• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arada kaldım nolur yardım edin

teobebis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
304
18
118
Kilis
daha önce de yazmıştım annem sevgilimle tanışmak istemiyordu. bizim 3 senelik bi ilişkimiz var, çok güzel giden ve ufak tefek kavgaların dışında bi sorunumuz olmadığı bi ilişki. hatta ufak tefek bile kavga denemez en ufak problemimizi anında çözardik. ilişkimizin ilk başlarında ailem bizi öğrendi ve bu çok kötü oldu, ayrıl dediler ayrıldım dedim. ama içten içe ayrılmadığımın farkındaydılar. biz hep birbirimizi çok sevdik. şu an 3. yılımızdayız ve yine bile bi sorunumuz yok, aileler dışında. sorun şu ki benim tayinim sevgilimin memleketine çok yakın bi yere çıktı. geldik burda ev tuttuk ailemle beraber. ama annemin haberi yoktu onunla bu kadar yakın olacağımıza ve nerdeyse türkiyenin bi ucundan diğer ucuna geldik, onunla olabilmek için. bu sefer sevgilimin ailesi illa babamla annemle tanışmak istediklerini söylediler zaten anlatmıştım bi süre önce babama da anneme de ama annem yine bile karşı çıkıyodu. hatta geçen sene ya o ya ben dedi. ben de böyle bir ayrım yapamam ikinizi de çok seviyorum tercih yapamam dedim. konu askıdaydı yani. tüm bunların üzerine kalktım onun için büyük şehirden bu ipsiz sapsız yere geldim, iş hayatım sorunlu geçti uzun süre de ailemden uzakta yaşadım. önce babam geldi yanıma sonra da annem, yine yalnız bırakmadılar beni. annem gelmeden önce ailesi babamla görüşmek istiyoruz dediler ben de engel olmadım babam sevdi ailesini. ama annem bunu öğrendiğinde bizimle uzun süre konuşmadı. arayı yeni yeni düzeltiyoruz. daha annem gelir gelmez de bu sefer annenle tanışmak istediler. inanın benim de en çok istediğim şeydi bu ama annemi biliyorum uygun zaman olmadığı sürece o insanları hayatta sevemez. neyse benden ve sevgilimden habersiz babamı arayıp biz bu akşam size gelmek istiyoruz demişler, öncesinde de defalarca beni babamı arayıp gelmek istediklerini söylemişlerdi biz daha sonra dedik. babam da kıramamış gelin demiş. zaten 3 gün öncesinden ailecek birbirimize girmiştik bu konudan dolayı, annemin tavrı belliydi yani. tanışmak istemiyodu. o gün eve gittiğimde annemin yüzü gözü şişmişti 3 gün boyunca zaten böyleydi. keyifsizdi ve akşama bişi hazırlamayacağını söyledi. babam da hazır bişiler almış akşam için. akşam oldu, geldiler annem yine yorgun duruyo ama kanı ısınmadı çok belli. babamla babası konuşuyo sevgilim de yanlarında annem sorulanlara cevap veriyo sevgilimin ailesi buraları övüyo, ailesini övüyo. annem de çok net buraları beğenmediğini söyledi. gerçekten de beğenilecek bir yer değil. neyse ben de çay tazeliyorum meyve getiriyorum filan derken bunlar gittiler. giderken hiçbir sorun oktu gayet güleçtiler. ertesi gün kadın annemi aradı ve beraber bir şeyler yapsaydık demiş. annem de bizim misafirimiz vardı zaten demiş soğuk bi sesle. kadın buna çok bozulmuş. ben aradım özür dilerim dedim annemin tavrı size değilddi zaten soğuktu evin havası o yüzden öyleydi dedim. gerçkten de kişiliklerine ailesine bişi demedi annem sadece buraların çok uzak olduğunu söyledi. bu sırada ben sevgilime bak eğer benden soğuduysan, bu zor evreyi kaldıramıcaksan bırak beni seni anlarım demiştim. ben sonsuza kadar senden başkasını sevemem biz tüm zorlukları atlatıcaz dedi. geçen gece de sevgilim mesaj attı annesi bunu karşısına almış o kadın bize bir daha böyle davranırsa bu işte ben yokum bu iş olmaz demiş. ailesi beni çok sever, en azından öyle gözüküyo. evlendiğimizde onların bulunduğu şehirde yaşayacağız tabii benim atamaya bağlı bu süreç. ama sevgilim şehrini bırakmak istemiyo ben de hiç benim için şurda yaşar mısın demedim hemen kabul ettim yani onun şehrini. neyse dedim bak beni bekleyemiceksen ayrılabilirsin venden yine bile sorun diil. yok olmaz seni hayatta bırakmam sadece anneni ikna etmeye çalış yeter dei. ben de elimden geleni yapıyorum. dün geceki mesajda da annesinin tavrının kesin olduğunu annemin annesinden özür dilemediği süreçte geleceğimizin mahvolacağını yazmış. ben de ben öyle bir şey diyemem dedim. bu durumda kim suçlu dedi ben suçluyum dedim. annemin hiç mi suçu olmadığını sordu. elbette var ama onun açısından düşünürsen haklı yanları da var dedim. ailesinin saygıda kusur göstermediğini ve aynı saygıyı onlar da görene kadar anneme saygı duymayacağını söyledi. ona göre olayın ciddiyetinin farkında değilmişim. elimden geleni yaptığımı söyledim ve ne yaptığımı sordu, ailemi karşıma alıp her fırsatta aşkımızı anlattığımı, onun için buralara gelip ailemi de pesimden sürüklediğimi annemle bu konuları defalarca konuştuuğumu anlattım evet haklısın benim elimden bişi gelmiyo ki dedi. aptal kafam ben de o sıra demedim ki sen de o zaman anneni ikna et diye. şimdi bana diyo ki biz ne kadar birbirimizi sevsek de ailelerimizin onayı olmadaan bu ilişki olmaz nolur anneni ikna et annemden özür dilesin. ben annemi tanıyorum böyle bişi yapmaz hadi yaptı diyelim benim ailemin gururu nolucak? çünkü yani o gün sadece annemin üzgün bi ifadesi vardı elinden geleni yaptı ama değiştiremedi, onun dışında bi saygısızlıkta bulunmadı. babam da tüm bunlar olurken ortalık durulsun diye bekliyor, dedim ailesi bozulmuş anneme dedi kendileini zorla davet ettirdiler neye bozuluyolar böyle olcağı belliydi. şimdi soruyorum size gururumuzu hiçe sayıp annemi ikna etmeye mi çalışayım geleceğim için, sevgim için. yoksa zamana mı bırakayım? şöyle de bir şey var eğer ben annemi ikna edersem sevgilimin annesi hep hayatımızın içinde hep oğlunu dolduran bi anne mi olur yoksa bana olan sevgisi geri mi döner. ama biliyorum ki her iki durumda da ben ondan başkasını sevmicem, bunu ailem de biliyo. napmalıyım?

Annen kesinlikle özür dilemesin ortada özür dilenecek bişey göremedim.Asıl tanışma konusunda baskıcı oldukları için onlar suçlu.Kv adayına bu kadar yüz verme ayrıca erkek arkadaşında annesiyle konuşsun şimdiden anne sözü dinleyip seni huzursuz ediyor evliliğinizde çok sıkıntı çekersin taviz verme

kadının şimdiye kadar bir kötülüğünü görmedim ama büyük kızının evliliği de bunun inadından dolayı geç olmuş 6 senenin sonunda evlenebilmişler. şimdi annemi anlaması gerek diye düşünüyorum. açıkçası annemi her anlattığımda dert yandığımda sevgilim haklı yanlarını da gör annenin derdi. ama şimdi öyle olmadı direkt annesinin yanında yer aldı ve beni üzmek istemediğini söylüyor ama üzüyor.

Bende annenizde ozur dilenecek birsey Goremedim.ozur dilemesin,siz sevgilinize gerekli aciklamayi yapin.olmazsa direkt gidip kv nizle de gorusebilirsiniz.
Is inada binerse kimse kazanamaZ..

Son düzenleme:
kv yanına gidemem ama sevgilime ne konuda saygısızlık gördüklerini sorabilirim. ne yapmalıyım sence diye sorabilirim

Anneniz özür dileyecek birşey yapmamış.

Artı kız evi naz evidir, bu kadarcık şeye katlanamıyorlarsa ileride ne olur bilemiyorum.

bence de annen de hata yok. annen sana kaç zamandır bu iş olmaz diyo sen düzeltmeye çalışıyosun, kv adayın oğluna bi kez böyle bi şey söylüyo sevgilin de hemen sana ne yapman gerektiğini iletiyo, pes valla.... burdaki hatalı bence sevgilin. biraz seni anlamaya çalışıp annesini ikna etmeli

ayrıca sen anneni bi kez ikna edersen, her zaman haklı da olsan sen geri adım atmak zorunda kalacaksın... bir de onun şehrinde yaşayacakmışsın, o zaman daha da zorlanırsın bence

az önce konuştum sevgilimle ailesi annemin surat asıp oturmasına bozulmuş nasılsınız dememiş ona bozulmuş. son bi şans vermişler bir daha böyl bi durumu kaldıramazlarmış. inanın ben hiç farketmedim annem soğuk mu karşıladı sıcak mı karşıladı. biz ablanı vermek işstemediğimiz halde ailesini sıcak karşıladık demiş. benim hatrım için bir adım bekliyolarmış, bu özür diil de yani bizden bi adımmış. bir de annem demişti demek istemiyorum ama annem annesinin diktatör bir kişiliği ve aileyi parmağında oynattığını söyledi. ilk izlenimi o.

Son düzenleme:
nolur yardım edin ilişkimi bitirmek istemiyorum. aileler araya girene kadar bir sorunumuz yoktu. şimdi çok soğuk davranıyoruz birbirimize ama hala aşığız.

ilk olarak erkek arkadaşınızın ailesi hatalı çünkü sürekli arayıp gelicez gelicez demeleri hoş olmamış , keşke sizden haber bekleselerdi..

ikinci olarak keşke babanız o kadar kavgaya rağmen akşam gelin demeseymiş , evdekilere bi soruyım ,uygun mu değiller mi falan filan deyip geçiştirseymiş..

anneniz de artık iyice inada bindirmiş olayı..sevgilinizi neden istemiyor ki orayı kaçırmışm ben , dikkatli okumaya çalıştım ama..anneniz istemiyorken,mutluymuş gibi davranması beklenemez ama sonuçta misafir , ve normal bi misafir de değil..belki ileride dünür olacağı kişilere ters davranması hoş olmamış..üstelik karşı taraf aradığında reddetmesi de tuz biber ekmiş üstüne..

özür değil ama anneniz iyi niyetli bir harekette bulunsa olay çözümlenir diye düşünüyorum..

yani şu an düşünüyorum abime kız istemeye gidicez..gittiğimiz kişiler anneniz gibi soğuk bi tavır sergilese ben de resti çekerdim..gayet haklılar..

bence annenizle konuşmalısınız..eğer ilişkiniz biterse çok üzüleceğinizi iyice anlatın..yani iyiliğiniz için istemiyodur eminim ama ne bileyim niye bu kadar inada bindirmiş anlamadım..

yine ikna olmazsa ,ayrıldık deyin büyük bir kavga çıkarın , 1 ay yemeyin içmeyin ,anneniz anlar zaten sizin için ilişkinizin ne kadar önemli olduğunu..

ilk olarak erkek arkadaşınızın ailesi hatalı çünkü sürekli arayıp gelicez gelicez demeleri hoş olmamış , keşke sizden haber bekleselerdi..

ikinci olarak keşke babanız o kadar kavgaya rağmen akşam gelin demeseymiş , evdekilere bi soruyım ,uygun mu değiller mi falan filan deyip geçiştirseymiş..

anneniz de artık iyice inada bindirmiş olayı..sevgilinizi neden istemiyor ki orayı kaçırmışm ben , dikkatli okumaya çalıştım ama..anneniz istemiyorken,mutluymuş gibi davranması beklenemez ama sonuçta misafir , ve normal bi misafir de değil..belki ileride dünür olacağı kişilere ters davranması hoş olmamış..üstelik karşı taraf aradığında reddetmesi de tuz biber ekmiş üstüne..

özür değil ama anneniz iyi niyetli bir harekette bulunsa olay çözümlenir diye düşünüyorum..

yani şu an düşünüyorum abime kız istemeye gidicez..gittiğimiz kişiler anneniz gibi soğuk bi tavır sergilese ben de resti çekerdim..gayet haklılar..

bence annenizle konuşmalısınız..eğer ilişkiniz biterse çok üzüleceğinizi iyice anlatın..yani iyiliğiniz için istemiyodur eminim ama ne bileyim niye bu kadar inada bindirmiş anlamadım..

yine ikna olmazsa ,ayrıldık deyin büyük bir kavga çıkarın , 1 ay yemeyin içmeyin ,anneniz anlar zaten sizin için ilişkinizin ne kadar önemli olduğunu..

teşekkür ederim yorumunuz için. annemin istememesinin en büyük sebebi uzak olması, gelenek göreneklerimizin uyuşmaması. ben marmarada doğdum büyüdüm ve oraya göre yetiştim sevgilimin ailesi ise çok uzakta. şu an bulunduğum şehir ise sınır böylesi ve gerçekten tüm güzelliklerden yoksun bi yer. annem baştan beri sevmedi burayı, bir se sevgilim ve ailesi geldiğinde kanı kaynamamış. ama annem istemediği sürece kimseden hoşlanmaz zaten. beni en çok kıran sevgilimin konuşması oldu aslında bu durumlar düzelir belki ama söylenenler unutulmaz. 3 senedir annem ayrıl demesine rağman ben hep ilişkimizin arkasında durdum ve annemi ikna etmeye çalıştım oysa sevgilim annesinin tek lafıyla annenle konuş yoksa ikimizi de mutsuz bi gelecek bekliyo ayrı ayrı dedi. beni deli gibi sevdiğini biliyorum ama ayrılmayı düşünmesi üzdü beni açıkçası.

son konuştuğumuzda benden asla vaz geçmeyeceğini söyledi. benden başkasını sevmeyeceğini ve evlenmeyeceğini dedi. gerekirse seni sonsuza kadar beklerim ama bi an önce sana kavuşmak isttiyorum asla ayrılmayı düşünmem dedi. ben de o zaman ben nasıl annemi iknaya çalışıyosam sen de aileni yumuşat yoksa mutlu olamayız dedim. o da üzerinden biraz zaman geçtikten sonra annesiyle konuşacağını söyledi. hakkımızda hayırlısı. Allahım bizi birbirimize kavuştursun artık.

son konuştuğumuzda benden asla vaz geçmeyeceğini söyledi. benden başkasını sevmeyeceğini ve evlenmeyeceğini dedi. gerekirse seni sonsuza kadar beklerim ama bi an önce sana kavuşmak isttiyorum asla ayrılmayı düşünmem dedi. ben de o zaman ben nasıl annemi iknaya çalışıyosam sen de aileni yumuşat yoksa mutlu olamayız dedim. o da üzerinden biraz zaman geçtikten sonra annesiyle konuşacağını söyledi. hakkımızda hayırlısı. Allahım bizi birbirimize kavuştursun artık.

çok sevindim,zaman her şeyin ilacı olur inşallah (=

bence de annen de hata yok. annen sana kaç zamandır bu iş olmaz diyo sen düzeltmeye çalışıyosun, kv adayın oğluna bi kez böyle bi şey söylüyo sevgilin de hemen sana ne yapman gerektiğini iletiyo, pes valla.... burdaki hatalı bence sevgilin. biraz seni anlamaya çalışıp annesini ikna etmeli

yazdıklarınızın sonuna kadar katılıyorum ... ve altına bende imzamı atıyorum... güzelim annenın bır sucu bır hatası yok.. yıne senı kırmammıs gelen mısafırlerın yanında durmus evladı ıcın.. bu tarz bır talepte bıle bulunma annenden..

sevgılın olayın en ınce detayına kadar bılıo herseyı mazur gorup farklı bırsekılde konusması gerekırdı annesı ıle .. ama gordunki oda annesının yanında olup yok annem ınattır ablam 6 sene sonra evlendı falan deyıp gerı cekılıyor..

karsı tarafın bır ego tatmını ıcın bu tarz bır talepte bulunma annenden.. ki zaten ANNENIN BIR SUCU YOK .. sakın!! o annesını nasıl karsına alamayıp sana ne yapman gerektıgını soyluo (annesının yanında olup) sen aılenı ayaga kaldırmıssın bır suru sey atlatmıssın ANNENI bıle karsına almıssın sevgılının yaptına bak.. ve arada kaldım dıosun:20::20::20:

Ben anlamadım ki annen neden senin mutlu olduğun bi'ilişkiye böyle surat asıp da olmaz diyor?
Hadi hep tartışsanız aman kızım üzülür, o aşkından göremiyor der de sorun ne arkadaşım?

Bak benim ablamın 2 yıllık bi'ilişkisi oldu hiçbirimiz onaylamadık annem sadece 2 kere konuştu. Birinde "istemiyorum, ayrıl" deyip açıkladı baktı olmuyor "kendin yaşayıp, olmayacağını gör yarın öbür gün bizi sen ayırdın diyeme" dedi köşesine çekildi. Sonuç kendi gördü, annemin içi rahat.

Ama sende baban sevmiş ki babalar kızlarına çok çok düşkündür bi'ters durum olsa baban da karşı çıkar diye düşünüyorum.

Ama ne olursa olsun özür dilenecek bi'şey yok. Ancak annen eve gelen misafir kendi kendini davet ettirmiş bile olsa asık suratlı olmama-lıydı.

Siz erkek arkadaşınıza kızmışsınız ,annesinin bir lafıyla ..diye ama ben annenize kızdım açıkcası,sadice uzak diye istememek? belki annelik iç güdüsüdür ona birşey diyemem ama eve ondan habersizde olsa misafir gelmiş,gelen insanlar ilk defa görüyor birbirlerini , bir merhabayı esirgememeliydi surat asıcaksa size babanıza onlar gittikten sonra asmalıydı canım cicim demesini beklemek saçma olur ama bir hoşgeldinizi hepimiz bekleriz sanırım,Tanrı misafiri derler ya öyle bakmaya çalışmalıydı diye düşünüyorum ,kv adayınız özür değil belki ama 1 adım atsın demiş,.. siz düşünün empati yapın anneniz olmasaydı mevzu yada siz dışarıdan bir göz ile bakın olaya bir eve misafir geliyor öyle yada böyle davetli yada davetsiz ,ev sahibinin hoşgeldin dememesi sonra aradığında işim var demesi o akşam sevmedim buraları iması yapması sizce mantıklı mı? önyargı değilmidir bu?kv adayınız için despot demiş ama kendiside çok ılımlı gelmedi bana özür dilerim sizden, o akşam hoşgeldiniz diyip hal hatır sorduktan sonra kayınvalidenin görüşme isteğine peki der bir yerde buluşur 2 anne olarak bakın çocuklar birbirini seviyor yada öyle sanıyor ama benim bu işte gönlüm yok bunu açıkca belirtmekte yarar var demesi belki çok daha uygun olurdu 2 anne başbaşa konuşur olurbiterdi, kayınvalideniz eşinin oğlunun yanında küçük düşürülmüş gibi olmuş soğuk tavırlar görünce 1 gün sonra red edilince.. hakkınızda hayırlısı olsun,sevdiğinize kızmayın derim ben

geçen oturdum anlattım sevgilime ben 3 senedir çabalıyorum sen ise annem çok ciddi dedin geçtin dedim. eğer beni seviyosan sen de aileni yumuşatmalısın dedim. konuşmuş annesini beklemeye ikna etmiş. inanın annemin neden istemediğini bilmiyorum sadece içimden olmayacak gibi geliyor sen buralarda yapamazsın dedi. ben bir evin bir kızıyım ve biraz şımarık büyüdüm her istediğim oldu. geldiğim yerde de öyle olacağını düşünüyorum parasal bi sıkıntımız da olmayacak. ama annem sorunun para değil sadece içindeki hisler olduğunu söylüyor. neyse konuştuk annemle o da zamanın gerektiğini söylüyor ama onun dediği zaman heralde bi 5-10 sene filan :) bu aralar güzebiliyorum. sevgilim işş yerime geldi geçen buzları erittik, sanırım beni görünce inadı geçti ben de aynı şekilde. tek istediğim ben ailem ve sevgilim mutlu olmak. inanın her hayalimde o var başkasını aklımdan bile geçirmem. annemin de mizacı biraz sert aslında kv ile benzeştikleri için belki de böyle bi sürtüşme oldu. bakalım hayırlısı bol bol dua ediyorum artık. saolun yorumlrınız için hepinizin haklılık payı var. inş güzel gelişmeler olur da ben de paylaşırım burdan :D

Back
X