- 23 Ağustos 2020
- 4.501
- 8.449
- 108
- 34
Bence değişin 2016 fln olsun model en azındanMerhabalr. Geçen yıl aldığımız bir arabamız var.2012 model. Yalniz bu aralar çok falza masrafı oldu. Ben anlamam arabadan eşim de öyle.
Arabanın çekişinde mi sorun varmış ne 3 bine o yapılıyor şimdi. 10 bin bakımı oldu 900 tl ye.
Yandaki küçük açılıp kapanan aynalarda sorun oldu 750 tl dendi daha yaptırmadık.
Geçen yıl ufak çaplı bi kaza oldu hasar yok öyle 800 tl e yaptırdı esim.
Iki memur ayligimiz var sürekli böyle bsylere para harcanıyor.
Eşime değiştirelim dedim arabayı yok araba iyi satmam dedi her arabada böyle oluyor dedi.
Herkesin böyle mi oluyor?
Merhabalr. Geçen yıl aldığımız bir arabamız var.2012 model. Yalniz bu aralar çok falza masrafı oldu. Ben anlamam arabadan eşim de öyle.
Arabanın çekişinde mi sorun varmış ne 3 bine o yapılıyor şimdi. 10 bin bakımı oldu 900 tl ye.
Yandaki küçük açılıp kapanan aynalarda sorun oldu 750 tl dendi daha yaptırmadık.
Eşime değiştirelim dedim arabayı yok araba iyi satmam dedi her arabada böyle oluyor dedi.
Arabanızın modeli nedir bizim araba da sorun çıkmıyor hiç . Ford Fiesta ,2006 model falan sanırım hatta eşim sırf bu yüzden arabasını çok seviyor hiç sıkıntı çıkarmadı bu zamana kadar diyor. Bazı markalar gerçekten sorunlu oluyormuşMerhabalr. Geçen yıl aldığımız bir arabamız var.2012 model. Yalniz bu aralar çok falza masrafı oldu. Ben anlamam arabadan eşim de öyle.
Konuda o kadar garip mesajlar var ki gerçekten hayret ediyorum. Herkesin arabası 2018 üstüyse yolda gördüğümüz 1990 model kartallar, taksi çıkmasıyım diye haykıran linealar kimin...
2012 araba eski falan değildir öncelikle, hatta bmw, Mercedes falansa bir çok aracın 2017'sinden bile iyi durumdadır.
İkinci el piyasası artık alınamayan sıfırlar, 3 yıllık sıfır fiyatından pahalı ikinci eller, 3-12 yaş genç arabalar, 12-20 yaş iyi durumda olanlar olarak sınıflandırılıyor. 20 yaş üstü araçlara bile binen bir ton insan var.
Yine range, bmw vs grubunda ise yedek parçası her türlü pahalı. Zaten sanayiye girince ustalar elini ovuşturuyor(aracın öndeki metal bir şeyini, ızgara gibi olan, çocuklar çalmış, 700 lira verdik.)
Yedek parçası pahalı olan araba kullanmak şu açıdan çok iyi, birincisi parça sıkıntısı çekmezsin paran varsa parça vardır, ikincisi o arabayı yarım günde istediğin fiyata satarsın, zira bu arabaların 90 95 modellerinin bile 40 bin civarı olması bundandır.
Konu sahibi sakın dert etme, aracın gayet yeni durumda. 8 yaşındaki araç takside kullanılmamışsa, takla falan atmadıysa sorunu yoktur. Masraf da yukarıda saydığım sebeplerle ister istemez oynuyor. Durumun çok normal yani.
ay sırff arabanın masrafı var diye arabamı satmak istedim zaten sonra egzozu haşat ettm sattımMerhabalr. Geçen yıl aldığımız bir arabamız var.2012 model. Yalniz bu aralar çok falza masrafı oldu. Ben anlamam arabadan eşim de öyle.
Yasa cikacak deniyordu çıktı mı bilmiyorum ama yetkisiz al sat devri kapanacak diyorlar. Kısıtlı olacak deniyorduEşim piri o işin.
Zevkine yapıyordu dükkan varken bile, şimdi iyi bir araç denk getirirse alıyor.
Senede öyle 6 7 araç alır satar.
Ondan bilmediğimiz marka model kalmadı
Zaten şuanda da şahsi olarak üzerinizde 3 ruhsat olabiliyor, sınırlaması mevcut.Yasa cikacak deniyordu çıktı mı bilmiyorum ama yetkisiz al sat devri kapanacak diyorlar. Kısıtlı olacak deniyordu
Evet biliyorum aile icine alındığı için sinirlama gelecekti zaten tekrardan. Bakalım ne olacak. Daha gundemde yerini bulamiyor.Zaten şuanda da şahsi olarak üzerinizde 3 ruhsat olabiliyor, sınırlaması mevcut.
Ama bu ailede diğer kişilere almaya engel değil.
Çıkacak yasa diye konuşuldu ama hiçbir detay paylaşılmadı, zannetmiyorum olacağını.
benim araçta 2012 bugün baktım bayağı yeni yahu işimi görüyor otomatik rahat küçük segment daha ne olsun bir de lpg li olaydı iyiydi.eski araç diye gömmüşler 2012 lileri ha ha haKonuda o kadar garip mesajlar var ki gerçekten hayret ediyorum. Herkesin arabası 2018 üstüyse yolda gördüğümüz 1990 model kartallar, taksi çıkmasıyım diye haykıran linealar kimin...
2012 araba eski falan değildir öncelikle, hatta bmw, Mercedes falansa bir çok aracın 2017'sinden bile iyi durumdadır.
İkinci el piyasası artık alınamayan sıfırlar, 3 yıllık sıfır fiyatından pahalı ikinci eller, 3-12 yaş genç arabalar, 12-20 yaş iyi durumda olanlar olarak sınıflandırılıyor. 20 yaş üstü araçlara bile binen bir ton insan var.
Yine range, bmw vs grubunda ise yedek parçası her türlü pahalı. Zaten sanayiye girince ustalar elini ovuşturuyor(aracın öndeki metal bir şeyini, ızgara gibi olan, çocuklar çalmış, 700 lira verdik.)
Yedek parçası pahalı olan araba kullanmak şu açıdan çok iyi, birincisi parça sıkıntısı çekmezsin paran varsa parça vardır, ikincisi o arabayı yarım günde istediğin fiyata satarsın, zira bu arabaların 90 95 modellerinin bile 40 bin civarı olması bundandır.
Konu sahibi sakın dert etme, aracın gayet yeni durumda. 8 yaşındaki araç takside kullanılmamışsa, takla falan atmadıysa sorunu yoktur. Masraf da yukarıda saydığım sebeplerle ister istemez oynuyor. Durumun çok normal yani.
Annemin bir lafı var”araba metres gibidir der” hep yer hep yer. İstediğiniz modeli alın yine masrafı olur.Merhabalr. Geçen yıl aldığımız bir arabamız var.2012 model. Yalniz bu aralar çok falza masrafı oldu. Ben anlamam arabadan eşim de öyle.
evde yeni bir aile bireyi gibi valla her masrafı var bi okutmadığımız kaldı üniversitedeAnnemin bir lafı var”araba metres gibidir der” hep yer hep yer. İstediğiniz modeli alın yine masrafı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?