Araba mevzusu

Hanımlar iyi akşamlar diliyorum öncelikle;
Size danısmak istediğim konuya gelince ,
Biz eşimle birlikte çalisiyoruz yani kendi dükkanimız var. Bu sene araba almak için biraz para biriktirdik. Ve niheyet paramiz birikince bir tane begendik ikinci el almaya karar verdik.
Alacagimiz araba yaşadigimiz şehirden oldukça uzak bir ilde. Geçtigimiz haftasonu yakin bir akrabamizin dugunu vardi o yuzden ailem bende kalmak icin geldiler iki gunlugune o da o ile araba almaya gitti. Ben yol cok uzak olacagi icin sen al zaten netten begendik dedim. Neyse ucak biletini aldi. Iki saat sonra babasina da bilet almis is yerinde. Yol uzak oldugu icin gece yolculugunda arabayla donerken arkadaslik yapacak herhalde dedim.
Ertesi gun geldiginde arabayi getirdi. Hayirli olsun falan derken o cok yorgundu uyudu bizde dugune katildik. Döndüğümde ruhtasi masanin uzerine birakmis. Baktim ki arabayi babasinin üzerine almis. Şok oldum. Hic bir sekilde konusu geçmedi. Bana bununla ilgili en ufak birşey soylemedi. Morelim cok bozulunca ablam da farketti soylemek zorunda kaldim o da çok bozuldu.
O gun misafirlerin yaninda tartismamak icin sustum. Aksam da isten dolayi şehir disina cikti. Konusamadim. Zaten bir kaç şey icin limoniydik. Telde de cok az konustugumuz icin yuz yuze sormak istedim . Aklima geldikce deli oluyorum.
Nasil konusayim ne diyeyim onu da bilemiyorum. Artik o kadar yorgunum ki her yanlisini duzeltmeye çalismaktan. Siz olsaniz ne yapardiniz. Ya da normal mi ben mi abartiyorum
Uzun oldu özur diliyorum. Şimdiden tesekkurler.

Babası mı vermiş arabanın parasını? Eğer değilse kesinlikle mal kaçırma denir buna, mantıklı bir izahatı benim için yoktur.
 
Uzgunum ki mal ayrilmasin istemis sanirim benm halamin kocasi gibi o nasil sacma sapan bisey.Hayat arkadasi degilmiymissiniz siz.İlk bir sorun bakalim ne diycek borcunuz falan mi var odeyemediginiz ama para biriktiremezdiniz.Cok sacma olmus
 
Evet babasinin bir arabasi vardi. Onu iki yil kadar once satmişti. Boyle olunca sigorta daha mi uygun oluyor.
Biz de ilk arabamızı öyle aldık babasının üzerine sigortadan dolayı elimiz sıkışıktı biraz... tabi benim haberim vardı bu sigorta felan baya fark ediyor içiniz rahat olsun bence korkmayın siz sonuçta tanıyorsunuzdur aileyi nasıl birileri olduğunu kimse kolay kolay konmaz o arabaya bence eşinize sakince sorun.
 
Babası mı vermiş arabanın parasını? Eğer değilse kesinlikle mal kaçırma denir buna, mantıklı bir izahatı benim için yoktur.
Benim de aklima geldi
Calistiklari dukkan kp ninse yani onun parasiyla kurulduysa bu dukkan, kp kendi ustune yapilmasini istemis olabilir.

Aksi halde asla kabul etmeyecegim bi durum
Ustelik bana haber bile verilmeden yapilmis bir is

Insan bir soyler; su su sebeplerden dolayi arabayi babamin ustune yapmak istiyorum..diye
 
Benim de aklima geldi
Calistiklari dukkan kp ninse yani onun parasiyla kurulduysa bu dukkan, kp kendi ustune yapilmasini istemis olabilir.

Aksi halde asla kabul etmeyecegim bi durum
Ustelik bana haber bile verilmeden yapilmis bir is

Insan bir soyler; su su sebeplerden dolayi arabayi babamin ustune yapmak istiyorum..diye

Çalıştıkları dükkan kp nin bile olsa artık bu iki insan orda çalışıyor kendileri para biriktirmiş almış, bundan sonra da belki boğazlarından kesip ödeyecekler. KP ye ne imiş alınan arabadan, eğer kendisi karşılamıyorsa parasını. Dükkanda çalışsın konu sahibi ama araba üzerinde hak iddia edemesin, güzelmiş.
 
Çok sinirlenirdim. Resmen arkanızdan iş çevirmiş eşiniz.
Yarın öbürgün babası araba benim dese hak iddia edemezsiniz ki?
Satabilir,size vermeyebilir bile zira ruhsat onun.
Kasko uyguna gelsin diye yaptırdım diyecek eşiniz muhtemelen ama bence bu bile geçerli bir sebep olamaz zira sizden saklamış.
 
Bence burda asıl sorun, bu işi sizden habersiz yapması.
Hadi yaptı diyelim eve gelince hiç bir açıklama yapmayışı daha kötü.
Eşiniz ya sizi hiç dikkate almıyor ya da suçunun farkında olduğu için sessiz kalıyor.
Konuşup sebebebini öğrenmek en mantıklısı.
Bir de iyi bir ayar verin ki bundan sonra böyle emrivaki işler yapamasın.
 
Bizim boyle bir indirime zaten ihtiyacimiz yoktu ki. Bana boyle bir teklifle gelseydi asla kabul etmeyecegimi zaten bilir. Arkamdan böyle iş çevirmesi . Bakalim bu olay nereye varir bende bilemiyorum.
İndirim sıfır araçta olur.2.el araba satışında olmaz diye biliyorum
 
Haklisiniz ama böyle düşunemiyorum. Çunku bende calistim ve benimde fikrim ve rizam olmaliydi. Boyle arkadan iş çevirir gibi olmamaliydi. Iki kisilik bir yaşamda tek kisi ben yaptim oldu uygun bir durum mu. Eşime güvenmeyeceksem kime güvenicem. Bu düşunce daha ağir basiyor
Siz çok haklısınız ben de olsam sinir olurdum
 
bizde benzer durum olmuştu.annesi gitmişti beraber.döndüklerinde annesinin üstüneydi araba.pürüz çıkmış bişeyler olmuş adreste sıkıntı çıkmış oturduğumuz ev boşmu ne gözküyormuş noterde her neyse .olayı tamda hatırlayamıyorum .bi hafta sonra aldı eşim annesinden devri.farklı bişeyler olmuştur.konuştunuzmu eşinizle
 
ha bide sigorta işleri var.eşine sigorta çok yüksek çıkşmışta olabilir
 
ben eşiniz gibi sinsi davranmanız taraftarıyım. sakince niye böyle yaptığını sorun. sizi geçiştirirse bir sonuç çıkmaz, kavga ettiğinizle kalırsınız. siz, bana güvenmediğini hissediyorum böyle olmaz diyip sigorta ve maaş için bastırın. araba için verdiğiniz parayı isteyin. ama bunları mümkün olduğunca kavgasız yapın. ve para, altın birikim yapın ne olursa olsun. haberi falanda olmasın eşinizin. araba ile ilgili kavga çıkarsanızda babasından hadi değiştirelim diye istemez. belki kendi üstüne olması babasının fikridir. siz maaş ve sigorta için sıkıştırın eşinizi.
 
Benim de aklima geldi
Calistiklari dukkan kp ninse yani onun parasiyla kurulduysa bu dukkan, kp kendi ustune yapilmasini istemis olabilir.

Aksi halde asla kabul etmeyecegim bi durum
Ustelik bana haber bile verilmeden yapilmis bir is

Insan bir soyler; su su sebeplerden dolayi arabayi babamin ustune yapmak istiyorum..diye

Çalıştıkları dükkan kp nin bile olsa artık bu iki insan orda çalışıyor kendileri para biriktirmiş almış, bundan sonra da belki boğazlarından kesip ödeyecekler. KP ye ne imiş alınan arabadan, eğer kendisi karşılamıyorsa parasını. Dükkanda çalışsın konu sahibi ama araba üzerinde hak iddia edemesin, güzelmiş.

Bir de konu sahibi dişinden tırnağından arttırıp biriktirdiği 20,000 TL’yi araba için eşine vermiş, o da gidip babasına araba almış. Bu arada konu sahibi eşinin dükkanında çalışırken sigortasız çalışmış. Şimdi ne bir birikimi, ne sigortası var.
 
Cok büyük kavga sebebi.
Ne yapilir.bilemedim
Kiyamet de kopsarsa konu sahibi olan olmus ki.

Adamın huyu belli. En ufak bir konuda, bazen ortada konu bile yokken, kavga çıkarıp boşanalım diyor.

Neden böyle bir şey yaptığını sorsun. Ama bence konu sahibinin kıyamet koparmak yerine akıllı davranıp bundan sonra kendisini düşünmesi lazım.

Aslında konu sahibi de çok hatalı. Huyu belli böyle adama güvenip işsiz sigortasız yaşadığı gibi bir de birikimini veriyor.
 
BiZde arabamızı ilk aldığımızda benim üstüme yapmıştık ama sigorta ücreti çok yüksek çıkınca ertesi gün kayınpederimin üzerine geçirttik hala onun üzerinde araba ama kayınpederimin karakterini Biliyorum asla karışmaz sadece vergisi sigortası gelince ya haber verir yada öder taksitlendirdim böyle böyle der. Diğer konularınızı okumadım ama bazı arkadaşlar bi boşanma konusunda kaçırmak için yapmış olabilir demiş ve sizde yarı parasını vermişsiniz size danışmandan yada aldıktan sonra bak böyle olduda bu niyetle yaptım da dememiş tesadüf öğreniyorsunuz yaptığı hiç hoş bişey değil size resmen şok yaşatıyor kısa zamanda çözersiniz inşallah durumu ve sizin fikrinize görene takar karar verilir.
 
Dışardan bakınca çok saçma evet ama bizde de olabiliyor bazen öyle.

Evlendiğimizde eşimin arabası babasının üzerindeydi, değiştirdi yine babasının üzerine yaptı, bana aldık yine babasının üzerine, çünkü sigorta kasko ciddi fark ediyordu.
Eşim kendi kullandığını ara ara değiştiriyor, en son kendi üzerine yaptı galiba.
Benimki şu an kimin üstüne düşünmeden cevap veremem.

Uzattım ama aile yapınızı ve sebebini düşünüp öyle tepki verin demek istedim.
 
Back
X