• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabanın kardeş üstüne almak

kendi üzerine mal mülk alamıyorsa ya devlete ya bir yere borcu var, icradan, el konulmasından korkuyor demektir
o zaman siz de eşi olduğunuza göre belki durumun sizin için de bağlayıcılığı vardır
bunları hesap ediyor ama size söyleyemiyor olabilir
bence de önce normal sorun

değişik olmuş. işin içinde başka bir hesap var gibi... sen araştır tatlı tatlı sor iyice ögren neden kardeşi üzerine olacakmışı sonra cemkir :)

Valla akşamı bekleyemedim arıza çıkardım. Konu şu şekilde; araç kredi ile alınacakmış satış yapan firmaya taksit şeklinde değil. Banka kanalıyla yapılacağı için Ahmetin şirketine kredi kullandıracaklarmış. Ruhsat A firması şeklinde çıkacakmış. Senin mevcut kredim var ve o bitmeden kredi kullanamayız, benim durum malum aklıma o geldi dedi. Ben kimseye güvenmiyorum ve kabul etmiyorum dedim tamam konu kapandı.. Daha uygun şartlarda araç sahibi oluruz ve kimseyle uğraşmayız dedik.

akşam konuşun ve bize de yazın

Konu şu şekilde; araç kredi ile alınacakmış satış yapan firmaya taksit şeklinde değil. Banka kanalıyla yapılacağı için Ahmetin şirketine kredi kullandıracaklarmış. Ruhsat A firması şeklinde çıkacakmış. Senin mevcut kredim var ve o bitmeden kredi kullanamayız, benim durum malum aklıma o geldi dedi. Ben kimseye güvenmiyorum ve kabul etmiyorum dedim tamam konu kapandı.. Daha uygun şartlarda araç sahibi oluruz ve kimseyle uğraşmayız dedik.

kendi üzerine mal mülk alamıyorsa ya devlete ya bir yere borcu var, icradan, el konulmasından korkuyor demektir
o zaman siz de eşi olduğunuza göre belki durumun sizin için de bağlayıcılığı vardır

Devam eden bir davamız var büyük bir firma ile kararın lehimize sonuçlanmasını bekliyoruz bu süre zarfında da eşim üzerine hiç bir şey almıyor..Kullandığımız aracı noter satışına götürdüğümüzde hacizli olduğunu öğrenmiştik o yüzden ciddi anlamda temkinli.. Farklı borçlarda var ama onlar yapılandırıldı kendim ödemeleri takip ediyorum.

Şirketin üzerine yaptığı zaman, Ahmet'in şirketinin bir borcu olsa, takip açılsa fln direk arabanız haczedilir. Bunları söyleyin akşam gelince.

Konu şu şekilde; araç kredi ile alınacakmış satış yapan firmaya taksit şeklinde değil. Banka kanalıyla yapılacağı için Ahmetin şirketine kredi kullandıracaklarmış. Ruhsat A firması şeklinde çıkacakmış. Senin mevcut kredim var ve o bitmeden kredi kullanamayız, benim durum malum aklıma o geldi dedi. Ben kimseye güvenmiyorum ve kabul etmiyorum dedim tamam konu kapandı.. Daha uygun şartlarda araç sahibi oluruz ve kimseyle uğraşmayız dedik.
tebrikler :)

Valla akşamı bekleyemedim arıza çıkardım. Konu şu şekilde; araç kredi ile alınacakmış satış yapan firmaya taksit şeklinde değil. Banka kanalıyla yapılacağı için Ahmetin şirketine kredi kullandıracaklarmış. Ruhsat A firması şeklinde çıkacakmış. Senin mevcut kredim var ve o bitmeden kredi kullanamayız, benim durum malum aklıma o geldi dedi. Ben kimseye güvenmiyorum ve kabul etmiyorum dedim tamam konu kapandı.. Daha uygun şartlarda araç sahibi oluruz ve kimseyle uğraşmayız dedik.
başarılı. zaten başka birşey oldugu belli idi. antin kuntin birşey yapmamış eşin. gayet net acıklamış. aferim adama.

Şirketin üzerine yaptığı zaman, Ahmet'in şirketinin bir borcu olsa, takip açılsa fln direk arabanız haczedilir. Bunları söyleyin akşam gelince.

O kadar tez canlıyım ki bir üye daha yazmıştı bu söylediğinizi fikirleri aldım ve konuştum alınmayacak araç daha müsait bir zamana ertelendi. Teşekkür ederim yorumunuz için

Eğer üzerine almaması gereken bir durumu varsa eşinizin siz evlisiniz senin üzerine alda da o icralar gelir yada yasal ne ise sorununuz onlar olur
Evlilik durumunda yani evlilik sonrası alınan malda ayrı gayrı olmuyor

parasini ödeyeceğim malın tabii ki de meraklısı olurum
isteyen istediğini desin
ben olsam katkı sağlamam hiçbir şekilde eve vereceğim katkıyı da azaltirim
çünkü siz resmen kardeşe alıyorsunuz arabayi kendinize değil

Eğer üzerine almaması gereken bir durumu varsa eşinizin siz evlisiniz senin üzerine alda da o icralar gelir yada yasal ne ise sorununuz onlar olur
Evlilik durumunda yani evlilik sonrası alınan malda ayrı gayrı olmuyor

icra da öyle bir olay yok kimin borcuysa onun malına haciz gelir
edinilmiş malların ortaklığı durumu sadece bosanmada eşler için geçerli
yani konu sahibi kefil olmadiktan sonra kocasının borcu için konu sahibinin malına haciz gelmez

Kisinin borçları için eşin malına haciz vs. konulamaz
bu konuda yanlış bilgi vermeyelim

Kesinlikle kabul etmem.
Parasını ben ödüyorsam istediği kadar mal meraklısı olduğumu düşünebilir.

ben araba alsam kendi ustume yapamasam esimin ustune yaptırırım bu kdr guvenmiyorsam ne diye aynı evde bir hayat paylasıyorum ki

Arkadaşlar eşim bir araba almayı düşünüyor sabah tekrar konusu açıldı tamam alalım öderiz dedim. Peşinat kısmını ayarladık kalanı taksitlendirilecek.. arabayı Ahmetin üstüne yapacağım dedi neden şirketi olduğu için vergi indirimi falan mı olacak dedim hayır dedi.. Şahıs olarak aldığımızda da aynı fiyat geçerli değil mi dedim evet dedi. Araya başka şeyler girdi konu yarım kaldı.
Ben bu konuya çok bozuldum eşim çeşitli sebeplerden kendi üzerine mal alamıyor mantıken o aracı benim üzerime alması gerekmez mi? Bu konuya bozulduğumu söylemek istiyorum ama doğru kelimelerle anlatmalıyım yoksa mal meraklısı olurum. Ayrıca olası bir boşanma durumunda yarısı iddia edemiyorum kardeşinin üzerine olursa ama taksitlerini biz ödeyeceğiz bu sizce de saçmalık değil mi?
Arabayı ya senin üzerine yaptır ya da bir kuruş yardım etme,eşin borç ödüyor diye de kendini sıkma
Var mı böyle saçma şey?

Bence mühim konu eşiniz neden üstüne alamıyor.. eğer ciddi birşey varsa ki icra vs. sizin üstünüze olmasıda sıkıntı.

Kisinin borçları için eşin malına haciz vs. konulamaz
bu konuda yanlış bilgi vermeyelim

evet eşe ait mala el konulamaz ancak muvaza olarak görülmesine engel de olmaz. bu kardeş içinde geçerli ama genelde eş tercih edilmez bu sebepten.

Back
X