- 24 Mart 2018
- 633
- 488
- 33
- 32
- Konu Sahibi Anlatacakseylervar
-
Araba 60 civarı bebeğimize eşimle dönüşümlü bakıyoruz ..Arabaniz ne kadarlik ki...1100 lira kiraya vermek yerine krediye vermek daha mantikli..bebekle arabasizlik zor olacak ona kim bakiyor bakici geliyorsa eve sikinti olmaz..ben de aynisini yaomayi düşunüyorum ama benim arabamin daha kredisi bitmedi anca seneye..
80 falan olucak peşinat ama yarısı etmezNe kadarlık bir ev alacaksınız . Peşinat evim yarısı kadarsa mantıklı yoksa zor bence hayat kaliteniz düşebilir Bunların hesabını yapmalısınız 10 yıllık kredi cok uzun bir süre ben olsam almazdım 60 bin az
Bende çok istiyorum inanın ama peşinat en az yüzde yirmi beşi gerekiyorKira odemek yerine evinize odeseniz?
Peşinatım olsa krediyi bende ödeyebilirim diye düşünüyorum zaten düğün eşya araba hepsini eşimle birlikte yaptık , 8 civarı alıyoruz toplamda ama peşinatı oluşturamadık henüz ben biraz acele ediyorum hem heves hemde kiraya verdiğim paraya üzülüyorumBen de ev alsam diyordum faizler dustugu zamanlarda ama bayramdan sonraya biraktim. Tam bakmaya basladim faizler yukseldi. Benim yari oesinatim var ve odeyecegim krediyi karsilayabilir durumda olmama ragmen faizler yuksek diye hic bulasmiyorum. Belki yune faizleri dusururler diye bekliyorum. Her zaman arabayi satip ev almak mantiklidir ama cocukdan dolayi arabasizlik sizi zorlayacak ve kredilerden dolayi sıkıntı cekecekseniz biraz daha bekleyin derim
Ev 250 civarı peşinat max 80 oluyo arabayıda satarsakDüşündüğünüz ev ne kadar ? Ne kadar peşin çıkabiliyor ona göre fikir vereyim :)
Ev 250 civarı peşinat max 80 oluyo arabayıda satarsak
biraz daha birikim yapın, kredi ödemekte kolay degil. birden kredi çekip de sonra sikinti çekenler var..Arkadaşlar bu konuyu bir de size danışmak istedim , bir arabamız var ve üzerine 15 20 arası bir birikim var sadece , çok para biriktirebilen insanlar değiliz , eşimde bende çalışıyoruz eşimin iş yeri çok yakın ,bende otobüsle vs gidebilirim ama arabanın rahatlığı gibi olmaz bebekte var yine de arabayı satıp ev için peşinat yapıp almak mantıklı mı ? yoksa peşinat biriktirmek için beklemek mi mantıklı bu arada aileler başka şehirlerde onlarada arabayla gidip geliyoruz ve ev fiyatları ve krediler sürekli artıyor ...kiramızda 1100tl ve her sene artış oluyor ,benim yerimde olsanız ne yaparsınız eşim sen karar ver sonra üzülme diyo o bekleme taraftarı..
Cok rahat odersiniz. Tabi 10 yillik cekersenizEv 250 civarı peşinat max 80 oluyo arabayıda satarsak
Alabiliyorsanız ev alın derim sanırım artık %20 gerekiyor peşinat için 1-2 sene peşinat biriktireyim deseniz alacağınız evin fiyatı artacak ev fiyatı artınca vermeniz gereken peşinatta artacak,kira her yıl artıyor ama ev taksidi sabit kalır,çocuğunuzda küçükmüş en azından belli yaşa gelinceye kadar borcu azalır.Arkadaşlar bu konuyu bir de size danışmak istedim , bir arabamız var ve üzerine 15 20 arası bir birikim var sadece , çok para biriktirebilen insanlar değiliz , eşimde bende çalışıyoruz eşimin iş yeri çok yakın ,bende otobüsle vs gidebilirim ama arabanın rahatlığı gibi olmaz bebekte var yine de arabayı satıp ev için peşinat yapıp almak mantıklı mı ? yoksa peşinat biriktirmek için beklemek mi mantıklı bu arada aileler başka şehirlerde onlarada arabayla gidip geliyoruz ve ev fiyatları ve krediler sürekli artıyor ...kiramızda 1100tl ve her sene artış oluyor ,benim yerimde olsanız ne yaparsınız eşim sen karar ver sonra üzülme diyo o bekleme taraftarı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?