Arada kaldım

kabahat sizde esinizi kendini sevmeyen insanlarla ayni ortama sokmus olmanizda. bunu yapan esiniz olsaydi kk da yer yerinden oynardi. bosan diyenler bile olurdu. siz kusura bakmayin ama esinizi baya baya bi ezdiriyorsunuz.
Annemle konuştum sabah seni düşündüğü için demiş kıyamamış dedim atmasın öyle bir şey yok dedi
Ben onun sorumluluklarını söylemiyorum dedi bir defa kimliğini unuttuğu için demiş öyle

Ben eşini kati surette haklı bulmuyorum, her doğru her yerde söylenmez,iyi niyet de olsa.o zaman ben de eşini eleştiririm her şeye burnunu soktuğu için , duracağı yeri bilmediği için ki daha yakından tanısam mutlaka başka eksiklerini de bulup söylerim acaba eşiniz bunu kaldırabilecek mi,ne var canım iyiliğin için,insanlarla aran kötü olmasın diye eleştirimi ona söylesem nasıl olur ? O eleştiriye bu kadar açık mı acaba?

İyi tarafı da uzatmaması ve hatasını anlayıp yapıcı olmak adına annenize çiçek alması hoş bir davranış.inanıyor7m ki anneniz de ara bozulmasın diye meseleyi uzatmaz, böylelikle aradaki buzlar erir:rapci:

Annem ben çiçek istemiyorum teşekkür ederim oraya koy demiş hala konuşmuyor
Eşimin ailesinde herkes birbirini eleştirir her lafı söyleme halkını kendinde bulur
O yüzden bu eşime normal geliyor ona göre eleştiri değil doğru söylüyor ama bu huyunu ben de sevmiyorum bana da yapıyor benim ailem de çok alıngan olmuyor işte birlikte bu şekilde

Arkadaşlar tam da başlıktaki gibi arada kaldım ailem ve eşim arasında
Bugün yaşanan olayı anlatayım. Ailemle ve eşimle tatile geldik bir ev ayarlayıp gelmeden önce de yemek konusunda iş bölümü yapmıştık
Öğleyin kardeşlerim akşam da eşimle biz hazırlayacaktık. Dün akşam biz hazırladık bugün sabah denize gittik kardeşim uyumuş kalmış yemeği de annem yaptı. Eşim de anneme sen bunlara böyle yaparsan sorumluluk duyguları olmaz bir şeyin sorumluluğunu alamazlar dedi annem içeri gitti ağlıyor eşime neden karıştın sen yediğin yemeğe bak dedim o da sen benim yanımda olmuyorsun diyor. Annem de ben ona bir şey diyor muyum diyor ben de deseydin dedim. Sen karışma deseydin dedim.
Eşim akşamki yemeği ısıttı yedi annemle babam yemeğe gelmedi.
Allah aşkına bir fikir verin ne yapayım ben şimdi
Çok çok üzgünüm
Eşinle annenin babanın arası çok laçka hiç beğenmedim.

Benim annem ve babam bir kere taviz vermemişlerdir. Eşimde yerini ve haddini bilir herzaman. En basit örneği babam içeri girdiğinde ayağa kalkar.

Eşinle annenin babanın arası çok laçka hiç beğenmedim.

Benim annem ve babam bir kere taviz vermemişlerdir. Eşimde yerini ve haddini bilir herzaman. En basit örneği babam içeri girdiğinde ayağa kalkar.
Benim eşim de "siz" diye hitap eder aksine benden de saygılıdır.
O kardeşlerime bir şeyler dedi annem bunu sorun etti

Bugün yaşanan olayı anlatayım. Ailemle ve eşimle tatile geldik bir ev ayarlayıp gelmeden önce de yemek konusunda iş bölümü yapmıştık
Öğleyin kardeşlerim akşam da eşimle biz hazırlayacaktık. Dün akşam biz hazırladık bugün sabah denize gittik kardeşim uyumuş kalmış yemeği de annem yaptı. Eşim de anneme sen bunlara böyle yaparsan sorumluluk duyguları olmaz bir şeyin sorumluluğunu alamazlar dedi annem içeri gitti ağlıyor eşime neden karıştın sen yediğin yemeğe bak dedim o da sen benim yanımda olmuyorsun diyor. Annem de ben ona bir şey diyor muyum diyor ben de deseydin dedim. Sen karışma deseydin dedim.
Çok çok üzgünüm
Anneniz bana alinganlik yapmis gibi geldi. Erkekler patavatsiz olur zaten nerde ne diyecegini kestiremezsin ama kotu biseyde dememis bence

Annemle konuştum sabah seni düşündüğü için demiş kıyamamış dedim atmasın öyle bir şey yok dedi
Ben onun sorumluluklarını söylemiyorum dedi bir defa kimliğini unuttuğu için demiş öyle
Sonuçta söylemiş mi söylemiş anneniz ayrıca atmasındaki filan hoş olmamış
Hepsini geçtim siz hala bir arada mısınız, neden? :kahve:

Birlikte tatile gidilmesi hata. Eşinizin laf söylemesi hata. Annenizin çocuk gibi ağlaması da hata.

Tatillerinizi ayrı geçirin.

Annem ben çiçek istemiyorum teşekkür ederim oraya koy demiş hala konuşmuyor
Eşimin ailesinde herkes birbirini eleştirir her lafı söyleme halkını kendinde bulur
O yüzden bu eşime normal geliyor ona göre eleştiri değil doğru söylüyor ama bu huyunu ben de sevmiyorum bana da yapıyor benim ailem de çok alıngan olmuyor işte birlikte bu şekilde
Anneniz tam ömür törpüsü. Adam ne dese batıyor, ne yapsa yaranamamış. Anne dediğin biraz olgun, yapıcı olur. Sizinki tam tersi işi yokuşa sürüyor. Arada kalmanıza üzüldüm. Bu da ders olur size, bir daha böyle bir hataya düşmezsiniz.

Benim prenses kaynım da hiçbir şeyden anlamaz, kredi kartı borcu yatırmayı bilmez, fatura ödemeyi bilmez, pazara gidip iki kilo sebze almayı bilmez. Annesi ne varsa büyük oğluna yani benimkine öğretmiş, bütün işini yaptırmış. Cam sildirmekten, borç ödetmeye kadar. Öteki yerinden kalkmaz.
Bir gün sinirlendim, benim eşim kan ter içinde kalmış yetişeceğim diye, bizim prenses yaymış bir tarafını oyun oynuyor. Hani yaşı küçük değil, benden 3 yaş küçük.
X kalk abine yardım et canı çıktı dedim. Annesi izliyor ben dedim artık dayanamadım, annesine de döndüm "bunu böyle alıştırmışsın yarın bir gün evlenecek (çünkü yaşı müsait) elin kızı iş bilmez adamı çekmez bak sana laf gelir" dedim. "Ne zamana kadar benim eşim sizin işinizi görecek." dedim.
Böyle ağlayıp triplenmek yerine, dinlemiş olacak ki son gittiğimizde prensesimiz, prens olma yolunda ilerliyordu. Öğretmeye başlamış annesi.
Uzun oldu, yani demem o ki Eşiniz kötü bir şey dememiş. Anneniz şimdi kıyamıyor belki ancak dışarıdaki hayat kardeşlerinize fena kıyar. Şimdiden hazırlanmaları lazım sorumluluğa.

Çok çok üzgünüm
Ya kesinlikle benim annem de ağlardı ve surat asardı ama esinizin suçlu oldugundan degil aslinda adam dogru söylemiş kötü birsey dememis....sıkıntı annelerin yaşlıların gereksiz takıntılı oldugu...cok da doğru demis esiniz ama korkudan savunamiyorsunuz bile degil mi.....benim esim de iyi niyetle söylerdi bu tarz soylemek istediklerini ama karışmıyor artik aman bizene sanane boşver karışma dedim....aslinda annelerimiz babalarimiz daha anlayışlı olabilir bu konularda ama alınıp aglamayi ortaligi daha da karıştırmayı tercih ediyorlar...biz hic oyle uzun tatile falan gitmeyiz hic yanaşmam o tarz şeylere biliyorum başıma geleceği

Vallaha sanki bizi anlatmissiniz esimin ailesi cok rahat eleştirir kimse alınmaz...yani birbirlerinin agzina ederler anlaminda degil bu tarz aksaklık olur birsey olur konusurlar soylerler birbirlerine kimse gerelsiz alinganlik yapmaz esime dogal gelio..bizimkiler cins

Back
X