Araba kullanamama

Rampayı biraz daha geliştirdim ama tabi dediğiniz o bağırtma olayı yine var
Ama sürdükçe ve rahat oldukça gelişiyor bunu anladım bir de ben çizgileri ayarlayamıyorum bu aralar

Virajdan çok korkuyorum ya şu an için erken
Ya kullanmasam da bilmek istiyorum lazım oluyor mesela bir seminer oluyor eşim götürüyor yanımızda çocuk resmen sefillik sırf bu yüzden bile gerekli yani
Ben de alırsam ehliyeti hemen çıkmak istiyorum trafiğe işe gidebilsem yeterli

Benim de öyleydi, hiç bir şey yapamıyordum direksiyonda. Manueldi senin gibi .

Ancak sınavı ikinci seferde geçtim . Tabii bunun için 30 saate yakın özel ders ve Youtube da bol bol video izlemem gerekti .

Zafer Akyol ' u özellikle izlemenizi oneririm . Çok güzel taktikleri var . Öncesinde de aile hekimine gidip sakinleştirici ilaç yazdirabilirsiniz. Tek seferligine kullanıyorlar ve bayagi ise yariyorlar. Başarılar dilerim !

Ekleme : Kusura bakma görmemişim Tebrikler . Ancak Zafer Akyol ' a bak yine de çok güzel şeyler öğrenirsin . :)

Ay tam benim şu sıralar yaşadığım sorun. Ben de sınava hazırlanıyorum ama şu an araba kullanmayı babam öğretiyor. İnanın artık yavaş yavaş araba fobisi oluşmaya başladı bende. Nefret ediyorum arabadan ama kullanmaya mecburum. Tek dileğim en kısa zamanda bir kursa yazılmak. Babam en küçük hatamda bağırıyor ve stres oluyorum. Hatta geçen hafta araba kullandıktan sonra sol tarafım ağrımaya başladı. Kalp sandım acile falan gittik. Meğer sinir ağrısıymış. Hepsi araba yüzünden. Umarım bende öğrenirim. Bu konu tam bana göre açılmış. Teker teker 27 sayfayı okuyacağım. Belki ben de gaza gelirim

Otomatik vitesli araba kullarak alin ehliyetinizi (tabi manuel normal vitesli araba süremezsiniz ehliyeti alınca) Rampada falan takilmazsiniz daha pratik ve kolay ben normal vites olarak aldim simdiki arabam otomatik ilk başta bende otomatik süremem diyordum ama gerçekten cok daha rahat... Kendinize güvenin stres yapmayin...

Babadan, kocadan araba kullanmak öğrenilmez. (Ben eşimden öğrendim gerçi ama dünyanın en sakin insanıdır kendisi).

Ayrıca yaptığınız yasal değil diye biliyorum. Ehliyetiniz yokken ve kullanılan araç kurs aracı değilse kullanmamalısınız. Kursa yazılın, işin ehlinden öğrenin.

Korkmamaya calışın lütfen korkarak olmaz panik olursunuz araba kullanmak sürekli dikkat gerekli kendinizi hazır hissetmiyosanızda zamana bırakın..

Daha önce araba deneyiminiz yoksa, yani en basitinden sürücü koltuğuna bile oturmadıysanız hiç ehliyet kursundan 0'dan araba öğrenmeniz çok çok zor. TR'deki hiçbir ehliyet kursu sandığınız kadar kaliteli değil. Benim zamanında gittiğim kurs hadi araba sende, sür diyordu. Ben sürerken taktik veriyordu, ne anladım o işten

Daha önce biri öğretmeseydi asla geçemezdim ben o psikolojiyle. Yani bir yakınınızla boş alanda çalışmanızda büyük fayda var, benden demesi. Veya özel ders alın.

Buraya bu konuyu açtığımda çok korkuyordum çok tedirgindim dün sınava girdim ve geçtim destekleyen, yardımcı olan herkese teşekkürler

Tebrikler. Hayırlı olsun.
Yalnız bundan sonra pratik daha önemli. Devlet sınavla birlikte "tamam artık şoförsün" diyor ama pratik yapmazsanız her geçen gün trafiğe çıkmak çok zor..

Ben eşimle boş düz yolda 10 dakika kullanım sonrası direksiyon derslerine başladım. Hocayla 5 tur normal trafikli güzergâhta gayet kolay öğrenip uygulayan ben, babam ve eşimin olduğu boş bir oto sanayini içinde geri geri gidemedim. Kitlendim resmen.

Biri yandan biri arkadan vitese el frenine müdahale etti. Sonuç olarak işimin zor olduğu şeklinde yorumladılar. Sonuç iki senedir ehliyetim var :))

Otomatik vites kullanın, çalıştığınız araçlar manuel ise ondan zorlanmışsınızdır

Tabi ki şimdi de pratik zamanı izleyeyim biraz daha kendime güvenmem gerek çok teşekkürler

Aynı yaşadım hatta bir aslan burcu olarak bu arabada sorun var bile dedim

Ama şuan hiç stop etmeden geri kaçırmadan kalkıyor araba

Araba nin her sesinde ne istediğini anlayınca sorunsuz sürüş keyfi o zaman başlıyor sık sık eş haricinde kullanın :))

Yok ya ne babadan ne kocadan kesinlikle olmuyor
Zaten ben onlar yüzünden geciktim hep önce öğren sonra ehliyet arabayı ehliyet mi sürüyor diyorlardı sanki ehliyeti hemen veriyorlar
Kesinlikle gelirsin çok destek veren oldu
Kursa gidiyor musun ?

Sınavım dündü geçtim teşekkürler ama hala gözüm de otomatikte tabi

Korkmamaya calışın lütfen korkarak olmaz panik olursunuz araba kullanmak sürekli dikkat gerekli kendinizi hazır hissetmiyosanızda zamana bırakın..
Bu konuyu açtığımda çok çok kötüydüm cidden ama sonra ilerlettim hala yavaşım fakat özgüvenim yerine geldi en azından yapabileceğimi gördüm ama tabi ki pratik şart

Yok ya ben çoğu şeyi öğrendiğimi düşünüyorum artık daha ayrıntılı dersler tabi önceden de düz yolda gitmişliğim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…