- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Benim annem yillar once ehliyetini aldi.Simdi cok guzel araba kullaniyor annem direksiyon ogrenirken bende gitmistim annemin hocasi,babadan,kocadan,sevgiliden araba ogrenilmez dedi.Sinav yerlerindeki arabalar farkli sizin esinizle kullandiginiz arabalar farkli o yuzden esinizden ogrenmeyin.Annemin hocasi yillar once sakin sinav oncesi baska arabalara binme demis pratik yapayim adins benim sana ogrettigim yeter yoksa sinavda bocalarsin demis cunku arabalarin ozellikleri farklidir.
merhaba bende geçen ay ehliyetimi aldım 2 kere tek eşimle kullandım ama berbattı direksiyon hakimiyeti yok bende bide eşim yanımda diye heyecan yapıyorum moralim çok bozuldu kötü kullandım diye alışırmıyım sizce biran önce daha iyi kullanmak istiyorum arabayı
benim direksiyon hakimiyetim ve vites geçişlerim güzel ama ilk kalkış sorunum var...illa ki hoplatmadan yada stop ettirmeden kalkamıyorum
ama zamanla öğrenicez inşallah..öğrenen anasının karnında öğrenmiyor ya :)
eşim çok sinirli falan olsa haklısnız diyecem ama gerçekten allah razı olsun sesini bile yükseltmez hiç araba öğrenme konusunda....
hatta bazen hata yapınca ben bile kendime kızarken, o hep sakinleştirdi beni :)
sakin ol olabilir canım yavaş yavaş öğrenirsin der :)
o yüzden eşimden öğrenmek daha zevkli...yabancı biri olsa sanırım bu kadar rahat olamam gibi...
bizimki düz vites, iyikide otomatik vites değil..otomatikten öğrenen kişi daha sonra vitesliyi kullanamıyor...bence vitesliden öğrenin....
aslında kursa giderken daha iyi kullanıyordum eşimde aracı tanıyana kadar zorlanırsın sonra alışırsın diyo bizim arabamız otomotik vites bunu daha kolay kullanırmışım
Artik isteyenler otomatik vites ehliyeti alacakmis cunku otomatik vites farkli duz vites farkli ama hocalar duz vitesi tavsiye ediyor.
Esine sinirli demiyorum.Direksiyon hocalarinin genel gorusu boyledir arabayi esinizden dostunuzdan degil kurs yerindrn ogrenin. Diyorlar cunku en mantiklisi bu senin suan kullandigin arabanin ozellkileri farkli kurs yerindekiler farkli oluyor esin sana baska turlu ogretiyor kurs yerindeki hocalar farkli gosterir.Annem ehliyeti alirken cevresindeki bazi arkadaslari biz arabayi cok iyi kullaniyoruz cok iyi kaldiriyoruz biz direksiyondan hoplayi hoplayi geceriz ama sen kalirsin dediler annem bir tek kurs yerindrn ogrendi sinav gunu anneme biz arabayi cok iyi kullaniyoruz diyenler direksiyon sinavindan kaldilar.Umarim ne anlatmak istedigimi anlamissindir
şimdi vitesi 1e alınca
ayağını hafifçe debriyajdan çektiğinde yarısına kadar çek çok azda gaz ver araba hareket etmeye başlayacak
ve hareket etmeye başlayınca içinden 5e kadar say sonra ayağını tamamen debriyajdan çek veya 5 e kadar sayamazsan içinden
kal dır dım dıye hecele
çok rahat kalkarsın direksiyon hocam öğretmişti
Çok normal, ancak çok pratik yaparak alışirsin. Ben de ilk zamanlar hic kullanamam sanırdım. Ama zamanla acemilik gidiyor. Hatta icimden bu araba kullananlar çok zeki, ayni anda hem el, hem ayak, hem göz hepsi nasil yaparlar derdim. Bir arkadasim zamanla yürürgibi rahat kullanacaksin derdi:-
Ben cok korkardım, ehliyeti 30 yasimda aldım. O da esimin zoruyla. Ehliyetten sonra hic birakmadim. Esimde sasirdi, beklemiyordu garibim. Hatta ondan arabayi bile aldim.
Eminim sen de pratiklerle cozersin. Emin ol benim gibi araba kullanmaktan korkan biri bile yaptiysa sen hayli hayli yaparsin, ustelik tek sorunun kalkışmış.
bu arada senin babala eşin iyiymiş normal yolda çalıştırmışlar seni ben daha küçüktüm arabayı ilk aldığımda babam bana köyden ilçeye inmemi söyledi ki yan taraf uçurum inemem dedim in o zaman arabadan bir daha bindirmem dedi ama iyi kullanabiliyorum artık.biraz korkunç gözüküyor biliyorum ama ehliyet hocası babam napalım dinledik mecbur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?