, hızınızı da hafif hafif yükseltirsiniz.. araç varsa arkadan sürekli datt dattt yaptıkları için panik olma ihtimaliniz cok yuksek..Bu konuyu açtığımda çok çok kötüydüm cidden ama sonra ilerlettim hala yavaşım fakat özgüvenim yerine geldi en azından yapabileceğimi gördüm ama tabi ki pratik şart
Kocadan hoca olmaz! Lütfen derslerinize devam edin, eşinizle özel çalışmayın. Araba kullanamayacak olsam ben yapamazdım. Bir çok ciddi kaza geçirmiş birisi olarak 2008 yılında en son o şoförün yanındaki yolcu koltuğuna bile oturamayacak kadar travması olan ben şimdi çatır çatır araba kullanıyorum şükürler olsun. Araba kullanmak kendine güvenmekle başlıyor. Güveninizi kıran herkesten uzak durun. Yılların şoförü bile bazen arabayı arkaya kaçırabilir, böyle şeyleri dert etmeyin,zamanla oturacak hepsi.Evet maalesef bu aralar benim derdim de bu. Çok uzun zamandır ehliyet alma kararım vardı ama bu sene ancak geçirebildim hayata her neyse yazıldım kursa yazılı sınavı geçtim sıra geldi direksiyon derslerine
Daha önceden de düz yolda eşim ara ara gösterirdi bildiğim birinci ikinci vitesler ve kalkış ama öyle pürüzsüz kalkış değil birkaç stop falan
Neyse başladık derse ilk gün hoca daha önce oturdun mu direksiyona dedi evet ama bilmiyorum dedim başladık çok kötü değildim
İkinci derse geldik nedense daha kötüydüm ilk gün rampa kalkışı yapmayı öğrendiğim halde ikinci derste yapamadım ilk gün bile yapmıştım
Sonra eşimle yavaş yavaş çalışayım dedim o kadar panik oluyorum ki neredeyse kaldırıma çıkıyordum bugün yine çalıştık biraz ama çok çok kötüyüm kalkışı yapamıyorum sürekli geri kaçırıyorum korkuyorum panik oluyorum öğrenebileceğimi düşündüğüm arabadan ölümüne korkmaya başladım eşim de yapamayacaksan gitme boşa kursa dedi
Ne yapmam lazım ?
Beni gaza getirin lütfen ben de senin gibi kötüydüm ama şimdi süper kullanıyorum falan deyin
Eşinizi dinlemeyin . Eşinizle de çalışmayın. Şimdilik sadece hocayla çalışın sınava yakın olmadı özel ders talep edersiniz. Ben de ehliyet aldım hemde hiç direksiyona oturmamıştım. Şuan arabamız yok kullanmıyorum ama alırsak eğer asla eşimden yardım talep etmicem insanı inanılmaz panik yapıyorlar. O yüzden eşinizle çalışmayınEvet maalesef bu aralar benim derdim de bu. Çok uzun zamandır ehliyet alma kararım vardı ama bu sene ancak geçirebildim hayata her neyse yazıldım kursa yazılı sınavı geçtim sıra geldi direksiyon derslerine
Daha önceden de düz yolda eşim ara ara gösterirdi bildiğim birinci ikinci vitesler ve kalkış ama öyle pürüzsüz kalkış değil birkaç stop falan
Neyse başladık derse ilk gün hoca daha önce oturdun mu direksiyona dedi evet ama bilmiyorum dedim başladık çok kötü değildim
İkinci derse geldik nedense daha kötüydüm ilk gün rampa kalkışı yapmayı öğrendiğim halde ikinci derste yapamadım ilk gün bile yapmıştım
Sonra eşimle yavaş yavaş çalışayım dedim o kadar panik oluyorum ki neredeyse kaldırıma çıkıyordum bugün yine çalıştık biraz ama çok çok kötüyüm kalkışı yapamıyorum sürekli geri kaçırıyorum korkuyorum panik oluyorum öğrenebileceğimi düşündüğüm arabadan ölümüne korkmaya başladım eşim de yapamayacaksan gitme boşa kursa dedi
Ne yapmam lazım ?
Beni gaza getirin lütfen ben de senin gibi kötüydüm ama şimdi süper kullanıyorum falan deyin
Aynı sizin gibiydim. Hatta debriyajın yerini unutup eğilip bakmisligim bile vardır. Sonuç olarak ilk hedefim ehliyetimi almak oldu. Sonra da düz vites arabalarda iyi olamayacagima kanaat getirdiğim için otomatik bi araba aldım. Şimdi istanbul trafiğinde fink atıyorum diyemesem de kendi işimi kendim görüyorum. Çok şükür hiç kaza da yapmadım kazaya da karışmadım. Her arkadaşıma da şunu derim "Ben yaptıysam herkes yapar." Siz de yaparsınız doğru bir araba secimi ve biraz tecrübe sadeceEvet maalesef bu aralar benim derdim de bu. Çok uzun zamandır ehliyet alma kararım vardı ama bu sene ancak geçirebildim hayata her neyse yazıldım kursa yazılı sınavı geçtim sıra geldi direksiyon derslerine
Ne yapmam lazım ?
Eşten hoca olmaz yani bence kurstan başka çalışma yapma şuanlık kurs bitiminde pratik yaparsın.Araç değişti sınavda pat diye kaldım.Arada annemin arabasıyla pratik yapayım diyordum.Keşke yapmasaydım tekrar sınav falan uğraşmak zorunda kaldım.Evet maalesef bu aralar benim derdim de bu. Çok uzun zamandır ehliyet alma kararım vardı ama bu sene ancak geçirebildim hayata her neyse yazıldım kursa yazılı sınavı geçtim sıra geldi direksiyon derslerine
Ne yapmam lazım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?