Araba kullanamama

Aman ya onlar abartıyor bence bana da eşim en sonunda madem yapamayacaksın hiç uğraşma dedi ki kendisi ilk kullandığında çok kötü kullanırdı

Artık yavaştan markete falan gideyim diyorum pratik yap dediler zaten tabi haklı olarak

Tebrikler. Hayırlı olsun.
Yalnız bundan sonra pratik daha önemli. Devlet sınavla birlikte "tamam artık şoförsün" diyor ama pratik yapmazsanız her geçen gün trafiğe çıkmak çok zor..
Evet pratik gerekli gerçekten ben hemen çıkarım trafiğe falan diyordum ama şu an tırsıyorum biraz

aynı durumdaydım.çok çok kötuydum.bır ay çalıştık müsait oldukça,eşimle.sonra kursa gittim.heyecanlandım sanki hiç araba sürmemiş gibi.alıştım ama her arabaya binişimde sanki yenı kullanıyor gıbıydım.eğitici bile ümidi kesmişti benden.ben yazılı sınavdan kaldım.(ıyıkı kalmışım belkı dıreksıyonu geçemezdim)o arada yine dıreksiyon çalıştım.ıkıncı yazılı sınavdan geçince dıreksyon sınavına gırdım.aşırı heyecanlıydım , adamlar beni beklettı yapacak olsan bıle yapamazsın sakin ol dediler .muhabbet vs ede ede parkur tamamlandı.bır kere yokuşta istop ettrdım.dıreksıyona vuruyorum hiç yapmadığım şeyı yaptım vs kendı kendıme konuşuyorum adamlar guluyor=)o anda heyecanım dındı tamam artık bitti dedim.boş verdim.parka geldik.park yaparken beni sürekli konuşturuyor yanımdakı.(parkta unuttuğum birşeyı hatırlattı önemli ipucuydu bana göre=) o arada parkı nasıl yaptım anlamadım.inerken bana kaçıncı dıreksıyon sınavın bu dedı.bende ilk dedim adam şaşırdı maşallah dedi.tabi bende şaşırdımm korkulacak birşey yok.kendıne guven.bol bol eşinle pratik yap.özellikle bıkmadan usanmadan parkı dene sürekli..şimdiki sorunum araba kullanıyorum ama tek yapamıyorum.

Bu konuyu açtığımda çok çok kötüydüm cidden ama sonra ilerlettim hala yavaşım fakat özgüvenim yerine geldi en azından yapabileceğimi gördüm ama tabi ki pratik şart
Kesinlikle pratik önemli olan zaten. Araç olmayan yol bulabilirseniz, hızınızı da hafif hafif yükseltirsiniz.. araç varsa arkadan sürekli datt dattt yaptıkları için panik olma ihtimaliniz cok yuksek..

Kocadan hoca olmaz! Lütfen derslerinize devam edin, eşinizle özel çalışmayın. Araba kullanamayacak olsam ben yapamazdım. Bir çok ciddi kaza geçirmiş birisi olarak 2008 yılında en son o şoförün yanındaki yolcu koltuğuna bile oturamayacak kadar travması olan ben şimdi çatır çatır araba kullanıyorum şükürler olsun. Araba kullanmak kendine güvenmekle başlıyor. Güveninizi kıran herkesten uzak durun. Yılların şoförü bile bazen arabayı arkaya kaçırabilir, böyle şeyleri dert etmeyin,zamanla oturacak hepsi.

Benimde araba kullanma fobim vardı çünkü çocukken araba çarpmıştı bana o günden beri korkardım birgün daha kursa bile yazılmamıştım eşim beni hiç bişey bilmediğim halde direkt direksiyona oturttu daha ömrümde kullanmamışım beni nasıl gaza getirdiyse trafiğe çıktık benim kadar çabuk çıkan yoktur heralde ilk oturuşta ve sıfır bilgiyle çıktım ama şimdiki aklım olsa yapmazdım deli cesareti eşim yanımda oturup komut verdi sadece.... Daha sonradan kursa başladığımda direksiyon dersinde hoca anladı tabi kullandığımı.... 3 senedir kullanıyorum çok şükür ama çok dikkat ediyorum gözüm daima yolda. Sende zamanla yenersin korkunu. Kullana kullana atacaksın.... Otomatik araba ehliyeti de alabilirsin istersen. Bence öyle yap çünkü onu kullanmak daha kolay en azından stop ettirme riskin yok benim zamanımda öyle bir kolaylık yoktu eğer olsaydı manuelle hiç uğraşmazdım şuan zaten arabamız otomatik en rahatı bu trafikte manuel kullanmak eziyet resmen

Eşinizi dinlemeyin . Eşinizle de çalışmayın. Şimdilik sadece hocayla çalışın sınava yakın olmadı özel ders talep edersiniz. Ben de ehliyet aldım hemde hiç direksiyona oturmamıştım. Şuan arabamız yok kullanmıyorum ama alırsak eğer asla eşimden yardım talep etmicem insanı inanılmaz panik yapıyorlar. O yüzden eşinizle çalışmayın

Merhabalar.İlk sayfada yazdınız ya ,hani araba kullanamayıp ,şimdi çok rahat kullanan varmı diye?İşte ben!!ben 18 yaşında bile araba kullanmayı çok istiyordum.Babamcığım sağolsun bir kere öğretmenye kalktı.Arabanın için de ma aile organizede karşı yola geçtim. sonr agöreve başlayınca kursa yazıldım,bizim zamanımızda kursa gitmeden ,yazılı sınava girerek ehliyet alabiliyodun.Direksiyon dersi bile almadım. ama ehliyeti aldım.Sonra evlendim,eşime dedim bana öğret.Demez olaydım.Adam arabasına o kadar düşkün ki her hafta sanayide ..Bir iki kere onunla çıktık .. hepsi kzıızp arabayı kenara çekmemle sonuçlandı. ve bende korku oluşmaya başladı. Sonra benim gibi olan bir arkadaşımla biribirimize öğretmeye karar verdik.Bir iki kere kendi çapımızda takıldık. Oda işe yaramadı.Heves ya geçmiyor..işte 6 ay da bir içimdeki heves canlanıyor. 1-2 kere kullanıyorum sonra kendime bahaneler bulup vazgeçiyorum. Bir de bunun üstüne hamileliğimde bir hafta içinde önce ben kullandığım arabayı duvara çarptım,aradan 5 gün geçti bindiğim minübüs dümdüz yolda gitti arabaya çarptı,burnum kırıldı. ve ben hamilelik derken araba kullanma işini tamamen askıya aldım..Ama kendime nasıl kızıyorum,bak herkes kullanıyor.Şunlar kadar olamadın. sonra görümcem gitti,direksiyon dersi aldı. Abla dedi,bak sen de kullanaıyorsun ,gel ders al.Tuttu benim elimden götürdü derse. Dersi bırakmadım. Çokta faydası oldu. Kurs hocam panik olduğum konularda çok destek oldu. Trafikte dedi hiç telaş yapma,acelesi olan buyursun geçsin dedi.Arkamda arabalar yığıldı,aman beklemesinler diye telaş yapma dedi ...Ama araba eşte olunca ve bana düşmeyince ben yine kendimi bu konuda geri çekmeye başladım. arada kullandım yine Ama elim ayağım titiryor.
İçimdeki heves hiç geçmedi.En son kendime ucuzmu ucuz bir araba buldum. eşime bana bunu alsan ne var sanki diye mesaj attım.
Ne zamanki kendi arabam oldu ben o zamana araba kullanmaya başladım. İlk aldığımda 15 gün evin önünde yattı araba. Azcık eğim olan yerlerde bile çokkk kalkamadım.Elim ayağım titredi..Araba bile sollayamadım. Nefesimi tutup kullanıyordum.Şimdi gayet rahatım..Hiç korkma ,geç direksiyonun başına.yoksa benim gibi kullanmak için 40 yaşını beklersin..

Sakın eşinle çalışma, kurstaki hocanın öğretiş tarzına alışmak zorundasın çünkü sınav kurallarına göre anlatıyor ve uyguluyor. Sınavda el freni ile kalkarsan kaldın zaten. Ayrıca sınava gireceğin araba ile çalışırsan herşey daha kolay olur alışmış olursun.

I ipek2890 araba kullanırken seni strese sokanların yanında kullanma çünkü sürüşünü ve kendine olan güvenini çok etkiliyolar.... Mesela sana kendimden örnek vereyim ben babamın arabasıyla pratik yaparken benim yanımda babam, arkada eşim otururdu arabayı stop ettiğimde ikisi birden kızarlardı bana elim ayağıma dolanır yine stop ettirirdim babam her defasında gaz ver gaz diye bağırırdı ama üstüste 10-15 kere stop etmişimdir neden çünkü onların baskısı yüzünden bütün motivasyonum bozulurdu o yüzden başarısız olurdum ama çok şükür kursun arabasını 1 kere bile stop ettirmedim orda kendimi rahat hissettiğim için hata yapma olasalığımda azalırdı.... Kendini kasmazsan en iyisini yaparsın dert etme zamanla çok daha iyisini başaracaksın kendine güven yeter

Bir kaç ders daha devam edin. Hala panik oluyorsanız lütfen ehliyet almayın. Trafikte panikleyip kazaya sebebiyet verme riskiniz var. Herkes her şeyi yapabilmek zorunda değil.

Aynı sizin gibiydim. Hatta debriyajın yerini unutup eğilip bakmisligim bile vardır. Sonuç olarak ilk hedefim ehliyetimi almak oldu. Sonra da düz vites arabalarda iyi olamayacagima kanaat getirdiğim için otomatik bi araba aldım. Şimdi istanbul trafiğinde fink atıyorum diyemesem de kendi işimi kendim görüyorum. Çok şükür hiç kaza da yapmadım kazaya da karışmadım. Her arkadaşıma da şunu derim "Ben yaptıysam herkes yapar." Siz de yaparsınız doğru bir araba secimi ve biraz tecrübe sadece

ben ehliyete yazıldığımda kursun arabasıyla harika gidiyordum kalkışlar duruşlar derken arkadaşın arabasını kullanayım pratik olsun dedim. arkadaşın arabada el freni yok haliyle direkt aklım onda kalmış... sınav günü bindim arabaya el frenini indirmeyi unutmuşum haliyle stop etti. aman diyim sadece kurs arabasına odaklanın ben mahvettim kendimi. şimdi aldım ehliyeti ama yok bana göre değil araç sürmek, sıkılıyorum dikkatli davranmak zorundasın her zaman bu da benlik değilmiş. her zaman yan koltuğu ya da artçı olmaktan yanayım

Ben de senin gibi kotuydum ama simdi super kullanıyorum :))

Korkmayın, o araba siz frene basınca duracak çünkü.
Ben bunu düşünerek aşmıştım korkularımı, kaygılarımı.

Eşten hoca olmaz yani bence kurstan başka çalışma yapma şuanlık kurs bitiminde pratik yaparsın.Araç değişti sınavda pat diye kaldım.Arada annemin arabasıyla pratik yapayım diyordum.Keşke yapmasaydım tekrar sınav falan uğraşmak zorunda kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…