Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar yaa bende pazar gunu memlekete yola çıktım.16 saat yol geldik annem geldi beni aldi o daha cok yoruldu tabi..
2 cocukla yolculuk cok zordu,azra benim kucaguma geldi,zeynep de annemde durmadi onu alayim diyorum azra izin vermiyo.cocuklar tanımıyorlar ki uzaktanuzaga..yolun sonuna dogru hep ikisi bir kucagimdaydi mahvolduk..
Eşim de muğlaya geçici göreve gitti.zaten o yüzden benim tatil öne alındı.ramazan günü rezil olduk ama yolda oruç tutmadim..
Desert bende senin gibi hicbirsey yediremiyorum kac gündür reddediyor sadece mememi istiyor sutum yetmiyor ki artık..agliyo sürekli,Bu gece hiç uyumadi,az önce bahçeye indik orda rüzgarli açık havada 20 dk sekerledi..bana cok düşkün anneme gitmiyor sinir oluyorum..

Son düzenleme:
aysucum olsun zor zahmet gitmişsiniz ama eminim sana iyi gelicektir oralarda olmak en azından annen yanında olucak diğer şekilde yalnızdın canım.İlk zamanlar gitmesede sonra alışıcaktır bak yiğitte yabancı biliyo ama alışıyo sen ver annene kaybol ortadan görmeyince ağlamıyorlarlar görünce dayanamıyo kuzular ek gıdayı reddetme çoğu bebekt oluyo işte ben bu sebeple demiştim erken başlayınaz diye sonra zor oluyo kızlar bunu anlatmaya çalışmıştım büyüme atakları dişler çocukları zaten zorluyo birde ek besin karmaşası ile bunalıyo ve bunaltıyo yavrular

Desert canım bizdede demir ilacı kabızlık yapıyo o sebeple sık vermiyorum aynen bende sen gibi adapte olamadım bir verirsem 2 vermiyorum öyle öyle işte ama devit 3 hiç ihmal etmiyorum hiç.Birde hergün saat 4-5 gibi parka götürüyorum güneşe çıkarıyorum en az 20 dk güneşte tutuyorum d vitamini açısından hele salıncağa bayılıyo indirirken ağlıyo paşacan.

Kızımda cezm lere geçti bugün itibariyle camide yer varmış kuran kursunda yarın oraya başlıycak ben götürücem sabah söyliycem hocaya geriden başlatmasın kaldığı yerden ilerlesin diye bakalım.Bu arada bizim ikinci dişimiz patladı üçüncüde kabarık bakalım üstler henüz sönük ama çok ara vermeden gelir zaten üst dişler çıktımı altlardan daha hızlı uzuyo.

aysuuu nasıl zor olmuştur o yolculukk öyleee.bari gez tozda acısını çıkar canım yaa. gönül sen kocayı boşama anaım.lazım bunlar bize ne kadar kızsakta :)) iş dediğin geçici bir süre sonuçta. bu arada bizimki o söylediğim çorbadan sonra sadece süt emdi.akşam üstü 1 tatlı kaşığı pirinç unu ile yarım çy bardağı su ile mama yaptım.1 çay kaşığıda pekmez kattım.yok anacım yemedi hiç zorlamadım bende. durmuyorda yerinde ağlıyor sürekli kollarını yukarı kaldırarak al beni diyor ağlayarak resmen. sürekli bişeylere sinirleniyor ağlarken başlıyor ayaklarını yere vurmaya.hani markette istediği alınmayınca kendini yere atan çocuklar olur ya.onların minyatürü gibi bişey.eşimle ben birbirimize bakakalıyoruz. sonra biz iftardayken durmuyor yerinde sürekli kucak istiyor.aldım kucağıma yerken elimle yoğurt verdim yedi 2 yedi 3 yedi deken eşime o yaptığım mamayı getir dedim.bir yoğurt bir mama verdim.maşallah güzelde yedi.1 çay tabağı mamayı bitirdik.nerdeyse bir o kadrda yoğurt yedi.ama komik olan kaşıkla verince yemiyor parmağımla verince yiyor.babasıda dalga geçiyor çorbaları nasıl içircen kepçemi yapcan elini diye.napayım dedim çocuğum annesinin elinin lezzetiyle yemek istiyor:)) 2.aydan sonra hep biz yerken bişeyler tatırıyordum parmağımla o yüzdenmi böyle yapıyor acaba diyorum.ama yavrum yedikten sonra nasılmutlu...

Benim oğluşcanımda çok huysuz bu ara. Yerde gökte durmuyo üstüne bide sinir yapıyo. Başım ağrıyo onun bağırmasından :)) hep gezsin yoğur oynat. Sakin ol sakin bir kii diye geziyorum :) biz hergün iki öğün meyve bikerede çorba yediriyoruz. Çorba damak tadını tutturana kadar anam ağladı ama sonunda çözdüm. Tavuk atıyorum içine bayılıyo. Babası kılıklı etobur oldu :)
gönül kıızz bırak çalışsın Adam. Kendi de pişmanmış bak. Biter inşallah yakında. Destek ol yazık. Kolay mı 5 saat uykuyla çalışmak.
Ben kan damlası vermiyorum. Kakasını 4 günde bir yapıyodu dr bıraktırdı. Hiç ihtiyacı var gibi durmuyo verme boşuna dedi. Devit veriyorum sadece. Bıngıldakta hala aynı sinirimi bozuyo
Aysu iyi tatiller. Annene selamlarr..
Zordur iki çocukla yolculuk ama bitmiş işte. Tatilin tadını çıkar şimdi

aysu çok şükür varmışsınız ya bundan sonra dinlenmeye bak annenin yanında. inşallah güzel olur senin için. artık darısı bizim başımıza. sanırım biz de haftasonu gitcez. benim eşimde haftaya ankaraya gidecek. sizi erken götürüp bırakayım diyor. gönül dua yerine geçti yazdıklarımız herhal:)

desert sen yere vuruyor diyince aklıma geldi. benim kızım da şu selanadaki kıvılcım var ya bazen onun gibi yapıyo sinirlenince. çok komiğime gidiyo:)) ne agresif bunlar yaa. biz de bu sıralar çorbaya kilitliyoruz ağzımızı meyveyi yoğurdu mamayı yiyor çorbaya gelince yoookk yediremiyorum. dönem dönem yaşayacaz böyle şeyler demekki

:))))) ay sabah sabah çok güldüm günaydın hepinize biz bugüne hareketli başladık malum ablamızı camiye götürdük ya :)) şimdi uyuyoruz ay benimkide aynı kızdımı ayaklarını pat pat vuruyo yere birde bağırarak ağlıyosanki diyorsun gitti bir yeri koptu bu kadarcık şeylerde sinirde var ya helal olsun.Birde bizimkide dediği olmazsa o kıvılcım gibi ağzını kaptıyo sımsıkı öyle bağırmaya çalışıyo kenardan tükürükler fırlıyo oluyo kıpkırmızı kendini sıkmaktan ne gülüyorum o haline :)))))

Çorbalarda bu aralar bizde öyleyiz ağız sımsıkı kapanıyo eliyle itiyo kaşığı ama aynı yemeği ekmek ban ver bayıla byaıla yiyo obur :))))) katre ben demedimmi Allah yazdırdı diye bak yolcusun sende :))))

kocişi boşamıycam tabi kızlar lazım dimi bize bunlar ay benim kahrımıda bir o çeker zaten dırdır :))))))

Bizim paşacan hala geceleri mızmız kızlar ya gece önce beşiğine yatırıyorum uyuyo 1-2 saat sonra mıymıy al az emzir emmek bahane anne kucağı şahane tabi sonra gene beşik sonra gene mızmız gene beşiksonra gene mızmız eeee yeter deyip hızlar yatak popoya pıt pıt sonra üfff deyip beşiğe naş naş sonra gene mıymıy beşik yatak beşik yatak öyle sabaha kadar uyan uyu uyan uyu bünye alıştı onu yere koyarkoymaz ben uyur oldum :))) neredeyse onu koyarken dalıcam uykuya ha :))))

bide kızlar benimki çğnenen şeyleri seviyo ya ekmeği ver çiğnesin kavun karpuz armut öyle çiğnenicek şeyler dün akşam ayıptır söylemesi lahmacun veriyorum yiyo nasıl tepiniyo yiycekmiş dokunur diye veremedim çok ta yemek suyuna ekmek banıp kandırdım.

Kızlar sağolun ya,gezmeler akraba gezmelrri olacak ancak:)ramazan olunca..
Kızlar zeynep de çok sinirli yaa ,önce nefesi kesiliyo sonra bi bağıriyo sanki etinden et kopardilar..
Kızlar bide dün misafirimiz vardı,zeynep çok ağlıyor diye küregi batmis olmasin dedi.iyegisi batmasi olarak da bilinir sizde bilirsiniZ.
Neyse kadin bakti küreği batmış.bi hareket yaptırdi yerine getirdi.o sırada cok agladi ama eskisi kadar aglamiyo artık:)
Ertesi gün görüşecez öğret dicem o yerlestirme isini.
Bide Kizlar 4 gündur farkettim zeynep islak beze kaka yapmiyorhalbuki öyle sık bez degistimem nasıl alıştı bilmem

aysu daha öncede duydum ama hiç yapılışına şahit olmadım neymiş nasılmış neresiymiş tatlım ya bu kürek batma olayı ??

Sizin kız çok titiz olucak söylemedi deme kızım aynıydı aysu hayatta bezi ıslaksa kaka yapmazdı 9-10 aylıkken kaka yaptımı burnunu tutup iğğğ diyerek yanıma gelirdi kuzum hemen değiştirirdik bezi al al derdi bez takmayaymışız erken diye devam ettik takmaya yaşına yakında attık bezi popişten kendi kendine alıştı yani lazımlığa zaten 1-2 ay içindede normal wc ye geçtik bittik bakalım paşacanla ne maceralar yaşıycaz.

Bende hep küreği battı mi batmadi mi diye kontrol ederdim de battıysa nasıl düzelecegi hakkında pek bi fikrim yoktu..
Zeynep de büyüdu diye artık kontrol etmiyordum..
Kürek dedikleri yer omzunu dondurdugunde sırtinda hareket eden Nerdeyse elimiz büyüklugundeki kemik+kikirdak sey diye biliyorum.
Iki kolu arkada birleştirerek düzeltti,ilk defa gördüm bir kacgun sonra püf noktasini öğrenicemm..
Pasija oğlun çok huysuz ya bir kontrol et istersen..küreği battıysa bebek yuzustu yatarken bir eli ve bir ayağı birlesmez ağlarsa küreği batmış demektir..
Gönül titiz olacak diyorsun,ne güzel

aysu evet canaım benim kız şimdi öyle çok titiz bir çocuk okulda evde her daim düzenlidir tamamen yapısından geliyor bu benlik değil yani küçükken oyuncaklarını bile toplar düzenlerdi ama oynarken faalken heryer oyuncak tı o ayrı :)))) dolabı düzenlidir masası çantası tertiplidir yani en büyük eksisi çok konuşuyo ve herşeyi o biliyo :)))) acayip muhalefettir ve ben bilirim benim dediğim doğru yanlış bile olsa idda eder illa ispatlaıycaksın yoksa o haklıdır :))))) aksi bir çocuk işte.

Yalnız kızlar oğluşumun ve kızımın bebekliği tıpa tıp aynı copy yani.Sıfır fark.

selam kızlar yorgun bir gece daha geçirdim ay tamamlansın artık şu dişler girsin şu veletler 3-4 yaşına ve uyuyalım ya of ne bu birde akşam kociş geldi eve zamanında uzun bir aradan sonra ee hani şahsi özel görüşelim diyosun bir uyusa diğeri uyanırmı acep kalkarmı ay uyandımı endişesi ile gayri ihtiyari bir görüşme oldu amaolsun napalım buna da eyvallah demek lazım :))))))))

sizler napıyorsunuz bakalım gündüz gayet uslu maşşallah paşacan artıkdüşmeden oturabiliyo buda oyun alanında daha vakit geçiriyo demek oluyo yalnız gece mık mık yapıyo tam 5 defa kalktı dün gece uyanmıyo ama uyandırıyo ve kucak istiyo birinde emerse diğerinde emmeden pış pış ile uyuyo ama o kucağa gelip tekrar yatağa dönecek gece ise asla sallanmak istemiyo kucakta bile sade tutup popoya pıt pıt yapıcan sallamıycan paşacanın kafası istemiyo :))))))

kızlar nerelerdesiniz mavi kız hala mı yerleşemedim gelmiyorsun desert naptın ne durumdasın hani gelince daha sık giricektin aysuuuuu hu hu ordamısın inşallah problem yoktur katre bizede gel bizede gel kasıma gitme hep :)))) pasija sende küsme hadi devam gel.Mehru canım sen nettin ????

Kızlar ben bugün bir çorba yaptım paşacana bayıldı kızımda çok sever bayadır yapmıyordum belki yapıyorsunuzdurda ben gene yazayım elinizde tarşf olsun sizde yazın farklı tarifleri.

Yarım patatesi rendeledim ,yarım kabak rendeledim 1 yemek kaşığına yakın zeytin yağında az çevirdim kavurmadım azcık çevirdim 1 tatlı kaşığı un koydum çevirdim su ilave ettim göz kararı koyuca olsun diye çok su koymadım 1 çimdik tuz yarım avuç dereotu kaynadı blanderdan geçirdim paşacana süzüp yarım kase verdim dereotları boğazına takılmasın diye içine ekmek içi doğradım yedi maşşallah.

Dünde havuçlu kabak çorbası yapmıştım onda ki fark dereotu yok birde suyu daha koyup pişmesine yakın süt konulması oda çok güzel oluyo bilginize.

Gönül benim ablamla abimin kızı geldi yoğunuz çooookk sıcaak inan bilgisayar elime yapışıyo sanki gündüzleri klima altında akşamları iftardan sonra apar topar kendimizi zor atıyoruz sokağa :) ben de 1 havuc 1 kabak 1 patates 1 avuç pirinç 1 avuç bulgur düdüklüde haşlıyorum blenderdan geçirip üzerine saf zeytinyağı koyuyorum sonra onları kaynarken mama kavanozlarına koyuyorum ters çeviriyorum kapakları tutuyor dışarı çıksam bile bozulmuyor sıcaktan çok da sevdi benim kızım dün akşam balık yedirdim annem izmitten istavrit yollamış :) 1.5 tane yedi hapur hupur :))
KIzlar sizin bebişlerin kakası nasıl sıvı mı benim kız kabızmı acaba sert kakası çok hergün yapıyor ama minik minik çok zorluyor kendini bi bakıyorum azcık yapmış sert bir de normal mi acaba

gönül benim kız bu ara benim kız başka alemlerde valla.bu bücürükler büyüdükçe dahamı yaramazlaşıyolar ne.gerçi diş kaynaklı bunlar.ama çok sıkıntılıyız yaaa.inanılmaz derecede değişti yavrum yaa.sürekli kucak istiyor.yere bırakınca kollar havada hııı diyede yüzünü buruşturuyor almazsan arkasından ağlamaya başlıyorr( anacım bende kucağımda çocuk bütün gün ne oturur ne gezer habire sıkılıyor ne yapacağımı şaşırdım valla.onun uyuduğu (ki bu aralar nadir) zamanda oto koltuğu arayışına giriyorum ben.koalanın innova modelini beğendim 9-36 ay.300 tl.fiyatı nasıl sizce yoksa daha uygun bişeymi bakayım.bu ara bütçeyi sıkma devrine girdik:) ama kuzum için güvenlikten ödün vermeden yapmaya çalışıyorum.kullanan varmı aranızda.ne tavsiye edersiniz.şimdiye kadar anakucağındaydı ama artık büyüdük.
ohh çorbalar ne güzelmiş öylee.valla bizimki çorbalara pek bir burun kıvırıyor.hazır gıda sağolsun hiç yemiyor ki bende zaten pek vermeme taraftarıydım.kendim pirinç unuyla mama hazırlıyrum azıcık pekmez katıyorum iftarda bizimle yiyor hatun.birde neyi keşfettik benim kuzu tatlı sevmiyor.ekşi istiyor.:))şeftali muz yemiyor ekşi armut,limon ver yüzünü buruşturuor ama ağzınıda hemen açıyor:))

geldim gönül geldim:)) günaydınn kızlarr

sebze çorbası tarifleri verilmiş ben de bi tavuk çorbası tarifi vereyim size. bi parça tavuk etini haşlıyoruz. ben sadece suyundan veriyorum ama tavuğundan vereyim derseniz blenderdan geçiriyoruz. ayrı bi yerde 1 tatlı kaşığı un 3 tatlı kaşığı yoğurt bir yumurta sarısını çırpıyoruz haşlanmış tavuğun içine yavaş yavaş katıyoruz. kaynatıyoruz çorbamız hazır:)) işte bildiğimiz tavuk çorbası:)) içinde hem tavuk hem yoğurt hem yumurta olunca çok besleyici bi tarif.

mehru sert ve az yapması kabız olduğunu gösteriyor canım zeytinyağı kayısı püresi falan veriyor musun

Canım oh gez gez bakalım :) tatlım çorba tarif,n güzel ama kabızlığı varsa pirinç kullanma pirinç arttırıyor kabızlığı zorlanıyorsa her sabah aç karınla 1 çay kaşığı kayısı püresi ver sonra kahvaltı ettir zorlanmıycaktır kuru kayısıdan haşlayıp yap püreyi.Ama düzenli olarak her sabah aynı saatte ver düzenliyo bağırsakları.Ben öyleyendim ilk ek gıdalara geçerken çok olmuştu şimdi düzenli maşşalla.

Katre benim oğlan bu çorbaya da bayılıyo ben içine bir avuçta tel şehriye atıyorum tavuğuda didikliyorum haşlandıktan sonra tel tel tavuğundan da veriyorum öyle blander dan felan geçirmiyorum öyle alıştı yalnız bizimkinin bir huyu var kızlar kesinlikle içinde ekmek olucak tipik türk erkeği bu ya :)))))))) benim eşim de öyledir ekmeksiz bir yudum çorba bile içmez aynısı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…