• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araftayım…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben babalık yapamam donasyonla da bebek istemiyorum asla demiyor ki adam bunu dese derim ki adam baba olmak istemiyor hakkı da var.

Emin ol adam donasyonun ne olduğunu bile bilmiyordur.

Yada biliyor ve başka şeyleri bahane ederek bu şekilde baba olmak istemiyordur. Zorlamak, araflara düşmek mantıklı mı?

Rabbım gönlünüze göre versin. Benim 19 ve 16 yaşında iki evladım varken, ikinci evliliğimde eşimin çocuğu olmadığı için 40 yaşında üçüncü evladımı doğurdum. Şuan 7 aylık olmak üzere. İlk çocuklarımın doğumlarından sonra ve son hamileliğim öncesinde hiç düşünmediğim bir şey var ki şuan sıkça aklıma geliyor. Ölüm korkusu. Bu arada eşimde 40 yaşında. Çocuğumu büyütemeden bana ya da eşime birşey olma ihtimali beni çok endişelendiriyor. Çocuğum ne yapar diye korkuyorum. Ve belki bencilce gelecek ama diğer çocuklarıma bunu ister istemez yansıtıyorum. Bize birsey olursa sakın kardeşinizi yalnız bırakmayın diyorum. Oysa bu onların sorumluluğunda olmamalı. Ben bu çocuğu yaparken çok iyi düşünmeliydim. Aslinda değişen günümüzde 40 yaş birçok insanın yeni ebeveyn olduğu bir yaş ama ben böyle bir korkuya kapıldım nedense. O yüzden ileri yaşını göz önünde bulundurunca ben eşinizi çok iyi anlıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.
27 yasındayım bebeğim 1 yasında bana çok bağlı hep dua ederim aklıma gelir allahım beni ondan ayırmasın onu bensiz bırakmasın diye ölüm korkusu ardında bıraktığında ne olur diye düşünmek hep içimizde maalesef allah hiç bir anneye ve çocuğuna yasatmasın konu sahibinin de aklına gelir ama suan yoğun anne olma duygusu ağır basıyor

Ben bunu son çıkış olarak yorumluyorum seçeneği olsa bu yolu da bir seçenek olarak görür müydü hiç sanmıyorum her kadın kendi bebeği olsun ister ama hayırlısı artık ne diyeyim.
Maddi sıkıntısı yok. En iyi uzmanı bulsunlar tüp bebek konusunda. Sitede 4 5 kere yaptırıp en sonunda olan üyeler var. Çabalayıp gerisine tevekkül etmeli . Adamı başka kadının çocuğuna bakmaya zorlamaya hakkı yok. Adamın oğlu da tıp dr u. O da bu şekilde bir kardeşe sıcak bakmaz bence.

75 yaşında adamın 40-50 yaşındakiler gibi baba olamayacağını bilemez miyiz? 50 yaşındaki bir kadın hayır dese, adam banane donör bulucaz, hamile kalacaksın ve o çocuğu doğuracaksın diyebilir mi? Bir şekilde öyle ya da böyle, zorla ya da güzellikle bir kadın buna mecbur bırakılabilir mi?
Adam çocuk istemese tüp bebek de yapmaz ruhayla evli de kalmaz donasyona da asla istemiyorum der olur biter siz neden olmayan senaryolar üzerinden örnek verip duruyorsunuz?

Adam çocuk istemese tüp bebek de yapmaz ruhayla evli de kalmaz donasyona da asla istemiyorum der olur biter siz neden olmayan senaryolar üzerinden örnek verip duruyorsunuz?
Adam ruhay ı seviyor bence yoksa tüp bebek vs denetmezdi . Kendine bakıcı eş almış olurdu. Olabilecek makul yollarla olursa olsun diyor adam.

Adam ruhay ı seviyor bence yoksa tüp bebek vs denetmezdi . Kendine bakıcı eş almış olurdu. Olabilecek makul yollarla olursa olsun diyor adam.
Bence de seviyor, makul yollarla olsun bu şekilde istemiyorum diyorsa onun da hakkı var tabi bunu konuşup çözmeleri lazım. Ama ben karşı değilim kesinlikle dediğim gibi.

Sizinle evlenirken bir çocuğunuz olmadığını biliyordu ne olursa olsun çocuk isteyebileceğinizin de farkındaydı. Herkes şıp diye anne baba olamayabilir. Sizi desteklemesi gerekir ve en sonunda yine de çocuk sahibi olamazsanız başka yolları denemesi gerekir evlilik aile olmak böyle bir şey çünkü. Ben istemiyorum diye bencil kararlar alıp bahaneler sunmak çözüm değil. Biz olmayı seçmesi lazım. Yaş konusu da sizin bileceğiniz iş nasıl 18 yaşında anne olan birine bir şey söylemeye hakkımız yoksa bu süreci 45 yaşında yöneten birine de bir şey söylemeye hakkımız yok bunlar özel ve hassas durumlar içi sizi dışı bizi yakar yaşamayan da asla anlamaz.
eğer 18 yasında biri bu konuda konu açsa eminim herkes yasının çocuğa uygun olmadığı hakkında yine yorumlar yapardı çünkü zaten konularda birilerine soru niteliğinde yoruma açık

eğer 18 yasında biri bu konuda konu açsa eminim herkes yasının çocuğa uygun olmadığı hakkında yine yorumlar yapardı çünkü zaten konularda birilerine soru niteliğinde yoruma açık
Nuray sayarı 50 küsür yaşında ikiz bebeklere hamile sen ne anlatıyon be abla ya gerçekten sıkıldım konuşmaktan yorum yapamaz demedim hakkımız yok dedim be böyle herkes carcar konuşuyor 50 yaşında bebeği olan bir kadının suratına gidin konuşun bakalım bu şekilde valla yoruldum konuşmaktan

Yumurta donasyonunu araştırdım eşime de bahsettim.Sıcak bakmadığını söyledi.

Siz bu cümleden ne anlıyorsunuz? Hangimiz olmayan senaryoları örnek veriyoruz? Sizinkinde mesela hemen donör bulunacak çocuk doğacak anne baba mesut mutlu şekilde yaşayacak ve konu mutlu sonla bitecek. Siz bu senaryoya kefil misiniz, adam yaşlanmayacak, 60 larında dipçik gibi bebeğin çocuğun peşinde koşacak, 70 lerinde ergenliğiyle baş edecek, 80 lerinde de üniversiteye yazdıracak. Ben (ve doğa tabiat) imkansız olduğunu düşündüğüm için olmayacağını yazıyorum, olmayacağına kefilim.

Kocası istemiyor, sıcak bakmıyorum diyor, bunu ben mi uydurdum? Tüp bebek dediğiniz eşlerin spermi yumurtası, üçüncü kişi yok. X bir kadının yumurtasından çocuk istememe hakkı niye yok bu adamın? Kadın ne derse ne söylerse ne isterse koşulsuz hemen desteklemeli miyiz?

Ayrıca @ruhay kocanızla ilgili açtığınız ilk konu değil bu. Adamda sıkıntılar var, kendiniz yazdınız. Üstüme çok düşüyor oraya buraya asla onsuz gitmemi istemiyor, aileme kalmaya bile gidemiyorum, babam evlenmemi asla istemedi küfür kavga oldu... Sanki dört dörtlük ortamda mutlu mesut sorunsuz yaşıyormuş gibi yansıtmayın eşinizi evliliğinizi.

Sana zaten hiç hacet değil de neys
E sen bile fikrini yazıyosan ben hayli hayli yazarım😏
Kaldı ki ilk yorumum şuydu
👇🏼
Acaba kendisine mi güvenmiyor ki tekrar baba olma konusunda. Belki de donasyon olduğu için karşıdır ama bunu neden "sen bakamazsın" şeklinde ifade etsin ki? Acaba konunun üzerini biraz kapatıp sonra sakin bir şekilde tekrar mı sorsanız. Bence sebep daha farklı

Ben kadının çocuk sahibi olmak istemesine ya da yaşlara takılmadım ki. Eşinin bahanesi inandırıcı gelmedi bana.

Nuray sayarı 50 küsür yaşında ikiz bebeklere hamile sen ne anlatıyon be abla ya gerçekten sıkıldım konuşmaktan yorum yapamaz demedim hakkımız yok dedim be böyle herkes carcar konuşuyor 50 yaşında bebeği olan bir kadının suratına gidin konuşun bakalım bu şekilde valla yoruldum konuşmaktan
Sitede erken yaşta evlenip aldığı maaşa göz dikilen elinden alınan kadınlar var. Çocuğuyla kapıya atılıp nafaka vs verilmeyen kadınlar da var. Ruhay geç evlenmiş ama iyi bir adamla evlenmiş . Adam maddi manevi güçlü. Adamın oğlunun da babasına maddi manevi ihtiyacı yok. Yani şanssız bir kadın değil. Geç olmuş güç olmamış evliliği. Bebeği de denesin defalarca . Olmazsa da üzülmesin onda da bir hayır var benim için desin. Gezsin eşiyle ülke ülke.keyfine baksın.

Şermin hanım bu konu çok başka yerlere gidiyor. Ona bakarsanız evlilik dışı çocuklar da doğuyor donasyona gelene kadar siz onları engelleyin derim ben.
Zor kullanma ve istem dışı bir durum dışında rızaya bağlı bir ilişki sonucu dünyaya gelen evlilik dışı çocuğun soy bağı ve diğer bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Donasyon da ise böyle bir şey söz konusu değil.

Tüm bu detaylara rağmen konu sahibi: donasyon, sperm bağışı vb ile çocuk sahibi olmak istiyorsa; eşinin istememe kararına saygı duyup, eşinden ayrılıp, bu yola tek başına devam edebilir.

nuray sarayının yasıyla da hamileliğiyle de ilgilenmiyorum hanımefendi üslübunuza dikakt edin lütfen konu hanımefendinin yası değil eşinin çocuk istememesi ve sebebini sorgulaması hanımefendi baska sebeplerden istmemiyor gayette iyi çocuk bakabileceğimi biliyor diyor bizde dedik ki eşiniz yasından dolayı istemiyor olabilir bu konuda da haklı çünkü zor bebek bakımı çocuk bakımı zor banane nuray sayarının hamile olmasından o da buraya hamile kalmak istiyorum esim istemiyor dese ona da aynılarını yazardım aa pardon siz nuray sayarızısınız doğurabilirsiniz tamam demeyecektim gayet tabi bu hanımefendi de doğurabilir beni ilgilendiren bi durum yok sakin olun lütfen

nuray sarayının yasıyla da hamileliğiyle de ilgilenmiyorum hanımefendi üslübunuza dikakt edin lütfen konu hanımefendinin yası değil eşinin çocuk istememesi ve sebebini sorgulaması hanımefendi baska sebeplerden istmemiyor gayette iyi çocuk bakabileceğimi biliyor diyor bizde dedik ki eşiniz yasından dolayı istemiyor olabilir bu konuda da haklı çünkü zor bebek bakımı çocuk bakımı zor banane nuray sayarının hamile olmasından o da buraya hamile kalmak istiyorum esim istemiyor dese ona da aynılarını yazardım aa pardon siz nuray sayarızısınız doğurabilirsiniz tamam demeyecektim gayet tabi bu hanımefendi de doğurabilir beni ilgilendiren bi durum yok sakin olun lütfen
Nuray daha şampiyon olacak takımı , kazanacak siyasi partiyi bilemiyor. Onu katmayalım bu konuya. Hiç sevmem de.😂

E sen bile fikrini yazıyosan ben hayli hayli yazarım😏
Kaldı ki ilk yorumum şuydu
👇🏼

Ben kadının çocuk sahibi olmak istemesine ya da yaşlara takılmadım ki. Eşinin bahanesi inandırıcı gelmedi bana.
Sen bile derken ne demek istedin mesela. Kendini bana bile açıklamana gerek yok o halde dimi

Sıkıldım ti ye alıyorum farkındaysanız, tamam en doğru siz düşünüyorsunuz sizin fikriniz çok ok kapansın konu

Sıkıldım ti ye alıyorum farkındaysanız, tamam en doğru siz düşünüyorsunuz sizin fikriniz çok ok kapansın konu
bana garip gelende baskasının konusunda nedne bu kadar baskın sekilde herkese cevap verip sıkıldığınızda konuyu kapatma hakkını kendinizde görüyor olmanız tabikide en doğru ben düşünmüyorum sizin düşünmediğiniz gibi herkes kendi fikrini belirtirken siz neden bizim fikirlerimize saldırıyorsunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X