Araba sürmekten korkan eş

Eşim itfaiyeci. Trafik kazalarını görerek korkmuş olabilir tabi ki. Buna hak veriyorum. Ama kaza olacaksa manuel otomatik fark etmez.
Direksiyon eğitimini de konuştum. Araba kullanmayı biliyorum. Ona para mı vericez diyor

Malesef eğitime de yanaşmıyor. Ben araba kullanmayı biliyorum neden Ayrıyeten ona para vericez diyor

Paramız manuele yetiyor

Bu baskı niye? Adam kullanmak istemiyorsa, zorlayamazsınız. İşimize gelince kadın erkek eşit diyoruz. Evlilik birbirini tamamlamaktır. Herkes her şeyi dört dörtlük yapmak zorunda değil. Yarın bu adam trafikte panik halinde kaza da yapabilir. Ben hiçbir şekilde araç kullanmak istemeyen birini görüyorum anlattığınız kadarıyla. Otomatik de olsa sadece sizin baskınızla kullanmış olacak. Madem siz biliyorsunuz ve iyi olduğunuzu düşünüyorsunuz, kendiniz kullanabilirsiniz.

Biliyorsa sürsün o zaman niye üç bucuk atiyor. Hakaret etmekte haklisiniz suan
Her lafa bir cevabı var işte. Zamanında kaç kere dedim Beraber sürüş eğitimi alalım diye hiçbirine yanaşmadı kendi arabamız olunca kullanırız dedi. Şimdi ise paramız yetmediği halde otomatik istiyor. İş yerinde de örneğini görüyorum. Araç kullanmaya otomatik vitesle başlayanlar manuel kullanamıyor. Biz de itfaiyeciyiz. Araç kullanamayan itfaiyeci de hoş değil

Amaaan salın gitsin üç kuruşluk dünya. Erkek olarak eniştesine ben bilmiyorum demek veya paramız yok demek istememiştir, ben de ailevi durumlarda bazen eşime atiyorum topu ki o da bazen bana atiyor cunku nerede hanginize yüklenilmeyecek ve konu kapanacaksa onu yapıyor insan uzamasın mesele diye. Sonuçta eş olmak demek bu demek biraz da belki siz bu konuda hassas olduğunuz için gözünüze batmıştır.
Bu kadar kazalıydi, sorunluydu diyen bir akraba icin ben asla kefil olup araba da bakmazdım o ayrı mevzu. Size de tavsiyem daha sonra bir şeyler içinize sinmeyip sorun olacaksa en baştan kendiniz bulun ve konuyu kapatın. Hatta belki bu nedenle de mevzu uzayıp halen araba bulunmamış olabilir

Araba kullanamayan erkekten ben De soğurdum politik doğruculuk yapamayacağım hiç.

Ama otomatik vites konusunda da o haklı sanki. Ben de fena şoför değilim ama Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde , o yokuşlarda pratiği dururken niye kendimi manuele zorlayım? Kime neyi ispat edeceğim? Satarken bile zorlanırsınız. Bütçeniz mi kısıtlı ondan mı manuel istiyorsunuz? Bütçeyle alakası yoksa anlamsız bir ısrar.

benim de hic arabayla isim yok. kullanabilecegime dair inancim da yok. araba sürebiliyorum ama sürmek istemem çünkü ani zamanlarda muhakkak yanlis kararlar veririm:) navigasyondan anlamam, beynimin pusula olmasi gereken yeri calismamaktan donmuş heralde, biri bana "sag git sagdan sol yap" derse sag giderim sonra tekrar sorarim, anlayamam
yani yoksa yoktur adami ne zorluyorsunuz?
siz madem kendiniz daha iyi sürüyorsunuz alin ortak parayla arabayi ama en cok siz kullanin. esiniz de rahat yerlerde kullanir, zamanla alişir. hem evli ciftlerde bir araba olunca sanki araba erkegin gibi oluyor o ise gidiyor, o hep kullaniyor, kadin sadece "lazim olunca" kullaniyor, taksi gibi. sizde ne güzel sizin olmus olur araba, esiniz "bazen" kullanir.
ayrica araba sürmek ve erkeklik arasindaki bagi ben kuramadim, toplumsal cinsiyet kurallarina bu kadar sarilmak bana komik geliyor. babam da ilk arabasini 40ina yaklasirken aldi, sonradan ehliyete gitti falan. o ehliyetini alip yola çıkabilecek ozguvene gelesiye annem kullandi arabayi, o götürdü her yere.
ne var yani bunda?
ayrica madem sizin icin araba kullanmak erkeklik isareti neden araba kullanmayi bilmeyen yarim bir erkegi koca diye secip aldiniz ki?

Bütçemiz kısıtlı. Kredi ile 600 bine çıkabiliriz diye düşünüyoruz. O fiyata da otomatik zordur diye düşünüyorum. Olanlar da kazalı ağır hasarlı oluyor genelde

İnsanların fobileri vardır. Kapalı yer korkusu gibi yükseklik korkusu gibi yani bu insanlarda mı gözünüzde küçülüyor saçmalamışsınız. Adam korkuyor korku nedir önce bunu öğrenin. Araba süremeyen erkek mi olur demek ne demek? Erkektir araba sürecek diye bir şart olduğunu yaşım 37 daha önce bilmiyordum. Madem araba süren erkek seviyorsunuz galerici ile evlenseydiniz. Adama yazık cidden üzüldüm. Buraya ne konular açılıyor onların yanında sizin ki dert bile değil.

Bu araba kullanma işi biraz teşvik işi sen yapamazsın edemezsin çarparsin gibi şeyler travmatik oluyor bence karşıdakinin özgüveni kırılıyor . Bir erkek arkadaşım vardı araba kullanmamış o güne kadar ehliyeti almamış olması benim kafamda onu bambaşka bir noktaya koymuştu ister istemez sizi anlıyorum.. Bazısı hasta olduğu için süremez onu anlarim panik atak vs. Lütfen birbirinizi motive edin. Kimse anasının karnında öğrenmiyor. Alın bir ucuz araba sürün acemilik gitsin yenileyin.

Ay bir de " araba kullanamayan erkek mi olur " sözünüz çok kırıcı olmuş bence.eşinizin gönlünü alın derim. Belki eşinizin de kadjn dediğin şöyle olur şeklinde bir kadın algısı vardır ve o özellik sizde yoktur. Size bunu söylese ve hatta bu özelliğiniz olmadığı için gözünde küçüldüğünü bilseniz nasıl hissedersiniz ? Bilemedim ya gönlünü alın bence

41 yaşındayım, 19 yaşında ehliyet aldım. Aktif kullanmadım. Nedenini bilmiyorum, başaramadım. Evlendim çocuk oldu istanbulda berbat bir hayat yaşadım, işim evim arasında iki ilçe vardı, çocukla rezillikler yaşadım sırf araba kullanmama inadım yüzünden. Eşim bana uygun arabalar aldı, yine olmadı. Eş dost aynı sizin gibi garip davrandı. İstesen uçak kullanırsın ama araba kullanamıyorsun diyenler oldu. öyle böyle geldim 41 yaşında tam 3 ay önce vahiy gelmiş gibi eşime bana araba alıyoruz dedim. 1 ay içinde aldık. ben arabayı aldığımız hafta eşimin memleketine gittim 8 saatlik yola ; ) neden çünkü hazırdım. çünkü ben öyle istedim. çünkü o an bu andı. bu arada araba otomatik, manuel hamallık maalesef. evet arabayı ankara trafiğinde kaçırabilirsiniz bi de ankara trafiği içler acısı. Sizin rakama uygun daha ufak otomatik arabalar var. fiesta, i20, corsa ? evet ararsınız zorlanırsınız ama var otomatikler. eşinizin gerçek bir erkek olduğunu araba kullanması kriterine bağlamayın. bağlıyorsanız keşke evlenmeseydiniz.

Ay otomatik alın da bi. Şimdiye dek hiç kullanamamış adam. Otomatikle kullanır bari biraz.

Millet sürücüsüz uberlere geçti biz takmışız vitese...
Minik Duduklu Tencere 'nin vites fotolari gibi, erkeklik ve vitesli araba arasinda sagliksiz bir bag kurmus konu sahibi

Adama atıp tutuyorsunuz da sizde rallici değilsiniz.Korkuyor olabilir,panik yapıyor olabilir sizin için adam olmanın kıstası araba sürmek mi? İnsanları noksanlıklarından,zayıflıkları dan vuranlardan gına geldi.....

Minik Duduklu Tencere 'nin vites fotolari gibi, erkeklik ve vitesli araba arasinda sagliksiz bir bag kurmus konu sahibi
Acaba miniğim fiteslerinden mi tiksindim de ben otomatik almaya çalışıyorum.

Bu arada hatalı sollamadan kaldım ilk sınavda. Teşekkürler iyi günner.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…