Aracı kadının para alması dogru mu?

Ay sakın, böyle şey mi olur? Ben ev, araba gibi bir şey için aracı oldu sandım da normal diyecektim. Bu işlerde para olmaz tabi ki. Resmen iş haline getirmiş. Bir hafta içinde boşanırsa para iadesi var mıymış acaba?

Mantıklı evet olabilir diyelim ama yarın birgün çiftler ve ailesi bunu yüzlerine vursa mesala evlenecek kişi kızsa kaynanası dese ki seni alam yoktu biz aldık falan

Tamam o da emek veriyor iyi aile tanıdıgı kişileri tanıstırıypr ama yarın birgün bunun çiftler ve ailesi arasında kavga olsa deseler seni parayla bulduk vs çok çirkin olmaz mı

Mantıklı evet olabilir diyelim ama yarın birgün çiftler ve ailesi bunu yüzlerine vursa mesala evlenecek kişi kızsa kaynanası dese ki seni alam yoktu biz aldık falan
E onun oğlunu da alan yok ki o da para vermiş,madem öyle.
Ayrıca müşterisini müşterisiyle eslesmez ya kadın, misal senin abin için hiç alakası olmayan,eş dost cevresinden bir kızı ikna edebilir.
Bu şekilde soylenebilir, 'kiz da benim müşterim,çok iyi' değil de 'kiz çok düzgün bir ailenin çocuğu,benim eltimin komsusu,onu da ikna ettim' diye konusur

Ooo paralı olunca ona başka bişey diyolar yalnız dikkat edin

Şuan çok mu var kanunda da yasal mı yani bu para
ne yasalı ya

birinin sırf birilerini evlendireyim de paramı alayım şeklinde bulduğu kişiden hayır gelmez ,ha pankarta evlenecek insan arıyorum diyerek parkta akşama kadar bekleyip bulduğunuz kişiyle evlenmişsiniz ha bu şekilde.

şu ailenin kızı var tanırım tam size uygunlar deyip aracı olmak ayrı bu uğurda para istemek ayrı

TBK m.524' e göre “Evlenme simsarlığından doğan ücret hakkında dava açılamaz ve takip yapılamaz.” Kanun hükmünden de anlaşılacağı gibi bu tür borçlarda alacaklı dava ve takip yoluna başvuramaz. Bunun yanında kefalet veya teminat altına alınamaz, takas edilemez ve borcun tanınmasıyla normal bir borç haline getirilemez

Son düzenleme:
Bence müşterilerini eşliyor sanki çünkü bu işi parayla yapıyor çok nadir müşterisi olmayanları eşliyordur

Muhabbet simsarları birbirleri ile hukuki ilişkileri olmayan kişileri ücret karşılığında cinsel birliktelik amacıyla bir araya getirirler. Böyle bir ilişki ise tam olarak ahlâka ve hukuka aykırıdır. Bu sebeple muhabbet simsarlığı için yapılan sözleşme geçersizdir ve borç doğmaz

ay birde bu var tövbe tövbe

Konu sahibi lütfen para vermeyin bu konuyu da unutun sadece Allah a dua edin kardeşinizi iyi niyetli biriyle evlendirmesi için.

Nasip olursa ağzı dili bağlanır kabul eder zaten bu aracının sahtekar olduğu burdan belli, peygamberler bile dua etse kardeşiniz Allah’ın yazdığı kişiyle evlenecek zaten. ( hiç yazmamışsa da evlenmeyecek istediğiniz paraları verseniz de )

Bu kadına para verdiniz hadi evlenmeye karar verdiler ama paraya sıkıştılar aracıya para veremediler ayıracak mı ozaman? Böyle şeylere inanmayın.

Kardeşinizi de üzmeyin daralmayın. Her nasip vaktine esirdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…