• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araftayım…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz her ne kadar anne olmak istiyorsanız onunda baba olmak istememeye hakkı var. Bu konuları baştan konuşup her ihtimali ele alıp yola girmeliydiniz. Adamın yaşı baya var, hiçbir sorun çıkmasa bile baba olması 60 yaşını bulacak. Çocuk 20 yaşında üniversite öğrencisiyken babası 80 yaşında olacak. Babaya en ihtiyaç duyduğu yaşlarda belki de çocuğu babasına ebeveynlik yapmak zorunda kalacak. Her ihtimali düşünmek gerek. Sizi anlıyorum, isteğiniz çok normal. Sizin yaşınız anne olmak için yine fena değil ama eşinizin yüksek. O çocukla ilgilenecek, sorumluluğunu alacak enerjiyi kendinde bulamaması çok normal.
Ayrıca yumurta donasyonu olayını da iyice araştırın. Bir heyecanla siz kabul etmişsiniz ama bu işler tehlikeli ve bizim ülkemizde hukukta karşılığı olmayan şeyler. Yani o çocuk doğduğunda sizin geninizi dahi taşımıyor olacak. Bir hak iddia edemeyeceksiniz belkide üstünde ayrıntıları bilmiyorum ama zor işler. Bir kere annenin genetik hastalıkları olacak mı, bunu yapan kurum bunların takibini sıkı yapıyor mu emin olabilir misiniz? Ne bileyim kadının ailesinde belki genetik bir hastalık var veya genlerde kromozomal bir bozukluk var ama tespit edilmedi, sizin çocuğunuz doğduğunda bunu taşıyabilir, engelli doğabilir..
Bunun yerine küçük bir kız çocuğu evlat edinmeyi veya koruyucu ailesi olmayı tercih etmez misiniz? Evlat edinmek de uzun süreç aslında, en az 3 yıl alır yine aynı hesaba gelir. Ama koruyucu aile olursanız hafta sonları sizinle kalır, birlikte vakit geçirirsiniz, annelik duygunuzu da belki bu şekilde yaşarsınız.

Siz her ne kadar anne olmak istiyorsanız onunda baba olmak istememeye hakkı var. Bu konuları baştan konuşup her ihtimali ele alıp yola girmeliydiniz. Adamın yaşı baya var, hiçbir sorun çıkmasa bile baba olması 60 yaşını bulacak. Çocuk 20 yaşında üniversite öğrencisiyken babası 80 yaşında olacak. Babaya en ihtiyaç duyduğu yaşlarda belki de çocuğu babasına ebeveynlik yapmak zorunda kalacak. Her ihtimali düşünmek gerek. Sizi anlıyorum, isteğiniz çok normal. Sizin yaşınız anne olmak için yine fena değil ama eşinizin yüksek. O çocukla ilgilenecek, sorumluluğunu alacak enerjiyi kendinde bulamaması çok normal.
Ayrıca yumurta donasyonu olayını da iyice araştırın. Bir heyecanla siz kabul etmişsiniz ama bu işler tehlikeli ve bizim ülkemizde hukukta karşılığı olmayan şeyler. Yani o çocuk doğduğunda sizin geninizi dahi taşımıyor olacak. Bir hak iddia edemeyeceksiniz belkide üstünde ayrıntıları bilmiyorum ama zor işler. Bir kere annenin genetik hastalıkları olacak mı, bunu yapan kurum bunların takibini sıkı yapıyor mu emin olabilir misiniz? Ne bileyim kadının ailesinde belki genetik bir hastalık var veya genlerde kromozomal bir bozukluk var ama tespit edilmedi, sizin çocuğunuz doğduğunda bunu taşıyabilir, engelli doğabilir..
Bunun yerine küçük bir kız çocuğu evlat edinmeyi veya koruyucu ailesi olmayı tercih etmez misiniz? Evlat edinmek de uzun süreç aslında, en az 3 yıl alır yine aynı hesaba gelir. Ama koruyucu aile olursanız hafta sonları sizinle kalır, birlikte vakit geçirirsiniz, annelik duygunuzu da belki bu şekilde yaşarsınız.
Yumurta donasyonu hariç adam da istiyor bebek. Erken yaşta baba olanlar çok mu iyi değil. Sitede neler okuduk neler. Çevremizde de varlar . 3 kuruş nafaka vermemek için ya da evlilerse çocuğa bakmamak için kırk takla atan genç babalar da dolu.

Fikir almak için konu açtım.Kimse kimseyle tartışıp durduk yere ban yemesin rica ediyorum.Anladım ki herkes farklı bakıyor olaya.Saygı duyuyorum.Destek olanlara da çok teşekkür ederim 🙏

Ben sizi destekledim ama bir yorumunuzu gördüm bilginiz olsun diye yazıyorum.

Anne olup gençleşmek biyolojik olarak imkansız.

Bebek tam parazit olarak geçiyor.

Yani bi yarı parazitler var bir tam.

(Yarı parazitler tamamen konak canlıya bağımlı değiller bazı işlevlerini kendileri de halledebiliyor.)

Tam parazitler tüm ihtiyaçlarını konak canlıdan alıyorlar.

Bebek tüm ihtiyaçlarını anneden alıyor o yüzden eskiden bu kadar takviye yokken kalsiyumu emdikleri için her doğumda annenin bir dişi gidermiş.

Daha hamilelikte bütün vücudunuz emilecek.

Hani bi yalan bilgi dolaşıyor ‘ bebek annenin eksik organlarını tamamlarmış böbreği eksikse düzeltirmiş’ külliyen yalan. Belki arttırır bile rahatsızlığı.

Ya da doğum kadını temizler gençleştirir bunlar yalan.

Kadınlar doğursun diye uyduruluyorlar.

Doğunca da malum sezeryan olsa 6 kat kesileceksiniz, vajinal olsanız kesi atılacak. Al sana ameliyat izi.

Göğüsleriniz sütle şişecek çocuğunuz içecek, bazen komikliğine ısıracak ( bebelerin eğlence anlayışı )

Sonra asla eski formuna dönemeyecek sarkacak maymun memesi gibi.

Uykusuz geceler vs derken yaşınızdan en az 10 yaş daha büyük göstereceksiniz.

Dedikleri gibi belki mom estetiği olursunuz ama o da doğal durmuyor. Adnan Oktar’ın kedicikleri gibi oluyorlar asla genç kız fiziğine dönüş yok.

Ben de 30+ um, yaşıtlarım ana oldu ben evlenmedim.

Beni de görsen ciddi ciddi şoka giriyorlar yaşımı duyunca hani öyle iltifat olsun diye yaşını göstermiyorsun durumu yok ( ben de kim yaşını söylese aaa göstermiyorsun diye beyaz yalan söylerim 🤭, bana ciddi ciddi şaşırıyorlar çünkü hamilelik yaşamadım doğum yapmadım bebek çocuk emzirip bakmadım e haliyle , yani aldanmayın suan genç gösterdiğinize )

Bence bakamazsin diye değil ,yaştan dolayı diyor. Bende ikinci çocuğumu geç doğurdum 39 yaşında , tabi çok ileri yaş değil ama hamilelikte ileri yaş olduğun için herşeye riskli bakıyorlar. Ve yaşla birlikte riskleri artıyor hamileliğin. Bende mesela çocuğumla aramdaki yaş farkını düşünce üzülüyorum. Belki eşinizde bu şekilde bakıyordur. Bakamayacaksiniz diye düşündüğünü sanmıyorum.

Kendimi açıklamak değil de boş yere saldırma diye çabam. Bi dur sakin ol herkes sana ve ruhaya karşı değil
Canım sana güzel güzel cevap vermek istememiş demek ki seninle alakalı yani napim

bana garip gelende baskasının konusunda nedne bu kadar baskın sekilde herkese cevap verip sıkıldığınızda konuyu kapatma hakkını kendinizde görüyor olmanız tabikide en doğru ben düşünmüyorum sizin düşünmediğiniz gibi herkes kendi fikrini belirtirken siz neden bizim fikirlerimize saldırıyorsunuz ?
Çünkü siz dahil herkes benim yazdıklarımı alıntılayıp cevap veriyor olabilir mi hanımefendi mesela ondan yazıyorumdur belki

(Yarı parazitler tamamen konak canlıya bağımlı değiller bazı işlevlerini kendileri de halledebiliyor.)

Bebek tüm ihtiyaçlarını anneden alıyor o yüzden eskiden bu kadar takviye yokken kalsiyumu emdikleri için her doğumda annenin bir dişi gidermiş.

Hani bi yalan bilgi dolaşıyor ‘ bebek annenin eksik organlarını tamamlarmış böbreği eksikse düzeltirmiş’ külliyen yalan. Belki arttırır bile rahatsızlığı.

Doğunca da malum sezeryan olsa 6 kat kesileceksiniz, vajinal olsanız kesi atılacak. Al sana ameliyat izi.

Göğüsleriniz sütle şişecek çocuğunuz içecek, bazen komikliğine ısıracak ( bebelerin eğlence anlayışı )

Dedikleri gibi belki mom estetiği olursunuz ama o da doğal durmuyor. Adnan Oktar’ın kedicikleri gibi oluyorlar asla genç kız fiziğine dönüş yok.

Beni de görsen ciddi ciddi şoka giriyorlar yaşımı duyunca hani öyle iltifat olsun diye yaşını göstermiyorsun durumu yok ( ben de kim yaşını söylese aaa göstermiyorsun diye beyaz yalan söylerim 🤭, bana ciddi ciddi şaşırıyorlar çünkü hamilelik yaşamadım doğum yapmadım bebek çocuk emzirip bakmadım e haliyle , yani aldanmayın suan genç gösterdiğinize )
Ay buna katılıyorum hani vücut tazelenirdi diyorum bazen, hiç tazelenmiyor aksine geriye gidiyor🫢 karnım mayalı hamur gibi yumuşak.memelerim gerçekten güzeldi şuanda ne halde, karın çatlaklarimi demiyorum bile neyseki çok takmıyorum. Ama hep bunu diyorlar bu çok doğru değil.

Ay buna katılıyorum hani vücut tazelenirdi diyorum bazen, hiç tazelenmiyor aksine geriye gidiyor🫢 karnım mayalı hamur gibi yumuşak.memelerim gerçekten güzeldi şuanda ne halde, karın çatlaklarimi demiyorum bile neyseki çok takmıyorum. Ama hep bunu diyorlar bu çok doğru değil.

İşte kadınlar doğursun diye uydurulmuş saçma sapan şeyler.

Ordu belediyesi 10 çocuk doğurana ev iş araba verecekmiş.

Bence böyle maddi şeylerle gelsinler (!)

İşte kadınlar doğursun diye uydurulmuş saçma sapan şeyler.

Ordu belediyesi 10 çocuk doğurana ev iş araba verecekmiş.

Bence böyle maddi şeylerle gelsinler (!)
Ya benim ayaklarım iki numara büyüdü.38 den 40 numaraya çıktı. Genişledi belki hamileyken Converse kullandığım için hep ona atıyorum suçu🫣

Birde mesela hiç doğum yapmadığım zamanlardaki kiloya insem bile eski giysileri desem olmuyor.

10 çocuk bakmak kolay mı ya, onun hamileliği, lohusalıgi kadına motor takmak gerekiyor.

Merhaba herkese.2023 te 45 yaşındayken evlendim.Evlendiğimiz ilk günden beri hiç korunmadık ama bir kez bile hamile kalmadım.Hsg çekildi bütün tahliller yapıldı.Eşimde sorun yok ama benim yumurtalar sanırım artık işkevini yapamıyor.Bir iki kez de tüp bebek denemesi yaptık yumurtalarım büyümedi.İlk başlarda bebek isteği bu kadar değildi ama farkettim ki zaman ilerledikçe anne olma isteği içimde gittikçe büyümeye başladı ve bir yangına dönüştü ve ben o yangını söndüremiyorum.48 oldum ama benim yaşlarımda annelik duygusunu tatmaya başlayan insanlar ı görüp duydukça da kahroluyorum.Yumurta donasyonunu araştırdım eşime de bahsettim.Sıcak bakmadığını söyledi.Ama eşimin öyle bir huyu var.Bir şeyi ilk teklif ettiğimde kafasına yatmaz yok falan der ama iki gün sonra sen istiyorsan olsun der.Bunun da öyle olacağını düşündüm ikna olur dedim .Bir konuşmamızda sen benim anne olma hakkımı elimden alıyorsun dedim.Tamam iyice bir araştır bakalım dedi.Ben de o hevesle Kıbrısta en iyi hastabelerden biriyle iletişim e geçtim.Dün hemşire aradı beni.O kadar olumlu ve güzel konuştu ki içim gitti.Çok ilgili davrandı ve çok kapsamlı bilgiler verdi.Telefonu kapatıp eşime anlattım sevinçle.Sen çocuk bakamazsın ben o işte yokum dedi.Duvara toslamış gibi beynimden vurulmuşa döndüm.Benden çok da güzel anne olacağını çok iyi biliyor.Ki kendisi de bakar adım gibi eminim.Dünden beri canım çok sıkkın konuşmaya çalışıyor ama hiç konuşasım gelmiyor.Maddi ve manevi hiçbir sorunumuz yok.Bir çocuğa krallar gibi bakarız.6000 bin euro istiyorlar tedavi için ekstralar hariç.Benim için rahatlıkla ödeyebileceğim bir fiyat.Ailem de destek oluyor.Donasyon tedavisini tek başıma karşılayacak gücüm var.Çalışıyorum çok şükür gayet te güzel maaşım var.Maaşım yetmese annem ben karşılarım diyor tedavini.Annemlere yakın bir yerde dayalı döşeli evim de var.Tek başıma zorlansam bile gider orda kalırız ilk zamanlar annemler destek olabilsin diye.Ki eşimin de maddi durumu çok iyi.Esirgemez parasını bundan da çok eminim.En ufak hasta olsam hemen özel hastaneye götürür koşturur yapar.Gel gelelim çocuk konusunda neden böyle yapıyor anlamış değilim.Geçen günkü konuşmamızda ben de istiyorum bir kızım olmasını.Arkadaşlarımın kızlarını gördükçe içim gidiyor diyor.Sorun ne dedim o zaman.Sen bakamazsın tek dediği bu.Yeğenlerim benim elimde büyüdü.Yengem bir yere gidecek olsa bana emanet ederdi.Dünya alem bakabiliyor ben mi bakamayacağım bir çocuğa.😢Aklıma çok farklı şeyler geliyor.Ya beni sevmediği için istemiyor ya da ilk evliliğinden olan oğlu istemiyor çocuk olmasını.Çünkü bir keresinde öyle bir şeyden bahsetmişti.
Eşim çok iyi biri.Evet hayatımı çok kolaylaştırdı.Tabiri caizse kraliçeler gibi yaşatıyor.Ama anne olma hakkımı elimden alması her şeyi silip süpürdü.Evlat sahibi olma imkanım varken bunun elimden alınması çok zoruma gidiyor.Tamam dese gidip tedavi olsam ve olumsuz sonuçlansa denedim olmadı derim kaderime razı olurum ama bu şekilde çok ağır geliyor bana ve boşanma düşüncesi aklımdan çıkmıyor artık.Taraflardan birinin çocuk istememesi boşanma sebebi bunu kendisi de çok iyi biliyor.Çocuğum olmuyorsa bu sebeple boşanılmaz tabiki.Ama imkan varken bu hakkın elimden alınması hak yemek olmuyor mu?Ekeştirmek için değil gerçekten yapıcı yorum yapacak arkadaşlar dan fikir almak istiyorum 🌸
belki kendisi o sorumluluğu alamayacaktır bakamayacaktır siz bakamayacaksınız gibi lanse ediyor. öyle birşey olabilir.

Maymun memesi dedin üzdün :(

Ya benim ayaklarım iki numara büyüdü.38 den 40 numaraya çıktı. Genişledi belki hamileyken Converse kullandığım için hep ona atıyorum suçu🫣

Birde mesela hiç doğum yapmadığım zamanlardaki kiloya insem bile eski giysileri desem olmuyor.

10 çocuk bakmak kolay mı ya, onun hamileliği, lohusalıgi kadına motor takmak gerekiyor.
Hamilelikten sonra eski kiloma düştüm ama ayak numaram büyümüştü aynen :')

En çok memeler yıpranıyor. Birde ucunu ısırıyor bebekler süt emerken :/

Sezaryen kesilerini daha düzgünce yapıyorlar artık ama iz dikiş sıkıntı. Vajinaya kesi işi de şans :/ kimisinin kesisi az küçük oluyor 2 aya iyileşebiliyor. Asıl yırtılma olursa feci. Onun iyileşmesi daha zor.

nasılda birden modumuzu düşürdü ama çok ağrı rencide edilmiş hissettim :D

Ya hadi genç göster gösterde üç beş oynar en fazla, 48 yaşındaki birisi nasıl 30 gösterecek yani mümkün değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X