araba kullanma hakkında :(

İlk kalkışı yaparken debriyajdan ayağınızı çekerken gaza yüklenmekten ziyade yavaş yavaş basarsanız sizin tabirinizle zıplamaz.

Birinci vitesten sonra ortama 1 araba uzunluğu kadar gidip 2. vitesede geçince aynı işlemi yapın.

Debriyajın kavrama noktasını da iyice öğrenmeniz iyi işe yarayacaktır, rampalarda vs.

Ben şimdi bunları yazarken bile nasıldı ya diye uzun uzun düşündümde yazdım inanın, çünkü artık tabiri caizse elimle kolumla değilde daha çok beyinle kullanıyorum, nasıl yapmam ve ne yapmam gerektiğine beynim otomatik yönlendiriyor. Zamanla sizde de oturur bu durum.

Kazasız belasız güzel günlerde kullanın arabanızı inş.

kadınlar için en idaelin otomatıkmış onu anladım
ilk başlarda debriyaj-gaz olayını kavramak dünyanın en zor işi gibi oluyor
alışdıkca ne kadar basit oldugunu göreceksin
pratik yap sürekli ara vermeden,daha sonra da yanlız araba kullanman zor olacak
zamanla onuda yeneceksin..

Son düzenleme:
inşallah canım çok teşekkür ederim....
vites geçişlerinde sorun yok hatta vites değiştirdiğimi bazen eşim farketmiyor bile, o derece hissettirmeden geçebiliyorum....
babamda aynısnı söylerdi geçişlerin güzel diye....ama anlamadığım vites geçişlerinde hiç belli etmezken ilk kalkış neden sorunlu???
eşim idiyorki araba zaten hızını aldığı için vites geçişinde kendi hızına devam ettiği için sorun olmaz ama ilk kalkışta haliyle duran arabayı hareket ettiriyorken bu durum oluşuyor diyor...
bilmiyorum zamanla düzelecekmi yoksa hep böylemi kalıcam....ben direksiyon hakimiyetinin herşeyden daha kolay olduğunu düşünürdüm kullanmayı öğrenmeden önce, ama tam aksine en kolay direksiyonmuş..asıl mesela kalkışmış hele birde rampada falan kalkmaya çalışsam napıcam acaba...kesin kaçırır arkadakine toslarım :) allah korusun....

Niye kadınlar için en ideali otomatik olsun? Daha kolay olduğu için mi ? Neden erkekler arabayı daha iyi kullanır düşüncesi var bir türlü çözebilmiş değilim. İlk onlar kullandığı için araba denen nesne erkekleri daha mı çok seviyor yani. Aynı ayak aynı bacakla basılıyor. Neden yani erkekler daha iyi kullansın da kadınlar kolayını kullansın.

Tepkim kesinlikle size değil genel olarak olgu bu. Geçen gün yolda gidiyoruz öndeki araba çok yavaş gitmiyor ama eşim sollama derdinde. Önce kesin bayandır dedi. Sonra Viraj geldi viraja hızlı girdi. Bu sefer düşüncesi değişti yok erkektir dedi kadın böyle yapamazmış. Tövbeee tövbeee

Son düzenleme:

bende senin gibi düşünüyorum canım hemde ısrarla...
bir kadın bi erkeğin yapabildiği herşeyi yapma kapasitesine ve beynine sahip....
trafikte zaten biri yavaş gittimi hemen erkeklerin aklına kesin bayandır bu geliyor..eşimde aynı...
hepsi aynı bunların...ama ben asla otomatik vites olsun kolay olsun derdinde değilim....hatta araba alacağımızda ısrarla düz vites olsun dedim eşime....neden yapamayalım değilmi....erkekler yapabiliyorsa neden biz yapamayalım....evet ilk kalkışımda sorun var kabul ediyorum bunu, ama sürüşüm gayet iyi zamanla aşabilirmiyim bilmiyorum ama sanırım süre süre alışıcam inşallah....
aslına bakılırsa kadınlar erkeklerden daha dikkatli bence....en azından erkeklerin çoğunda bi havalar bilmem neler bayanları sıkıştırmalar falan....
kadınlar daha dikkatli trafikte, ben bunu bilir bunu söylerim....
mesela kardeşim erkek oda yeni aldı ehliyet ama çok dikkatsiz...erkek olmak sanki araba kullanmaya yeterli gibi davranıyorlar....ama en çok kazaları da erkekler yapıyor....

Bu akşamda ilk kalkışta gaza çok yüklenmeden deneyin bakalım, tabi debriyaj ayarını ihmal etmeden, debriyajdan ayağınızı yavaş yavaş çekerken aynı oranda da gaza basın.

Yok yok hep böyle kalmazsın zamanla tabiki düzelecek ve sen hangi ara düzeldiğini anlamayacaksın bile.

Rampa kalkışlarında kaydırmamak için kavrama noktasını çok iyi öğrenmen lazım, onada beyin zamanla alışıyor.

Bu arada tam 9 yıldıraraba kullanıyorum, hergün işe gidip geliyorum, hiç otomatik vitesli araba kullanmadım, bende onu beceremem heralde.

Aynen katılıyorum. Öyle sıkıştıranın üstüne sürcen arabayı vursun isterse. Görsünler günlerini

ayy ne güzel canım yaa ne kadar özendim şuan sana....inşallah bende tek başıma kullanırım bigün eşime ihtiyaç duymadan...
bişey daha sorabilirmiyim, ya ben henüz merkez trafiğine hiç girmedim ama bizim burda çok alt geçit olduğu için genelde de alt geçit uçlarında trafik lambası olduğu için bunu hep merak etmişimdir...kırmızı ışıkta rampada durduk, arabalar ip gibi beş santimlik arayla sıralı....
yeşil yandı nasıl kaydırmadan ilerliyorsunuz....normalde el freni kullanmak doğruymuş ama dikkat ediyorum ne eşim ne babam kullanmıyor el freni...ayaklarla hallediyorlar...nasıl beceriyorlar çözemedim...şu kalkış işini bi çözebilsem, ilk işi bunu kavramam lazım çünkü geneli böyle rampalı ışıkların olduğu yerler....hata payı yok..çünkü çok dip dibe olunca hata yaparsan kesin çarparsın arkana...

pratık yapmak çok önemlı canım bana babam ilk ögretırken kı o sıralar 12 13 yaslarındaydım bos arazıde sadece dur kalk yaptırıyordu önce onu çöz sonra gerisini yaparsın demıstı haklıymıs:)araba kullanıldıkca seslerınden tıtreyısınden çözüyosun..her aksam calısmaya devam:)

bide mutlaka tek basına cesaret et ve trafıge cık yoksa sadece eşinle kullanmaya devam edersın ben kullanmayı biliyodum ama tek çıkmana daha zaman var dıyodu babamda eşimde ama bi gün biyere gitcekken aklıma estı arabayı almak (hava yagmurlu ve soguktu) eger siteden dısarıya çarpmadan çıkarsam giderim yoksa bırakırım arabayı bıyere diye çıktım yola gitcem yere gittim öyle aradım eşimi ben arabayı aldım diye eşim kızcak zannderken sevındı bide debriyajı bozuk arabayı oaraya kadar göturduysen afferım dedı bende o gazla kullanıyorum hatta eşim yada biri yanımda olunca onlara guvenıyorum sıkıstıgım yerde onlara verırım kurtulurum diye daha kötu kullanıyorum tek olunca daha güzel kullanıyorum..

ah bıde hava atıyodum kı sen kaza yaptın bak ben daha arabayı çizdirmedım diye daha düne kadar

inş en kısa zamanda trafıge bır bayan sürücü daha katılır:)

"Debriyaj ayarı" titreme noktasına çalışacaksın canım o zaman ne bağıracak ne hoplayacak ne zıplayacak

benimde çalışmam lazım.bu kalkışlar benim de büyük sorunum.ben de hoplatmanın dışında stop ettiriyorum.bir keresinde arkadaki aracın şöförü inip abla benzin mi bitti diye sormuştu.

Haha... Eşime Allah ihtiyaç duydurmasın inş. Çünkü duysam bile çoooooooook uzaklarda bana bir faydası dokunmaz, Eşim Hakkaride.

Sorunun cevabı da debriyaj kavrama noktasında gizli. :) O noktayı öğrenirsen hiç sorun yaşamadan ve kaydırmadan kaldırırsın arabayı, bak sen en iyisi bu akşam eşinle debriyaj kavrama noktası çalışması yap, gayet ciddiyim.

Ben el freni ile hiç kalkmadım yapanlar varmış ama ben yapmadım, çok dik rampalarda bile yapmadım.

Rampalarda çok yaklaşma önündeki araca, takip mesafeni koru, muhtemelen arkandaki de sana çok yaklaşmadan takip mesafesini koruyacaktır.

bir sey söylıyım mı rampada kalkıs konusunda özellıkle erkekler çok yaklasıyorlar benım eşimde dahıl hiç sevmıyorum onun ıcın rampada durmayı ama ben çözüm olarak rampada durunca 4lüyü yakmakta bulmustum ılk zamanlar acemı oldumu anlayınca yaklasmıyorlardı:) hatta 4lüyü yakınca stop ettırınce bile gülüyorlardı bana yol verıyorladı yada beklıyorlar:)

Arkadaşlar söylemiştir belki okumadım ama öncelikle arabayı tanımak gerekiyor buı da biraz zaman istiyor ama sık çalışırsanız birkaç günlük birşey. Araba lpgliymiş galiba. Bu ve benzinli arabalarda biraz gaza yüklenmek lazım mesela debriyaja bastınız 1. vitese aldınız o arada gaza basacaksınız ama debriyajdan ayağınızı hiç acele etmeden çok yavaşça kaldıracaksınız gaz verme ile debriyaj orantılı olacak gaza basmadan da debriyajdan ayağını çekmeye başlamayacaksın lpg de. Eğer dizel olsaydı araba kalkış çok kolay debriyahdan ayağını çekerken bir yandan azcık geza dokunmaya başladın mı kalkar biraz daha basarsın ibre çıkmaya yükselmeye başlar diğer yandan yine çok yavaş debriyajdan ayağını çekersin. Alışırsın merak etme gaza basmaktan korkma ama temkinli ol debriyaj önemli acele yok. Viteslerde nasılsın viteslere bakmadan geçiş yapamıyorsan önce otur yerlerni ezberle değiştiriyormuş gibi yap sonra yolda tatbik et ama trafiğe kapalı alan olsun ya da daha boş bir yer. Sürekli hız yükselt azalt bu şekilde vites değiştir sürekli bir süre sonra kendiliğinden bakmamaya başlayacaksın birkaç gün sadece kalkışa sonra viteslere çalış herşeyi bir anda yapmaya çalışma.

bende direksiyon dersi alırken dizelde rampada hemen kalkıyordum ama bir gün de benzinliyle çalıştık ne olur ne olmaz o araba denk gelir dedik anam ne zorlandım ya ne fark varmış meğer geliyorum stop ettiyorum meğer baya gaz vermek lazımmış neyse onu da öğrenmiştim ama şimdi olsa eşimin araba dizel alıştım dizele öğrendiğim arabada dizeldi benzinli de biraz zorlanırım gibi yine de. Benim hocam çok iyiydi süper öğretti araba kullanmayı vakit harcadı ciddi şekilde.

canım hafif hafif yapcaksın :) biraz debriyajdan kaldırcan azcık gaza bascan hızlı yapıyosundur ondan hopluyodur :) yavas yavas yaparsan öyle olmaz bir iki üç beş düzelcek zaten kafanda birini çekerken birine yüklen falan deme yavas yavas yap acelen yok ki :)zaten sonra hiç öyle şimdi debriyajdan çekiyim allah şimdi gaza basmam lazım gibi olmucak koycan ayagını direk kaldırcan arabayı sorun etme yavas yavas yap :)

Ben bir erkek kadar iyi araba kullanırım söylemesi ayıp.. ama öğrenme aşamasında karşımdakini delirtmiştim..
Merak etme zamanla olur hepsi…sadece korkma ve temkinli ol.

Benim annem yillar once ehliyetini aldi.Simdi cok guzel araba kullaniyor annem direksiyon ogrenirken bende gitmistim annemin hocasi,babadan,kocadan,sevgiliden araba ogrenilmez dedi.Sinav yerlerindeki arabalar farkli sizin esinizle kullandiginiz arabalar farkli o yuzden esinizden ogrenmeyin.Annemin hocasi yillar once sakin sinav oncesi baska arabalara binme demis pratik yapayim adins benim sana ogrettigim yeter yoksa sinavda bocalarsin demis cunku arabalarin ozellikleri farklidir.

çok teşekkür ederim cnm iyi dileklerin için... :)
benimde normal sürüş esnasında vites geçişlerinde ve direksiyon hakimiyetinde sorunum yok gayet iyi olduğumu söylüyor eşim...ama bu ilk kalkış olayını bi çözebilsem sanırım ehliyetimi hemen alır ve merkez trafiğine de girebilirim artık...
çocukluğumdan beri en büyük hayalim araba kullanmaktı....bi erkeiğin yapabildiği herşeyi yaptım gün geldi imkansız görünen şeyleri bile başardım...azimliyim ısrarlıyım...olmadı bırakayım demiyorum asla bigün alışıcam inanıyorum ama sanırım bu ilk kalkış olayı motivemi bozuyor...ilk kalkışta araba stop edip veya zıpladığında hemen moralim düşüyor, ve devamında da moral eksikliği devam ediyor....
bi an önce aman ehliyet alayım derdinde değilim, yeterince pekişmek istiyorum..birçok bayan gibi ehliyeti alıp cüzdanımda bekletip doğru dürüst kullanmayı becerememektense, güzelce kullanmaya pekişip en son ehliyet almak istiyorum....

merhaba bende geçen ay ehliyetimi aldım 2 kere tek eşimle kullandım ama berbattı direksiyon hakimiyeti yok bende bide eşim yanımda diye heyecan yapıyorum moralim çok bozuldu kötü kullandım diye alışırmıyım sizce biran önce daha iyi kullanmak istiyorum arabayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…