Arada kaldım

Suleymanin Hurremi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
3.797
7.723
108
Selamlar.

Bi kaç konu önce ailemin anlaraya taşınma kararından bahsetmiştim. Kız kardeşim ankarada ben eskişehirde annemle babam da memlekete yerleştiler.
Bu süreçte babam kronik koah hastası ve bi atak yaşamış apar topar gittim yaklaşık bir aydan fazla süredir oradaydım. Bu süreçte ablamda geldi bayram üzeri. Kendisi boşanma süreci içerisinde psikolojisi çok normal değil. Alttan alıp idare ettim hep. Lakin bayramda hepsi beni çıldırttı. Eşim ile ailem arasında kaldım. Eşim pskilojik sıkıntıları olan biri ilaç kullanmayı bırakmış ben yokken ve biraz sıkıntılı bi durumdaydı. İlaçları yanına da almamıştı. Aileme bişey demedi yapmadı ama kendi halinde odaya kapanık takıldı. Pek muhabbet etmedi uyumsuzdu yani. Ablam bunu boşanmadan önce de sürekli sıkıştırıp niye devam ediyorsun diye söyleniyordu ama artık iyice dozunu arttırdı söyledikleri artık beni yıldırdı. Sürekli boşan boşan boşan. Takmış benim boşanmama.
Bu durumda annem nerede diyeceksiniz. Annem de benim psikolojik sorunlarım olduğunu delirdiğimi düşünüyor. Eşimden dolayı tahammül seviyem de düşme oldu bunu kabul ediyorum daha gergin ve sinirliyim ama bunu onlara yansıtacak bi ortam veya davranışım olmadı.
Eşimse beni gerçekten bitirdi zaten. Uyumsuzlukları herşeyi artık soğuduğumu iliklerime kadar hissediyorum. Ama ben ne zaman boianmaya kalksam sürekli sürekli baskı uyguluyor. Benimle aynı hayatı paylaşabilecek bi insan olmadığına artık eminim.
En son babama gittim dedim ki ben dönmek istemiyorum artık lütfen yapamıyorum. İyi günde her zaman arkandayız diyen babam düzelir düzelir dedi ve gönderdi.
Ablamın arkasında duran ailemin bana destek çıkamaması gücüme gidiyor. Cevapları geç verebilirim kusura bakmayın.

Yok 3 yıllık evliyim
Önceki konunuzu okumuştum , ablanızı ciddiye almayın derim yaptıgı yanlıs ama yanlıs yaptıgının farkında degıl dıye dusunuyorum , babanız bır yandan hastalıkla bır yandan ablanızın tavırlarıyla ugrasıyorsa bırde bu surecte sıszın aynı durumda olmanızı ıstemıyordur . Biraz kafanızı toparlamaya sakınlesmeye calısın esınız hep boylemıydı rahatsızlıgı nedır

Önceki konunuzu okumuştum , ablanızı ciddiye almayın derim yaptıgı yanlıs ama yanlıs yaptıgının farkında degıl dıye dusunuyorum , babanız bır yandan hastalıkla bır yandan ablanızın tavırlarıyla ugrasıyorsa bırde bu surecte sıszın aynı durumda olmanızı ıstemıyordur . Biraz kafanızı toparlamaya sakınlesmeye calısın esınız hep boylemıydı rahatsızlıgı nedır
Ablama çok takılmadım ama annemle babamın böyle söylemeleri zoruma gitti oysaki ablamın benden daha çok pskiloga ihtiyacı var kaldı ki ben zaten destek alıyorum ayıp bişey değil. Sorunumu da biliyorum.

eşim kaygı bozukluğuNa bağlı obsesif ve depresyon var ama ben açıkcası psikoz yada şizofren olduğunu düşünüyorum çünkü kullandığı ilaçlar şizofreni ilaçları bir değil üç ilaç kullanıyor

Ailenizden destek bekleyip göremeyince doğal olarak kırılmışsınız. Sizin ailenizi bilemiyorum tabi ki ama hiçbi aile herhalde kendilerine göre çok geçerli bi sebep yokken ilk ayrılmak istiyorum dediğinde tamam gel demiyor. Yüz vermeyelim de hemen evini bırakmasın, alışma dönemidir filan gibi düşünüyorlar sanırım. Siz kararınızdan eminseniz sizin ciddiyetinizi görünce mutlaka destek olacaklardır size.

Ablanız kendi durumuna arkadaş arıyor sanırım. Benim de hiç hoşuma gitmezdi ben ne yapayım diye sormadıkça birinin sürekli boşan boşan demesi. Ama ablanızla dertleşiyorsanız, o da normal.

Ablama çok takılmadım ama annemle babamın böyle söylemeleri zoruma gitti oysaki ablamın benden daha çok pskiloga ihtiyacı var kaldı ki ben zaten destek alıyorum ayıp bişey değil. Sorunumu da biliyorum.

eşim kaygı bozukluğuNa bağlı obsesif ve depresyon var ama ben açıkcası psikoz yada şizofren olduğunu düşünüyorum çünkü kullandığı ilaçlar şizofreni ilaçları bir değil üç ilaç kullanıyor
Anneler babalarda hata yapabılıyor malesef , bazen bırsey soyleyınce yada yapınca aıle ıcınde sorunlu ılan edıyorlar neden oyle soyledın , davrandın dıye dusunmeden

Ailenizden destek bekleyip göremeyince doğal olarak kırılmışsınız. Sizin ailenizi bilemiyorum tabi ki ama hiçbi aile herhalde kendilerine göre çok geçerli bi sebep yokken ilk ayrılmak istiyorum dediğinde tamam gel demiyor. Yüz vermeyelim de hemen evini bırakmasın, alışma dönemidir filan gibi düşünüyorlar sanırım. Siz kararınızdan eminseniz sizin ciddiyetinizi görünce mutlaka destek olacaklardır size.

Ablanız kendi durumuna arkadaş arıyor sanırım. Benim de hiç hoşuma gitmezdi ben ne yapayım diye sormadıkça birinin sürekli boşan boşan demesi. Ama ablanızla dertleşiyorsanız, o da normal.
Eşimin sıkıntıları boşanmam için çok çok geçerli sebepler. Burada beni çoğu kişi bilir ilk konumdan beri boşan diyenler oldu. Ama ben mücadele etmeyi seçtim. Mücadelemin sonuçlarını gördükçe daha da hırslandım ama hüsrana uğramışım. Yaşadığım pozitif şeyler ilaça bağlıymış. Balon gibi söndü gitti. Şimdi benim yeniden mücadele edecek vaktim veya mental olarak gücüm kalmadı. Yaşım genç benden 9 yaş büyük Hayattan alacağını almış psikolojik sıkıntıları olan bir adamla ömrümü devam ettiremeyeceğim. Ailesinin kabullenmeyin başıma bağladığı insanı ben de çekemiyorum artık.

Ailem bunların hepsine şahit. Yaşım 25 hiç bişey için geç kalmış değilim. Mesleğim var diplomam var boşansam iş bulup rahatlıkla geçinebilecek biriyim. Yük olmam onlara. Babamın destek olmak istediğini sanmıyorum. Ablam yanına ankarada arkadaş arıyor bence de ama yanlış ata oynuyor. Dertleşmelerimiz minimum seviyededir. Çünkü ben bi derdimi ne zaman anlatsam kendindeki sorunlara bakmadan benim hayatımı eleştirir yapıcı değil yıkıcı olur.

Anneler babalarda hata yapabılıyor malesef , bazen bırsey soyleyınce yada yapınca aıle ıcınde sorunlu ılan edıyorlar neden oyle soyledın , davrandın dıye dusunmeden
Bi davranışta bulunsam gerçekten haklılar diyeceğim ama davranışım da olmadı ablam fişeklemiş gibi annemi

hersey olabılır , sızı bıle bu kadar doldurup bıktırdıysa annenıze de aynı konusmaları yapıyor olabılır
Ama her sözünde ben senin için söylüyorum şöyle böyle yapıyor ama kuytu köşede de napıcan bu adamı hayatına bak falan yapıyo. Kendisi de zamanında bi adama hayatını harcıyordu. Ben müdahale de bulunmadım herkes tercihleriyle yaşar neticede

Kendi ayakları üstünde duran ve cok genç bir kadınsınız. Gayet üstesinden gelebilirsiniz tek başınızada. Kiz kardeşim yok ve olmasını cok isterdim böyle duyuncada şaşırıyorum

Ama her sözünde ben senin için söylüyorum şöyle böyle yapıyor ama kuytu köşede de napıcan bu adamı hayatına bak falan yapıyo. Kendisi de zamanında bi adama hayatını harcıyordu. Ben müdahale de bulunmadım herkes tercihleriyle yaşar neticede
sızı korumaya calısıyor kendı capında ama herkesın aklı fıkrı var , sızde gereken cevabı verın bence bnm hayatım senı ılgılendırmez deyın gerekırse , kendısı yaparken ıyıydı sız yapınca mı sorun oldu .

Kendi ayakları üstünde duran ve cok genç bir kadınsınız. Gayet üstesinden gelebilirsiniz tek başınızada. Kiz kardeşim yok ve olmasını cok isterdim böyle duyuncada şaşırıyorum
Olsa bi dert olmasa bi dert misali. İş bulmam gerkiyor kendi ayaklarımın tam üzerinde durabilmek için. İnşallah oda olacak

sızı korumaya calısıyor kendı capında ama herkesın aklı fıkrı var , sızde gereken cevabı verın bence bnm hayatım senı ılgılendırmez deyın gerekırse , kendısı yaparken ıyıydı sız yapınca mı sorun oldu .
Söyledim ama ben senin iyiliğin için diyorum diyor anneme şikayetleniyor demekki annemde beni suçluyor

Mesleğim var diplomam var diyorsunuz o zaman kimseye sormadan kendi başınızın çaresine bakacaksınız. Ben sizin diğer konunuzda da şaşırmıştım çok bağımlısınız ailenize. Aile çok önemli ama bu denli bağımlı olmak hayatını onlara göre devam ettirmek normal değil.

Dönmek istemiyorsan eşinin yanına geri dönme..ama bu senin kararın olsun.Sanki su an vereceğin kararın sorumluluğunu paylaşacak birisini arıyor gibisin .Anne baban bosanmana "sebep olmuş olmak " istemiyor hepsi bu! Ablan boşan dediğinde bu kadar tepki veriyor olmamda garip sonuçta madem istediğin zaten bu neden gücüne gidiyor?

Back
X