Arada kaliyorum huzursuz oluyorum...

sevgi6853

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
273
2
46
35
Avustralya
Sevgili kk arkadaslarim, sizinle paylasmak gercekden beni cok rahatliyor o yüzden cok konu aciyorum ama gercekden cevremdekilere anlattigim vakit yanlis anlasiliyor yalan yanlis devam anlatiliyor....

benim sIkIntim aslinda kendi annemle kayinvalidem , allah var kv beni basda istemiyordu ama nisanlandigimizdan beride hani sevmeye calisiyor annemle gidip gelmek konusmak istiyor ama benim annem gecmisde yasadigimiz olaylardan dolayi olsa gerek hic aramiyor sormuyor kv´´mi hep kaynanam ariyordu oda gecen bana dediki senin annen niye beni hic arayip sormuyor birtane hisimi var sunun surasinda hep ben ariyorum artik bende aramicam bende üzülüyorum haliyle geldim anneme dedim anne niye aramiyorsun diye bu sefer basladi iste arimde ne diyim ne konusim ben o kadinla falan sonra dedi ben senin gibi deyilim icli disli olamam bende dedim hergün arama tamam ama bari iki hafta bir ara cokmu zor bu seferde bana küstüki niye onun arkaligini aliyorsun onun lafiyla gelip bana tersleniyorsun ama vallahi onun lafiyla alakasi yok benimde zoruma gidiyotr ben istiyorumki iyi anlassinlar sorun cikmasin ha cokda icli disli olmasinlar tamam ama en azindan diyer insanlar gibi hisimlariyla anlassinlar cevremde birsürü arkadasim var nisanli, kayinvalideleri hafta sonlari gidiyor onlara onlar gidiyor kayinvalidesi gile ailece cok imreniyorum illa hergün gelip gitmesinler ama bukadar soguk durmasi üzüyor beni mesela bugun bir konu gecti kaynanam direkt dediki ben napim anneni arayip senimi sikayet edim senin annen bana bir alo bile demiyorki ben napim diyor ben bisey diyemedim ama zoruma gidiyor ...

bilmiyorum sizdede öylemi ama ben biraz deyil baya saf kalpliyim gercekden hani karsimdaki herkesi kendim gibi bilirim benim annem hep der benim bu kizimin bu saf kalpliliginden geliyor basina hersey diye, mesela kayinvalidemlere gittigimde misafir neyin gelincce bende ister istemez soru faln sorduklarinda cevapliyorum gecenlerde bir kadin dügünle ilgili biseyler sordu nasil istiyorum diye bende bos bulundum anlattim hani kötü niyetle deyil ne varki diye düsündüm vay vay sen niye isteklerini herkese anlatiyorsun herkese anlatilirmida bilmem nede birsürü laf isittim sonrada dedi iste ben istiyorumki siz herkesden üstün olun niye herkesle muhattap oluyorsun falan cok zoruma gitti dayanamadim agladim dedim ben fesatlik bilmedigim icin basima ne geliyosa karsimdakileri kendim gibi bildigim icin oluyor dedim sonra baya uzun uzun konusdular ben bisey demedim dinledim ama karar verdim artik kimseyle muhattap olmicam soru sorsalar bile bilmiyorumki dicem herkes sanki herseyini anlatiyormuki ben anlatim
nasil davranmam gerekdigini hic bilmiyorum tek bildigim sey artik gelip gitmicem kaynanamlara hep yüz verdigim icin ooluyor banane onlarin akrabalarindan ya dimi ama ay baya uzun oldu kusura bakmayin icim baya dolmus yazdikca yazasim geliyor

size sormak istedigim siz benim yerimde olsanniz napardiniz bu durumda?

selam,
anlattıklarına bakılırsa, aslında en doğrusunu sen yapıyorsun. doğal olmak, karşındakini kırmamak en güzeli ama insanlar, bilakis günümüz ortalama 50 yaş üstü modern bayanları, fesatlığı erdem sanıyorlar. kendi özel hayatları özelken, başkalarının hayatlarını incik cincik incelemeye bayılıyorlar... halbuki HERKES KARŞISINDAKİNE KENDİNE DAVRANILMASINI İSTEDİĞİ GİBİ DAVRANSA mükemmel ilişkler yaşıyor olurduk. ama maalesef öyle değil.
boşver kv'ni, ne konuşursa konuşsun aldırma. sana birşey söyleyeyim mi? bence, bir insana verilebilecek en güzel ceza onun söylediklerini sallamamak kendi kendine ironi yapsın dursun o...
önemli olan, eşinle mutluluğun bozulmasın kapiş??

ha bide suda var nezaman kaynanamin konusu acilsa annem hep bayramda bilezik getirmediler ya onu söylüyor ya diyorum milletin kaynanasi bir igne bile almiyor benimki yine düsündü üst bas aldi ozamanda diyorki seni cal caputla kandiriyorlar mademki sana adetimizi sordu ozaman almasida gerekirdi esek yerine koydu bizi diyip duruyor ya kim aklina girdi bukadar hic bilmiyorum resmen annem kaynanami düsman gibi görmeye basladi diyorki bilezik taksaydi arardim simdi niye arim hep sen kendini onlara agirdan satmadigin icin oluyor bunlar dur bakim sana napcaklar herseyi kendiniz yapcaksiniz diyip duruyor bu sefer benimde morelim bozuluyor yani sonucda ha bire ayni konuyu acmaya gerek yok hersey bir bileziklemi bitiyor ya anlamadimki taniyamiyorum annemi böyle deyildi ama milletten duyuyor ya herkes gelinine bayramda bilezik aliyor oda diyor benim kizimin ne eksigi var tamam belki eksigim yok ama almadilar napim simdi gidim kadinimi öldürim

haklisin canim ama zaten ben sallamadigim icin o patlama yasandi ya diyor iste ben isterim gelinim herkesden üstün olsun niye arkadasindan cok konusuyor denilsin falan ozamanda ona hak veriyorum ama vallahi morelim iyi olunca biride bana bisey sorunca beynimde binbirtane tilkilik gecmiyorki ne cvp versem dogru olur diye o an icimden ne geciyosa onu söylüyorum ama kötü oluyorum iste diyer gelinler icten pazarlikli sinsilik yapiyolar arkalarindan atip tutuyorlar ama onlardan iyisi yok susuyorlarmis ee tabi arkanizdan beddualarida ediyolar ama

her zaman 3maymunu ol..görrmedim-duymadım-bilmiyorum...rahat edersin...eşinle mutlu olman en önemlisi o..gerisini herkes kendi arasında halletsin karışmada üzülmede kimseyi değiştiremezsin o yüzden boşver..

her zaman 3maymunu ol..görrmedim-duymadım-bilmiyorum...rahat edersin...eşinle mutlu olman en önemlisi o..gerisini herkes kendi arasında halletsin karışmada üzülmede kimseyi değiştiremezsin o yüzden boşver..

istesemde deyisdiremiyorumki zaten aksine kendi morelimi bozmamla kaliyorum kimseye bisey olmuyor benim üzülmem yanima kar kaliyor sadece okadar

Bence annenizle kaynananız arasındaki meseleye karışmayın, kaynananız şu an sizi sevmeye çalışıyor olabilir tabi ama demekki zamanında bir şeyler yapmış da annneniz onu aramıyor.Annenizin tavrını çok da uç bulmadım.Herkesten önce anneniz düşünür,"Benim kızım bu kadının oğluyla evli,bir nevi onlara emanet ettim, aram iyi olsun ki kızımla kötü olmasınlar" diye.Hem zaten kaynananızın annenizi size şikayet etmesine sinirlendim açıkçası, kocaman kadın zamanında tatsızlık olmuşsa bile açsın annenizle açık aççık konuşsunlar,tatlıya bağlasınlar aralarındaki meseleyi.Böyle yapmıyor da size şikayet ediyorsa demekki hala kendini haklı görüyor,haklılığını kabul ettirmek istiyor.O yüzden de annenizin aramasını bekliyor.Çok saf olmayın, kaynananız başkalarına ne dediğinize bile karışıyormuş zaten.Resmen kadın sizi sindirmeye çalışıyor ve başarılı da oluyor.Biriyle konuşacaksanız,bir şey paylaşacaksanız buna siz karar verirsiniz,kaynananız değil.Kimse mükemmel değil,sizin de kusursuz olmanıza gerek yok, ki zaten bence kaynananızın derdi sizin iyi,üstün olmanız değil, kaynananızın istediği gibi bir gelin olmanız,onun ağzına bakmanız.Bırakın içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın, tabii kaynananızın dediklerini gözardı etmeyin ne de olsa o sizin büyüğünüz görmediğinizi görür, ama niyet de önemli burada.Birisi size birşey sormuş, kendi aklınızı kullanın düşünün,cevap versem bana zararı dokunur mu diye, siz söylemekte sakınca görmüyorsanız sizinle ilgili bir şeyi, başkası nasıl karışabilir ki söylemenize?ben burada pek iyi niyet göremedim açıkçası.Yerinizde olsam kaynanamın lafıyla anneme çıkışmazdım, kaynanam bir şey derse de "beni ilgilendirmez, annem kocaman kadın nasıl istiyorsa öyle yapar" der geçiştirirdim.
Gece gece körüklemiş olmayayım sizi ama ben böyle anladım açıkçası.

Son düzenleme:

cok saol canim yorumun icin ama biz daha evli deyiliz nisanliyiz söyle söylim nisanlanmadan önce 4 sene beraberdik nisanlimla ama kayinvalidem birtürlü istemiyordu beni illa kendi istedigi gibi bir gelin almak istiyordu annemde bunlari biliyor hatta bikeresinde kapimiza kadar gelmisdi istemiyorum diye neyse gel zaman git zaman nisanlandik kadin annemi sIk SIK ariyordu biyere gidince annemide cagriyodu ama annemden hic ayni karsiligi göremedi ya hemen bozulmus bana geldi söyledi ya kadin sen zamaninda yaptin yaptin nisan takinca hersey unutulurmu ben unutsamda annem unuturmu hic kv hazretleri unuttu tabi bunlari yaptiklari aklina gelmiyor habulki biraz düsünse annemin neden mesafe koymaya calisdigini anlicak ya neyse bende istiyorumki hani aralari iyi olsun iyi anlassinlar gecmis gecmisde kalsin tamam tabiki hicbisey unutulmaz bende unutmuyorum ama kin beslenmesin arada ben ilerde o kisilerle ayni mahallede ayni yerde oturcam yüz yüze bakcaklar anlatabiliyormuyum kackere anneme söyledim rica etim benim icin bari yap dedim ama nafile icinden gelmiyor kadinin

bence anneni hiç zorlama cnm zorladıkça daha çok eskiler aklına gelip kin duyabilir. Oluruna bırak işi. Kayınvaliden de annen nie böyle yapıyor dediğinde bnm annemin yapısı öyle çok herkesle içli dışlı olmayı sevmez ağır bi mizacı var falan de. O nasıl seni çok konuşuyosun die yargılıyo annende ağır başlı az muhatap oluyo keşke bende biraz anneme çekseymişim de. Kayınvaliden seni az konuşuturucak anneni daha çok konuşturucak sizi şimdiden yönetmeye kalkıyo bence buna fırsat verme. Onun seni, hele senin anneni yargılamaya hiç mi hiç hakkı yok.

nişanlılık.. sondan bir önceki durak.. araf..
çok zor bir dönem..
benim annem soğuktur dışarı karşı.. geliniyle de mesafelidir damadıyla da.
dünürleriyle de hiç gidip gelmek istemez. kandilde bayramda arar, sağlıkla ilgili bir durumda arar o kadar.. ki k.validemle annemler çok yakın oturuyorlar ama görüşmek istemiyor annem.. ben de başlarda üzülüyordum ama şimdi iyi ki öyle yapmış diyorum.. çok muhabbet tez ayrılık getirir derler.. hakikaten vıcık vıcık olmaya gerek yok..

hele ki nişanlılık döneminde yanlış anlamalar,kinayeli sözler çok olur.. o yüzden bence annenizi zorlamayın.. k.valideniz de sitem ettiğinde geçiştirin.. annem öyledir filan diye..

ben bi kere, biz sizin kadar sıcak kanlı insanlar değiliz memleketle de alakalı filan diye söylemiştim gazını almak için:))

k.validem bana söylemezdi bir şey ama eşime söylerdi. çeyizimi annemin evinde açmıştık öyle kuzenler teyzemler yengemler filan gelmişti.. aslında maksat eksikleri gösünler ufak tefek hediye getirsinler.. erkek tarafına gösterilmez ki kız evinde çeyiz.. ama k.validem sitem etmiş niye beni çağırmadılar diye..

bence dünürlerin görüşmesi gerekmiyor..laf söz olur arada kalan yine siz olursunuz ne gerek var ki?

bende ayni düsüncedeyim canim zaten öyle dediginde bende dedmki benim ailem kendi akrabalarimizi bile öyle sik sik aramaz onunda huyu öyle benim gibi deyil demisdim olurmu canm öyle diyip üstünde durmusdu aman banane ya ben artik araya mesafe koycam

ARKADASLAR bugun ben bir salaklikmi yaptim yoksa iyimi yaptim bilmiyorum ama o konusma oldugundan beri cok üzülüyordum hep klaynanamin laflari aklima geliyordu iste dedi ya cok konusuyosun milletin yaninda agzindan cikanlari duymuyosun bizi millete karsi kücük düsürüyosuun konusduklarina niye dikkat etmiosun kackere söyledim falan diye baya azarladi beni

haliyle nisanlimda benim arkamda ya ben üzülünce o dahada cok üzüldü bide söyle bisey varki kaynanam beni istemiyordu nisanlim hic vazgecmedi benden baya bir didindi savasdi ve sonunda nisanlandik hal böyle olunca en ufak seyde nisanlimin yüzüne vurmaya calisiyolar iste sevgi böyle sevgi söyle diye habulki kötü niyetrim yokdu sadece bos bos konusdum hani bana sorulan sorulara cevap verdim ama nereye gidecegini düsünemdim

neyse bugun icim rahat etmedi aradim kaynanami dedim anne iste ben ogünden beri cok üzüldüm düsündümde sen haklisin galiba herkesi kendim gibi bilmemem gerekiyor ama kötü niyetim yokdu kaynanamda dedi kizim biliyorum kötü niyetin olmadigini ama millet konussun istemiyorum niye herkesin agzinda sakiz olalim dedi bende haklisin anne bundan sonra daha cok dikkat ederim özür dilerim dedim oda tamam bende ogün fazla sinirlendim öyle demek istememisdim aslinda dedi teli kapattik simdide pisman oldum gibi sanki hani yanlismi yaptim aramakla simdi her konuda bunlar benden özür falan beklemesinler bide ama bende nisanlimin hatri icin yaptim hani o benden cok üzülüyor o okadar fedakarlik yapti benim icin ben bir özür diledim cokmu diye düsündüm ama bilemiyorum sizce kötümü yapmiisimm??

Son düzenleme:

canım erkek arkadaşına yalvardın mı ki onun verdiği çabaları fedakarlık olarak görüyorsun anlamadım.Evlilik tek kişilik bir müessese değildir, eğer senle evlenmek istiyorsa o da fedakarlık yapmalı,çabalamalı.senin hayrına yapmış olmuyor bu yaptıklarını, kendini ezmeyi bırakmalısın.

yok canim o anlamda deyil tabiki yalvarmadim ama ben cok pes etmisdim o hic pesetmedi ben hep olmicak gözüyle bakdim ama o hep inandi onu demek istedim.
Sence kötümü yapmisim aramakla?

yok canim o anlamda deyil tabiki yalvarmadim ama ben cok pes etmisdim o hic pesetmedi ben hep olmicak gözüyle bakdim ama o hep inandi onu demek istedim.
Sence kötümü yapmisim aramakla?

Canım arada tatsızlık olmamasını istemişsin çok haklısın ama biraz taktik değiştirmelisin.Yani yine böyle alttan alarak konuş ama araya kendi fikrini kat, hoşlanmadığın durumları belli et.Ama saygını elden bırakmadan tatlı dille.Bakalım o zaman ne yapıyor.Sen iyi niyetli olduğunu belli ederek söyle söyleyeceğini, eğer terslenirse o zaman anla ki senin iyi niyetine karşın kaynananın niyeti pek de iyi değil.

benim annem herzaman ne der biliyormusun benim kizimin basina ne geliyorsa safligindan geliyor herkesi kendi gibi saniyor gecende bir tanidikla konusmuslar sonra annem bana anlatti ay cok zoruma gitti gözlerim doldu hemen farkindayim biraz daha sinsi olmam gerektiginin isimi bilmiyorum gercekden farkindayim bircok seyin ama deyisdiremiyorum kendimi

cnm sen iyi niyetli davranıyosun aramışsın iyi yapmışsın ama bi daha da bu duruma düşürme kendini. Ya Ağır davran kendine laf söyletme yada olduğun gibi ol ama seni eleştirmesine izin verme, ben böyleyim de. Kararını kendin vericeksin ama ne kadar içli dışlı olmazsan araya mesefe koyarsan sana o kadar laf söyleyemez.

evet canim kesinlikle haklisin mesafe herzaman iyidir diye bosuna demiyorlar artik zirt pirt gitmicem nisanlimda zaten bana hak verdi tamam cok sik gelme ozman askim sorarlarsa nisanlim getirmiyor dersin dedi benim icinde hava hos aman sanki ben onlarin kokmus akrabalariyla konusmaya cokmu merakliyim konusmam olur biter

Dur dur sakin ol tatlımTamam sesin çıksın, saf olma dedik ama bak böyle de çıkarma sesini sakın.
Hep saygılı ol, saygılı düşün ama ağırlığını koru, ben bunu demek istemiştim.
Zaten zannetmem ki senin saygına laf etsinler, şu an anladığım kadarıyla müstakbel kayınvalidenin yaptıklarına rağmen onun gönlünü baya hoş tutmaya çalışıyorsun.Sanma ki kaynana bunun farkında değil.Olan bitene rağmen sen bir şey olmamış gibi davranırsan cesaretlenir, sesin çıkmazsa tepene biner.
Ama aradakı ayrımı iyi yap, ben sana iletişimini kes saygısız ol demiyorum kesinlikle, ağır ol, mesafeli ol, kendine çok laf ettirmemeye bak.Eleştirilmek de iyi birşey pay çıkartmayı bilirsen ama kaynananın her dediğine he deyip saf saf ağzına bakarsan suistimal edilebilirsin.Usturuplu davran ki yaptıklarının arkasında durabilesin.

ah cnm ahh daha yolun başındasın..daha gidecek çoooook yolun var..mutluluklar diliyorum ama keşke bi çevrene bakıp biraz tecrübe etseydin.bu işler nasıl yürüyor..ah cnm ah güzelim durduk yere üzdün çoook beni..güzel kalpli arkadaşım.çook üzerler seni çook.ama hayat öğretir sana zamnla her şeyi.sayfalarca yazsam sen yine iyi niyetinle beni kötü bilip çok fesatsın dersin..en iyisi yaşa ve gör..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…