Aşılama Aralık ayında aşılama yaptıracak olanlar mutlaka katılın..

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar hepinize mutlu ve bebişli yıllar..

ben listeden neden çıktım, onunla ilgili yazdıklarımı gönderiyorum:

kızlar, elimden geldiğince açık yazmaya çalışacağım:

3 senelik evliyim, kendimi bildim bileli PKOS'luyum, 16 aydır bebek için uğraşıyoruz.

4 senedir gittiğim ve çok memnun olduğum doktorumla tedaviye devam ediyorduk. önce kendimiz denedik, olmayınca 2 ay klomenle denedik, 1 kere de gonal f'le aşılamamız yapıldı. hiç gebelik oluşmadı bu süreçte. erkek değerlerimiz normal.

***önemli nokta: klomen ve gonalf'le olan tedavilerimizde en az 2 yumurtamız gelişti. genelde 2-3 yumurtayla gidiyorduk.

burada çok ünlü bir tüp bebek doktoru var, profesör gürkan uncu. çeşitli sebeplerden dolayı, kendisiyle tedaviye devam edelim istedik. hem ününü herkesten duyuyorduk, çok iyi diye, onunla hamile kalan 2 arkadaşım vardı. hem de çalışma saatleri vs bize çok uyuyordu.

kendisinin bana anlattıklarını, önemli olduğunu düşündüğüm için size aktarıyorum:

*** normalde, fsh hormonunun lh hormonundan yüksek olması gerek ki, yumurta oluşumu olması gerektiği gibi ilerleyebilsin. sende lh daha yüksek ve bu nedenle bir yumurta öne atılarak büyüyemiyor ve büyüyemediği gibi de diğer tüm yumurtaları baskılıyor. bu nedenle pkos ortaya çıkıyor.

*** böyle bir durumda, gebelik elde etmek için fsh değerini, lh'ın üstüne çıkarmamız gerekir ki süreç doğru ilerlesin. baskın olan yumurta seçilebilsin ve gelişimini tamamladıktan sonra çatlayıp döllenebilsin.

*** burada yapılması gereken, doğayı taklit etmek, asla doğal olması gerekene aykırı olmamak. nedir bu, sadece tek yumurta gelişimini sağlamak.

*** açıklanamayan interfilitelerde, 2 ya da 3 yumurta istenir ki gebelik şansı artsın. ama pkos'da aksine, özellikle 1 yumurta elde edilmelidir. 2-3 yumurta geliştiğinde sağlıklı olma şansı azalır.

*** peki, fsh değerini yükselterek, 2 ya da daha fazla değil de, tek yumurtayı nasıl elde edeceğiz? çok az miktarda her gün vücuda bu hormon verilecek. doz kademeli olarak arttırılacak, burada amaç tek yumurtanın öne atılmasını ve gelişmeye devam etmesini sağlamak. burada kadının kendisine ait eşik fsh değerini öğrenmeye çalışıyoruz. yani, ben sana ne kadar fsh verdiğimde sende tek yumurta gelişimini elde etmeyi başarıyorum, onu göreceğiz.

*** ayrıca sizde erkek değerlerinde problem yok. aşılamayı gerektirecek bir sebep yok. çünkü spermler işini yapabilir durumda. biz yumurta oluşumunu doğru yaptığımızda gebelik oluşacaktır.

ben bu yöntemin adını araştırdım, karşıma bir makale çıktı, aynen doktorun dediklerini okudum. bu yöntemin adı "low-dose step-up"...

belki yazdıklarımın bir faydası olur. doktorun da belirttiği gibi aslında, dışarıdan ne kadar az müdahalemiz olursa, o kadar sağlıklı gebelikler elde ediyoruz. ben şimdi bu doktora gitmemiş olsaydım, ikinci aşılama için gün sayıyordum.

şimdi bana gonal f verdi, çok az dozlarla iğnemi yapacağım, yavaş yavaş tek yumurta geliştirmeye çalışacağız. 35-40 gün bile sürebilirmiş bir yumurta elde etmek. çünkü dozu az vereceğiz, ama 17 mm'i geçince çatlatma iğnesiyle ilişkiye bırakacağız.

sonucu da yazarım arkadaşlar, bakalım beraber göreceğiz bu yöntemde neler olacak.

sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.

pikecim yazini okudum da, doktorun guzel anlatmis insanin aklina yatiyor. sperm problemi yoksa pkololuarin dogal denemesi de cok mantikli. ama arkadaslar eslerinizin sperm testlerini bir testle asla guvenmeyin.cunku es de sorun yok sorun yok derler sadece bir sperm testiyle siz yumurtayi elde etseniz de degerler normal bile olsa alt sinirdaysa dollenme yine de olmayabilir. iste bu noktada benim doktorumun dedigi de, asilamayla erkek degerleri de surekli kontrol altinda tutuluyor ve sadece en iyileri iceri veriliyor. bu da bizim basimiza gelen gecen yilki testte acayip cok sperm sayisi (bir milyar!!!!)ve yuzde 76 iyi morfoloji cikti. bu yil sayi normalin yine ustu ama cok daha iyi(600 milyon) ama morfoloji yuzde 32 morfoloji bir yilda bu kadar degismez dedi doktor yani ilk test bizi bir yil yaniltti.!!!!!!!!! asilama da test yapildigini icin yuzde 32lik morfoloji ayni cikti yani bu ikinci yilki degerler dogrusu. morfolojide yuzde 30 alt sinir biz ancak sinirdayiz.
kisacasi diyecegim oki ozellikle pkolulara yumurtalara siz de doktorunuz da kafayi takip erkek faktorunu bir testle es gecmeyin.ve asla hicbir doktora cok cok iyiymis diye aldanmayin. ona bakarsaniz benim doktorum fransada cok unlu biri ama bakin ikinci testi bir yil sonra yapip bir yil bizi oyalamis oldu. hos gerci ben o yilda kendiliginden hamile kaldim ama 21 ayda kalmis oldum(
bize sebepsiz infertelite dendi 2 yil bir gebelik olustu ama doktorum bu yil sayinin cok fazla olmasi ve sinirda morfoloji neden oldugunu dusunuyor asilama tam size gore diyor. kisacasi kizlar yillarca ayni nedene takilmayin hep uyanik olalim.doktorlar bir konuya takili kalabiliyor.

Son düzenleme:
senam nasilsin? yeni yilin kutlu olsun, bebisin icindedir Insallah canim.
ben cok usuyorum bende regle belirtisidir ama 10 gun onceden basladi ara ara da regle olucak gb karnim sizlayip geciyor.

benide listeye ekleyin arkadaşlar yılın son günü yani dün ikinci aşılamamı yaptırdım tarihim 16 ocak inşallah bu yeni yılda güzel haberler alırız :Saruboceq:

ozceliksena, derinsu, akrep83,segul iyi dilekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. inşallah bu topikte arkadaşlardan iyi haberler alırız bize de moral olur hepiniz dualarımdasınız...........

senam nasilsin? yeni yilin kutlu olsun, bebisin icindedir Insallah canim.
ben cok usuyorum bende regle belirtisidir ama 10 gun onceden basladi ara ara da regle olucak gb karnim sizlayip geciyor.

günüm senin de kutlu olsun kuşum biliyo jmusun 3 gündür ben de çok üşüyorum....ama gebelik olunca vucut ısısı artar offf ne bilim yaaaaa........

ozceliksena, derinsu, akrep83,segul iyi dilekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. inşallah bu topikte arkadaşlardan iyi haberler alırız bize de moral olur hepiniz dualarımdasınız...........

n83 sağol kuşum inşallah sen de en kısa zamanda bebişine kavuşursun..a.s.

meraba arkadaşım
diyarbakırda hangi doktora gidceksin bende diyarbakıra gidicem belki oralarda tanışma fıtrsatımız olur çok memnun olurum

günüm senin de kutlu olsun kuşum biliyo jmusun 3 gündür ben de çok üşüyorum....ama gebelik olunca vucut ısısı artar offf ne bilim yaaaaa........

canim ben hamile kaldigim ay deli gb usudum ama ben regleden once de usurum. ama cok eminim hamile kaldigim ay da acayip usudum. hatta usudugum icin kesin regle olucam sandim. ama ben de regle oncesi de oldugu icin bir belirti degil sanirim; ama sen de olabilir.

herkesi iyi yıllar, yeni yıl hepimize ümitlerimizi verir inslh.
3, asılamamı yaptırdım. ilkinde 2.kasım aşılama tarih 16 kasım regl tarihi idi(14. gün). ikincisinde 29 kasım aşılama tarihi 9 aralık regl tarihi idi (10. gün) üçüncüsünde ise 21 aralık regl tarihi ve bugün 12. günü. hala regl olmadım. fisfisfis gerçi karnım davul gibi şiş. her an olabilirim diye bekliyorum umarım olmam.. yılbası aksamı da rüyamda umreye gititğimi gördüm. çok kalabalıktı. ailem ordaydı beni bekliyorlarmıs ben kalmısım. kosa kosa gittim beyaz basörtü filanvar hav elbisesi gibi. abdest almaya çalısıyorum allel acele.ama o kadar kalabalık ki ve mescidin tuvaleti banyosu o kadar büyük ki kendime yer arıorum abdst almak için. sonra aksam namazına yetismem gerekiormus onu yetistirmeye çalısıyorum kalabalıktan nerde kılcam nasıl kılcam die bakınorum. gittiim her yerde bisi çıkıo filan. öyle uyanmısım. ne telaslı bi rüyaydı. hayr olsun.

çarsamba günü bi arkadasım telefon açtı. ikiciye hamile fakat aldırmak istiyor. yumurtalıkların kist var ilki için bir yıla yakın uğrasmıslardı doktora gitmek üzere hamile olduğunu öğrenmisti. ikincisi de süpriz olmus. o günümün nasıl kötü geçtiğini anlatamam. durdum durdum ağladım. bizimki sebepsi interfelite neden olmuyor olanlar neden aldırıyr vs vs vs.. berbat bir gündü..

allah müşfiktir,bu sıkıntılarımızın karşılığını biz bilmesek de bize verecektir inslh...

hepinize tekrar iyi yıllar..

selam kızlar yaaa sıze bısey sorcam benım bugun asılamamın 14. gunu yarın test yaptırcam ama 2 gundur kahverengı akıntım oluyo ama sadece tuvalette baskada bısey yok acaba bu nedıır

selam kızlar yaaa sıze bısey sorcam benım bugun asılamamın 14. gunu yarın test yaptırcam ama 2 gundur kahverengı akıntım oluyo ama sadece tuvalette baskada bısey yok acaba bu nedıır

umarım hamilesindir ancak benim ilk aşılamamda bi kaç gün kahve kahve akıntım gelmisti ve devamında regl olmustum. sositososito

canım önselikle hayırlı olsun aşılaman.umrım tutmuştur ve seninledir bebişin
aslında belirtinde benziyo benim iki arkadaşım böyle sancıyla ve lekelenmelerle
hamile kaldı.o kadarki bitanesi adet oluyo sanır iğne vurundu ve yola çıktı.
şimdi 8 aylık hamile...darısı senin ve hepimizin başına:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…