Peki, Yengecim burcum, sence abes şeylermi bunlar. Senin bütün bu saydıklarının çoğu geçmişte kaldı artık. Günümüzde ne anneyi takan var, ne babayı, nede çevreyi.(yeni nesilden bahsediyorum ne yazıkki çoğu böyle) Bizler senin bu bahsettiğin kültürle yetiştik ve çok da iyi oldu. Bende çocuklarımı aynı benim yetiştiğim şekilde yetiştirmeye çalışıyorum çünkü bütün bu davranış biçimlerinde abes birşey göremiyorum, hatta güzel buluyorum. Bu bizim kültürümüzdür. Büyüğün yanında bacak bacak üstüne atılmasıyla saygının ne alakası vardır diyenler çıkabilir ama bu o büyüğe hürmettir, ruhun okşanmasıdır.
Peki, Yengecim burcum, sence abes şeylermi bunlar. Senin bütün bu saydıklarının çoğu geçmişte kaldı artık. Günümüzde ne anneyi takan var, ne babayı, nede çevreyi.(yeni nesilden bahsediyorum ne yazıkki çoğu böyle) Bizler senin bu bahsettiğin kültürle yetiştik ve çok da iyi oldu. Bende çocuklarımı aynı benim yetiştiğim şekilde yetiştirmeye çalışıyorum çünkü bütün bu davranış biçimlerinde abes birşey göremiyorum, hatta güzel buluyorum. Bu bizim kültürümüzdür. Büyüğün yanında bacak bacak üstüne atılmasıyla saygının ne alakası vardır diyenler çıkabilir ama bu o büyüğe hürmettir, ruhun okşanmasıdır.
seni yeşermek bile kurataramadı gurbik; umutsuz vakasın sen.kaydirigubbakcemile3
ama gene de denemekte fayda var, hiç değilse başka bi amaca hizmet vermiş olunur. :roflol:
yengeç burcunun söylediklerine aynen katılıyorum
neden damat kayınvalide sorunu yok bu kadar anca gelin kaynana çatışmaları yapılsın
çünkü onlar bizim kadar gergin değiller
ben kayınvalidemlere gidince asker gibi oturuyorum
ne uzanabilirim ne dinlenebilirim hizmet etmezsem aaa gelin oturuyo derler ama benim işten gelmiş olmam yorgun olmam önemli değil
aynı şey benim ailemin evine gittiğimizde olmuyor ama eşim gayet rahattır yorgunsa uzanır annemle babamla konuşurkende rahattır çünkü benim annem babamda eşime rahat davranırlar
araları çok şükür gayet iyi çok da güzel anlaşıyolar
bende eşimin ailesiyle çok iyi anlaşıyorum ama eşimle şu koltuk muhabbetinde anlaşamıyoruz hiç
yaşlı biri geldiğinde illaki önde oturacak arkaya inip binmek daha zor ama eşimin anne yada babası geldiğinde eşimin bana sen arkaya demesi o kadar çirkinki
çok sinir oluyorum bana öyle yaptığı zaman
hani benim annem yada babam varken sen kimsin arkaya der gibi
onlar anne baba saygı gösterilmeli ama ben eşiyim saygı göstermese de olur gibi davranıyor yani
hal ve hareketleri öyle
ben ilk başlarda her ikisine de buyrun siz geçin öne derdim nezaketen ama onlar istemezdi
yok kızım senin yerin kocanın yeri derlerdi
ne olduysa eşime oldu anlamış değilim bu mevzudan çok kavgalarımız olmuştur
ben kayınvalidemin kayınpederimin yanında oldukça rahatımdır
yani kayınpederimle oturur tavla oynar kaynanacığımlan dedikodu ederim
fegat sevdiceğim daha ölçülüdür benim ailemin yanında
yengec burcu demiş ya ona itafen söylüyorum kuzu sen üstüne alınma
kızım sana söylüyorum gelinim sen anla yaptım yanlış alıntı ederek -tatlicadiarzu-
mavileşip alayınızı afganistan forumlarına sürmeden edeplenmeyi düşünmüyorum esmer gelme üstüme taam mı :1closedeyes:-tatlicadiarzu-
ben hamileyim ve genişim, arkaya tek başıma ben oturacağım, diğerleri ön tarafa sığışsın..
benim ruhumuda okşarmısınkaydirigubbakcemile2
kuzumm geri kafalı geri zihniyetli oluyoruzz böle oluncada ama BEN GURUR DUYUYORUM GERİ KAFALILIĞIMLA opuyorumnanaktan
kuzum tabiki abess değil ama vallahi cnm azcıkta abartı yaa :1no2:
Bak benmde 2 kızım var şahsen ben bukadar kendilerini kasmalarına izin vermiyorum ama bu demek değildirki saygısızlık yapsınlar ..
Saygı bana göre sözde başlar öyle hanım hanımcık oturupta alttan alttan laf sokanlarıda biliyorum ben :umursamaz: Ee sizce hangisi olmalı bir kız bacak bacak üzerine atıyor diyemi daha çok kırmış olur büyüğünü , yoksa büyüğünü bir ortamda bozarak,yalancı çıkararak,sesini yükselterek,karşısında arkadaşı varmış gibi konuşarakmı ?? Bence bacak bacak üzerine atsın benm kızım yanımda hatta başkalarının yanındada :1closedeyes: Ama aile büyükleriyle konuşurken saygısından herkes örnek gösteriyorsa işte ozaman benim göğsüm kabarır yerimseniben
cnm umarım benim mesajlarımdan bunları yapanlar geri kafalı ,geri zihniyetli demek istedğimi filan çıkarmadın yasakkelime
işte örnek Türk kadını...akıllı ,fettan ,ne istediğini bilen ve dişlii...
senin kaynanatör adına üzüldüm ...:jeyyar:
ben onunla yanyana oturmuyumda o nerde oturuyosa otursun ister önde ister tepemdeee
Aynen katiliyorum Kuzu Teyze...
Insallah bende cücüümü bu tarzda yetistiricem...hele heleki zaten memleketinden
örf ve adetlerinden uzak bir yerde yasiyorsan...
Bi arkadasim var Babasinin Kayinbabasinin felan yaninda kocasina iyice simarak yani normal bi sekilde degil askim felan diye hitap eder - ki ben utanirim asla diyemem büyüklerin yaninda...
Onlarin yaninda sarilir eder - koltuga neredeyse yatar sekilde oturur felan...
Kac kere kizdim....bana böyle seyler cok ters....
Belinay_merve, burbuk, CatladaPatla, cevahirx, duyguçıkmazı, gurbaa prenses, Gülsüm Sultan, kardelen_78, KIRMIZIdonluKIZ, kuzum+, lirik güzel, littlefairy, minikkedicik, narcoleptic, nidam034, pamukkiz, PasakliMinikTanrica, pofidi, SERENAY, turuncu86, uğur böcüğü, yaGmurluk, yamelek, __ROUGE__
hööhh bee ne gelinmiş bööle
acaba önde oturan varılacak yere daha önce mi varılıyo
kuzum tabiki abess değil ama vallahi cnm azcıkta abartı yaa :1no2:
bak benmde 2 kızım var şahsen ben bukadar kendilerini kasmalarına izin vermiyorum ama bu demek değildirki saygısızlık yapsınlar ..
saygı bana göre sözde başlar öyle hanım hanımcık oturupta alttan alttan laf sokanlarıda biliyorum ben :umursamaz: ee sizce hangisi olmalı bir kız bacak bacak üzerine atıyor diyemi daha çok kırmış olur büyüğünü , yoksa büyüğünü bir ortamda bozarak,yalancı çıkararak,sesini yükselterek,karşısında arkadaşı varmış gibi konuşarakmı ?? bence bacak bacak üzerine atsın benm kızım yanımda hatta başkalarının yanındada :1closedeyes: ama aile büyükleriyle konuşurken saygısından herkes örnek gösteriyorsa işte ozaman benim göğsüm kabarır yerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?