ARADA KALDIM .. NE YAPACAĞIM?

Niye bu ısrar anlamıyorum? İlişkilerde nezaket denen birşey var. Ondan al şuna ver emir kipiyle değil nişanlima eşime bile söyleyemem

Kardeşinin takılarından al borç olarak sonra öderiz demişsin de ne münasebet? Buna siz ambargo koyar gibi nasıl karar verebiliyorsunuz ki altınların sahibi olan gelin ve damadın ne diyeceğini bilmeden. Burada aşırı saçmalamışsınız ve bu sene evlendim evlendim yoksa daha evlenemem kafasındaymışsınız gibi geldi bana şahsen ben erkek olsam ve sizin gibi anlayışsız davranan biri ile tanışsam arkama bakmadan kaçardım herhalde.

Hele bir durun kardeşini evlendirsinler, ortalık bir sakinleşsin, bir durulsun düğün telaşıydı,yorgunluğuydu insanlar bir atsın üzerlerinden. Ondan sonra sizin olayınıza gelir sıra sizde rahat rahat nişanınızı da, istemenizi de yaparsınız hem herşeyin ucuzuna kaçmaktansa her şeyi istediğiniz gibi de yapmış olursunuz. Arkadaşınızın sizi halâ terketmemesini fırsata çevirip lütfen biraz bekleyin ve sabırsız davranıp kendi değerinizi düşürmeyin böyle davranmaya devam ederseniz sonra evlenince eşinizden ya da eşinizin ailesinden herhangi bir sürtüşme,tartışma olduğunda sen zaten zamanında bizim aileye gelin olacağım diye yapmadığını bırakmadın kelimelerine hazır olun.

bakın tekrar söylüyorum kardeşinin takılarından borç al demem benim fikrim değil. bu kardeşinin bize sunduğu teklifti. ayrıca da biz başka yerlerden ev bakıyoruz diye kız tarafı hop oturup hop kalktı. bizim olmayan evimize göz diktiler. bana nişan için para kalmasın diye ıvır zıvır ne varsa istediler. hatta ve hatta kızın annesi bize alınan eşyalar daha iyi olursa kızımın eşyalarını kaldırıp atarım önüne demiş kayınvalideme

Yok artık, böyle bi dünürüm olsa ne oğlum ister öyle bi insanla evlenmeyi ne ben isterim evlenmelerini. Size para kalmasın diye birşeyler istemek saçma geldi. Herkesin nasibi ayrıdır. Eltim geçen hafta evlendi hiç sormadım bile ona ne aldınız ne yaptınız. Kaldı ki bana çöpleri değmemiştir. Allah büyük çok şükür herşeyim var. İçinizi temiz tutarsanız sizin de herşey layığı ile olur inancındayım

Oha!
O takılar kardeşinin değil müstakbel eltinizin!
Nasıl bu kadar normal gibi takılardan borç alırsın diyebildiniz?
Nasıl cesaret yahu bu?
Pes!!!

Düzenleme: Takı meselesi sizin değil, kardeşinin fikriymiş. Ama siz hala algılamıyorsunuz herhalde, o takılar elitinizin. Evet hem de ev araba birsürü masraf yaptıran eltinizin.

Son düzenleme:
3000 tl maaş alıyor demişsiniz, ev aldı kardeşine araba aldı diye eklemişsiniz, ev çok iyi bir ev olmasa bile ev ve araba 3000 tl parayla nasıl alınsın? Aile hep birlikte almış nişanlınız da bir parça katkı sağlamıştır en fazla.Ya da cidden ben para nasıl yönetilir hiç bilmiyorum eve giren 6000 tl aşağı yukarı ama biz ancak karnımızı doyuruyoruz.Nişanlınız ders versin bence bu konuda.

Bi erkeğin üstüne gitmekle hiçbi işi halledemezsiniz...Gönül yoksa karşı tarafta, senin söylediklerin dırdır olur...Senin bişeyleri ucuza getirmen de kimsenin umru değil gördün..

O yüzden yapman gereken cool olmak...Yani daha seni istemeye bile gelmeyen biri var karşında ve şu an yapmıyor yapamıyor her ne ise...Sen de diyeceksin ki tamam hayatım, uslubu asla bozmayacaksın hiçbi zaman...Tamam hayatım, sen müsait olduğunda o zaman ilişkimiz de düzgün gidiyor olursa yaparız deyip çekileceksin. Ailene de erteledik biraz de geç..

Sonra kendi hayatına devam edeceksin, karşına çıkan adayları da değerlendirebilirsin yani...Gez toz arkadaslarınla çık..Sen evlenecek kızsın ne işin var gibi sözler ederse de hayatım henüz resmileşmiş bişi yok, arkadaşlarımla da cıkmamda ne sakınca var vs dersin...Biraz kendini bagımsızlastır yani...

Bırak yakasını...Zorla yaptırma, kendisi uğraşsın istesin...Akıl falan verme .. Biraz geri çekilmesini bilin lütfen ya

Ayrıca bu arkadas ciddi niyette olsaydı once kendi evliliğini düşünürdü....Annesine de aynen aktarmış dediğini, o da gitme o zaman demiş..Bence hayatınıza bakın , kendisi istemeye gelcez derse değerlendirirsiniz

ya rica ederim olayın iç yüzünü okumadan sakın yorum yapmayın. benim ailemin durumu iyi çok şükür kimsenin 1 kuruşuna muhtaç değilim. ben onu erkek arkadaşım için dedim. madem kardeşin teklif etti borç olarak al. geri öderken bende yardım ederim dedim. hatta kredi çekip sana vereyim dedim. ne biliyosunuz da ne konuşuyosunuz. yukarıdaki 1 msjı bile okumamışsınız.
Oha!
O takılar kardeşinin değil müstakbel eltinizin!
Nasıl bu kadar normal gibi takılardan borç alırsın diyebildiniz?
Nasıl cesaret yahu bu?
Pes!!!

ya rica ederim olayın iç yüzünü okumadan sakın yorum yapmayın. benim ailemin durumu iyi çok şükür kimsenin 1 kuruşuna muhtaç değilim. ben onu erkek arkadaşım için dedim. madem kardeşin teklif etti borç olarak al. geri öderken bende yardım ederim dedim. hatta kredi çekip sana vereyim dedim. ne biliyosunuz da ne konuşuyosunuz. yukarıdaki 1 msjı bile okumamışsınız.
Sizin eksik anlatımınız gerçeği değitşirmiyor, düzenledim.
Ailenizin durumu iyi olması sizi hiç de tol gözlü yapmamış, maşallah maaşlara ev arabalara kadar gözünüze batmış.
Madem çok iyi, beklemeyin karşıdan hiçbir şey, yapın ailece nişanı düğünü?
Sıkıntı nerde o zaman:)
Nasıl anlayışsızsınız, insanlar düğün yorgunluğu 1 ayda anca atıyorlar, siz de paşaya kelle götürür gibi kendinize yüzük taktırma derdindesiniz.
Yine pes, yine pes!!

Öncelikle kardeşinin takılarından alırsın 3-4 bin düşüncesi bana çok yanlış geldi. Kimse altınını size vermez, vermek zorunda da değil. Ayrıca bu kadar ısrar etmeniz ve herşeyi cok ucuza getirmeniz iki gün sonra bir tartismada malesef önünüze gelebilir. Kiz tarafi olarak biraz ağır olmalısınız bence, bu kadar baskı hoş karşılanmaz sevgilinizin ailesi tarafından.

Düğün yapıyorlar ve biraz maddi anlamda kendilerini toparlamak istemeleri çok normal.

Sizin eksik anlatımınız gerçeği değitşirmiyor, düzenledim.
Ailenizin durumu iyi olması sizi hiç de tol gözlü yapmamış, maşallah maaşlara ev arabalara kadar gözünüze batmış.
Madem çok iyi, beklemeyin karşıdan hiçbir şey, yapın ailece nişanı düğünü?
Sıkıntı nerde o zaman:)
Nasıl anlayışsızsınız, insanlar düğün yorgunluğu 1 ayda anca atıyorlar, siz de paşaya kelle götürür gibi kendinize yüzük taktırma derdindesiniz.
Yine pes, yine pes!!
ben mi evine arabasına göz dikicem :)))))) ya tamam sizinle muhattap bile olmak istemiyorum. burada size derdini anlatan insanlar bilinki üzülmüştür derdini paylaşıp akıl istemiştir. ben aç gözlü olduğum için her şeyden fedakarlık gösteriyorum. benim annem bile küçük bi altın takılsa bile geri ver düğünde geri takarlar diyen bir kadın. bana pesse size de yazıklar olsun! Allah a havale ediyorum sizi ve sizin gibileri

haklısınız. ama size şunu da anlatayım. sen bizim eve girip çıkıyosun müllet soruyo dedim. annesine durumu böyle anlatmış. annesi hakklılar nişan olana kadar girip çıkma onlara millet laf söyler demiş. saçmalığa bakar mısnız ?? erkek arkadaşım bize gelip gitmeyince elalem artık aaa çocuk artık gelip gitmiyo biz de nşan ne zaman diye sormayız artık dicekler sanki..
Annen cok yanlış davranmış, bak konu komsu ne der dıye dusunuyorsan, cocugu eve hıc almayacaktın, kusura bakmayın annenızın çok hataları var. Benım annem ıle babam 1 kere dışarıda gorustu eşimle, ne zaman nışan oldu o zaman eve gırdı. Yanı sımdı bu saatten sonra komsu ne der kım ne soyler o tarafda cok umursamaz. Haklısın oglum gıtmeyıver sen der :) bak senın yerınde olsam cocugun aılesi ıle mesafelı olurum, sevıyorsan da bekleyıp herseyın en ıyısını usulunce ısterım. Yoksa ılerıde burada konuda acarsın, eltıme yaptılar bana yapmadılar, yıne o degerlı dıye.

ben mi evine arabasına göz dikicem :)))))) ya tamam sizinle muhattap bile olmak istemiyorum. burada size derdini anlatan insanlar bilinki üzülmüştür derdini paylaşıp akıl istemiştir. ben aç gözlü olduğum için her şeyden fedakarlık gösteriyorum. benim annem bile küçük bi altın takılsa bile geri ver düğünde geri takarlar diyen bir kadın. bana pesse size de yazıklar olsun! Allah a havale ediyorum sizi ve sizin gibileri
Amin sağolun inşallah, Allah ın adaleti şaşmaz ne de olsa:)
Siz de bekleyip bir görün derim, özellikle takip edeceğim isminizi, ne zaman ayrılık, elti, kayın aile vb konusu açacaksınız diye:)

aldığı ev eski olduğu için yeni evler gibi pahalı değil. yıllardır ödüyor zaten
Kaç yaşında sevgiliniz?

Param olsun hemen evlenirim diyormuş, kardeşi sevgilinizden önce kurmuş işini gücünü ama ona rağmen 3000 TL maaşıyla kardeşine ev,araba almış.

Böyle yazınca yazdıklarınız tutarsız oluyor ama işin içini bilemiyorum tabi.

Amin sağolun inşallah, Allah ın adaleti şaşmaz ne de olsa:)
Siz de bekleyip bir görün derim, özellikle takip edeceğim isminizi, ne zaman ayrılık, elti, kayın aile vb konusu açacaksınız diye:)
sizin gibi kötülükten beslenenler anca bunları yapar zaten şaşırmadım. takipte kalın

sizin gibi kötülükten beslenenler anca bunları yapar zaten şaşırmadım. takipte kalın
Yok kötülük beslenmesi değil, aksine işahi adaleti dünya gözüyle görme meselesi benimki, o kadar.
Çünkü tüm bu sayfalarca konuda tek kötü ve bencil sizsiniz, kusura bakmayın.
Ha bakadabilirsiniz, gerçeği değiştirmiyor.

Yok kötülük beslenmesi değil, aksine işahi adaleti dünya gözüyle görme meselesi benimki, o kadar.
Çünkü tüm bu sayfalarca konuda tek kötü ve bencil sizsiniz, kusura bakmayın.
Ha bakadabilirsiniz, gerçeği değiştirmiyor.
işte bu yüzden diyorum :) tek bir msj okumadan boş boş yorum yazmak anca sizin gibi kalbi kötülerin işi... neyi kınarsan başına gelirmiş kendi sonunu hazırlamak bu olsa gerek. demek bir gocuntunuz var. benim istemediğim mal mülk size dert olmuş yazıkk

Aileniz hiç de anlayışlı değiller.
İnsanlar düğün yapıyor. Sizin nişanınızı düşünecek ne zamanları vardır ne maddiyatları.
Bir de gelin hanımı düşünün. 1 ay sonra düğünü var. Siz olsanız, düğününüze 1 ay kalmışken araya başkasının nişanının sokuşturulmasını ister miydiniz?
Kendi hazırlıklarıyla mı ilgilensinler, sizin nişanınınızla mı uğraşsınlar?

Böyle "gel al beni, al beni al al" diyerek hiç iyi yapmıyorsunuz. Biraz mesafeniz, ağırlığınız olsun.

Kardeşinin altınlarını borç olarak almasını söylemeniz de ayrı facia.
Kardeşi verecek mi bakalım ya da eşi verecek mi? Ayrıca niye versinler? Paranız yoksa nişan yapmayın.
Böyle bir teklifte bulunmak hem sizin adınıza çok ayıp hem sevgilinizi zor durumda bırakıyorsunuz.

işte bu yüzden diyorum :) tek bir msj okumadan boş boş yorum yazmak anca sizin gibi kalbi kötülerin işi... neyi kınarsan başına gelirmiş kendi sonunu hazırlamak bu olsa gerek. demek bir gocuntunuz var. benim istemediğim mal mülk size dert olmuş yazıkk
İstememiş haliniz buysa😂😂
Sizi istemeye gelen bile yok, konusu açılmıyor, aileniz aranmıyor, muhattabınız bile yok, bahsi geçmiyor ama gidip kendinize elbise ayakkabı alıp, kuaför ayarlamışsınız😂
Şimdi ben mi anormalim, siz mi?
Ayrıca diyorum ailenizin imkanı varmış hani çok tok gözlüsünüz ya, yapıverin her şeyi, niye buna cevap vermiyorsunuz ki?
Elbiseyi aldırmamakla olmuyor o işler işte, anlayana...
Allah sizin gibi insanlardan ömrüm boyunca korusun tüm sevdiklerimi , amin☺️

Merhaba kızlar.. ben 27 yaşındayım. erkek arkadaşım temmuz ayında bana evlenme teklifi etti. rüya gibi başladı. ama orda kadı. bir adım bile ilerleyemedik. ailesi şehir dışından eylülde geldi. erkek arkadaşımın erkek kardeşinin kasımda düğünü var. bir telaşla herkes ona hazırlanıyor. bakın anlayış gösteriyoruz ailecek. zaten yok parayla düğün kurmaya çalışıyolar o yüzden biz düğünlerinden önce nişan yapacaktık ancak düğünden sonraya erteledik. zor durumda kalmasınlar diye. kız tarafı bunları çok yoruyor, gözümüzle görüyoruz. Ctesi günü aile tanışması oldu. Herşey yolundaydı ama bizim hakkımızda konu hiç açılmadı. Annem buna sinirlendi. Dedim isteme değil sonuçta sinirlenmene gerek yok. biz nişan için bütün kolaylığı sağladık;
zaten evde yapıcaz.,elbisemi ayakkabımı aldım. ,saç makyaj için dışarıda masraf olmasın onlara diye arkadaşımı ayarladım bedavaya getirmeye çalıştım.,çiçeğin çikolatanın en ucusunu bulup önerdim almaları için.,takısız olacak dedik.,bohçayı yılbaşından sonra hallederiz dedik.
gelin görün ki dün erkek arkadaşıma düğünden 2-3 hafta sonra yapalım nişanı ailem beni sıkıştırıyo, kardeşinin takılarından 3-4 bin borç alırsın sonra birlikte öderiz dedim suratı 5 karış oldu resmen ağladı. ben ne yapacağımı bilemedim. ailem artık uzadı nişanı takın der, karlı taraf düğün derdine düşmüş beni görmez. bende dedim annemi arar söylersin. neyse dünden beri tripliyiz. sanki ben suçluyum. bir yüzük alıp gelmek zor olmamalıydı. trip atıyorum diye gelmş demin bana böyle yapacaksan ayrılalım vs bişiler diyor.hiç bir şey demedim. çok yorulmuş, bütün yük onun üstündeymiş, kardeşinin düğününü yapıyomuş, ona ev almış, bir sürü borca girmiş.. intihar edecekmiş, herkes onun üstüne geliyomuş,batmış görende malmülk istedim sanacak. o kadar üzdü ki beni , şu an işteyim ama odaklanamıyorum bile.
kendi ailemi savunmak için demiyorum ama inanın kız anne babası oldukları halde o kadar anlayışlı iyi davranıyolarki anlatamam. ama biz bunları haketmedik. her zaman yanımda olacak olan adamın beni düşürdüğü hale bakın. bana bir akıl verin .. ne yapmalıyım??
İyide krdesi vermez ki uc bes bin takısından kız tarafı verrmi sizce ? Ayrıca kendinizi kmse icin bu kdr exdrmeyn siz onemlsinz sonra psman olmayın en ucuzu en beleşi olsun dıye

haksızsınız.
aynı durum benim başıma gelmişti
ben evlenen taraftım
altınlarımı isteseler hiç hoş olmazdı.
hoş benim kral kv izin vermezdi böyle bir şeye.
biz daha balayından döner dönmez aile tanışmasına gittik kızın baskıları yüzünden.
ne oldu, ayrıldılar sonunda sıkıştırdıkları için.

Back
X