Araba sürmekten korkan eş

İkiniz de kendinizce haklısınız ama onun da elinde değildir bu yüzden kalp.kirmayin. bırakın başta otomatik olsun, kullanıp kendine güveni geldikçe gözünde büyüttüğünü görecektir, gerekirse sonra manuele geçersiniz. Boş yere üzülmeyin, üzmeyin

Honda cr-v 2005-2006 model otomatikler temiz diyorlar. Kullanan birkaç kişiden aldığım görüşler de memnun oldukları yönündeydi. Araç alacak bütçe edindiğimizde bu modele bakacağız. Belki sizin de içinize siner.

Biz eşimle yakın tarihlerde kursa yazılmıştık. O da benim ısrarımla yazıldı desem yeri o kadar ilgisizdi arabalara karşı. Ben şahsen ehliyetimi manuel olarak ilk sınavda aldım, eşim ise 2. sınavda alabildi. (benim kalacağımı kendisinin ise geçeceğini sanıyordu, fırsatını bulmuşken burada da dalgasını geçeyim ) Ancak yine de şehir içinde manuel araçla uğraşmak istemem. Sınav süresi kadar kullandım, yetti bana. Şu an orta halli bir motosikletimiz var o da otomatik. Manuel olan her şeye karşıyım ben.

Tartışmanızla ilgili de evet eşinizin kendi sorunuyla ilgili açık olmadan topu size atması hoş değil ancak biraz daha yapıcı bir iletişim kurmanız lazım. "Araç kullanamayan erkek mi olur" kötü bir söz olmuş. Size de benzeri şekilde yaklaşılsa aynı yorumu yapardım. Oldukça rahat aşılabilecek bir konuyu gereksiz zorlaştırmışsınız gibi hissettim.

Benim eşim de bilmiyordu. Evlendikten sonra otomatik aldık. Kullandıkça öğrendi. Siz de otomatik alin bence
Bu arada eşimin babası şoför yıllarca dolmuş şoförlüğü yaomis ne hikmetse esimi bir kez oturtmamış direksiyona. Bence kucuk yaşlarda bu becerilerin kazanılması gerekiyor ama kendi aracınızda rahat rahat öğrenirsiniz.

Araba kullanmak için ilk önce ilgi ve istek gerekli.İlkokul mezunudur ama 10 numara araç kullanır.Diğeri isim yapmış bir üniversitede sayısal bi bölüm bitirmiştir ,kullanamaz.Neden böyle bir örnek verdim, çünkü öyle birilerini tanıyorum.20 yıldır evliler ve sadece kadın kullanıyor arabayı.Çünkü adamı aslaa ikna edememiş.Ehliyeti var,harika,saygın bir mesleği ve işi var lakin adam asla kullanmıyor.Bu konuda da hiç bir travması yok.Sizin konuyu okuyunca hemen onlar geldi aklıma.Eşiniz mutlaka ama mutlaka ,çok iyi bir hocadan ders almalı.Eğer almadan trafiğe çıkarsa ,çok bocalayacak ,ve sonunda iyice soğuyup ,direksiyonu tamamen size devredecek.İster Manuel olsun,ister otomatik hiç farketmez.Siz eşinize motive edici şeyler söyleyeceğinize,çok ağır konuşmuşsunuz. Ters teper ,haberiniz olsun.Böyle erkekler var yani hayatta , ben tanıdım çevremde.

İkiniz de hatalısınız sen ona çok baskı yapıp erkekliği araba sürmek zannediyorsun

Bu bir defa yanlış kaza yapıp kendi veya bir başkasının canına sebeb olacağına varsın araba kullanmasın

O da suçlu kendi yapamadığı şeyi sanki senin kusurun muş gibi anlatması

Çok saçma bir kavga sebebiniz var

Ben de imkanım olmasına rağmen manuel aldım vites atmayı seviyorum ama ayda bir kullanırım hep eşim de araba örnek ben de şehir içinde sürerim otobanda korkarım

Benim eşim de Türkiye de asla araç kullanmaz zira Türkiye de trafik berbat sağa öncelik bir defa bile şahşt olmadım kırmızı ışıkta geçen mi dersin yaya yolunun anlamını bilmeyen mi dersin gerçekten berbat Allah yardımcısı olsun Türkiye de araba sürenin

Arabadan önce sürüş eğitimi almanız daha mantıklı.Ayrıca manuel ısrarınızı anlamadım.Otomatik çok daha kullanışlı ve rahat.Zamanında öğrenememiş fırsatı olmamış şimdide çekiniyor.Sizin tepkinizi fazla buldum, araba kullanamayan erkek mi olur lafı bence çok ağır ve insanın içinden cıkmaz.Toplumun genel yargısı bu yönde o yüzdende kullanamam diyememişte topu size atmış belliki utanıyor bu durumdan.Kimse anasının karnında ögrenmiyor elbette esinizde ögrenecek biraz daha anlayışlı olabilirsiniz.Ben ilk zaman bomboş otoparkta komsunun arabasına sürttüm plakam düştü.Ağlayarak eşimi aradım geldi.Plakayı öne koydu şimdi git planini bozma dedi beni ikna etti.Eğer öyle anlayışlı olmasaydı bana cesaret vermeseydi ben bir daha direksiyona geçemezdim.Hala hatırladıkça minnet duyarım.Eşler birbirini desteklemeli birde böylesini deneyin.

Adamın ehliyeti var pratikte biliyor ama binipte gidemiyor korkuyor, kaygı yaşıyor. Bu bana çok tanıdık geldi aa kimmiş, benmişim
Ayrıca eşiniz itfaiyeci yazmışsınız bende paramediğim gördüklerimizin çeyreğini görse terapilerden kafasını kaldıramayacak insanların yaşadığımız kaygı yada anksiyeteleri küçümsemesi gerçekten komik.
Ben korkumu ne otomatik vites ile ne sürüş eğitimi ile yendim gittim doktora, neden bunu yaşadığımı anladım, saolsun telkinleri ile yendim ve oturdum koltuğa hatta burada konumda vardı.
Böyle cesaret gerektiren işleri yapan kişiler toplumda basit ve herkesin yapacağı şeylerde takılı kalabilir, bazı şeyler var hayatta görüp şahit oldun mı artık sen eski sen değilsin, aslında etkilenmedim sanıyosun büyük bi soğukkanlılık gösteriyosun, eğleniyosun konuşuyosun, ama beynin sünger gibi emiyo, en dibe karanlığa koyuyor, sonra en olmadık en küçük şeyde çıkıyo meydana. Bu bazısında kaygı bozukluğu yapıyor bazısında ileriki yaşta başka bi şekilde çıkartıyor. Buda uzman hekim görüşüdür bu arada.
Eşinizin çözümü terapi

Ay ne var yahu bunda alınca süre süre öğrenir yani. Ben de eşimle üniversite döneminde tanıştığım için ehliyeti yoktu. Benimse arabam vardi. O ehliyeti alıp iyice öğrenene kadar yıllarca ben sürdüm. Hatta malım da cok kıymetlidir benim valla o her arabaya ufak hasar verdiğinde benim yüreğime indi yani Düğün için her sey icin ben sürdüm ama sizin kadar laf etmedim yahu kendiniz bile sürmeyip ona buna sürdürüp bi de adami mi beğenmiyorsunuz. Ayıptır.

Yalnız hakli olduğunuz bir nokta var ki o da enişteye kendini erkek göstermek icin sizi kullanıp ezmiş. Ben olsam ben de ağzına s.carim yani. Hoşt köpek valla sinir oldum lafa bak benim hanım yokuşta kalırmışmış.

Adama neden kızdıniz hiç anlayamadim.Herkes araba kullanmak zorunda mı?benim dikkat dağınıklığı ve anksiyetem var başkası sürerken bile çok kasiliyorum benim eşimde zamanında çok ısrar etti öğren diye istemedim Bence kendi tercihi kullanmak istemezse siz kullanirsiniz.

ankarada araba kullanmak kolay mı cümlesi çok ilginç geldi. nerede kullanılacak bu araba boş arazide mi? anksiyetik biri galiba eşiniz ama gözünüzde büyütmeyin böyle şeyleri. 18 yaşındakiler bile kullanıyor kurallara uyduğunuz sürece büyük bi kaza bela gelmez ufak şeyler de illaki olur. ben size hak verdim

Benim bir yakınım 55 yaşından sonra ehliyet aldı, adam 80 yaşında hala trafikte. Merak etmeyin kendi arabası olunca korkusuz sürer, erkeklerin araba kullanmaya müthiş yetenekleri var her yaşta adapte oluyorlar.

Manuel ehliyet almak kolay değil herkes alamıyor. Araba kullanmak istemeyebilir illa erkek diye araba kullanmalı diye bir şey de yok. Araba kullanmak mükemmel dikkat gerektirir sürerken her yöne bakmak zorundasın, en ufak bir hata, dikkat dağınıklığı bir cana neden olabiliyor. Ben de kullanmak istemiyorum bu konuda kendime güvenmiyorum. Olabilir yani, herkes kendine bu konuda güvenecek diye bir şey yok ki

Erkekligi araba kullanabilmeye indirgemekte farkli bir kafa sanirim. Niye otomatik olmasin niye diretiyosunuz ki ? Alin otomatik öğrensin guvensin kendine . Bosu bosuna zorbaliyosunuz esinizi. Ben de araba kullanmaya korkuyorum esim sürekli araba surerken parkurlara götürüyo hadi yenelim diyo korkularin suremiyorum elim ayagim titriyo . Istanbul trafigi anksiyete yapiyo ben de. Onunda tum sulalesindeki kadinlar araba kullaniyolar 70 yasindakiler bile bana bunu söylese kirarim o direksiyonu herkes bir olmak zorunda mi ? Sakin olun otomatik alin yavasca kullana kullana ogrenir guvenir kendine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…