Arabayı satıp estetik yaptırmak

Sanırım ilk çocuk olucak, çocuğa bakmak balık beslemek gibi değil :) ameliyatlı halinle emzirmek ,düşünemiyorum bile. Sezeryan oldum,emzirdiğim dönemde göğüs yarası acısı sezeryan acısının 10 katıydı. Yani beni sezeryan ameliyatı hiç zorlamamışken göğüs ucu ağrısı mahfetmişti.
Bence de arkadaşın dediği gibi bir psikiatriste görünün doğum yapmadan önce.

Çocukla arabasız zor olur bence. Ateşi çıksa atla arabaya git kimseye minnet etmeden. Alışverişe git. Her ay doktor kontrolü aşısı derken yaz kış demeden çıkılıyor tecrübe ile sabit. Kendi adıma asla arabasız olmayı düşünemem hemde estetik uğruna.
Bebek doğunca vazgeçersiniz muhtemelen. Yaşayın görün.

Kızlar doğum yapacağım ve sonrasındas silikonsvd yüz germe ameliyatı olmak istiyorum ama çalışmayacağım için karşılamam zor olacak. Arabamı satsam yaptırsam saçma mı sizce?
Çocuk emzirirken değil hanımlar Sonrası tabi önce çocuk
Bence hiç yaptırma. Belli bir noktadan sonra sıkıntı yaratabiliyor silikonlar. Ablam yanaklarına ve göz çevresine istiyordu yaptırmak, doktoru önermedi -ki gittiği doktor ünlülerin de gittiği bir isimdi. Bak şuan ekonominin zor olduğu zamanlar. Bizim bile sadece şirketin değeri mal varlıkları hariç 60 milyon ediyor, kriz maddi sıkıntıya yol açmayacak olsa dahi eşimin 500 bin liralık arabası var, satsam da altın yapsam, daha düşük bir araba mı alsam diyor. Benim arabamda 100 bin liralık onu da satsak ikinci el aynısından alsak da kalanını altın yapsak diye düşünüyor. Çoluğunun çocuğunun geleceğine yatırım yapmak varken neden bunları yapasın ki? Bırak şirketi, sadece mal varlığı bile çocuklarımızın torunlarının torunlarına bile yetecekken sence neden bu kadar parası olan adam o kadar servetin yanında altına yatırım yapsak diyor? Bu arada eşim aile şirketimizde çalışıyor ama ekonomist. Ya daire al ya da altın yap. Altın değerlensin ihtiyacın kadar olanını bozdur ileride öyle yap. Zaten doğum yapıp, çocuk emmeyi bırakana kadar ikiye katlanır altın.

Kızlar doğum yapacağım ve sonrasındas silikonsvd yüz germe ameliyatı olmak istiyorum ama çalışmayacağım için karşılamam zor olacak. Arabamı satsam yaptırsam saçma mı sizce?
Daire al dememin sebebi, biz de inşaat sektöründeyiz. Malzeme satıyor, aynı zamanda inşaat da yapıyoruz. Şuan inşaat sektörünün çoğu batık. Müteahhitlerin çoğu 500 bin liralık daireleri inşaatı bitiremeyeceğini bile bile 200-250 bin liraya satıyor. Sırf borçlarını ödemek için millet umurlarında değil. Çoğu inşaat durdurulmuş durumda, biz de nakit parayla gelmeyene malzeme vermiyoruz, çünkü sektör belli. Tüm bu milletin üzerinden geçinerek inşaat yapanlar aradan çekildiği yani battığı zaman -zaten batıklarda işte banka kredi borçları var onları millete bitiremeyeceği inşaattan daire satarak ödüyorlar- daire fiyatları yükselecek. Daire her daim prim yapar. Bugün 350-400 bin liraya ev alırsın, seneye 600 bin olur. Zaten millet mecbur daire alacak çünkü kiralarda yükseliyor, o kadar kiraya oturmak varken daire alıp, kira öder gibi ödemek daha mantıklı olacak. Yani bu fiyatlarda uçuk olduğu için altın yapman çok daha iyi. Boşver şimdi estetiği. Önce çocuğunun geleceğini sağlama al sonra güzellik. Bak bu çocuk birkaç seneye kreşe gidecek. Büyük ihtimalle özele verirsin. Bizimkinin sadece bir senelik masrafı okul 16 bin olsa bile okul kıyafeti üç takım, kırtasiye alışverişi toplam 2 bin artı her sene büyüyor, mecbur kıyafet ayakkabı alıyorsun 20-25 bini buluyor. Şimdi bunları karşılayabilecek maddi imkânı sağlamak mı, yoksa iki sene içerisinde bozulacak olan silikon mu?

İlk bebeğiniz mi bilmiyorum ama doğumdan sonra hemen estetik düşünmek için çok erken .. Benim asla düzelmez dediğim göğüslerim nerdeyse eski haline geldi 2 sene içinde .Acele karar vermeyin..
Bence esas olan kişinin mutluluğudur , bana saçma gelmiyor değil araba ev bile satılır çok şeyi değiştirecekse ...

Deli misiniz divane misiniz?:KK51:
Koskoca arabayi 1 avuc sacmalik icin mi saticaksiniz? Arabasiz bebekle ne yaparsiniz?:KK57:
Yeni dogum yapmis bir kadina en paragoz doktor bile narkoz vermez. Haydi bunu da gectim, ameliyatli halinizle cocuga nasil bakacaksiniz, nasil emzireceksiniz?? Siz psikiyatriye gorunun bence. Tonla kadin dogum yapiyor, 1 yil sonra da eski sekillerine donuyorlar. Madem bu kadar estetik kayginiz vardi bastan hic cocuk isine girmeyecektiniz. Anne olucaksiniz. Cocugun sagligi, mutlulugu, anne sutu emmesi her seyden onemli. Siz bu kafayla bu cocuga nasil bakacaksiniz? Hep ben ben ben diyen insandan anne olmaz, biz diyeceksiniz. Cocuk bir buyusun, sonra ne yaparsaniz yapin. Kocaniz bu sacma fikrilerinize ne diyor?:KK57:
Çocuk emzirirken değil, sonrası için demiş zaten.

Çocuk emzirirken değil, sonrası için demiş zaten.

Valla bana nedense hiç öyle gelmedi:bicak: Normal insanlar bu işleri hamileyken düşünmüyor. Kim 2-3 yıl sonraki operasyon için arabayı satsam mı diye bugünden konu açar?

Yanlış anlamayın ben kadınların anne oldum ya da evlendim diye kendilerinden, kendi isteklerinden vazgeçmelerine karşıyım. Ama göz var izan var. Hamilelik işine insanlar vücutlarının bozulacağını kabullenerek giriyor sonuçta.

Valla bana nedense hiç öyle gelmedi:bicak: Normal insanlar bu işleri hamileyken düşünmüyor. Kim 2-3 yıl sonraki operasyon için arabayı satsam mı diye bugünden konu açar?
Hamilelik psikolojisi :D Göğüslerim küçüktür benim mesela ilk kızıma hamileyken büyüyünce gözüme hoş gelmişlerdi, eşime emzirme bittikten sonra silikon mu taktırsam demiştim :D Normalde nefret ederim öyle şeylerden. Doğumdan sonra düşünmedim bile.

Deli misiniz divane misiniz?:KK51:
Koskoca arabayi 1 avuc sacmalik icin mi saticaksiniz? Arabasiz bebekle ne yaparsiniz?:KK57:
Yeni dogum yapmis bir kadina en paragoz doktor bile narkoz vermez. Haydi bunu da gectim, ameliyatli halinizle cocuga nasil bakacaksiniz, nasil emzireceksiniz?? Siz psikiyatriye gorunun bence. Tonla kadin dogum yapiyor, 1 yil sonra da eski sekillerine donuyorlar. Madem bu kadar estetik kayginiz vardi bastan hic cocuk isine girmeyecektiniz. Anne olucaksiniz. Cocugun sagligi, mutlulugu, anne sutu emmesi her seyden onemli. Siz bu kafayla bu cocuga nasil bakacaksiniz? Hep ben ben ben diyen insandan anne olmaz, biz diyeceksiniz. Cocuk bir buyusun, sonra ne yaparsaniz yapin. Kocaniz bu sacma fikrilerinize ne diyor?:KK57:
Çok ağır olmamış mı eleştiriniz?
Konu sahibi için demiyorum kesinlikle ama hiç bir kadın çatlak karınla ya da sarkmış göğüslerle gezmek zorunda değil .
Her şeyin bir çaresi var .
Doğum yapmak , anne olmak vücudumuz ile bağımızı kopardığımız gün değil :)

Konu sahibi annem sırf bu sebep ile arabanın modelini düşürmüştü
Nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın
satılır mı satılır
Yine alırsınız :)

Çok ağır olmamış mı eleştiriniz?
Konu sahibi için demiyorum kesinlikle ama hiç bir kadın çatlak karınla ya da sarkmış göğüslerle gezmek zorunda değil .
Her şeyin bir çaresi var .
Doğum yapmak , anne olmak vücudumuz ile bağımızı kopardığımız gün değil :)

Bir yukardaki mesajimda da yazdim. Ben de nne olunca kadin olmaktan ya da kendi isteklerinden vazgecme fikrine karsiyim.
Ama burda yine yukarda dedigim gibi goz var izan var olmaz yani. Bu konu nerden tutsam elimde kaliyor acikcasi. Yeni dogmus cocukla doktora gitmesi var, kar kis sogugu var, eee memenin ustune binip gezemiyorsun ki. Araba kolayligi varken elinde pusetle, bebek arabasiyla toplu tasimada gezmek cok akilsizca bir fikir bence. Taaa ilk mesajimda da dedigim gibi, bunun narkozu var, agri kesicisi var, onlar bedenden gunlerce gitmiyor, temizlenmiyor, cocugu kim emzirecek? Konu sahibesinin vucudu dogum ustune ameliyattan yorulmus olacak cocuga kim bakacak? Olmaz yani. tabi ki isteyen dogumdan sonra estetik yaptirsin ama hemen dogumsutu olmaz kardesim, cocuk biraz buyusun ayrica elinde para varsa gider yaptirirsin arabani satmazsin hem kendine hem cocuga yazik. Meramimi bir turlu anlatamadim sanirsam:KK51:

Son düzenleme:
Bir yukardaki mesajimda da yazdim. Ben de nne olunca kadin olmaktan ya da kendi isteklerinden vazgecme fikrine karsiyim.
Ama burda yine yukarda dedigim gibi goz var izan var olmaz yani. Bu konu nerden tutsam elimde kaliyor acikcasi. Yeni dogmus cocukla doktora gitmesi var, kar kis sogugu var, eee memenin ustune binip gezemiyorsun yani. Araba kolayligi varken elinde pusetle, bebebk arabasiyla toplu tasimada gezmek cok akilsizca bir fikir bence. Taaa ilk mesajimda da dedigim gibi, bunun narkozu var, agri kesicisi var, onlar bedenden gunlerce gitmiyor, temizlenmiyor, cocugu kim emzirecek? Konu sahibesinin vucudu dogum ustune ameliyattan yorulmus olacak cocuga kim bakacak? Olmaz yani. tabi ki isteyen dogumdan sonra estetik yaptirsin ama hemen dogumsutu olmaz kardesim, cocuk biraz buyusun ayrica elinde para varsa gider yaptirirsin arabani satmazsin hem kendine hem cocuga yazik. Meramimi bir turlu anlatamadim sanirsam:KK51:
Ben konu sahibinin mesajında
"Emzirdikten sonra tabi ki , önce bebek "diye bir şey okudum diye hatırlıyorum
O yüzden acımasız geldi bana yazınız
Doktorlar emzirme bittikten 6 ay sonra gel der zaten :)

Ben konu sahibinin mesajında
"Emzirdikten sonra tabi ki , önce bebek "diye bir şey okudum diye hatırlıyorum
O yüzden acımasız geldi bana yazınız
Doktorlar emzirme bittikten 6 ay sonra gel der zaten :)

Yine 2 onceki mesaja yazdigim gibi:) kim 2 yil sonra, 3 yil sonraki ameliyat icin simiden konu acip arabayi satsam der ki? Tepkilerden sonra konu sahibesi oyle yazdi ya bence, neyse. :KK51:Haydi tamam onu da gectim kim, daha hamileyken bu isin hesabini yapar ki? belki konu sahibesinin ihtiyaci bile kalmayacak? Karninda cocuk varsa, o cocuk saglikli dogacak mi insanlar once ona odaklaniyor. Her seyin yeri, zamani var, daha couk dogmadan meme falan dusunmek bana cok saglikli gelmedi acikcasi.

Yine yazdigim gibi, hamilelik isine bedenen degismek kabulleserek giriliyor zaten, beden 1 yil sonra eski sekline donuyor. Anne olacak olgunluktaki insanlar da bunu kabul ederek giriyor, 1 yil idare ediyorsun goruntunle. Bu kadar takinti yapip 2 kez konu acmalik bir durum yok bence. Ben gayet gorunusune onem veren biriyim, spor duzenli yaparim, saglikli beslenirim, iyi giyinirim ama ben bile bir gun gencligimi guzelligimi kaybedecegimi kabullendim, bu doganin kanunu.Beden sekline bu kadar takilmak bana cok yuzeysel geliyor acikcasi.

Sezeryan ameliyati bile beni ürkütüyor tırsıyorum, doğurmadan estetik ameliyat kaygısına düşmeyi düşünemiyorum bile. :27:

Dogal olmak varken allahin yarattigini bozmak ne kdr itici sacmalik ve yapmacik benim icin tabikide kendi karariniz siz bilirsiniz

Back
X