Araba sürmekten korkan eş

Mavi_gokyuzu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
762
1.309
113
Merhabalar.
Bu konu hep içimde yaradır...
Konu eşimin araç kullanmaktan çekinmesi..
Arabasız evde büyümüş. Erkeklerin genel olarak ailesinden ya da evdeki büyüklerinden araç kullanmayı öğrendiği yaşları hep arabasız geçirmiş ve haliyle öğrenememiş.
Biz evlenirken ehliyeti vardı ama yine de kullanmıyordu. Gelinlik bakmaya, kına salonu, düğün salonu tutmaya, evimizin eşyalarını almaya hep benim babam veya abimle gittik çünkü eşim araç kullanamıyordu. Abisinin arabası vardı ama hiç destek olmadı. Ben de çok kullanmıyordum o dönem. Nikahımız olsun, düğünümüz olsun, fotoğraf çekimimiz olsun, bu özel günlerde eşim kullansın isterdim arabayı ama hep başkalarına muhtaç olduk. Ben sonradan kendimi az da olsa geliştirdim. Ankarada ve kayseride trafiğe çıktım. Eşime sen de sür abinin arabasını ya da iş yerindeki araçları dedim. Emanet araba kullanmak istemiyorum diye hep öteledi. Sonra iş yerinde birkaç defa kullandığını söyledi ama ne kadardır bilemiyorum.
Şimdi araba almayı düşünüyoruz. Araba özelliklerinden çok anlamadığımız için eşimin eniştesi bakıyor arabalara ama süreç çok uzadı. Eşim otomatik vites istiyor. Ben de Manuel olsun istiyorum. Manuelle başlayalım ki her zaman araç kullanmayı bilelim,Otomatik vitesle başlarsak bir daha Manuel kullanmak çok zor olacak özellikle eşim için diye düşünüyorum. İş yerimizde de gerektiği zaman araç kullanmak zorundayız. Araçlar Manuel. Ne diyecek eşim ben kullanamıyorum mu diyecek?
Bugün arabalardan konu açıldı. Eşim eniştesine benden için X araba kullanamaz, yokuşlarda kalır arabayı bırakır kaçar şimdi. Manuel olmasın otomatik olsun, başımıza sıkıntı alacağız sonra dedi. Beni sinir bastı. Telefonu kapatınca neden kendinle beni karıştırıyorsun araba kullanamayan sensin. Araç kullanamayan erkek mi olur dedim. Açtım ağzımı yumdum gözümü. "Evet korkuyorum Manuel kullanmaktan. Oldu mu? Sen de süremezsin. Ankaranın yokuşlarında arabayı kaçırır birine çarparsın başına bela alırsın. Bu şehirde araba kullanmak kolay mı sanıyorsun" diye bağırdı bana. Eşimin araç kullanamaması gözümde onu çok küçültüyor. Çok canım sıkılıyor. Etrafımızdaki hiç beklemediğimiz insanlar bile araba kullanabiliyorken benim eşimi araba kullanmaktan korkması canımı sıkıyor.
Baya kavga ettik akşam akşam.

Yıl olmuş 2025 bütçeniz varsa neden manuel arabayla uğraşıyorsunuz ki direkt otomatik vites alın. İş yerindeki manuel arabaları kullanmasanız da sorun olmaz. Sonuçta işe alınmışsınız, bu manuel değil otomatik vites kullanıyor diye işten atmazlar

Sizi anliyorum ama esinizede biraz daha hos görülü yaklasmaniz daha mantikli olur. Insanlarin korkulari olabilir. Neden korktugunu hic konustunuz mu? Kaza falan gecirdiyse travmasi vardir. Ama öyle bir sey olmadiysa bile, vardir korktugu noktalar. Bence anlayisli bir direksiyon ögretmeniyle konusun. Belki yardimci olabilir ve korkularini yenmesine yardimci olur. Sizde biraz daha yumusak davranin derim. Araba sürememek bir insani neden gözünüzde kücültüyor? Herkes her seyi yapa bilecek diye bir konu yok. Hos görü diyorum. :)
Bir de vitesli araba gercekten cok gereksiz su zamanda. Ileride hic kalmayacaklar zaten.

Araba bakacaginiza birlikte sürüş egitimi baksaniz daha mantikli degil mi? Yani ehliyetli olup dogru durust arac kullanamayanlarla dolu etraf ve verilen tavsiye "çik sokaga ogrenirsin" oluyor. Hayir yani kendine guvenmiyorsa pratik eksikligi var ve soylediklerinden de anlasilacagi uzere kaza yapmaktan korkuyor. Sürüş egitimi alin etraflica sonra araba bakarsiniz bu kadar hakarete kavgaya gerek var mi? Yani evlenince ögrenmediniz ya araba kullanmadigini, butun surec milletin soforluguyle geçmiş o zaman laf soyleseydiniz.

Biz de ilk arabamizi aldığımızda eşim aktif kullanmiyordu, ben de öyle ama aldık arabayı. Benim eşim de babasının arabasını bile kullanmazdi, istemezdi. Kendi arabamızı nasıl aldık 1 günde kuzeniyle 3-4 saat trafiğe çıktı hemen aktif kullandı. Eşiniz de kendince haklı, emanet araba kullanmak istemiyor. Ben manuel istemediğinden otomatik araç kullanıyoruz. Otomatik kullansanız asla manuelin yüzüne bakmaz siniz öyle diyeyim otomatik varken ben manuelle uğraşmam. İnşallah aracinizi alın her şey yoluna girer eşiniz de kullanır.

Benim bir sevgili adayım bilmiyordu araba kullanmayı, biri de çat pat biliyorum demişti. Benim kendi arabam vardı. Direkt elemiştim, aslında gençtik otuz bile değillerdi. Ama işte böyle şeyler olabiliyor. Öğrensin istiyorsanız ona göre hareket edin isteklerine saygı duyun, başka çare göremedim

Araba konusunda genelde tam tersi durum olur, o yüzden sizin konunuz ilginç geldi ama anormal değil tabii.

Eşinin kendi korkularını sana aitmiç gibi başkasına söylemesi hoş olmamış tabii. Onda eşin haksız.

Ama altı üstü bir araba konusunu neden bu kadar problem ettin ki? Manuel araba kullanmasanız dünyanın sonu değil. Hem şunu düşün; manuel alsanız eşin hayatta arabayı kullanmaz ama otomatik alırsanız eşin arabayı çok daha rahat kullanır ve araba konusunda kendine güveni gelir. Bir bakmışsın 3-5 sene sonra manuel araba almışsınız.

Bu arada özellikle trafiğin aşırı yoğun olduğu büyükşehirlerde otomatik araba kullanmak büyük rahatlık. Bir şeyin daha pratiği varken zorunu seçmek saçma bence.

İşyeri arabaları da otomatik olsa iyi olurmuş.

Son olarak eşinin yerinde sen olup konuyu açsaydın eminim burada hepimiz adama iyi bir söverdik. :))

Karı koca bu araba sürme işini çok komplike bir hale getirmişsiniz.
İki tarafın da haklı olduğu yerler var.

Yalnız otomatik kullandım , daha ömrü billah manuel kullanamam diye bir şey yok ha bana sorsan imkan varsa ben de manuel araç kullanmak istemem yani, daha konforlusu varken ne gerek var ki?

İkiniz de tecrübeli olmadığınız için gözünüzde fazla büyütmüşsünüz, araba kullanmak bir refleks, unutulacak bir şey değil yani.

Konuşun anlaşın bunun için kavga etmeyin, siz de cinsiyetçi söylemlerden uzak durun , bazı şeyler yaşanarak tecrübe edilir , eşiniz de insan korkabilir yani zorlamaya gerek yok, demek ki otomatik araçta daha güvende hissedecek kendini.

Bu otomatik aşkını ben anlamıyorum ya. İkisini de aktif kullanıyorum. Çok trafiğe takılacaksam otomatiği alıyorum ama sürüş keyfi için manueli tercih ediyorum. Manuel aracın yerini otomatik tutamaz. Öyle korkulacak kadar da zor bir şey değil.

toplumsal algilardan boyle hisseduyorsun erkek dedigin araba kullanir algisi.ve senin esin kullanmiyosa uzuluyosun anliyorum ama esini dinlemelisin bence bu konuda onun erkekligine golge dusuren duygulari hissettirme esine.esini destekle ve onu dinle otomatik vites al esin heyecanini yenince arabaya alisinca yine manuel aldirirsin ozaman hayir demez

kendinize araba alin eşine birak araba seciminide.adama once erkekligini hisset adamin ozguveni bi yukselsin cesaret gelsin destekle onu.ogrensin sonra arabayi .zamanla alisir sonra yeni arabaya gecersiniz senin istedigin

Manuel kullanamayan otomatik sahibi olarak bence de manuel diye diretmek gereksiz, hele esiniz hic kullanamıyorken. Ama bunu sizin ustunuzden soylemesi dogru degil.

Yalniz araba kullanamayan erkekten hoslanmamak benim de yakin zamanda tecrube ettigim bir konu oldugu icin o konuda hakli buluyorum sizi, tarafsiz olamayacagim

Neden eşinize destek olmak yerine bu şekilde üzerine gidiyorsunuz ki. Kimi aileler bunu çocuklarına ogretmiyor maalesef çünkü kendileri de bilmiyor. Eşiniz zaten bunun bilinci ile kendini ezilmiş hissediyordur siz de dozerle üstünden geçmişsiniz.
Bundan 10 yıl önce eşimle sevgiliyken, eşim yeni ehliyet almıştı. Bana evlenme teklifi etmek için bir restaurant ayarlamış ve araba kiralamış. O gün sabahtan aramaya başladım bizim ki yok, sonra bir geldi ağlamaklı. Anadolu yakasından gelmiş manuel arabayla ama bir de ona sorun. Neyse biz tam u dönüşü yaparken aküyü nasıl ettiysek bitirdik evden daha 500metre anca uzaklaşmıştık. Hemen arabayı çekiciyle iade ettik kiralanan yere(çekici tepesinde selfimiz var). Biz de restauranta otobüsle gittik, eşim çok üzgündü ama bir kere demedim ki erkek adam bunu neden yapmaz diye hatta çok güldüm o şaşkın hallerine.
Sonra araba aldık ve ilk parkını tam 3 saatte yaptı(dik yokustu) sonraki parklarda komşular haline acıyıp yardım ediyorlardı ama gel zaman git zaman şimdi çok iyi araç sürüyor.
Yani ögrenilmeyecek bir şey değil ama duygular unutulmaz. Eşinizi bunun için kırıp eksik hissettirmeyin, destek olun. Daha ilk zorlukta gözünüzde küçülmesi çok yanlış.

Hepinize ayrı yorum yapacağım ama Manuel istememin sebebi paramızın şu an Manuele yetmesi. Yıllardır arabamız yok ve arabasızlık tak etti canımıza. Şu an 400 bin kadar bşrikmişimiz var. Üzerine bir miktar kredi çekerek Manuel alabiliriz diye düşünüyorum. Otomatik bu fiyata yok. Olanlar da kazalı, hasarlı. Daha fazla arabasız olmak istemediğimiz için bu acelemiz ve manuel ısrarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…