Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
herkese slmm.yine uzun bir aradan sonra artık evimdeyim çook şükürrr:))) bu kaçamak sırasında ilk arabamızıda aldık:) kızlar benim kız emmek istemiyor sanki.eliyle kendini ittiriyor yüzünü ekşitiyor anlamadım niye böyle yapıyor.meyve yoğurt veriyorum.dün ilk kez hero babynin tahıllı irmikli sinden aldım 1 çay bardağı yaptım yarısını yedi.başkada bişey vermiyorum.sahurda emdi sonra sabah 8 de 5-6 defa çekip hemen bıraktı.sonra saat 12 oldu yok anacım emmiyor.şeftaliyi rendeleyip yoğurtla karıştırıp verdim 1 çay bardağı yedi onu.birde kaşık gecikince sinirlenip bağırıyor.yaaa bırakıcakmı acaba emmeyi.çok üzülüyorum.oruç tutanların durumu nasıl bu arada.ben ilk gün tuttum akşam göğüsler bildiğin süngere döndüü.2 gün ara verdim tekrar tuttm yine aynı oldu.şimdi bu kızda böyle yapınca tutmayacağım artık.ne yapayım azaldı o yüzdenmi istemiyor diyorum.geçen senede hamileyim diye tutamadım borçda aldı başını gitti.Allahım affetsin.
katrecim çok geçmiş olsun canım.birdahada hasta olmasın inş. mavi eviniz hayırlı olsun.ama inan evin insanın içine sinmesi kadar önemli birşey yok.inşallah ısınırsın.

ve mavi en büyük bavula eklenmesi gereken şeyi yazmayı unutmuşum annen :)))))) haha valla benim kayınvalidem vardı ben yiğiti sadece emzirdim ve keyifli keyifli havuza denize soktum oynadım uyuycağı zzaman mıkıradığı zaman gezeceği zaman yemek yiyceğimiz zaman akşamları vs hep babannedeydi ondan çok rahat geçti ya tatil :)))

desert canım hoş geldin arabanız hayırlı uğurlu olsun canım Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin inşallah.

Eğer sütünde azalma hissediyorsan tutma canım evet ibadetimizi hepimiz yapalım istiyoruz ama olmayınca olmıyo birini tercih etmek gerekiyo ve eminim Allah katında yavrularımızın sütü daha önemlidir.Ben hiç niyetlenmedim canım çünkü anne sütünün ana kaynağı su oda olmayınca azalır bencede seneye Allah izin verirse tutarım azalsada üzülmem ozmana en azından büyük olucaklar.

Benimkide 2 gündür memeye yatırınca emiyo ama oyun yapıyo sesler çıkarıyo emiyo ama mutlaka katı bişeyler istiyo sanırım artık tam doyurmuyoki eklere ihtiyaç duyuyorlar benimkide aynen sinir oluyo kaşık gecikince bende sabah kahvaltı maması verdim öğlen bir kase yoğurt verdim meyvalı akşamüstüde şeftali vericem yatarkende muhallebi biz yemek yerken az az çorba felan veriyorum ama çorbaları felan öyle çok çok yemiyo 3-5 kaşık öyle.

Birde bizimki acayip yabancı biliyo kızlar ya öyle böyle değil çok ağlıyo benim kucağımda olursa sorun yokta , onu alınca kucaklarına kıyameti koparıyo.

gönülcüm teşekkür ederim canım. evet artık tutmamaya karar verdim.seneye telafi ederim inş. ya ben doğru aldım değilmi hero baby üstünde 8 tahıllı sütlü meyveli yazıyor.ondan 4 yemek kaşığı demiş 150 ml suya.ben 80ml suya 2 yemek kaşığı koyup yapıyorum yeni başladım diye.zaten onun bile yarısını yedi.yabancı bilme konusuna gelince bizimkide tam tersi birini görsün ne babaya ne bana dönüp bakmıyor bile.hep onların kucağında olsun onlarla oynasın.nasıl keyifleniyor.çığlıklar havada uçuşuyor:) bazen sadece bana düşse diye düşünmüyor değilim :)) ama öyle olması daha iyi,.en azından çalışırken de içim rahat eder.gönül su ne kadar veriyorsun? ben bambinonun damla suluğunu aldım minin bişey.kaşıkla zor oluyordu.şimdi bunu kendide tutuyor ama üstüde sırılsıklam oluyor.arada ne kadar içiyorsa işte :)) günde ne kadar vermek lazım.ben bazen unutuyorum su vermeyi.hata ediyorum demi.birde suyu hep kaynatıp ılıtıp hemenmi tüketiyorsunuz yoksa mesela akşamdan çay suyu kaldı demlikte.onun suyunuda veriyormusun ?

en ucuz Bebedor Damla Aktmaz Su Oluklu Silikon Emzikli Bardak Bebek Beslenme Gereci fiyat akakce.com'da

canım ben bu suluktan aldım damlatmıyo kendi tutup içiyo günde 100 cc su içiyo sanırım bazen fazlasını bile bence unutma özellikle ekler verilirken mutlaka su verilmesi lazım su olayı her bebekte değişiyo 30 cc içende var 150 cc de ama içmesi çok önemli.

Ben mamayı her bitişinde değişik alıyorum sütlü pirinçli,8 tahıllı,meyvalı ,ballı irmikli hepsini yiyo paşacan.Ben şöyle hazırlıyorum 1 çay bardağı suya az az döküp çırpıyorum kıvamlı olunca içine 1 çay kaşığı pekmez katıp veriyorum sabahları akşamlarıda 3 tatlı kaşığı tahıllı arı mamaya 1 çay bardağı su koyup pişiriyorum ama bizimki bitiriyo hepsini.

Ben suyu kaynatmıyorum kaynatmadım hiç kaynayınca mineralleri ölüyormuş yalnız ben bebiş için pınarın cam şişede su alıyorum bitince yenisi ama kaynatmıyorum direk onu veriyorum.Biberonada 20 cc 20 cc şeklinde bitince yenisini koyuyorum öyle.
Bu arada kızlar bizimki yemek suyuna ekmek yemeye başladı öyle löpür löpür doyasıya değilde biz yemek yerken bandırıp veriyorum yiyo karpuzu kavunu ise direk ufak parçalar halinde veriyorum yiyo maşşallah.

mavi hayırlı olsun eviniz gölcükte nerde öyle havuzlu site bizde ev alacaz satıyosanız biz alalım :) kızlar dişleriniz hayırlı olsun :) bizimki daha çıkarmadı ama çok huysuz,sinirli,agrasif,iştahsız bi çocuk oldu damaklarında şişlik var ama diş belirtisimi bilmiyorum su toplamış gibi alt damağı
Benim kızım yarım litre su içiyo günde hatta gece su içmeye uyanıyor sık sık çok sıcak buralar ondan mı yoksa annesinden aldıgı genlerden mi bilmiyorum :) ben de çok su içerim
Ek gıda toz mamalar yemiyor benim ki yaa babası çeşit çeşit almış aptamilin 8 çeşit mama almıs gece uykusunda sulandırıp biberonla veriyorum ben de yazık çöpe gitmesin normal kavanoz mamalarını çorbalarını falan da yemiyor yoğurt hastası ben de herşeyi yoğurta karıştırıp veriyorum
Oruç tutuyorum havalar sıcak halsiz oluyorum çok giremiyorum girsem de msj yazmaya bile mecalim olmuyor :) ama takipteyim kızlar

Gecmis olsun canim çok sıkınti cekmissin gecmistir insallah Tamamen..en korktugum şeydir bebekte ateş,14:
Mavii kız ballandira ballandira anlattin neresi burası?
Ben Bu ara tayin isteyecek yaşanilasi,aynı zamanda sakin bir yer arıyorum,aynı zamanda faal bir yer..
Bu arada geçenlerde denize gittik bebisime huggies little swimmers kullandim ateş falan yapmadi.ilk kızım Azra da kullanmamistim çok ateşlenmisti mikroptan..
Canim hiç dis jeli surmeyi denedin mi? Öyle uykuya dalamayinca benim kiz dış jeli sürüyorum 10 dk ya uyuyor.

Canlar günaydın herkese aysucum bende aynı bezden kullandım canım denizde ve havuzda çok rahat oluyo vede sevimli hele suya girince birden renk değiştirip canlı bir renk alıyoya balık çok tatlı :))) kızım küçükken türkiyede yoktu bu bezden çok aramıştık hulamamıştık normal bez takardık :)))))) oda şişermi 10kilo bez popoda sonra orda bir turist vermişti kızıma 3 tane tüm tatil boyunca kullanmıştık yetmişti :))

Aysu jeli daha önce süröüştüm yiğit öğürmüştü ama resmen öğğğğğ diyerek ondan sürmüyordum ama dün öğlen ve akşam yatarken sürdüm bu defa öğürmedi ve sanırım fayda etti canım dentinox jel var bende geceyi daha rahat geçirdik öncekine nazaran.

günaydın gönül ohh uyumuş uykunuda almışsın belliii....ben bütün akşam kafayı yeme noktasına geldim yaa..benim kız hiç bişey yemedi benide emmedii(( sadece yoğurt yiyor. hero babynin 8 tahıllı mamasını yaptım yok anacım sevmedi ağzını sımsıkı kapatıyor kaşık dudağına değiyor ya kaşığı çekince yavaşça diliyle yalıyor sonra başını çeviriyor.bu mamada çok tatlı.o yüzdenmi sevmedi acaba. emzirmek istedim yok anacım çığlık çığlığa.uyutayım desem karnı aç.saat oldu 11,30 .kalktım tekrar yoğurt içine şeftali rendeledim de onu yedirebildim azıcık.onunla uyudu.sonra gece uyandığında uyku semeresi tabi emdi 2 defa kalktı.şimdi sabah yine zorla morla emzirdim napayımm bilmiyorumm.mamayımı değiştireyim.başka ne önerirsiniz.

desert canım merhaba evet uykumu aldım çok şükür Allahıma dişler çok huysuz ediyo paşacanı.

Canım benim kızım öyleydi hazır hiç bir gıdayı veremedim ben düşün işe başladım ememediği zamanlarda mama içmesi lazım onu dahi almadı bende napim evde kendim yapıyordum annemde aynen yapıyordu.Ben kızıma evde yaptığım mamaları yazayım dene canım demekki hazır yemiycek senin nazlı kızında hazırlarında diğer çeşitleri dene gene sen sütlü pirinçli olanı genelde tüm bebekler seviyo canım.

.tarif irmikli mama

2 tatlı kaşığı irmik çay bardağı (yarı su yarı süt) karıştır az pişir kıvamlanınca indir ılıyınca çay kaşığı pekmez kat.

.tarif nişastalı mama

2 tatlı kaşığı nişasta gene 1 çay bardağı su süt karışımı pişir pekmezle tatlandır.

meyvaları yoğurtla karıştır ver arada arı mama yap sütle cici bebe ver tatlım.

Ben kızımda 8 aylıkken sütüm kesilince hazır mamada yemeyince süte başlamıştım önceleri pekmezle karıştırıp veriyordum sütü sonra 9.aydan sonra balla karıştırıp vermeye başladım normal pastorize süt vermiştim.Bakalım inşallah paşacanı emzirebilirim sütüm gitmez çok şükür şimdilik sorun yok seninkide bırakmaz inşallah canım dişlerden felan mızlanıyordur inşallah.

bu arada ben ilk ısırığımı yedim bugün kaşla göz arası memede bir jaws vardı :))) emiyodu kızım geldi ona cilve yaparken bizim paşacan hart diye bir lokma aldı :))) ama hemen bıraktı bende tuttum kendimi ay felan yapmadım hemen memeden kaldırdım :)) Siftahı aldım yani :)

günaydın herkese.biz ek besine geçtik evde bir savaştır gidiyor Allah sonumuzu hayır etsin.dün çocuk ne beni emdi nede bişey yedi 4 saat oldu açlıktan ağlıyor elim ayağıma dolaştı ne yapacağımı şaşırdım.pataes havuç pirinçle çorba yaptım yok anacaım hanfendi ağzını kilitlemeyi öğrendi.şeftali yiyen çocuk onada burun kıvırdı yemedi.8 tahıllı ile muhallebi yaptım.onu zaten hiç yemedi.aldım çocuğu komşuya gittim.ne yapıcam ben yaa diyee.onunda kızı 1 yaşında.irmikli mama yaptı içinede hurma koyup pişirdi.bizim kız artık o kadar açlığa dayanamadıda ondanmı yoksa beğendimi anlamadım ama yarım kase yedi.eve getirdim bide emdi üstüne:) sonra uyudu.benimde o stresi atmam lazım ya girdim mutfağa bütün beyaz eşyaları çektim altını üstünü cifledim dolabı boşlatttım heryerini cifledim.yerleri cifledim:))) mutfak dolaplarına geçiyordumki eşim stoppp dedi.yeter artık çocuk uyanıcak biraz onada enerji kalsın.:)) sonra hanım efendi uyandı çok az emdi sonra yine huzursuzlandı yine ağlama seansları başladı.2 saat kucakta bir oyana bir buyana.irmikli mamdan vardı biraz onu verdim yok anacım açmıyo ağzını.yemedi.yoğurt yedirdim.(kurtarıcım valla) sonra yine mızmızlanmaya başlayınca eşim aldı arabasına koydu çıkardı sitenin bahçesine gezdirdi.arkadaşarıyla sohbet ederken arabayıda sallayıp uyutmuş.(bu arada başlarda niye bunu aldım diye yakınıp pişman olduğum arabamız şimdi 1 numaralı can kurtaranımız.ve çok seviyoruz.içinde acayip rahat uyutuluyor dışarıda çok rahat ediyorum.yada biryere gidince baktım yerini yadırgadı uyumuyor halının üstüne örtü serip alıyom arabayı odaya 2 sallıyom hooppp mışıl mışıl:)) yarım saat uyumuş getirirken uyanmış yavrum.akşam biraz emdi yine.dişlerinden ağrısı var sanırım kaşığı elimden alıp kaşıyıcı olarak kullanıyor.şu jellerden alsam yemek yemeside düzelirmi acaba.ek besinin diş dönemiyle çakışması çok kötü oldu keşke 1 ay önce başlasaydım diyorum şimdi.

:)))) günaydın desert canım Allah yardımcın olsun zor bu işler zor benim paşacanda çorbaları iştahlı yemiyo surat ekşimiş isteksiz 1 çay tabağı kadar yiyo öyle kaseyle yemiyo ama aynı çorbayı ekmek ban ver 2 dilim ekmek içini yiyo anlamadım gitti.Birde yoğurt savaşımız başladı normal yoğurt yemiyo imkanı yok yediremiyorum 2 gündür neler kattım içine düne kadar yiyordu ama hazır yoğurtlara bayılıyo şu baby mix felan napalım .

Jeller rahatlatıyo ama geçici canım en fzla 30 dk sonra gene aynı tas aynı hamam.en az 4 diş çıkana kadar böyle huysuz olucaklar ama her bebeke tkilenmiyo ben kızımda hiç diş sorunu yaşamadım baktım aa çıkmış ne huysuzluk ne bişey gerçi maşşallah sübanallah dişi hasta gibi ateşle öksürükle ishalle çıkaranlar var Allahıma şükürler olsun huysuzlukla geçiştiricez.

Desert ev yapımı mamalar dene çorbalara azcık tuz at canım birazda zeytinyağı koy yani sen tadınca hoş gelsin sana atsız tuzsuz olunca yemiyolar bu modeller böyle :))))) ben de bugün camlarımı sildim oh mis oldu dünde yerleri silmiştim bir toz kaldı onuda bugün alıcam tamamdır.

maşallah ne hamaratsınız siz öyle yaa. ben o dediğiniz işleri 1 ayda ancak bitirdim. bir ay sonra ilk başladığım yerler kirlenmiş oldu tabi o ayrı mesele
kızlar berranın heryerinde kızarıklıklar oldu. doktoru aradım antibiyotiği bırakın dedi. iyileşti çok şükür ama bol mızmızlık kaldı. hiç kucaktan inmek istemiyor. ne yerde ne yürüteçte ne salıncakta hiç bi yerde durmuyor. çok bunaldım

katre hastalık sonrası öyle oluyo canım ya huyları değişiyo anneye yapışık oluyorlar benim wc ye gidince bile ağlıyordu babasının kucağında olsa bile o dönemde çok zor ama 1-2 güne normale döner sen mızlasada mümkün mertebe bırak yere ben öyle yaptım öyle öyle her defasında 1 dakka fazla derken alışıyolar gene kendi kendine oyalanmaya.Antibiyotik ağır gelmiş olabilir canım ama bırakınca düzelir geçmezse krem istersin sürersin alerji için hemen geçirir.Benim paşacan uyanıkken baya iş yaptırıyor tabi ablanın faydasını unutmayalım çok oyalıyo cansu oynuyo onunla.

Kızlar dün sinir oldum annemlerin komşusu ay obezmi olucak bu çocuk ay çok tombul diye diye bitirmedi onun torunuda kucağında 5 aylık ama miyon pramatüre doğmuş ben hayatta kimsenin evladına laf etmem her bebek farklıdır çokta şeker maşşallah dayanamdım abla dedim ben senin bebeğine ay çok küçük hiçmi yedirmiyosunuz diyormuyum sanane benim bebeğimin kilosundan demek zorunda kaldım ramazan mübarek günde moralim bozuldu ya sinir oldum resmen.Öyle deyince kalktı napayım dayanamadım annemde sen söylemeseydin ben söyliycektim dedi ama insanı zorla konuşturuyorlar.

Bende evde yalnızlıktan bunaldım katre benim eşim 15 gündür ek iş almış ofis kuruyorlar geceleri 2 lerde geliyor eve sabahta 7,30da gidiyo ayak üstü sohbete bile zaman yok telefonda görüşüyoruz gün içinde düşün o kadar vahim halimiz ondan moralim bozuk bende o sebeple bunalıyorum 2 çocuk ve 15 gündür evde tek ben sinir bozucu bir durum.Millet kocası çalışmaz diye ağlar ben ise çok çalışıyor diye isya çıkarıcam çok bunaldım yalnızlıktan ilgi istiyorum imdaaaat yani.

ayy gönül senin ki daha kötüymüş. eşim olmayınca ben kendimi çok kötü hissediyorum. daha ne kadar sürecek bu durum canım ne iş yapıyordu eşin. çıkar isyanı valla dönsün evine.

valla bende eşimin başkalarıyla iletişim kurmasına bile nerdeyse engel olucam o derece yaniii:))) gönül seni tebrik ederim.Allah dağına göre kar verirmiş anacım.ben kıyameti çoktan koparmıştım yanii :)) katrecim hadi geçmiş olsun.antibiyotikler yapar öyle ama geçicidir.bizde 2.ayda kullandığımızda 1 kaşıkla yanık gibi pişik olmuştu.
kızlr bugün sakin olacaksın diye kendimi tembihleye tembihleye güzelce muz ezdim yedircem yook anacım kitledi yine ağzını.yoğurt seviyor diye yoğurtla karıştırdım yine yemedi. bende tekrar patates havuç piriçli çorba yaptım.pişince biraz suyunu başka kaba alıp içine 2 çay kaşığı irmik koyup pişirdim.2 tatlı kaşığı kadar yedi.ama ben nasıl mutlu oldumm anlatamamm:))) ya kızlar sabah 8 de kalktı 8,30 da biraz emdi sonra 9,15te yine az emdi uyudu.sonra 11 de emdi. birde 13 de 2 kaşık irmik yedi.çok azda su içti.saat 14 de azıcık emdi uyudu.beslenmesi için yeterlimi bunlar.sanki bana doymuyormuş gibi geliyor.anacım her zaman memede gezen bebek böyle olunca bende boşluğa düştüm. birde ferum damlayı kullanıyormusunuz her gün.ben 1 kez verdim dahada vermedim.niyeyse bir türlü adapte olamadım o damlaya.

ayy gönül senin ki daha kötüymüş. eşim olmayınca ben kendimi çok kötü hissediyorum. daha ne kadar sürecek bu durum canım ne iş yapıyordu eşin. çıkar isyanı valla dönsün evine.

Katre ben o isyanı çıkaralı oldu 2-3 gün ama ney fayda anam banamasın demiyo Şimcik benim eşim elektronik teknisyeni bir fabrikada çalışıyor zaten ek olarak bir firma taşınıormuş onun makinalarının kurulumu çalıştırılması ofislerin kurulumu dijital anlamda kablo priz vs yapımı gibi ek bir iş aldı uyuz kendine pişman aldığına 15gün oldu tatilden geldik gelesiye adamın yüzünü unuttum kendide uykuyu evi unuttu akşam 6 da çıkıyo işten öbür işe gece 2 de geliyo duş felan 3 te yatıyo 7 de gene ayakta haliyle çouklar ve ben evd mduruz ya yemişim parasını bırak diyorum söz verdim bitirmeden bırakaman bayrama kadar böyle diyo yanihalim duman ya psikolojikman eşim yokken sinirlerim tepemde nedense o akşamları yanımda oldumu başka oluyo yani çok kötü hissediyorum bende ama yapıcak bişey yokki.

Canım aç olsa uyumaz ağlar mızıldanır uyuyorsa doymuştur diş çıkarma dönemlerinde çocuklarda iştahsızlık normal sankın sıkıntı yapma ve asla arkasında ye diye ısrarcı olma o yemedikçe eğer sen sinir oluyorsan ve o bunu çakarsa büyüyene kadar tabak elinde gezersin oda kitler ağzını haberin olsun.Kardeşim bir yudum verebilmek için yeminlen yerde takla atardı gerçek söylüyorum 1,5 yaşındaydı anne yere yat derdi afacan yiycem anne hopla ne kızardım kardeşime yapma desemde yeterki yesin amuda kalkarım diyordu :))))) ben gen hiç ısrar etmedim kızıma yemesessen sen bilirsin şimdi bunada öyle bazen uzatıyorum ağzını açmıyorsa o tabak kalkıyo ısrar ikinci deneme yok başka zaman onu koz olarak kullanmasın.

Ayrıca diyorum ya anam isyan çıkardık kızdım söylendim küstüm trip attım laf soktum dır dır ettim sırayla hepsiciğini denedim yok anam o işi aldım artık bitmeden dönüşü yok diyor adam başka laf demiyor yapçek bişey yok başka bir isyan şekli kalmadı anca daha adamı boşamam lazım düşünsene hakime gidiyom neden boşanıyorsun kızım kocam çalışıyo hakim bey :))))))))) napsın kızım evdemi yatsın :)))))) ama sözü aldım undan başka ek iş almayacak veeee ayrı kaldığımız günlerin sebebine beni kazanmak için uğraşması lazım yani bol boş şımarıcam ama bu iş bir bitse ığğğğğ geldi artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…