Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

  • Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar berra dünden beri çok ateşli. bugün doktora gittik faranjit olmuş bir sürü ilaç kullanmaya başladık. inşallah çabuk atlatır yavrum.
 
kızlar berra dünden beri çok ateşli. bugün doktora gittik faranjit olmuş bir sürü ilaç kullanmaya başladık. inşallah çabuk atlatır yavrum.

Insallah canim insallah,cok gecmis olsun..Neden olmus soyledi mi doktor? Bizim evde de klima calisiyo korkuyorum birseyler olacak diye..
 
Çok geçmiş olsun katreinur. Şimdi nasıl bebiş ateşi düştü mü bari. Gerçekten neden olmuş biz dik
 
Çok geçmiş olsun katreinur. Şimdi nasıl bebiş ateşi düştü mü bari. Gerçekten neden olmuş dikkt edelim bari.
 
Şımarıklık dicektim. Telefonda kafayı yedi sahibi gibi kendi evimizdi ya ömür boyu orda oturcakmışız gibi çok özendik. Çok da güzel oldu. Herkes bayılıyodu. Sattık diyoruz ya şok oluyo millet. Nasıl yaparsınız nasıl kıydınız o eve diye. Sonra benim canım (!) Görümcem tutturdu şurda bi ev yapcaklar havuzlu güvenlikli şöyle harika böyle mükemmel. Ben istemem dedim gitti kocamı kandırdı. O bahçe dublex Biz üstündeki teras dubleksi aldık. Dikkat yalnız üstü hemen üstü bu zaten başlı başına bi iticilik yapıyo bende. Benim evim merkeze çarşıya yürüme mesafesi 10 dk ydı o ev Allah ın dağında. Bugün minibüsle gittim. Bayırı bi yürüdüm dünyam karardı. Yemişim onun deniz manzarasını benim evimin olmayan balkonunun tırnağı olamaz :) bir ikincisi iki evin peşinatını biz ödedik onlar kredi çekip daha sonra tamamlıcaklar. Bizim ev gitti araba gitti onlar aynı evde huzurla oturup arabalarıyla gezerken biz evi sattığımız adamların kendi evimizden bizi kovmalarına maruz kaldık. Ev bitmedi nereye gidelim diye yalvardık olmadı kavga ettik. Huzur kalmadı. en gerekli zamanda arabasız kaldık. Bunun üstüne bizim ev taşıdığımız gün sevgili görümcemin arabasını ödünç aldık.Ne halde olduğumuzu tahmin edersiniz ev taşıyoruz. O aradı ne dedi. Akşam bi cemiyet var da arabayı getirir misiniz .... gittiği düğun de evine 5 dk ... sen olsan sever miydin katre bu evi. Arada ev bitsin de çıkalım diye ustalarla yaptığımız savaşları anlatmadım bile :)) benzin döküp yakasım var evi de eşyaları da.
 
sağolun kızlarr. ateşi ilacın etkisiyle düşüyor ama sonra yine yükseliyor. ilaç içirmek zaten kabusa döndü. calpolü severek içerdi. sorun çıkarmazdı ama bunları o kadar zor içiriyoruz ki anlatamam
nedenini söylemedi doktor. ama ben yerlerde çok sürünüyor ya üşüttü mü acaba diye düşündüm. bu sıcakta ne üşütmesi demeyin burada aşırı bi sıcak yok nadiren terliyoruz yani sıcaklık derecesini öyle anlatiim.
 
hımmm mavinin şımarıklık nedeni belli oldu sana bişi diyim mi mavi ben seni aylar önce rüyamda görmüştüm. deniz manzaralı bir evin balkonundaydın. hatta hep soracak oldum unutuyordum eviniz deniz manzaralı mı diye. malum olmuş herhal bu arada anlattığına göre çok güzel bi eviniz var. ama görümcen ve sebep olduğu hadiseler nedeniyle soğumuşsun evden. şimdi ne denir bilemedim Allah kolaylık versin. keşke baştan istemediğini söyleseydin. sen ikna ederdin kocişini ya nasıl kandırmışlar böyle seni anlamadım inşallah senin için hayırlısı olsun canım.
benim dayımlar da izmit de oturuyor. senin anlattığın gibi bi ev aldılar geçen sene komşu oluyormuşunuz bi de:))
 
Hmm anladim Mavii simdi sevmeme Nedenini
Allah Hayirlisini versin ne diyim..o kadar yakinda oturman da ne kadar dogru Bilmem,resmen tongaya dusmussun
 
Yaa boşa diğil bu sinir harbi :) bu sefer kociş beni kandırdı ama o da çok pişman şuan ve evi satmaya karar verdi. Nerden istersen ordan alıcam evi diyo içimi tek rahatlatan bu . Katre kara kaşlı kara gözlü beyaz tenliyim tipim de aynı mıydı :) armi var ya ona benzetilirim genelde. Müneccim mi oldun kıı :) Ben gölcükteyim canım izmitte değilim.
 
iyi Allahtan eşin senin yanında bi şekilde halledersiniz o zaman. inan uzaktan gördüm yüksek bi balkondaydın yüzünü hatırlamıyorum o yüzden:))
dayımlarda derincede oturuyorlardı ama evi izmitten mi derinceden mi almışlardı hatırlayamadım. oralı değiller ama sevdiler yerleştiler işte. çok mu güzel memleketin bakiim
 
selam kızlar maviii bulmuşun süper evi emennnncecik ogörümcenin üstesinden geliyorsun sonrada teras dublexin tadını çıkarıyorsun :)) kardeşimin evi senin gbi öyle güzel oluyorki hele yazın manzara süper terasa saldınmı paşayı ohh mis koyarsın mini bir havuz oğlana birde slaıncak püfür püfür takma bırak çatlasınlar sen çatlatan ol yani diycem bence :) ama aynı standartlarda başka ev alabiliyorsanda hemen kaç ordan seni sinir eden insanlar varsa altın olsa ne yazar.

Ktre canım çok çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum bence üşütmekten değildir mikrop almıştır araştır bak faranjit genelde mikropla alakalı oluyor kızım okula yeni başladığında çok oluyordu mikrop aldı demekki ilaç içirmeyi hiç düşünmek istemiyorum ne çektim benyiğitteniçmez içer kusar of berbat bir durum yaa o ilaç içirme yüzünden kızımahep iğne yaptırırdım çabuk iyileşsin diye napiim ilaçı ya içti ya kustu uğraşmaktan hastalığı ilerlemektense iğne yaptırırdım hep Aman çocuklar hasta olmasın yaa çok zor çok.
 
bizim paşacanın değişken halleri bazen beni varya çileden çıkarıyor 1 gün önceye kadar ayakta sallanarak uyuyordu bıraktığın anda uyanıyordu.Dün akşam uyutucam ama gözleri kapanıyor ayağa koyuyorum basıyo çığlığı kucağımda pışlıyorum yok olmuyo çocuk uyumuyo veryansın ağlıyo dedim artık hasta oldu heralde ercan aldı pışladı olmuyo yok memeyi almıyo emmiyo en sonunda emziği verdim atar gibi çekyata bırakım sağına çevirdim ağla şimdi uf ya bu ne dedim aaa çocuk uyudu kaldı :)))) şaşırdım aldım götürdüm yatağına yatırdım uyudu.

Bugünde biraz önce emzirdim yatırdım uyudu maşşallah dağlara taşlara sübanallah inşallah hep böyle olur negüzel.Birde 2 gündür dede diyoama rasgele değil resmen babamın arkasından dede diye geziyo birde biz balkona çıkalım o kalsın del del diyo istediği bişeyi yapmayınca çığlık atıyo kaşlar çatık olarak çok fena :))
 
gönül çok sağol canım. evet çok zor onların hasta olması. kaç gündür tükendim artık. ne düşmez ateşmiş. 4 saate bi ateş düşürücü veriyorum bana mısın demiyo. ne zaman geçecek bilmem
 
günaydınlarr katre canım öyle oluyo yaa çok zor insan gözünün içine bakıyo ama elinden bişey gelmiyo Acil şifalar diliyorum ama çabuk atlatıcaktır bebekler çok güçlüler.

Bizdede bişey oldu 8.aya girdiğimizden beri geceleri çok sık uyanıyo ve tekrar uykuya dalmakta zorlanıyo dün gece kafayı yiycektim uyuyo uyanıyo emmek istemiyo yatırıyorum uyumuyo ağlıyo gözler kapalı ayağıma koyuyorum çıldırıyo ayak istemiyo kucağımda pışlıyorum istemiyo yatağa koyuyorum dalamıyo of yani 3-4 defa aynı seneryo ile uğraştım durdum sabaha karşı dalmışız 7 de gene ayakta uykusuzummmmmmm yani.
 
saç dökülmelerim gene başladı bugün vitamin maskesi yaptım siirlerim bozuluyo heryerden saç toplamaktan günde 2 kez elektrik süpürgesi açıyorum şarzlı el süpürgesini saymıyorum kaç defa olduğunu saç saç saç moralim sıfır oluyo ya saçları görünce öf öf öf.Sizlerde durumlar nasıl kızlar.
 
Katre güzeldir benim memleketim çok severim. Gitmem de burdan hiçbiyere. Denizi ayrı güzel havası az nemli ama olsun. Sakin. Küçük ama gelişmiş. Daha ne olsun derinceye vapurla geçiyoruz pikniğimizi yapıp dönüyoruz. Orası da çok güzel. Körfezin iki kıyısı da bizim çok güzel. Ulaşım kolay. Trafik sıkıntısı yokk :))
Bebişin iyi olmadı mı hala yaa. Evet onlar hasta olmasın yaa çok üzülüyo insan. Bizde olmayalım onlara bakcaz. Babaları da olmasın. Benim kocam dün ateşlendi. Amaan bi mızmız bi mızmız. Bez koyuyoruz. Yıkıyoruz çocuk oldu bildiğin. Ateşi düşsün diye duşa yolladım bi giderim bakarım kaynar suyla yıkanıyo
Bi açtım soğuk suyu bağır bağır etlerim acıyoo üşüyooom. Komşular duymuş çocuk mu ateşlendi diyolar :) yok dedim benim büyük oğlan :)) neyseki yemek yeyince düzeldi
Gönül benim oğlum da bana aynısını yaptı. Sallıyorum kıyamet kopuyo. Oynatcam huysuzlanıyo. Yatarak emzireyim dedim. Uyudu kaldı. Maşallah suphanallah sallamadan uyuyo şimdi. Geçiş dönemi heralde. Artık kendileri uyur inşallah. Öyle deseler yaa dimi bizim canımıza minnet :)
Tavsiyelerine uyucam gönül. Ablam da apaynılarını söylemişti. :)
Bizde tatil planı yapıyoruz ablam eniştem kocam annem Ben hep birlikte gidicez. Armutlu tatil köyünü düşünüyodum yakın olsun diye. Hem kadınlara özel plajı falan var diye. Başka öneriniz var mı buralarda. Bi ayvalık düşündük suyu soğukmuş sanırım. Armutlu hep gittiğimiz yer ama yazlığa gidiyoduk tatil köyünü bilmiyorum bilen var mı. Bide gönül çocukla tavsiyelerin neler. Yüzme bezi mi alayım sızdırmaz mayo mu. Başka neler gerekir? Güneş kremi hangisini aldın. Memnun kaldın mı
Sebamed alayım diyorum. 5 gün falan kalcaz çocuğa çok kıyafet geriyo mu. Falan işte :) bi stres oldum. Çocukla hic düşünmüyodum kocam ayarttı hepimizi.
 
mavi yalnız annem hiiçç sevmez oraları. bana hamileyken merkezde oturmuşlar bi süre. körfezin kötü bi kokusu varmış sanırım. mide bulantısı o koku öldürürdü beni diye anlatır hep. bu arada eşine çok güldüm yaa:) tabi hasta olmasına değil Allah şifa versin hastalığına. ama çok komik anlatmışsın çok güldürdün beni:))

kızlar çok şükür berra bugün biraz daha iyi. 2 kere ateş düşürücü verdim. gecemizde iyi geçer inşallah.
 
katre grçiyordur hastalığı inşallah canım .Mavi amma nazlı kocan var diyemiycem benimkide aynıdır ay ne nazlı olur hastayken :) ama hakkı var ki ben hasta olayım bana çocuk gibi bakar ağzıma çorba içirene kadar yani şimdi günah almayalım burdan hele ayak parmağım kırıldığında seke seke giderdim wc ye o yanımdaysa her yere kucağında taşırdı garibim sağolsun ama oda hastayken mızmız olur vede hep kendini dinler :))))
 
Şimdi gelelim tatil tavsiylerine öncelikle kesinlikle acaba demeden gidin çünkü siz ne kadar ve nerede mutlıysanız çocukta mutlu hele bizim paşacan bayıldı oraya açık hava popiş açık su bol oh mis :)

Canım ben sabamed aldım 50 factör doktor önermişti mesela sabah aşağıya inmeden heryerine sürdüm bu kadar 1 kere zaten tüm gün güneş altın kalmıyoki çocuk bir sabah sokuyordum ben havuza sonra kendim küçük havzu alıp götürdüm minicik onu deniz suyu ile doldurdum ona oturtuyordum oynuyordu 2 defada denize sokuyordum günde.Öyle odaya felan da çıkmadık orda şezlongta uyuttuk onu sabah indik akşam çıktık yani odaya.Akşamları 5 geceye 5 kıyafet al 1-2 yedek gündüz ben mayo giydirdim popiş açık çünkü bizim paşacan günde 1 kez kaka yapıyo sabahta işini hallediyo bidha yapmıyo yapmadıda hiç hep açıktı popişi bol bol işedi tabi :)))) olucak o ben çimlere havlu serdim onun üzerine oturtuyorduk oynuyodu havuz bezi aldım ben arkadaştan 3-4 tane havuza denize sokarken ama sade 2 tane kullandık sokup çıkarınca sıkıp kurutup aynını ikinciye üçüncüye kullanabiliyorsun bebek arabası mutlaka götürün çok faydası oluyo emzirme önlüğü diktirdim ben terziye o inanılmaz rahat oldu nerde istiyo orda ver ağzına birde bebek alt değiştirme örtüsü aldım heryere yaydım gerektikçe o çok iyi oldu.Öyle çok kıyafet koymana gerek yok gündüz zaten bir kolsuz yetiyo ben alt bile giydirmedim yani ya bez ya kilot şeklinde mayo.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…