- 13 Şubat 2021
- 124
- 126
- 23
- Konu Sahibi Sevgi__111
-
Şuan çok mu var kanunda da yasal mı yani bu paraKanunda yeri olan bir ücret bu, kimsenin yüzüne vurulacak bir şey değil. Kötü adlandırıp etiketleneyin yani.
Tabi evlilik dolandırıcısı değilse. Çok dikkat edilmesi gerek. Şimdilerde çok arttı.
Mantıklı evet olabilir diyelim ama yarın birgün çiftler ve ailesi bunu yüzlerine vursa mesala evlenecek kişi kızsa kaynanası dese ki seni alam yoktu biz aldık falanHahahaha ben mantıklı buldum. Sonuçta kadın emek veriyor, vakit harcıyor. Tanımaya çalışıyor, birileriyle eşliyor falan. Hani Ahmet ne iyi olur nezihenin kızına falan diye tanıdığı insanlar olsa neyse ama idinin didisi.
Üstelik tanışan insanlar kötü çıkınca da ondan bilecek,onun canını sıkacak (ki kk'da okuyoruz,kocası boşanmak isteyen ama kadının kabul etmediği konuda tanıştıran kişiye ısrar ediyordu konu sahibi,adamla konuşalım belki çözeriz diye. Böyle insan çok)...
Yani bir iş yapmış,karşılığında para istemiş bence çok değil . Belki de sizin gibi insanlardan bıktı,onları uzaklaştırmak için para istiyor.
Bana mantıklı geldi.
Keşke ben de vaktimi , bilgimi ve enerjimi sömüren bir grup var, onlara yardım etmek yerine danışmanlık ucreti isteyebilsem. Girişimci kadınmış
Kanun da yeri mi varKanunda yeri olan bir ücret bu, kimsenin yüzüne vurulacak bir şey değil. Kötü adlandırıp etiketleneyin yani.
Tabi evlilik dolandırıcısı değilse. Çok dikkat edilmesi gerek. Şimdilerde çok arttı.
Tamam o da emek veriyor iyi aile tanıdıgı kişileri tanıstırıypr ama yarın birgün bunun çiftler ve ailesi arasında kavga olsa deseler seni parayla bulduk vs çok çirkin olmaz mıValla ben teyzeye hak verdim.
Kendine iş yaratmış. E ekonomi malum.
Referanslı/bildik biri ise düşünülebilir.
Sonuçta eskiden komşu teyzeye çocuk bırakırken insanlar para ödemiyordu, şimdi o da meslek oldu.
Ben yapmam, yapanı da garipsemem.
Peki evlendikten sonra iki bin daha vermeyince ne oluyormuş?
Boşanma büyüsü mü yapıyor?
E onun oğlunu da alan yok ki o da para vermiş,madem öyle.Mantıklı evet olabilir diyelim ama yarın birgün çiftler ve ailesi bunu yüzlerine vursa mesala evlenecek kişi kızsa kaynanası dese ki seni alam yoktu biz aldık falan
Ooo paralı olunca ona başka bişey diyolar yalnız dikkat edinSelam arkadaslar abim 33 yasına geldi halen bekar kendi buluyor buldukları olmuyor hep birsey çıkıyor. İnsanlarda bir tane şurda kız var gel tanısın diye önermiyor. Bir arkadas birini önerdi. Kızlara erkeklere arabulucuk yapan teyzeleri bilirz böyle bşr teyze vaemıs yıllarca allah rızası için yapmus ama artık paralı yapmaya baslamıs. Hayat şartları bende ugrasıyorum paraya ihtiyacım var ev alcam kızıma diyor.Önden bir mikytar para alıyormus evlenince de 2 bin tl alıyornhs. Çevresi baya geniş çok kişiyi tanıyor ve evlendiriyormus. Bizde kararsız kaldık acaba bu durum çirkin kaçar mı diye hatta bekar bir kıx arkadasım var ona anlattım dedi bende basvurayım bende dedim bak evlensen hadi iyi güzel mutlu da olsan yarın birgün kaynanan kocan bu durumu yüzüne vursa napıcaksın dedim. O da sonuçta erkek tarafı da ona basvuruyor dedi. Yani öyle arkadaslar abim de kızdı bize falan ama sonra acaba olur mu ki dedi bende kararsız kaldım size sormak istedim
AminUzak durun böyle kişilerden.
Abiniz etrafın da gördüğü beğendiği,olursa kendisi bulsun evlensin.
Hakkın da hayırlısı olur inş.
ne yasalı yaŞuan çok mu var kanunda da yasal mı yani bu para
Bence müşterilerini eşliyor sanki çünkü bu işi parayla yapıyor çok nadir müşterisi olmayanları eşliyordurE onun oğlunu da alan yok ki o da para vermiş,madem öyle.
Ayrıca müşterisini müşterisiyle eslesmez ya kadın, misal senin abin için hiç alakası olmayan,eş dost cevresinden bir kızı ikna edebilir.
Bu şekilde soylenebilir, 'kiz da benim müşterim,çok iyi' değil de 'kiz çok düzgün bir ailenin çocuğu,benim eltimin komsusu,onu da ikna ettim' diye konusur
Tabi detaylı sormadıkBence müşterilerini eşliyor sanki çünkü bu işi parayla yapıyor çok nadir müşterisi olmayanları eşliyordur
Ama herkes is yerinde bulmuyor zatenYa bu çok doğru, evet böyle bir gerçek var. Bekarken bana askeri personel talip oluyordu mesela hemşerilerim. Nerden bulsun bir tabur dolusu erkekle çalışıyor zaten…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?