Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim kızım da öyleydi gönül illa ekmekle yiycek benim ki ne oluyo tipik türk kızı mı:))) ama son zamanlarda yemiyo çorba malesef

desert yürüteçe koyuyormusun canım yürüteç baya işe yarıyo oyalamada daha özgür oluyorlarya ondan benimki yürüteçi çok seviyo.

Hadi günlük menülerimizi yazalımda dışardan okuyanlara fikir olsun bu konuda bir sürü forum açıyorlar bizimkide bilgi verici olsun (gerçi ben bu beslenme konusunda örnek anne olmamam da neyse :) )

Sabah 07:00 paşacan uyanıyo tabi tüm gece en fazla 2 saatte bir emerek sabah kadar gaz bombası oluyo pırtlayarak uyanıyo :))))

Saat 07:30 asla şaşmaz kahvaltımız benle ediyo 1 dilim ekmek içine tereyağı ve labne sürüp az çaya bandırıp veriyorum arkasından 1 çay kaşığı çay böyle.(ıhlamur çayı ) bazen meyva suyu

Saat 09:00 1 kase kaşık maması 8 tahıllı içine organik pekmez 1 çay kaşığı

saat 12:30 çorba içio yarım kase ekmekli

saat 14:30 1 çay bardağı meyvalı yoğurt

saat 16:00 yarım çay bardağı meyva püresi

saat 19:00 sofraya oturuyo ne yersek yiyo karpuzla

saat: dokuz dada arı mama muhallebi yatıyo

aralarda emiyo bol bol öyle.

Son düzenleme:
benim kızım da öyleydi gönül illa ekmekle yiycek benim ki ne oluyo tipik türk kızı mı:))) ama son zamanlarda yemiyo çorba malesef

Canım hep öyle olucak bir yiycek bir yemiycek bir mızlıycak bir uslanıcak böyle böyle büyüycekler bak kızım 10 yaşında ne ye diyorsun ne yap herşeyi düzenli eee onunda var bir sürü zorluğu dinlemez asileşir dönem dönem bakma büyüdükçe farklı sorunlar başlıyo ama en keyifli zamanları çocukların bence 1-5 yaş arası muhteşem zamanlar geçiricez Allahım sağlık versinde önce.

Burdayım ki Ben hep oluyorum da tam yazıcam bi tırtıl telefonuma dalıyo yüz verme ağlıyo annem memlekete gitti annesinin yanına tüm sorumluluk üstüme çöküverince malum çok boş vaktim kalmıyo. Bide beceriksizlik var tabi. Alışmamışım ki.. sildim süpürdüm yemek pişirdim derken akşam ediyorum. Kalan nadir boş vaktimdede tatil hazırlığı yapıyorum. Ablam eniştem kocam izinlerini aynı tarihe ayarlasın diye göbeğim çatladı. Evde oturduğum için herşeyi bana yıktılar. Sen seç kabulumüz diyolar otel seçiyorum hepsi dırdırdır :)) en sonunda aradım yaptım rezarvasyonu da kabullendiler :))) çok eğlenceli olcak inşallah tabi. Ablamla çok gitmişliğimiz var armutluya ama lise çağındaydık. Şimdi evliyiz çocuğum var ikimizde kapandık. Haşema aldık tabi. Çok farklı olucak öncekilerden.
Ben bi tascık meyve ve bi öğün çorba veriyorum paşaya sadece. Süte alerjisi var. Yoğurt kaşık maması vs yasak. Kahvaltı için erken dedi dr. Çok iştahlı ama paşam iftarda yemeğimizin suyuna da ekmek banıp veriyorum. İstiyo napim :) ama koca göbekli bişey oldu yaa. Komşular çok yedirmesene diyo. Zaten iki öğüncük yiyo onu da mı keseyim. Allah ım yaa. Yapılı çocuk napim yani.
Çorbamıza tavuk ve kıyma katmaya başladım. Blender kullanmıyorum. Başta tel süzgeçten geçiriyodum. Çatalla ezip veriyorum yesin artık 3 dişi var. Kavun emdirirken koparmayı biliyo ucundan :)
Çok seviyom Ben bu çocuğu yaa hiçbişeye benzemiyo. Aşk resmen. Bi anda büyüdü sanki Adam oldu. Yaramazlıklara başladı.
Biz yürüteçi yeni aldık. Hala oturtma erken diyen var. Erken mi sizce. 9 aylık oturcakmış. O zamana zaten yürüdü da :)

mavi ben sana çok gülüyorum ha :))) ne yani o oturtma diyenlere selam et yaşındamı oturtayım diye Alla alla :)))) yürürken bak çocuğum ne yap et koş atla zıpla ama oturma emi teyzeler kızıyo :)))) alemsin otur bişi olmaz bak bizimki artık destek yastık neyin koydurmuyo oturuyo ya mavi bende vicdan yapıyorum herkes yedirme çok iri ayy çok tombiş gibi şeyler diyo moralim bozuluyo türk erkeki benim oğlum balkonu var napalım yapılı bir çocuk işte aa :)) .Sanki birden büyüdüler dimi bağırmalar konuşmaya çalışmalar herşeyden yemek istiyo dokunmak istiyo ellemek istiyo :)))

Tatilde süper geçicek bak görürsün ben çok keyif aldım oğluşla benim annemde kardeşimde haşema ile giriyorlar.

merhaba kızlar günaydın,,

Dün akşam saat 9 da uyudu paşacan uyurken birden kas katı kesildi ve resmen katıldı şok oldum sartım ağlasın diye sonra morarır derecede ağladı 1 dakika kadar 2-3 dakika da pışpış gene uyudu ama o 5 dk sürede ömrümün %90 ı gitti sanırsam bir kokrtum ne oldu neden ağladı bilmiyorum .

Şu diş huzursuzluklarımız hala devam gec çok sık uyanıyor ya saat başı illa mıklıyo illa bir pışpış yada emme safhası geçiriyoruz deliksiz uykuyu geçtim şöyle 2-3 saat kesintisiz uyusam yarabbi şükür diycem kızlar ya uykusuzum vallahi.

annem meme emdiği sürece böyle olucak diyor ben sizi yaşınıza girmeden neden kesiyordum sanıyorsun memeden diyo hele bir bekle yaşına gelsn yapışsın meme diye o zaman daha zor oluyor diyo bakalım görücez o günleride inşallah.Ama hele erkek kardeşime yaşında sütten kestiğine çok pişman aman kızım sen sakın kesme katlandiyo katlanıcazda uyku ya uyku :))) hele ben böyle uğraşırken yanıma horul horul uyuyan kocam olan kişiyi boğazlyasım geliyo ya yok böyle bir rahatlık bide dün gece gözü kapalı pişş pişşşş diyo dedim dettt lennnn hey Allahım yattığı yerden pışpış diycek paşacan uyuycak gürültü etme yeter dedim bende hey Allahım yaaa valla kısaknıyorum uykusunu adamın ya.

gönüllll bende kafayı yemek üzereyim anacım bu kıza bişeyler oldu.benim o sakin akıllı sürekli gülücükler atan yavrum gitti bir canavar geldii :)) ya şaka yapmıyorum bak akşam saat 9 da bir başladı 11,30 a kadar kucakta.yere bırak ağlar beşikte ağlar hadi kucağımda tamam anacım ben oturuncada ağlıyor.illa ayakta gezdirerek tutucam.anacım ne bel kaldı ne kol.eşimde teravihe gitmişti tek başıma.ir ara geldiler bana kızımmmm yaaa uyusanaaa artıkkkdiye sesim bile yükseldi.yavrum durdu bi yüzüme baktı sonra yine ağlamaya devam.:) sabah kalktık eee yine aynııı.....saat 10dan 2 ye kadar kucaktaydık.çok şükür az önce uyududa bende bi nefes aldım yaa:))tabi yine yalnızım eşim sınavda görevli.bu diş sancıları daha ne kadar sürer böyle kızlar.yaa kıyamıyom valla ağlarken bide yaşlar boğazına kadar akıyo.sümükleride cabası kuzumun :) bu arada güzel şeylerde olmuyor değil.dün 1 havuç 1 patates 1 kabak biraz kırmızı mercimek biraz pirinçle çorba yaptım.azıcık zeytinyağ kattım.tel süzgeçten geçirdim anacım maşallah tebarekeallah yarım kase yedi ama ben havalarda.bugün de aynı çorbadan yarısından biraz fazla yedi.ben yine havalarda.ama diğer yandan meyve yemiyoruz.şeftali elma armut yemiyor.muzda çok nadirr..eee nasıl yedircem bu meyveleri.yoğurtlamı karıştırıp vereyim hep. birde su içiremiyorum yaa.ağlamaya başlıyor.şu senin dediğin damlatmayandan dedim eşime gelirken alsında bakalım onunla içermi.anacım biberon emmeyide bilmiyorki.ön dişeriyle gıcırdatıyor.:)

desert canım en az dişi tamalayınca birdaha böyle sancılı çıkmıyo bu ilk dişler birde azı dişleri çıkarken böyle etkiliyo gerçi her bebeği etkilemiyo ben kızımda hiç bilmedim baktım diş çıkmış ne huysuzluk ne huzursuzluk yapmadıydı ama benim kızımda gece sabaha kadar uyutmazdı ya emicek ya sallatıcak kendini bebek işte öyle kendi halinde olanı yok heralde olanda bize denk gelmedi işte naparsın.

Bizimki gündüz maşşallah sübanallah çok iyi ne oluyorsa saat sekizden sonra oluyo heyheyleri geliyo böyle mızmız huysuz bişi oluyo birde gece canavarı mıymıy ayak istemez kol da sallanmak istemez pışpış bazen sever bazen kendi haline bırak ister bunu deneme yanılma ile keşfedersin yanıldıysan bağırır of yani bugün sabah maşşallah çok güzel kahvaltı etti paşa dilim ekmek içine labne ve tereyağı sürdüm ufak ufak bir ekmek bir yumurta bir kaşık çay öyle kahvaltısını etti sonra kaşık mamasınıda yedi ben biraz dışarı çıktım kızı dişçiye götürdüm annem yoğurt yedirmiş öyle.

Desert zamanla yer inşallah ama yemezse yoğurtla karıştır bizimkide tek meyva yemyo karpuz kavun hariç diğerlerini bisküvi ile yada pekmezle karıştırıp veriyorum bende.

canım bizimkide biberon emmiyo ağzında geveliyo dişini kaşıyo ama o damlatmayanlarla suyunu lıkır lıkır içiyo maşşallah suyu birde pet şişe ile dene canım arkadaşım onunla verio içiyo normalde içiremediği suyu o pet şişelerle içiriyo sende öyle alıştır sonra neyle verirsen içer zaten.

Bunlar ne garipler yaww model model. Benimkide meyveyi bayılarak yiyo Maşallah. içine bi bisküvi atayım öğürüyo :)

Gönül yürüteçe oturtma diyo o cahal bende 9 aylık oldu mu zaten oturtmam kendi yürür en azından sıralar dedim :)
Kıçımızın üstüne ilk 4 aylıkken destekli oturduk şimdi kendi başımıza oturabiliyoruz ) beş ayda destekli falan fıstık leblebi beklemedim Ben. Çocuk kaldırıyodu kendini bende onu dinledim. Prosedür sevmem. Kimse onu benden iyi tanıyamaz.

Ben bugün paşayı babasına bıraktım alışverişe gittim. Azıcık da gezdim tozdum geç geldim. Kocacım kafayı yemiş. İhih :) Allah size sabır vermiş. Artık saygı duyuyorum sana çok diyo :))) aradı beni bugün.altını değişeyim susar dedim kıyamet koptu diyo. Kaldırdım gezdirdim yatırdım yookkk diyo. Uyut Uykusu gelmiştir dedim. Sallamış uyumuş. Az sonra aradım sustu mu diye.uyuyan canavarı uyandırdın offff diye isyan kopardı.
Gelince ona sadece dedim ki nasılmış :)))))) hiç üzülmedim ona ders olsun. Az yardımcı olsun.

mehru sert ve az yapması kabız olduğunu gösteriyor canım zeytinyağı kayısı püresi falan veriyor musun

canım kayısı püresi yemiyor ama yediği herşeye zeytinyağı katıyorum ayrıca biberona koyup 30 cc içiriyorum ona rağmen böyle sanırım demir şurubundan 3 4 günde bir veriyorum şurup artık doktora gidip soracam mecbur kafama göre vermek istemiyorum demir eksikliği var çünkü pekmez de yemiyor onunla da telafi edemiyorum

ay şöyle çocuğu birilerine bırakıpta çıkıyorsunuz ya hastayım sizee.anacım nedir bunun formülü.doktor bizim göbek bağını kesmeyimi unuttu acep:)) yok anacım ben babası dahil kimseye bırakıpta çıkamıyorumm..market dahil.bide alışverişşş ohooo :)) ne diyeyim tadını çıkarınnn:)))damlatmayan suluklardan aldım sevdi gibi.daha tam çekmeyi keşfedemedi ama en azından ağlamıyor:) yarın bisküviyle deneyeyim meyveyi birde.

mavi aynen canım bunlar cins cins model model benimkide böyle işte :)) napıcan kardeş nasıl yerse öyle yedircez :)) Desert dene canım pekmezle bisküvi ile yoğurtla dene hangisi uyarsa bebeişler prosedüre göre değil modeline göre :))))

Desert canım o göbek bağını hemen sen kes ozaman yoksa yanarsın bak amca kızı var kızı ipek tam 5 yaşında ama anne kız resmen yapışık ikiz kız kocaman oldu bırak onu ananeye babaya vs gel kahve içmeye gidelim avm ye sinemaya vs yok anam imkanı yok ayrılamıyorlar öyle alışmışki çocuk kıyameti koparıyo oda kafasına vuruyo tabi küçükken niye bıramadım diye aman canım alıştır şimdiden ilkin ağlasada susar nasıl olsa.

Ben dün bıraktım mesela anneme çıktık kızı dişçiye götürdüm biraz dolandık yemekyedik alışveriş yaptık geldik paşacan uyumada zorluk çıkarmış ağlamış ama o kadar olucak öyle öyle alışıcak yoksa ilerde işe nasıl gidicem dimi ama az kaldı 1,5- 2 yaşına geldimi bay bay işe kariyerde önemli ama dimi.

Desert kuzum işe başlamıcan mı sen. Bi iki bırak bak alışırsın. Ben ilk bıraktığım zamanlar elim ayağıma dolanıyodu hemen eve gelmek istoyodum. Ama şimdii :)) ohh diyorum gezmek benimde hakkım az da babası yorulsun. Salıyorum gidiyo:) o kadar da gerek yok yapışık ikiz olmaya gönül yaa o neymiş 5 yaşında :) işe nasıl gitcez sonra biz hem. Önemli tabi kariyer. Ev kadınlığı zor iş dee itibar sıfır maaş yok :))) çalışmak gerek. Koca eline bakamam ben ömür boyu kafayı yerim. Çok harcamaya alışmışım bide. Adam hızıma yetişemiyo. Benim para değil dediğime o pahalı diyo. Yakında o isyan çıkarcak biraz daha atanamazsam. Gözüme bakıyo zaten atanayım diye. İlk atamada icra memurluğu yazdırmadı bana. Elalemin kapısına gidip mal mı kaldırcan kadın başına diye. Atanamadım. İkinci atamada diyo ki amaan polisle gidiyomuşun zaten nolcak ki hassas sen yaz :)))) ne güldürdü Beni. Bu seferde 0,4 puanla kaçırdım icrayı. Allah istemiyo heralde icracı olmamı. Babamda kızıyo yazıyorum diye. Ağlayanın malı alınmaz diyo. En son yapacağın iş o olsun dedi. Profesyonel değiller hiç. Ben yapmasam başkası yapcak sonuçta dimi ama. Üzülürüm evet ama işsiz kalmaktan iyidir. Yine yazcam galiba. Psikolojim bozulmaz inşallah. Bu sefer olur çünkü bi aksilik olmazsa. Çok yaklaştım :)
Mehru bizim yeni ev değirmendrenin sonunda. Kurtuluşta. Satalım size. Alın ) indirim de yaparım sana bak. Ablamda beğenmiyosan Ben oturayım diyo nankörlük ediyom galuba :s
İçim sevmedi evi napam yaa.
Mehru kansızlık var doktor mu dedi. Bizimki tahlil mahlil yapmdan hiç ihtiyacı var gibi durmuyo dedi kesti kan ilacını. Hic vermiyom kötü mü ettim ki. Bide deviti 3 damla mı veriyoz. Az diil mi. Acd kullanıyodum yaa bunu bilmiyorum

kızlarr biz annemlere geldik. kızımla zor bi yolculuktu ama atlattık şükür. daha tam alışamadı annemlere. bana düştü iyice. alışsa biraz daha çok iyi olacak.

mavi aynen canım benim zoruma gidiyo koca parası yemek tamam adaceğiz bişi demiyo ama çaktırmadan çaktırmadan annesi bir işe başlasın bak ben neler yapıcam çocuklarıma felan diye atıyo taşları kafama birde bana diyo eh işte aşkım senin gibi yıllarını vermiş birisi bu kariyer işini boşlamaz vs :))))) gerçi benimde içim gidiyo çalışmaya şöyle süslenir püslenir otorite kurmak ahh özlemişim ya masa pc iş işçi Allah düşününce canım çekiyo ama diğr yandan uykusuz gece sonunda sabahın köründe uyanan ben akşam bir ayağımda kız diğerinde oğlan anne acıktık anne oyun anne şu ders eşim karıcım bu akşam görüşelimmi evde işler yığılmış çamaşırlar ütü bulaşık yemek ahhhh deliricem yok ben yaşına kadar iş hayali kurmasam iyi olucak :))))))))))))))

Mavi biz d 3 ü 3 damla veriyrouz ben acd kullanmadım bu kafi dedi doktor kan damlasınıda eh işte muntazam vermiyorum ihmalkar bir anneyim kabul ediyorum ama vermeye çalışıyorum.ama pekmez her sbaah 1 çay kaşığı yiyo.

Katre canım ne iyi olmuş hadi gözün aydın alışır merak etme bir iki güne ortama insanlara rahatlarsın.Bu anneye yapışıklık bizdede var işimiz zor.Ama alışmak zorunda bugün bak bırakıcam öğlen kızı dişçiye götürücem mecbur.

Katre alışır alışır biraz zaman ver. Bak aysuda öyle diyodu şimdi ses soluk yok gezmelere başladı heralde :)) çocuk naapsın kırk yılda bir gördüğü insanın kucağına atlayamaz ki küçük o. Büyük olsa teşvik primleri işe yarar da :))) bunlara numara sökmüyo. Netler :)
Gönül tehlikenin farkındayım ama yine çalışmak istiyorum. Bende özledim yaa. Ev kadınlığı çok sıkıcı. Kızmasınlar bana ama öylee. Ruhum daraldı boşluğa düştüm. Güne müne çağırmaya başladılar :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…