Rampayı biraz daha geliştirdim ama tabi dediğiniz o bağırtma olayı yine varLiseden beriaraba delisiyim erkek çocukları gibi araba kaçırmışlığım bile var. 6 yıl önce ehliyet aldım aktif kullanmaya başladım cok dik rampalarda hala zorlanırım ama ben şunu fark ettim ki panik yaptığımda rampalarda aniden gaza basmak arabayi tabiri caizse bağırtıyor. Is debriyaj gaz dengesini kurmakta bitiyor terazi misali dengelerseniz sorun çözülür. Hiçbirimiz anne karnında öğrenmiyoruz. Kazasız belasız gidip geldikçe güveniniz de artacaktır. Kalabalık trafikte nasıl soğuk terler dökerdim. Simdi gece yolculuğunda eşim uyur ben kullanırım. Kalabalık tenha düz rampa fark etmez. Eminim siz de rahatlayacaksınız pes etmeyin.
Virajdan çok korkuyorum ya şu an için erkenBen ehliyetimi alalı neredeyse 7 yıl olmuştu ve zar zor aldım direksiyon derslerim berbattı tamamen kafamı karıştıran şey vitestiyola konsantre olamıyordum bende vazgeçtim sonunda dedim herkes araba sürücek diye bişey yok demekki ben yapamıyorum bu işi. Ama sonra eşimle tanıştık o da tam tersi çok düşkündür arabalara ileri sürüş teknikleri bilir dedi ben sana öğretirim açıkçası başta korktum yapamam ya da bıkar kızar bana bende sinirlenirim hevesim kaçar diye ama hiçte öyle olmadı manuel araba kullanamayacağımı söylediğimde otomatik bir araba aldım ve hiç birleyen bilmeden direksiyona geçtim 3 gün çalıştık eşimle çok sakin davrandı en kötü ne yapabilirsin sanki arabayı vurursun en fazla yaptırırız olur biter dedi bana o gücü verdi 4. Gün ben trafiğe çıktım 10 gün sonunda uzun yola gittik ve ben kullandım. Açıkçası ben yaptıysam herkes yapar merak etme ama kimden ders aldığın çok önemli insanı stres yapan o oluyor ha birde şehirler arası yolda keskin virajlara girerken o viraj beni yutuyor gibi geliyordu sık pratik yaptığınızda kendinize güveninizde geliyor emin olun
Buraya bu konuyu açtığımda çok korkuyordum çok tedirgindim dün sınava girdim ve geçtim destekleyen, yardımcı olan herkese teşekkürler
Evet maalesef bu aralar benim derdim de bu. Çok uzun zamandır ehliyet alma kararım vardı ama bu sene ancak geçirebildim hayata her neyse yazıldım kursa yazılı sınavı geçtim sıra geldi direksiyon derslerine
Daha önceden de düz yolda eşim ara ara gösterirdi bildiğim birinci ikinci vitesler ve kalkış ama öyle pürüzsüz kalkış değil birkaç stop falan
Neyse başladık derse ilk gün hoca daha önce oturdun mu direksiyona dedi evet ama bilmiyorum dedim başladık çok kötü değildim
İkinci derse geldik nedense daha kötüydüm ilk gün rampa kalkışı yapmayı öğrendiğim halde ikinci derste yapamadım ilk gün bile yapmıştım
Sonra eşimle yavaş yavaş çalışayım dedim o kadar panik oluyorum ki neredeyse kaldırıma çıkıyordum bugün yine çalıştık biraz ama çok çok kötüyüm kalkışı yapamıyorum sürekli geri kaçırıyorum korkuyorum panik oluyorum öğrenebileceğimi düşündüğüm arabadan ölümüne korkmaya başladım eşim de yapamayacaksan gitme boşa kursa dedi
Ne yapmam lazım ?
Beni gaza getirin lütfen ben de senin gibi kötüydüm ama şimdi süper kullanıyorum falan deyin
Ay tam benim şu sıralar yaşadığım sorun. Ben de sınava hazırlanıyorum ama şu an araba kullanmayı babam öğretiyor. İnanın artık yavaş yavaş araba fobisi oluşmaya başladı bende. Nefret ediyorum arabadan ama kullanmaya mecburum. Tek dileğim en kısa zamanda bir kursa yazılmak. Babam en küçük hatamda bağırıyor ve stres oluyorum.Hatta geçen hafta araba kullandıktan sonra sol tarafım ağrımaya başladı. Kalp sandım acile falan gittik. Meğer sinir ağrısıymış. Hepsi araba yüzünden. Umarım bende öğrenirim. Bu konu tam bana göre açılmış. Teker teker 27 sayfayı okuyacağım. Belki ben de gaza gelirim
Buraya bu konuyu açtığımda çok korkuyordum çok tedirgindim dün sınava girdim ve geçtim destekleyen, yardımcı olan herkese teşekkürler
Ay tam benim şu sıralar yaşadığım sorun. Ben de sınava hazırlanıyorum ama şu an araba kullanmayı babam öğretiyor. İnanın artık yavaş yavaş araba fobisi oluşmaya başladı bende. Nefret ediyorum arabadan ama kullanmaya mecburum. Tek dileğim en kısa zamanda bir kursa yazılmak. Babam en küçük hatamda bağırıyor ve stres oluyorum.Hatta geçen hafta araba kullandıktan sonra sol tarafım ağrımaya başladı. Kalp sandım acile falan gittik. Meğer sinir ağrısıymış. Hepsi araba yüzünden. Umarım bende öğrenirim. Bu konu tam bana göre açılmış. Teker teker 27 sayfayı okuyacağım. Belki ben de gaza gelirim
Otomatik vites kullanın, çalıştığınız araçlar manuel ise ondan zorlanmışsınızdırEvet maalesef bu aralar benim derdim de bu. Çok uzun zamandır ehliyet alma kararım vardı ama bu sene ancak geçirebildim hayata her neyse yazıldım kursa yazılı sınavı geçtim sıra geldi direksiyon derslerine
Daha önceden de düz yolda eşim ara ara gösterirdi bildiğim birinci ikinci vitesler ve kalkış ama öyle pürüzsüz kalkış değil birkaç stop falan
Neyse başladık derse ilk gün hoca daha önce oturdun mu direksiyona dedi evet ama bilmiyorum dedim başladık çok kötü değildim
İkinci derse geldik nedense daha kötüydüm ilk gün rampa kalkışı yapmayı öğrendiğim halde ikinci derste yapamadım ilk gün bile yapmıştım
Sonra eşimle yavaş yavaş çalışayım dedim o kadar panik oluyorum ki neredeyse kaldırıma çıkıyordum bugün yine çalıştık biraz ama çok çok kötüyüm kalkışı yapamıyorum sürekli geri kaçırıyorum korkuyorum panik oluyorum öğrenebileceğimi düşündüğüm arabadan ölümüne korkmaya başladım eşim de yapamayacaksan gitme boşa kursa dedi
Ne yapmam lazım ?
Beni gaza getirin lütfen ben de senin gibi kötüydüm ama şimdi süper kullanıyorum falan deyin
Çok teşekkürler amin inşallahHadi geçmiş olsun, kazasız belasız sürüşleriniz olsun.
Tabi ki şimdi de pratik zamanı izleyeyim biraz daha kendime güvenmem gerek çok teşekkürlerBenim de öyleydi, hiç bir şey yapamıyordum direksiyonda. Manueldi senin gibi .
Ancak sınavı ikinci seferde geçtim . Tabii bunun için 30 saate yakın özel ders ve Youtube da bol bol video izlemem gerekti .
Zafer Akyol ' u özellikle izlemenizi oneririm . Çok güzel taktikleri var . Öncesinde de aile hekimine gidip sakinleştirici ilaç yazdirabilirsiniz. Tek seferligine kullanıyorlar ve bayagi ise yariyorlar. Başarılar dilerim !
Ekleme : Kusura bakma görmemişim Tebrikler . Ancak Zafer Akyol ' a bak yine de çok güzel şeyler öğrenirsin . :)
Aynı yaşadım hatta bir aslan burcu olarak bu arabada sorun var bile dedimEvet maalesef bu aralar benim derdim de bu. Çok uzun zamandır ehliyet alma kararım vardı ama bu sene ancak geçirebildim hayata her neyse yazıldım kursa yazılı sınavı geçtim sıra geldi direksiyon derslerine
Ne yapmam lazım ?
Yok ya ne babadan ne kocadan kesinlikle olmuyorAy tam benim şu sıralar yaşadığım sorun. Ben de sınava hazırlanıyorum ama şu an araba kullanmayı babam öğretiyor. İnanın artık yavaş yavaş araba fobisi oluşmaya başladı bende. Nefret ediyorum arabadan ama kullanmaya mecburum. Tek dileğim en kısa zamanda bir kursa yazılmak. Babam en küçük hatamda bağırıyor ve stres oluyorum.Hatta geçen hafta araba kullandıktan sonra sol tarafım ağrımaya başladı. Kalp sandım acile falan gittik. Meğer sinir ağrısıymış. Hepsi araba yüzünden. Umarım bende öğrenirim. Bu konu tam bana göre açılmış. Teker teker 27 sayfayı okuyacağım. Belki ben de gaza gelirim
Sınavım dündü geçtim teşekkürler ama hala gözüm de otomatikte tabiOtomatik vitesli araba kullarak alin ehliyetinizi (tabi manuel normal vitesli araba süremezsiniz ehliyeti alınca) Rampada falan takilmazsiniz daha pratik ve kolay ben normal vites olarak aldim simdiki arabam otomatik ilk başta bende otomatik süremem diyordum ama gerçekten cok daha rahat... Kendinize güvenin stres yapmayin...
Bu konuyu açtığımda çok çok kötüydüm cidden ama sonra ilerlettim hala yavaşım fakat özgüvenim yerine geldi en azından yapabileceğimi gördüm ama tabi ki pratik şartKorkmamaya calışın lütfen korkarak olmaz panik olursunuz araba kullanmak sürekli dikkat gerekli kendinizi hazır hissetmiyosanızda zamana bırakın..
Yok ya ben çoğu şeyi öğrendiğimi düşünüyorum artık daha ayrıntılı dersler tabi önceden de düz yolda gitmişliğim varDaha önce araba deneyiminiz yoksa, yani en basitinden sürücü koltuğuna bile oturmadıysanız hiç ehliyet kursundan 0'dan araba öğrenmeniz çok çok zor. TR'deki hiçbir ehliyet kursu sandığınız kadar kaliteli değil. Benim zamanında gittiğim kurs hadi araba sende, sür diyordu. Ben sürerken taktik veriyordu, ne anladım o işten
Daha önce biri öğretmeseydi asla geçemezdim ben o psikolojiyle. Yani bir yakınınızla boş alanda çalışmanızda büyük fayda var, benden demesi. Veya özel ders alın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?