Arabanin masrafi

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.620
2.537
133
Merhabalr. Geçen yıl aldığımız bir arabamız var.2012 model. Yalniz bu aralar çok falza masrafı oldu. Ben anlamam arabadan eşim de öyle.
Arabanın çekişinde mi sorun varmış ne 3 bine o yapılıyor şimdi. 10 bin bakımı oldu 900 tl ye.
Yandaki küçük açılıp kapanan aynalarda sorun oldu 750 tl dendi daha yaptırmadık.
Geçen yıl ufak çaplı bi kaza oldu hasar yok öyle 800 tl e yaptırdı esim.
Iki memur ayligimiz var sürekli böyle bsylere para harcanıyor.
Eşime değiştirelim dedim arabayı yok araba iyi satmam dedi her arabada böyle oluyor dedi.
Herkesin böyle mi oluyor?

Benim de 2012 model bir aracım var ufak tefek sorunlar çıkartıyor araç her zaman masraf demektir. Yeni alacağınız araba da masraflı olacaktır. Parçaları ucuzsa az yakıyorsa elinizde tutun. Önemli olan masraf çıkarsa da çok tutmaması

Araba masrafli ,soyle sifir arac degilse hep sorun ,ufak tefek cikar

Arabanın çekişinde sorun olmasi genelde kazalı ise oluyor ve sikinti daha cok oluyor illaki bu tur arabalarda sattigimiz arabadan zor kurtulmustuk az yakiyordu ama baya kazali degisenliymis bu kadar bilmiyoduk satmaya kalkisana kadar. Sizin ki de oyle olabilir mi oyle ise arabayi degistirmekte fayda var biz şimdi aldigimiz arabada buna cok dikkat ettik simdilik birsey yok zamani gelince rutin seyleri yaptiriyoruz o kadar Rabbim kimseye kaza bela vermesin

Kasko, sigorta, bakımları vs her ay hiç binmesem arabamın 500 tl civarı gideri var. Sizin cam yine ucuzmuş bana 2 bin TL dediler yaptırmadım. Mekanik bir alet arada bazı parçalar da değişmesi gerekiyor. Sizin arabanız 2012 model ve bana normal geldi bu anlattıklarınız. Hiç beklemediğimiz sorumlar da çıkıyor Bn ilk kullanmaya başladığımda baskı balatayı yakmıştım. Baya masraf çıkmıştı. Arkadaşımın otomatiği bozulmuştu 10bin TL civarı yaptırdı ki çok iyiydi aracı.

İyi bir usta bulmanız gerekli.
Eğer hepsini orijinal olarak yaptırıyorsanız çok para yer.
Ama sanayide sağlam bir usta, en uyguna çözer işi.
Bana pahalı geldi işlemlere göre verilen ücret, o sebeple söyledim bunu.

Valla iyi bi tamirci bulun devamli gittiginiz yer olsun ikinci el arabalar sorun hep en iyisi sifir alcan bu devirde 2.el zarardan baska bisey degil

Ama bu araba Bn sanayi malı almaya korkuyorum orjinal olmadan rahat edemiyorum canımız söz konusu. Frenlerde bşyleri değiştirdik en azından orjinal de içim rahat ediyor. Hele çevreyi tanımıyor ve iyi bir usta bulamıyorsak çok zor sanayi işi

Şöyle söyleyeyim, mesela mercedeslerin motorunu reno üretir, aynı motora sahipler.
Ama siz mengerler e gidip motor bakımına sokarsanız ucu açık bir rakam çıkar, sanayideki usta renodan sipariş verir 5 de 1 e çözer işi.
Halbuki gelen aynı maldır ama biri etiketle gelir.

Çevrenize sorun, araştırın.
Sanayi demek çakma mal değildir.
Ayrıca araba sıfır değil, yeni de değil.
Kendi marka bakımına ihtiyacı yok bence.
Bazı parçalar orijinal olmak zorundadır ama yan ayna için 750 gerçekten çok çok fazla bir rakam.
Kopsa yenisi takılsa anca.

Evet öyle ama her yer de orjinal getirir mi emin olamam diyorum. Ayrıca bnm aynalara sanayi 2bin dedi. Çünkü elektrikli düğmeyle açılıp kapanıyor. Bana da çok fazla geldi yaptırmadım. Elimle binerken açıyorum. Zaten tek ayna bozuldu. Bu ayna vs küçük küçük parçalar çok pahalı oluyor

Araba yattığı yerden para demek zaten.Yillik ödediğimiz kasko sigorta mtv ye verdiğimiz parayla ekmek almaya bile taksiyle gider geliriz aslında

8 yaşından sonra araçlar arıza çıkarmaya başlar zaten. Her araç tabii ki öyle degil. Araba 4 yaşına gelmeden degiştiriyoruz biz. Sanayisi osu busuna para vermektense arabaya verelim hemde sıkıntı yaşamadan kullanalım diye. Eski arabamız 10 yaşındayken sattık. Her ay 2 bine yakın masraf ediyorduk. Yeni olsun taksidine verelim dedik. 7 8 yıl oldu hiç bir arızası çıkmadı yaşı küçük olanların.
Dediğiniz gibi yenileyin. Ivırzıvıra gitmesinden iyidir birikim olur

0 araba masraf çıkarmaz diye birşey yok. Bazen fabrika hatası oluyor uğraş dur. Bir tanıdığımızın başına geldi mesela. Bizim de 2012 model, yıllık bakım masrafı 1000-1500 arası tutuyor, normal yani. Yedek parçası ucuz araba tercih ederseniz masrafınız azalır, bazı markaların küçücük bir parçası bile bilmem kaç lira.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…