Arada kaldım.. Aşk mı? Para mı?

riva23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2011
169
2
46
İzmir
kızlar uzun süredir ciddi bir ilişkim var herşey güzel gidiyor sorun ne diyeceksiniz sorun maddi durum. daha yeni iş kuracak fakat ne evi ne birikmiş parası var bana evlendğimizde evin hazır bizimkiler hemen alıcak diyordu şimdi zamanla olur diyo ailem alamaz hemen diyo:@ senin ailenin olduğu şehirdede yaşarız diyordu şimdi sen benim olduğum şehirde yaşarız diyor.önceden böyle demiyodun diyorum fikrimi değiştrdim diyor.o benim olduğum şehire gelse evimizde hazır olcak ama kabul etmiyor en azından kirada oturmayız.sonradan ağız değiştirmesine de çok kızgınım.ben seni çok iyi şartlarda yaşatıcm diyr güven bana diyor..benim ailemin durumu çok iyi ne kirada oturdum ne zorluk gördüm en iyi şartlarda büyüdüm zaten ailem maddi durumundan dolayı artık pek istemiyor erkek arkadaşımı.ayrılıyım ömrüm boyunca fakirlik mi çekicem diyorum bi yandan da onsuz yapamam diyorum çnkü çok seviyorum.şimdi size sruyorm aşk mı para mı hangisi daha mantıklı bu durumda??

Bence onu ikna et canım en azından kendi evinizi alana kadar senin ailenin verdiği evde kalın,gurur yapıyo galiba ama gereksiz..diğer durumda çok sıkıntı ve tartışma yaşarsınız yıpratır sizi,çünkü sen maddi sıkıntı görmemişsin zor olur..

Hersey para degil.

Beraber calisip gul gibi de gecinirsiniz.
Ama ben bir elim yagda bir elim balda olsun diyorsan, o zaman zengin bir koca bulacaksin.
Niceleri kirada oturup mutlu mesut yasiyorlar.

Son düzenleme:
ask da para da cok önemli... ne sadece ask ile evlilik yürütülür nede sadece para ile... Ortasini bulman lazim...
Sen calisiyormusun?? Ikinizde calisin.. evlenip bir süre kirada oturup sonrada Allah nasip ederse kendinize bir ev alirsiniz... herkes anasinin karnindan evle arabayla dogmuyor... biraz caba gerektiriyor bunlara sahip olabilmek icin... Allah kolaylik versin ikinizede.. Icini ferah tut, olacaktir bir sekilde...

ne ask ne para dıyecegım cunku ,sadece para ıle de saadet olmaz ama ,parasız da ask olmuyor malesef .

kendım dahıl olmak uzere cevrem de hatta forum da okuduklarımı gozlemlıyorum kı ,herkes maddı sorunlar

yuzunden evlenemıyorlar ,sırf maddı sorunlar yuzunden yıllara dayalı uzatmalı ılıskıler ne yazık kı evlılık

ıcın adım atamıyorlar .o yuzden parasız da ask yasanmadıgını goruyorum .hanı sen parasızlıga katlansan bıle

karsı taraf yanı erkek ,parasızlıgın verdıgı stresle huzursuz asabı cekılmez hatta bıraz daha ılerı gıdersek bır canavara

donusuyor .halıyle ask mesk huzur da kalmıyor .o yuzden cok da olmasa da gecınebılecek kadar para sart .evının olması sart degıl canım

calıskan ruha sahıp olsun bır ısı olsun yeter,gerısı zaten gelır

Son düzenleme:
kızlar uzun süredir ciddi bir ilişkim var herşey güzel gidiyor sorun ne diyeceksiniz sorun maddi durum. daha yeni iş kuracak fakat ne evi ne birikmiş parası var bana evlendğimizde evin hazır bizimkiler hemen alıcak diyordu şimdi zamanla olur diyo ailem alamaz hemen diyo:@ senin ailenin olduğu şehirdede yaşarız diyordu şimdi sen benim olduğum şehirde yaşarız diyor.önceden böyle demiyodun diyorum fikrimi değiştrdim diyor.o benim olduğum şehire gelse evimizde hazır olcak ama kabul etmiyor en azından kirada oturmayız.sonradan ağız değiştirmesine de çok kızgınım.ben seni çok iyi şartlarda yaşatıcm diyr güven bana diyor..benim ailemin durumu çok iyi ne kirada oturdum ne zorluk gördüm en iyi şartlarda büyüdüm zaten ailem maddi durumundan dolayı artık pek istemiyor erkek arkadaşımı.ayrılıyım ömrüm boyunca fakirlik mi çekicem diyorum bi yandan da onsuz yapamam diyorum çnkü çok seviyorum.şimdi size sruyorm aşk mı para mı hangisi daha mantıklı bu durumda??

şu yukarıda işaretlediğim kısma fikir değiştirmek değil,kandırmak yalan söylemek denir..
madem bir yola girilecek bu gibi kararlar zaten tek başına alınmaz..aşk ve para açısından
değerlendirmek yerine seni kandırmış olduğunu görmen lazım önce..en sonda belirttiğin kısım
senin ilerde üzüntü ve zahmet çekmende de önemliyse bu soruyu sormana bile gerek yok bana göre..:ssz:

ya bide şöyle bir şey var bana alcağımız ev şöyle bir şey diyor gösterdiği evin parasıyla benim kullandığım araba bile alınmaz ama birşey diyemiyorum alınmasın diye.nasıl anlatıyım bazı şeylere bakış açımızın farklı oldğunuda çok geç anlamaya başladım.ben babamın yanına gidip çalışıyorm ama kendi yerimi açmayı düşünyorm kısmetse..

Siz çalışmıyor musunuz ya da çalışmayacak mısınız?

Sizin ailenizin verdiği evde yaşarsa kendini ezik hissetmez mi ?
Bunu hiç düşündünüz mü mesela ?
Bi an bile aklınızdan para mı aşk mı diye geçiyorsa yeterince aşık değilsinizdir bana kalırsa

ya bide şöyle bir şey var bana alcağımız ev şöyle bir şey diyor gösterdiği evin parasıyla benim kullandığım araba bile alınmaz ama birşey diyemiyorum alınmasın diye.nasıl anlatıyım bazı şeylere bakış açımızın farklı oldğunuda çok geç anlamaya başladım.ben babamın yanına gidip çalışıyorm ama kendi yerimi açmayı düşünyorm kısmetse..

Ayrılın bence siz. Sırf sizin gözünüzde daha değerli olabilmek icin ev alacağım vs demiş ki siz onun hayalini kurduğu evi bile altınızdaki araba ile kıyaslıyorsunuz.

Ayrılık sizin icin en hayırlısı.

Son düzenleme:
ya bide şöyle bir şey var bana alcağımız ev şöyle bir şey diyor .gösterdiği evin parasıyla benim kullandığım araba bile alınmaz ama birşey diyemiyorum alınmasın diyenasıl anlatıyım bazı şeylere bakış açımızın farklı oldğunuda çok geç anlamaya başladım.ben babamın yanına gidip çalışıyorm ama kendi yerimi açmayı düşünyorm kısmetse..

Böyle düşünüyorsan canım yol yakınken bitir..sizin iş olmaz bence,sen onu çok sevmiş olsan paradan önce gelirdi pek çok şey, bunun anlaman iyi olmuş yoluna bak :34::34::34:

Son düzenleme:

sizinki simdi ama kücümsemek gibi birsey oluyor... eger düsüncelerin böyleyse ozaman simdiden söyleyeyimki bu is biraz yas...

kimseyi küçmsemek benim haddime değil.ben onu sevdiğime eminim çünkü ben onun için herşeyden arkadaş ortamımdan bile vazgeçtim ama bazı konularda ağız değiştirmesi beni çok sinirlendiyr

kimseyi küçmsemek benim haddime değil.ben onu sevdiğime eminim çünkü ben onun için herşeyden arkadaş ortamımdan bile vazgeçtim ama bazı konularda ağız değiştirmesi beni çok sinirlendiyr

Peki onun beğendiği evi arabanızın parası ile neden kıyaslıyorsunuz?

Arkadaş ortamınız sizin hayattaki en değerli şeyiniz miydi? Ya da belki onun ağız değiştirmesini siz sağlıyorsunuzdur.

Son düzenleme:
Burada sevginin, aşkın derecesi önemli bence.Tabii ki "yeter ki birlikte olalım, kaynanamın küçük göz odasında bir ömür geçiririm, zaten bana kızı gibi davranıyor" masallarıyla körü körüne olaylara atlayacak bir aşk makul olmadığı gibi, evi yok birikmişi yok ayrılayım kısmı da makul gelmiyor.

Bu evi olsun, arabası olsun, döşü de kıllı olsun mottosu sanırım 3 -4 yıldır evlilik programlarıyla hayatımıza girdi.Tabii ki insaoğlu ister güvencesi olsun, bir damı olsun kafasında, çoluk çocuk hayallerini güzel şeylerle süslesin falan ama ana-babadan zengin olmayan 25yaşına kadar okumuş, askere gitmiş, yeni işe başlamış 27 yaş civarı bir erkek de el insaf ne zaman tüm bunlar için para biriktirip, alsın?
Ayrıca ilişki sırasında evi yokmuş ki, sonra hoop diye alıversin.
Sözler vaatler tabii ki olur ama hangimizin hangi sözü tam istediğimiz gibi gerçekleşir ki?
Benim de eşim bana evlenmeden önce ev işlerine yardımcı olacağını, yemek yapacağını söylerdi.Şimdi kirli çoraplarını peşinden koklaya koklaya buluyorum :1: Şimdi sözünü tutmadı diye kirli çoraplarıyla kapının önüne mi koyayım? :1:

Size ait evde oturulması kısmına da ben sıcak bakmadım.Evli çift kendi imkanlarıyla kavrulsun, adam borçtu, harçtı derken sorumluluk alsın, ne derece çalışkan olduğu, sorumluluklarının bilincinde olduğu, evi çekip çevireceği görülsün isterim ben.Hanımının arabası, hanımının evi tabii evlilik paylaşımdır ama kimseye de altın kaşıkla her şeyin sunulması hele de evliliğin ilk zamanında bence bu kişiyi rahata, yayılmaya sevk eder.

Siz eğer onsuz olamazsanız, bir gecekonduda bile otururum yeter ki yanımda olsun diyecek derecede aşık ve onsuz yapamayacaksanız en makulu bir ev kiralamak, birlikte çalışarak onu satın alıp, birlikte bir hayat kurmaktır diyorum.
Kirada oturamam, birikimi yok, istediği yere taşınamam diyorsanız takkeyi öne alıp eğrisini, doğrusunu düşünmek ve iş iyice uzamadan yol vermek gerekir diye düşünüyorum.

Umarım sizin için en hayırlı olan kararı verir, mutlu olursunuz.

gerçekten aşık olsanız ev evdir derdiniz,ne bekliyordunuz yalı mı?

ayrılın biran önce,dediğiniz gibi bakış açınız farklı ve evlenirseniz mutlu olamazsınız.

Bu zamanda herşey para canım. Hele varlığa (para anlamında) alışmışsan, bu varlığı onun sana veremeceğini düşünüyorsan ilişkinin boyutunu ilerletme derim. Ki daha iş kuracak, cek caklar var . Eskiden olsam aşkının peşine düş derdim ama şimdiki aklım kaç diyor. Bu zamana kadar bir baltaya sap olamamış adamı adam edeceksin, sıkıntı cefa çekeceksin, onun sana her zaman sevgi dolu ve sadık kalabileceğini düşünme. Erkekler yokluktan varlığa geçtimi çok değişiyor. Ben yerinde olsam devam etmezdim, kendi dengim birini bulurdum.

Riva23 çalışıyor musunuz ya da daha doğrusu şu sanırım ekonomik olarak ailenizden bağımsız mısınız? Evet herkes hayat standartları en azından belli bir düzeyi tuttursun ister ama çalışıyorsanız zaten kendi isteklerinizi makul düzeyde karşılayacak parayı kazanıyorsunuzdur. Bu durumda karşınızdakinin gelir düzeyi çok problem olmamalı diye düşünüyorum, sonuçta belki sizin arabanızdan daha ucuz bir ev olur yaşadığınız ev ama ikinizin çabasıyla ve emeğiyle olunca, yine ortak bir paydada buluşulur.

Yok ekonomik olarak ailenizden bağımsız değilseniz eğer bence ayrılın yol yakınken çünkü siz ailenizin size iyi şartlar sağlamasına alışmışsınız demektir, çalışmadan evinizin, arabanızın olmasına, istediğiniz gibi harcamaya vs. eşiniz aynı şartları sağlayamaz elinize ailenizin verdiği parayı sayamazsa bozulursunuz, ağır gelir muhtemelen lüks olarak görmediğiniz şeylerden biranda mahrum kalmak.

Son düzenleme:
Onun bulundugu sehirde olmak ayni zamanda ailesiyle olmak demek. Ailesi yalnizsin diye cok mudahale ederse isin icine maddi sikintilar da girerse, alismis oldugunuz maddi yasantidan cok uzak bir hayat yasarsaniz ask nereye kadar devam edecek?

Bence ikna edin o gelsin, yoksa zamana birakin. Devir sadece ask devri degil, para da lazim. Asigiz diye illaki eziyet cekmek zorunda degiliz.

Gösterdiği evin parasıyla benim kullandığım araba bile alınmaz?
O ağız değiştiriyor olabilir hatalı olabilir ama onu buna yönlendiren de biraz sizsiniz bence.

Back
X