araba kullanma hakkında :(

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar...
iki gündür eşimle deneme sürüşlerine çıkıyoruz...
bekarken babamdan öğrenmiştim, merkez terafiğine çıkmaya biraz cesaretim yok ama normal yollarda gayet iyiyim...eşimde babamda gayet iyisin direksiyonun ve vites geçişlerin çok iyi ama ilk kalkışı bi türlü beceremiyorsun diyorlar
5 kalkıştan 3 ünü mutlaka zıplatıyorum :)
çok deneme yaptım çok uğraştım arka arkaya kalkışlar yapıyorumfalan ama birinde güzel iken diğerinde kesinlikle zıplatıyorum...
bu konuda fikir verecek olan varmı iyice sinir olmaya başladım...diğerlerinde hiç sorun yok tek sıkıntım ilk kalkış....
eşimle iki gündür kullanıyorum...
benmi acele ediyorum acaba...eşim zamanla olur diyor ama ilk etap olan bu kalkışın hüsran olmasın baya motivemi bozuyor....
iyice ezberledim debriaj ve gaz oranını :)
birinden çekerken birine yüklen diye diye kafama yer ettim ama nedense uygulamada hep sorun oluyor...varmı vereceğiniz bi fikir....
ben ehliyet almaya kalkıştığım an kesin bu kalkıştan kalıcam gibi offf
şöför arkadaşlardan fikir verecek olan olursa sevinirim....

eşinin dediği gibi zamanla oturacaktır, zamanla arabadan çıkan seslerden nereye biraz daha fazla yüklenmen yada azaltman gerektiğini anlayacaksın , denemelere devam et pes etme sakın , pratikle çözülecektir

Moral bozacak hiçbir şey yok, ilkinde hepimiz defalarca aynı hatayı yaptık ama yüzlerce kez tekrar ettikten sonra zıplatma filan kalmaz inan bana. Düşünmeksizin yapar hâle gelirsiniz. En önemli şey motivasyonu yitirip arabadan soğumamak. Aman diyeyim.

Canımm arabanın tutuş noktasını bulduğunda hiç sıkıntı çekmessin hani sesi değişiyor araba titriyor gibi oluyor.. o noktayı bi süre çalıştığında zaten sonra alışkanlık oluyor hemen buluyorsun..

Benim 2 senedir ehliyetim var ama merkez trafiğine bende çıkamadım.. babamla 1-2 deneme yaptık ondada hep bağırdı cagırdı bir dahada deneme yapmadık.. benimde kalkışlarım çok iyiydi direksiyon hakimiyetim iyi ama vites geçişlerim çok iyi değildi babam beğenmiyordu.. trafiğe çıkmayı cok istiyorum bayanları gördükçe içim gidiyor ama pratik yok..

Once elestiri kismini yapicam ve kizma lutfen..
Ehliyetin varmi?? Araba kocadan babadan degil gerekli kurumdan ogrenilerek alininan belge ile surulur.
Herkez boyle yaparsa ortda cok insan telef olur....

Ehliyetin var ve bilgi tazelemek amcindaysan eger,
Vites degistikten sonra debriyajdan ayagini yavasca cek ve gaz vermeyi orantila. Araba ustasi biri olarak en guzel ogrenim deneyimdir diyorum. Bi sure sonra kendinden geliyo zaten ustalik...
Baktin olmuyo otomatik vites araba alirsiniz:) daha rahat

Allah kolaylik versin boz gezmeli gunler olsun:)

Pedallar yüksek geliyor olabilir. yüksek olduğunu ayağına uygun arabaya binince anlıyorsun o da var. bi de dizel arabaları kaldırmak daha kolay lpg liler ilk başlayanlar için daha zor.

erkeklerle araba kullanma falan öğrenilmez. hele baba il resmen strese sokuyorlar adamı bde arabaya bişey olacak diye 2 katı stres oluyor. en iyisi size tamamen halinizden anlayan biri yardım eder. ben kalkışlarda sürekli sorun yasıyorum.
ehliyeti aldım direksiyon sınavında mucize gibi o kadar güzel bi kalkış yaptım ki bizimkiler alkışlayacaktı nerdeyse

Bir arkadaşın dediği gibi dizel araba kendi kendine kalkıyor zaten gaza basmasan bile ve ben kursta dizelle kullanmayı öğrenmiştim.

Şimdi arabamız lpgli bende hep titreterek kaldırıyordum hatta bu yüzden hiç birşey çıkmasa karşıma da durmasam diye düşünüyordum

Ama olayı çözdm :) Benzinli lpgli arabalarda gaza basmak lazım. Gazın sesini duycaksın yani. O zaman çok rahat kalkıyor. Bir deneyin benzinli arabaysa eğer kalkarken gaza basmaktan korkmayın.

Bu arada benimle arabayla alakalı bir konum var , ama artık daha iyiyim

Pedallar yüksek geliyor olabilir. yüksek olduğunu ayağına uygun arabaya binince anlıyorsun o da var. bi de dizel arabaları kaldırmak daha kolay lpg liler ilk başlayanlar için daha zor.

lpg li canım malesef...dizel değil....arabadab arabaya farkedermi acaba :) eğer öyleyse ben bunu eşime koz olarak kullanayım :) sorun bende değil arabadaymış kocacım diyeyim :)
şaka bi yana canım babamdan öğrendiğim zamanlarda da aynı hatayı yapıyordum.... onunki de lpg liydi ama bilmem ki sanki hata bende gibi...

babam sinirliydi bağrış çağrış öğretirdi :) ama eşim sağolsun kızmaz bağırmaz ama nedense bende mi sorun var bilemedimki....
hiç durmadan direk sürüp dursam sorun yok ama durdummu tamam aha işte yine zıplatacam diyorum :)

Kesinlikle bi daha sürüşünde gaza daha çok basarak kalk . Göreceksin olucak

debriyajdan ayağını hafifçe çekmeye başladığında arabanın titrediğini hissedeceksin işte o noktada gaz vermeye başlayacaksın ve araba sarsmadan hareket edecek :) zamanla zaten ayağın alışacak ve hangi arabaya binersen bin bu yöntemle hiç sarsmadan yada stop ettirmeden kalkabilirsin...ve bence kendi kendine dene eşten yada babadan ders alınmaz :) ben yıllardır araba kullanıyorum her ikiside sıkıştığında sen geç derler direksiyona ama hala eleştirirler :)

aynı benim babam ya :)
bu yüzden ehliyeti alana kadar dayandım ama sonra elimi direksiyona süremedim bir müddet bunalmıstım resmen
şimdilerde tekrar sürüş için baslamak istiyorum ama babamla değil
sana da basarılar diliyorum şimdiden bu azimle eminim basarırsın sen

kızcak bişey yok cnm ne demek, haklısınız hata ediyoruz ama şimdi düşününce piyasada ehliyeti olup da kullanmayı beceremeyen okadar çok insan var ki....
bende ehliyet aman hemen alayımda cüzdanımda sergileyim mantığından çok iyice pekişeyim de ehliyetimi de alınca rahat rahat kullanayım istiyorum...
tali yollarda kullanıyorum genelde merekz trafiğe hiç girmedim....
sürüşüm gayet iyi diyor eşimde babamda ama ilk kalkışı bi çözemedim....

inşalah canım yaa morla verdiğin için teşekkür ederim...
babamda aynı senin baban gibi demekki :) bi yandan bağırır bi yandan da sür der :) kolaysa sür bakalım o azardan sonra :) hata yapmayacaksa bile insan o bağrışla kesin hata yapıyorum..:) şükür eşim öyle değil kızmaz bağırmaz :) anlayışlıdır...gayet güzel geçiyor denemelerimiz ama ilk kalkış sorunu artık onu da yıldırdı zavallım :)

Kesinlikle bi daha sürüşünde gaza daha çok basarak kalk . Göreceksin olucak

onuda çok denedim canım ama bu seferde araba bağırıyor resmen :) tam ortayı bi bulamıyorum....önce debriajdan az çekip gaza yükleniyorum bağırıyor :)
gaza az yüklenip debriajı erken çekiyorum bu seferde araba üç sefer zıplıyor :) hop hop hop :) hadiiiiii ondan sonra moralim bozuluyor...

:) Kavrama diye birşey var ya hani debriyajdan kaldırıyorsun arabadan ses geliyor. Oraya kadar kaldır ayağını pedaldan. O sesi duyarsın zaten. Ondan sonra gaza bas ama.

Gaza az yüklenip debriyajı erken bırakmak zaten yok onu unut

ya gaza yüklenip debriajdan erken çekmeyi hani acaba olurmu ki diye denedim :) yöntem tekniği belki olur diye ama olmuyormuş :) hoplayınca anladım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…