Arabada ön koltuğa oturma yarışı!

ben hamileyim ve genişim, arkaya tek başıma ben oturacağım, diğerleri ön tarafa sığışsın..

ya vallahi alemsiniz kızlar ..
biz Türk kadınları olarak herzaman saygıyı,hürmeti abartmakla yetiştirildik ..
büyüklerinin yanında bacak bacak üzerine atılmaz,bacaklar sallanılmaz, otururken ayaklar toplanılmaz ,uzanmakmı zaten haşaaa,
hatta konuşurken bile herşeyini tartıcaksın vs. vs. vs. uzaar gider bu örnekler ..
şöyle bir mantığımızı çalıştırıp düşünsek bunların hangi birini yaparak saygısızlık etmiş oluyoruz ..
biz bunlara sürekli dikkat ederek eşlerimizin aileleriyle aramıza aslında büyük mesafeleri kendimiz koyuyoruz..
peki ya eşlerimiz gerek kendi ailelerinin , gerekse bizim ailelerimizin yanında biz kadar gerginlermi ? hayır bence bukadar değiller ..
zaten o yüzden damat ve kayınvalide ,kayınpeder sorunları yok denicek kadar az günümüzde ..
anlatmak istedğim biz madem bukadar ince düşünceli ,saygılı insanlarız peki neden hala sorun yaşıyoruz eşlerimizin aileleriyle (istisnalar hariç) ..

bu arabada ön koltuk konusuda genelde görülebilen aslında incir çekirdeğini bile doldurmayan bir sorun..
kendimden örnek vericek olursam evlendikten 6 yıl sonra ilk arabamız olduğunda kayınvalidemle ilk binişimizde anne sen öne geç dedim arkada rahat edemessin belki dedim ..neden rahat edemeyim kızım otururum dedi . bende hani belki çocuklarla sığmassınız diye söylemiştim dedim ..o da bana niye ben senden şişmanmıyım ki sığmayım dedi kaydirigubbakcemile3 anlıcağınız benm iyi niyetle söyledğim şeyi bile yanlış anlayıp bana inceden laf sokmayı başarabildi :umursamaz:
neyse ki o gün bugündür hep arkaya sığmak için yarışır benimle :roflol:
kasmayın hayatı bu kadar kendinize rahat olun a.s.

Yav bu karıya hamiş olduktan beri bi haller olmuş. Edeplenmiş

ben hamileyim ve genişim, arkaya tek başıma ben oturacağım, diğerleri ön tarafa sığışsın..

yavru kuşum senin için özel bi yer yaptım seni üst kata alıcam hem sıcak şimdi sen hamişssin de ferah ferah gidersin HERYERİ GÖRE GÖRE olurmu annem??

Almammi güzelim Almammi????

Sende böyle güzelce gaynanana sok sokustur...burdada marifetlerini ve zaferlerini bizimle paylas neler neler alirim kizima....kaydirigubbakcemile2

hey yoooooooooooooohihoyyyt

yu piiiiiiiiiiii:teytey:

tamam gülsümüm sultanım hele bi evleneyimopuyorumnanaktan

.şimdi bekarım anlamam ama evlenince.......

neler etcem kaynana olcak zata.......:mymeka:

ama ama ben ....mafoldumben..
tamam canım ağlama kıyamam ben sana senin yorumlarınla 3 oldukaydirigubbakcemile3

al işte buyur, bana şişman mı demek istiyorsun demişkaydirigubbakcemile3:roflol:
evet yengeçburcu saygıyı abartmayla ilgili düşüncende sonuna kadar haklısın

Peki, Yengecim burcum, sence abes şeylermi bunlar. Senin bütün bu saydıklarının çoğu geçmişte kaldı artık. Günümüzde ne anneyi takan var, ne babayı, nede çevreyi.(yeni nesilden bahsediyorum ne yazıkki çoğu böyle) Bizler senin bu bahsettiğin kültürle yetiştik ve çok da iyi oldu. Bende çocuklarımı aynı benim yetiştiğim şekilde yetiştirmeye çalışıyorum çünkü bütün bu davranış biçimlerinde abes birşey göremiyorum, hatta güzel buluyorum. Bu bizim kültürümüzdür. Büyüğün yanında bacak bacak üstüne atılmasıyla saygının ne alakası vardır diyenler çıkabilir ama bu o büyüğe hürmettir, ruhun okşanmasıdır.

kuzum yazdıklarınla benımıde ruhumu okşadın cnm
daha 22 yasındayım senın ddıklerının hepsını yapıyorum
kım ne derse desın cocuklarımda ınş böle olcak

:lepi:

yengeç burcunun söylediklerine aynen katılıyorum
neden damat kayınvalide sorunu yok bu kadar anca gelin kaynana çatışmaları yapılsın
çünkü onlar bizim kadar gergin değiller
ben kayınvalidemlere gidince asker gibi oturuyorum
ne uzanabilirim ne dinlenebilirim hizmet etmezsem aaa gelin oturuyo derler ama benim işten gelmiş olmam yorgun olmam önemli değil
aynı şey benim ailemin evine gittiğimizde olmuyor ama eşim gayet rahattır yorgunsa uzanır annemle babamla konuşurkende rahattır çünkü benim annem babamda eşime rahat davranırlar
araları çok şükür gayet iyi çok da güzel anlaşıyolar
bende eşimin ailesiyle çok iyi anlaşıyorum ama eşimle şu koltuk muhabbetinde anlaşamıyoruz hiç
yaşlı biri geldiğinde illaki önde oturacak arkaya inip binmek daha zor ama eşimin anne yada babası geldiğinde eşimin bana sen arkaya demesi o kadar çirkinki
çok sinir oluyorum bana öyle yaptığı zaman
hani benim annem yada babam varken sen kimsin arkaya der gibi
onlar anne baba saygı gösterilmeli ama ben eşiyim saygı göstermese de olur gibi davranıyor yani
hal ve hareketleri öyle
ben ilk başlarda her ikisine de buyrun siz geçin öne derdim nezaketen ama onlar istemezdi
yok kızım senin yerin kocanın yanı derlerdi
ne olduysa eşime oldu anlamış değilim bu mevzudan çok kavgalarımız olmuştur

Son düzenleme:

benim ruhumuda okşarmısınkaydirigubbakcemile2

chess arkadaşım
aile terbiyesinden kastım şudur
her ailenin evlatlarını yetiştirme şekli farklıdır onu kastetim ben
mesela ben annemin yanında bacak bacak üstüne atarım annem bişe demez babmın yanında atamam .kayınvalidemin yanında atıyorum kayınpederimin yanında yine atamam
annem bana deseydi bu saygısızlıktır yapma onun yanında da yapmazdım.aileden ne öğrenirsek onu devam ettiriyoruz işte

Araba öğrenmen güzel olmuşta bunu sırf kayınvaliden öne oturmasın diye yapmadın demi. Yani umarım öyle değildir.

kuzum tabiki abess değil ama vallahi cnm azcıkta abartı yaa :1no2:
bak benmde 2 kızım var şahsen ben bukadar kendilerini kasmalarına izin vermiyorum ama bu demek değildirki saygısızlık yapsınlar ..
saygı bana göre sözde başlar öyle hanım hanımcık oturupta alttan alttan laf sokanlarıda biliyorum ben :umursamaz: ee sizce hangisi olmalı bir kız bacak bacak üzerine atıyor diyemi daha çok kırmış olur büyüğünü , yoksa büyüğünü bir ortamda bozarak,yalancı çıkararak,sesini yükselterek,karşısında arkadaşı varmış gibi konuşarakmı ?? bence bacak bacak üzerine atsın benm kızım yanımda hatta başkalarının yanındada :1closedeyes: ama aile büyükleriyle konuşurken saygısından herkes örnek gösteriyorsa işte ozaman benim göğsüm kabarır yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…