Araba mevzusu

Eşin sigortayı bahane edecek olsa bile sana söylemeliydi.
Sonuçta ortak birikim.
Yarın bir gün ayrılsanız, Allah korusun eşin ölse bile bir hak idda edemeyeceksin.
Bunlar önemli konular.
Ortak birikim ile kendi başına hareket etmesi çok saygısızca.
Gizli kapaklı işlerin sonu hiç hayra çıkmıyor.

BiZde arabamızı ilk aldığımızda benim üstüme yapmıştık ama sigorta ücreti çok yüksek çıkınca ertesi gün kayınpederimin üzerine geçirttik hala onun üzerinde araba ama kayınpederimin karakterini Biliyorum asla karışmaz sadece vergisi sigortası gelince ya haber verir yada öder taksitlendirdim böyle böyle der. Diğer konularınızı okumadım ama bazı arkadaşlar bi boşanma konusunda kaçırmak için yapmış olabilir demiş ve sizde yarı parasını vermişsiniz size danışmandan yada aldıktan sonra bak böyle olduda bu niyetle yaptım da dememiş tesadüf öğreniyorsunuz yaptığı hiç hoş bişey değil size resmen şok yaşatıyor kısa zamanda çözersiniz inşallah durumu ve sizin fikrinize görene takar karar verilir.
Aşırı mantıksız. Kendi üzerinize alsaydınız bir yerden başlamış olurdunuz.

resmen mal kaçırmış eşiniz benim biriktirdiğim parayla babasının üzerine mal alacak bende o adamı koca diye evime alacağım ben olsam fark ettiğim ilk an cıngar koparırdım resmen arkanızdan dümen çevirmişler ailecek, yarın öbür gün satmaya kalksan kp izni olmadan satamazsın, adam ölse varsa başka mirasçı hak talep eder, belki yarın öbür gün araba benim deyip el koyacak eşinizin ki salaklık değil kurnazlık ama yaptığı çok ayıp..

Aşırı mantıksız. Kendi üzerinize alsaydınız bir yerden başlamış olurdunuz.
Tabiki öyle devam edebilirdi bir kere alınmışken ama ozaman ki durumlar öyle gerekti.Birde dediğim gibi sadece onun üzerine,üzerinde hak iddia ettiği ben kullanıcam bizide vereceksiniz kafasında insanlar değil asla.Kendi arabası var zaten eşim bekarken baya hasar verdiği için arabasını yeniledikten sonra yeterki benim arabama dokunmayın kendi arabanıza iyi bakın kafasında.İstediğim zaman yine üzerimede alabilirim aramızda bunun bir sorunu olmaz.

Haciz durumu , kasko sigorta indirimi cart curt düsünulmüş bile olsa size bunu söyleyebilirdi.
Hicbirsekilde esinizin iyi niyetli oldugunu dusunmuyorum.

Sigortayi kendisine çıkartınca fazla ödüyor babasının uzerine olunca yarı parası gibi oluyor. Çok fark yok aslında Esimde 5 sene önce bana böyle bir teklifle gelmişti kabul etmedim ne yapacaksak ne alacaksak kendi üzerimize olsun dedim. Ve öyle de oldu ev aldık benim üzerime oldu şimdi kiracılarımiz var.

Erkekler öyle art niyet pek düşünmezler ama dolduruşa gelmiş olabilir.

Benim Esimde art niyetli değildir ev alacağımızı anlatmış arkadaşına oda manyakmisin karının üzerine ev mı olur yarın öbür gün boşanırsan ne olacak gibi saçma sapan konusmus.

Hanımlar iyi akşamlar diliyorum öncelikle;
Size danısmak istediğim konuya gelince ,
Biz eşimle birlikte çalisiyoruz yani kendi dükkanimız var. Bu sene araba almak için biraz para biriktirdik. Ve niheyet paramiz birikince bir tane begendik ikinci el almaya karar verdik.
Alacagimiz araba yaşadigimiz şehirden oldukça uzak bir ilde. Geçtigimiz haftasonu yakin bir akrabamizin dugunu vardi o yuzden ailem bende kalmak icin geldiler iki gunlugune o da o ile araba almaya gitti. Ben yol cok uzak olacagi icin sen al zaten netten begendik dedim. Neyse ucak biletini aldi. Iki saat sonra babasina da bilet almis is yerinde. Yol uzak oldugu icin gece yolculugunda arabayla donerken arkadaslik yapacak herhalde dedim.
Ertesi gun geldiginde arabayi getirdi. Hayirli olsun falan derken o cok yorgundu uyudu bizde dugune katildik. Döndüğümde ruhtasi masanin uzerine birakmis. Baktim ki arabayi babasinin üzerine almis. Şok oldum. Hic bir sekilde konusu geçmedi. Bana bununla ilgili en ufak birşey soylemedi. Morelim cok bozulunca ablam da farketti soylemek zorunda kaldim o da çok bozuldu.
O gun misafirlerin yaninda tartismamak icin sustum. Aksam da isten dolayi şehir disina cikti. Konusamadim. Zaten bir kaç şey icin limoniydik. Telde de cok az konustugumuz icin yuz yuze sormak istedim . Aklima geldikce deli oluyorum.
Nasil konusayim ne diyeyim onu da bilemiyorum. Artik o kadar yorgunum ki her yanlisini duzeltmeye çalismaktan. Siz olsaniz ne yapardiniz. Ya da normal mi ben mi abartiyorum
Uzun oldu özur diliyorum. Şimdiden tesekkurler.
Yani kendi üzerine alamıyosa bazı sebeplerden tamam dicem ama siz bunu zaten bilirdiniz.
Valla tam olay çıkarmalık. Size söylemeden yapması asıl gıcık olan. Konuşsaymış keşke önceden

Hayir daha uygun olmuyor sigorta alakasi yok.
Daha uygun oluyor hatta eşim biz araba alırken benim üstüme olsun daha uyguna geliyor vergi düşüyor demişti. Ben de tabi güvenmedim araştırdım öyleymiş. Ama ben kabul etmedim. Benim üstüme olacak diye

Her ne sebeple olursa olsun Benim biriktirdiğim parayla babasına mal yapamaz bunun hiçbir açıklaması yok.
İYİ niyetle yapılmış olsa bile sana söylenmemesi büyük saygısızlık.

Hanımlar iyi akşamlar diliyorum öncelikle;
Size danısmak istediğim konuya gelince ,
Biz eşimle birlikte çalisiyoruz yani kendi dükkanimız var. Bu sene araba almak için biraz para biriktirdik. Ve niheyet paramiz birikince bir tane begendik ikinci el almaya karar verdik.
Alacagimiz araba yaşadigimiz şehirden oldukça uzak bir ilde. Geçtigimiz haftasonu yakin bir akrabamizin dugunu vardi o yuzden ailem bende kalmak icin geldiler iki gunlugune o da o ile araba almaya gitti. Ben yol cok uzak olacagi icin sen al zaten netten begendik dedim. Neyse ucak biletini aldi. Iki saat sonra babasina da bilet almis is yerinde. Yol uzak oldugu icin gece yolculugunda arabayla donerken arkadaslik yapacak herhalde dedim.
Ertesi gun geldiginde arabayi getirdi. Hayirli olsun falan derken o cok yorgundu uyudu bizde dugune katildik. Döndüğümde ruhtasi masanin uzerine birakmis. Baktim ki arabayi babasinin üzerine almis. Şok oldum. Hic bir sekilde konusu geçmedi. Bana bununla ilgili en ufak birşey soylemedi. Morelim cok bozulunca ablam da farketti soylemek zorunda kaldim o da çok bozuldu.
O gun misafirlerin yaninda tartismamak icin sustum. Aksam da isten dolayi şehir disina cikti. Konusamadim. Zaten bir kaç şey icin limoniydik. Telde de cok az konustugumuz icin yuz yuze sormak istedim . Aklima geldikce deli oluyorum.
Nasil konusayim ne diyeyim onu da bilemiyorum. Artik o kadar yorgunum ki her yanlisini duzeltmeye çalismaktan. Siz olsaniz ne yapardiniz. Ya da normal mi ben mi abartiyorum
Uzun oldu özur diliyorum. Şimdiden tesekkurler.

Sen çalış , kazan , biriktir emek ver , araba kp. üstüne yapılsın yok artık ben burda art niyet ararım, işi boşanmaya kadar götürürüm o araba benim üzerime yapılacak diye :110:

İlk arabası mı? Bazen sigorta az çıksın diye böyle şeyler yapıyorlar.

Mal kaçırmıs resmen
Ciddi ciddi alın karsınıza konusun ne manksatla yaptıgını
Borcunuz varsa haciz vs gelmesin demiştir belki bi ihtimal
Ancak yinede size sormalıydı gerekirse kp i arayın müsait vakitte notere gidip arabyı üstünüze aldırın

Benimde tam 10 yıl önce ilk takılarımla görümcemin adına alınmıştı ve bir cinnet hali kendi adıma geçirdi tamamiyle art niyet sakın peşini bırakma dünyayı dar et iyi niyetli ise senin adına geçirir zaten yok efendim değil ise yol ver gitsin net izahı yok....

Biz ilk arabamızı aldığımızda öyle çok büyük vergi fln yoktu kaç lira fark edecek ki babasına da uçak bileti alsın iyi niyetli olsalar haber verirlerdi.

Back
X