araba kullanma hakkında :(

eşim çok sinirli falan olsa haklısnız diyecem ama gerçekten allah razı olsun sesini bile yükseltmez hiç araba öğrenme konusunda....
hatta bazen hata yapınca ben bile kendime kızarken, o hep sakinleştirdi beni :)
sakin ol olabilir canım yavaş yavaş öğrenirsin der :)
o yüzden eşimden öğrenmek daha zevkli...yabancı biri olsa sanırım bu kadar rahat olamam gibi...

benim direksiyon hakimiyetim ve vites geçişlerim güzel ama ilk kalkış sorunum var...illa ki hoplatmadan yada stop ettirmeden kalkamıyorum
ama zamanla öğrenicez inşallah..öğrenen anasının karnında öğrenmiyor ya :)

aslında kursa giderken daha iyi kullanıyordum eşimde aracı tanıyana kadar zorlanırsın sonra alışırsın diyo bizim arabamız otomotik vites bunu daha kolay kullanırmışım

Esine sinirli demiyorum.Direksiyon hocalarinin genel gorusu boyledir arabayi esinizden dostunuzdan degil kurs yerindrn ogrenin. Diyorlar cunku en mantiklisi bu senin suan kullandigin arabanin ozellkileri farkli kurs yerindekiler farkli oluyor esin sana baska turlu ogretiyor kurs yerindeki hocalar farkli gosterir.Annem ehliyeti alirken cevresindeki bazi arkadaslari biz arabayi cok iyi kullaniyoruz cok iyi kaldiriyoruz biz direksiyondan hoplayi hoplayi geceriz ama sen kalirsin dediler annem bir tek kurs yerindrn ogrendi sinav gunu anneme biz arabayi cok iyi kullaniyoruz diyenler direksiyon sinavindan kaldilar.Umarim ne anlatmak istedigimi anlamissindir

bizimki düz vites, iyikide otomatik vites değil..otomatikten öğrenen kişi daha sonra vitesliyi kullanamıyor...bence vitesliden öğrenin....

vitesli araç yokki bizde o yüzden otomatikle öğrenmem lazımki bundan sonra onu kullanacam inşşş. çabuk öğrenirim hepimiz kazasız belasız kullanırız arabamızı

aslında kursa giderken daha iyi kullanıyordum eşimde aracı tanıyana kadar zorlanırsın sonra alışırsın diyo bizim arabamız otomotik vites bunu daha kolay kullanırmışım

Artik isteyenler otomatik vites ehliyeti alacakmis cunku otomatik vites farkli duz vites farkli ama hocalar duz vitesi tavsiye ediyor.

Artik isteyenler otomatik vites ehliyeti alacakmis cunku otomatik vites farkli duz vites farkli ama hocalar duz vitesi tavsiye ediyor.

evet cnm hocalar onu öneriyo bende direksiyon sınavında vitesli aracı daha iyi kullandım heyecandan biraz puanım kırıldı ama olsun sonuçta geçtim bol bol pratik yapıp trafiğe sonra çıkacam

yo yo anladım canım benim ilk mesajında da anlamıştım, haklısın eşden babadan öğrenmesi zor...herkes öyle diyor zaten...
ben eşler babalar sinirleniyor bağırıp çağırıyorlar diye söyledin sandım canım...aksi halde çok haklısın..eğitimini almış birinden öğrenmek eminim daha kolay ve mantıklıdır...

Araba kullanmak ayri bir sey,otomatik araba kullanmak ayri birsey..

Gercek sofor arabanin modelini, kalitesini, vitesini, yakit turunu secmez. Koltuga oturunca 1 dk arabayi cozer ve yoluna bakar.

Otomatik araba bir yasam kalitesi. Ve rahatlik...
Zateb duz vitesi beceremeyen otomatigi hic beceremez...

Yok erkekler iyi yapar kadinlar iyi yapar konusuda ayri bir dert zaten. İyiki yasadigim ulkede cinsiyet sorunu yok.

araba kullanmaya bilmiyorum ama çok istiyorum benim eşimde söylüyor sen ehliyeti al ben araba kullanmıcam diyor ama bir vakit olmadı çok istiyorum aslında şimdi bebekte var yaza kaldı eşimde araba tamircisi artık ben vururum o yapar

şimdi vitesi 1e alınca

ayağını hafifçe debriyajdan çektiğinde yarısına kadar çek çok azda gaz ver araba hareket etmeye başlayacak

ve hareket etmeye başlayınca içinden 5e kadar say sonra ayağını tamamen debriyajdan çek veya 5 e kadar sayamazsan içinden

kal dır dım dıye hecele

çok rahat kalkarsın direksiyon hocam öğretmişti

aaa bak bunu hiç duymamıştım :) bundan sonra emin ol hiç unutmam bunu..teşekkür ederim cnm...:)

Çok normal, ancak çok pratik yaparak alışirsin. Ben de ilk zamanlar hic kullanamam sanırdım. Ama zamanla acemilik gidiyor. Hatta icimden bu araba kullananlar çok zeki, ayni anda hem el, hem ayak, hem göz hepsi nasil yaparlar derdim. Bir arkadasim zamanla yürürgibi rahat kullanacaksin derdi:-
Ben cok korkardım, ehliyeti 30 yasimda aldım. O da esimin zoruyla. Ehliyetten sonra hic birakmadim. Esimde sasirdi, beklemiyordu garibim. Hatta ondan arabayi bile aldim.
Eminim sen de pratiklerle cozersin. Emin ol benim gibi araba kullanmaktan korkan biri bile yaptiysa sen hayli hayli yaparsin, ustelik tek sorunun kalkışmış.

teşekkür ederim canım iltifatın için....
inan o kalkışı bi çözebilsem bi an önce ehliyetimi alıp trafiğe girmek istiyorum, ama onu yapamayınca motivasyonum resmen çöküyor...
normal sürüşümde bi sıkıntı yok fazla ama ilk kalkış işte orası muamma....

canım arabada kavrama diye birşey var bunu yaparsan titretmezsin sonrada alışırsın zaten.arabayı çalıştırdıktan sonra debriyaja koyduğun ayağını biraz kaldır ayağının biraz titrediğini hissedecek kadar sonra yavaşca gaz ver panoya bak 2000 deviri geçmene gerek yok sonra debriyajdan yavaşca çekerken gaza basmaya devam et.bu aslında yokuş yukarı araba kkaçmadan çaşıtırmak için yapılır ama acemilikte işe yarar.

bu arada senin babala eşin iyiymiş normal yolda çalıştırmışlar seni ben daha küçüktüm arabayı ilk aldığımda babam bana köyden ilçeye inmemi söyledi ki yan taraf uçurum inemem dedim in o zaman arabadan bir daha bindirmem dedi ama iyi kullanabiliyorum artık.biraz korkunç gözüküyor biliyorum ama ehliyet hocası babam napalım dinledik mecbur

senin babanda çok tehlikeliymiş yaa :) allahtan eşim babam öyle değil...
şimdi bişey sorcam, hani ayağını debriajdan kaldırırken gaza hafif bas demiştin ya, işte bazı arabalarda debriajdan tam çekerken, bazılarında biraz kaldırdıktan sonra kavrar diyor eşim...
yani her arabanın kavrama oranı tıpatıp aynı değildir diyor....babamın arabasında sanki daha debriajdan çekerken gaz vermek gerekiyordu, ama bizim arabada debriaj neredeyse yarıya geliyor ancak titremeye başlıyor....
birazda ondan oldu sanırım bu stres....
eşimle iki gündür gidiyoruz deneme sürüşüne, yarın allah izin verirse bi orman yolu var oraya gidicez...
bu sefer direksiyondan ziyade, kalkış denemeleri yapıcam....bakalım nasıl olacak....
birde bi arkadaşım demişti ben 2 senedir araba kullanıyorum hala hoplatıyorum diyor...ya bu iş pratik yaptıkça düzelen bişey değilmi
anlamadım şimdi ben hep hoplatacakmıyım....

canım bende birkaç farklı arabayı kullanıyorum babamın arabada neredeyse hiç kalkmadan kavramaya geliyor sürekli kullandığımda ise yarıya gelmesi gerekiyor dediğim gibi ayağın nerde titriyorsa kavrama o arabada orasıdır.ben kızımı kreşe bırakıyorum yol baya dik bazen arkama çok yakın araba koyarlarsa ne olur ne olmaz diye kavramada kaldırıyorum arabayı. tabi birde hemen araba başına geçince olmuyor pratik şart.ama her defasında hoplatıyorsan debriyajı erken bırakıyorsundur.inşallah yarın istediğin gibi olur canım.

yalnız başına öğrenmeye çalış hatalarını sen biliyorsun zaten.

yanında birisi oldukça kendini sürekli baskıda hissedeceksin alışana kadar yalnız dene.

sonuçta arabayı ilk hareketi sağlamak gaz debriyaj kombinasyonu sağlamaktan ibaret zamanla alışırsın acele etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…