Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım sancılar hiç durmadan devam eden birşey değil.birden bıçak saplanması gibi giriyor bol bol nefes alıyorsun yaklaşık 40-50 sn civarı sürüyor.sonra bitiyor.atıyorum 20 dk sonra tekrar aynı şey oluyor.sonra rahatlıyorsun.ama git gide bu 20 dk düşüyor.benimde ilk doğumum olacak inş. doktor nstdeki kasılmaları görünce gündüz yaşadığın ritimde başlayacak ve zaman aralığı gitgide kısalacak dedi.çok şükür doğumdan korkum yok.sadece herşeyimle hazır olmak istiyorum.benim epidural normal doğum olacak.sezeryan olursaki inş olmaz spina epidural olacak.belkide bunların verdiği rahatlık vardır.bak benim şu andada adet dönemindeki gibi ağrım var. hatta eşimede diyorum 9 aydır unutmuştum adet sancısını.şimdi tekrar hatırlamak hiç güzel değil diye.bu arada karnınız taş gibi olur sancılarda.benimde öyle oldu kasılmalarda karnım taş gibi.sırt üstü yattığımızda normalde yumuşar bebek sağa sola gider hareket eder ya.sancıda öyle olmuyor.karın taş gibi hareketsiz kalıyor.amaaaa şu da varrr bebeğin hareketlerinide göz ardı etmeyin. normalden çok az ve yavaş olması iyi değildir.aklınızda olsun.banada dua edin.çünkü muhtemelen halay başını ben çekeceğim kızlarr :)))

Ayy yanlış alarmı bile okumak çok zevkliydi :) nasıl heyecan olmuş ama.. ben kocama saçını yap desem beni tutup sarsar iyi misin sen diye :) aşkım sancın geldiğinde kaç dakikam olcak hastaneye yetişmek için diyo garibim. Benden panik :)
hele cansunun ilk doğumu. yatakta tel den okuyorum. Kıkır kıkır nasıl gülüyorum. Kocam uyancak diye korktum. Paket lastiği ha :) gözler şaşı :)))
Tamam anlaşıldı ilk sıraya desert roseses yerleşti:) ikinciliğe razı gelcez napalım :))) hadi Allah yardımcımız olsun. Yakında bu senayolar gerçek olucak. O zaman da böyle guleriz inş....

Canım dualarımız seninle,hbrsiz bırakma bizi..Benim adet dönemimde de hiç sancım olmazdı,böyle tatlı tatlı belim ve bacaklarım agrırdı sadece,hatta hoşuma gidiyordu o tatlı sızılar benim hiç ilaç kullanmadım adet dönemimde.Bu yüzden şu sancıların nasıl birşey olacagı hakkında hiçbir fikrim yok bunun içinde tedirginim.Bari şu yalancı sancılarım olsada önceden ne cekeceğimi anlasam,kendimi hazırlasam.Neyse artık cok fazla düşünmemeye calışıyorum,hersey olacagına varacacak.Şimdi forumda benimle aynı hastanede doğum yapacak bir üyenin doğum hbrini aldım,epiduralli yapmış o da süper rht olmuş doğumu,epidural yapılana kdr hiç hissetmemiş ztn,sonrada sunniyle cok cabuk acılması olmuş hemen doguma almışlar.inşlh bizimde kolaycacık geciverir su doğum aşaması,bebişlerimize sağlıkla kavuşuruz.

AA nette okudugum bilgi senin doğum takvimindede çıkmış aşağıya alıntı yaptım,demekki beklemeye başlayalım 2 hfta önceden biz,bakalım ilk sıra belli oldu desert_roses yerleşti..ikinci sırayıda sen kaptırmıcaksın anlaşılan:))hadi bakalım hayırlısı geriye cansu594 ile ben kalıcaz anlaşılan:)herkes dogumdan sonra haber versin merakta bırakasın ama anlaşalım

alıntı:
Bebeklerin %88'i tahmini doğum tarihinden önceki iki hafta içinde doğacaktır. Şu andan itibaren siz ve bebeğiniz için bu aralığın başlamasına 2 hafta kaldı. Bebeğinizin boyu yaklaşık 33-36 cm. civarında ve ağırlığı yaklaşık 2500-2800 gr. aralığında

Canım herkez,n hissi farklıdır ama benim yalancı sancılar dediğim önce adet olmadan yada olupta tam sökülmeden önceki ağrılar olurya öyle başladı ara ara da böyle kaık kısımlarına bıçak girip çıkıyor gibi oluyor sonra tam rahatlıyorsun sırtına tam orta kısma belin bittiği sırtın başladığı orta kısma nefes almanı imkansızlaştıran bir ağrı giriyor ki bende sırtıma vuran başkalarında bele yada böbreğe yada popoya vurabiliyor muş arkadaşım utanmasam popomm diye bağırıcaktım diye anlatıyor yalancı sancılar bunlar bunların geçmeyeni de normal doğum sancısı inşallah anlatabilmişimdir.Bu arada normal sancılar ara ara girdiği için rahatlama fırsatın var ama sunni sancıda ara yok bekleme yok durma yok hep sancı var ondan Allahım cümlemize normal sancı nasip etsin.

Canım süpersin valla , öyle ol tabi bakım her zaman güzeldir.Bende bu defa tedbirliyim bende öyle olucam inşallah çünkü yasa değil doğuma gidiyoruz yani dünyanın en güzel varlığını karşılıyoruz 1 2 yada 3 annelik hep aynı her bebek ilk her bebek yenilik onu güzel karşılamak neşeli karşılamak lazım bende aht ettim bu defa sancıdan ölsemde gülücem ve oğlumu gülerek doğurucam ona niyetliyim.

Evet sanırım sen halay başısın canım bu arada kızlar normal doğumda bebeğin aşağıya doğru ilerlemesini an be an hissediyorsunuz ayrıca leğen kemiğimidir nedir onların ayrılmasını hissediyorsunuz birde bebek kafası doğuma hazır olduğunda büyük tuvaletiniz gelmiş hissi oluyor kabızsınızda sanki gibi bir baskı.

Kızlar benimde adet ağrısı gibi ağrılarım başladı gibi ayrıca azcıkın azcıkında akıntım var geceleri rahatsızlık zaten Allahın emri alıştım artık.Dün akşam kızım eşim ben film izliyoruz oğluşum hareket etmeye başlayınca kameraya alalım dedi eşim açtım karnımı ilk defa ayaklarını farkettik karnımda kızlar öyle böyle değil nasıl belli oldu anlatamam elle ayak parmaklarını hissettik öyle büyük bir mucizeki Allahım şaşırdık kaldık.Birde küçük kase koyduk karnıma evirdi çevirdi bir tekme kase yerde :))))) Maskara yaptık çocuğu doğmadan.

Kızımda muhtemel doğum tarihi 20 mayıs 2004 tü ve benim ağrılarım bu tarihten önce vardı annem hergün çömeltirdi yer tuvaletine oturur gibi öyle bekletirdi 3-5 dakika hani doğum kolay olsunmuş ne doğumu Haziranın 11.inde zorla doğurdum :)))) Ben ocak ayına sarksam diyroum ama :)) bakalım beni dinliycekmi oğluşum.

Evet kızlar doğum hikayelerimi yazıcaz bebişleri çekiştiricez birbirimizden akıl alıcaz tamammı doğurduk diye bay demek yok.

Kızlar memişlerim kötüydü kabuk kabuk siyah bir tuhaf napıcam diye kremde iyi gelmedimi ne derken geçti meğer önceden konuşmmak lazımmış kızlar bu kremi tuttum en azından artık biliyorum etkili olduğunu şimdi pazartesi bir tane daha alıcam bu bitmek üzre çünkü almadıysanız eğer kesin bu memecy kremi alın çok etkiliymiş meğer memişlerim normale döndü ne kabuk ne siyahlık ne farklı görüntü normal oldular kızlar aklınızda bulunsun olurya etki etmez aldıklarınız bundan alırsınız.

slm kizlar okudum kadariyla sizin yavastan yavastan sancilariniz basladimi ? benim tahmini dogumum 14 aralik ama daha tik yok ne sanci ne bisey. Benim de adet dönemim cok siddetli sancili geçerdi ilaçla hep atlatirdim yani sanci ne biliyorum tabi dogum sancisi aynisi mi bilemiyorum ama suana kadar daha bisey yok, ortalama 3 haftam kaldi gayet iyim ...

Aman canım erken olmasın zaten gerçi erken başlamasımı iyi sonramı bilmemde herşeyin normal seyir ediyorsa bırak başlamasın biraz önce ben şarjzlı süpürge ile kenarları aldım birde çorba koyayım dedim ocağa hemen kasıldı karnım yani ben hareket edince göbişimin üstünde kasılma ile az bir ağrı ve kasıklarımda baskı oluyor bu normal tabi ben ayağa kalkınca bebiş aşağıya ağırlık yapıyor artık 3 kgye yaklaşmıştır e eşide var su vs.baskı yapıyor ve ağrı olabiliyor.

Benim en büyük telaşım yarın ki düğün akşam gelecek olan misafirler vs.Tabi yarın eken kalkılıcak kuaför bakım süs püs yalnız havada soğuk özellikle kızımın popişi donucak elbisesi baya açık. :))) Diyorum donucan diye anneee yaa güzel olayımda çaktırmam ben donsam da diyor zilli.

ne güzel işte olmasın sancın daha ne istiyosun :)) benim de öyle belli bişey yok ama adet ağrısına benzer ağrılarım oluyo. sonunda gazdan olduğuna kanaat getiriyorum:))) bazen sadece sol tarafım acıyo bebek ayağını dayadı diyorum. belki sende benim gibi başka şeylere yoruyosundur???

bu popoya vuran ağrı bende de var. hemoroitten olduğunu düşünüyodum ama çok değişik bi sancı acaba yalancı sancı mı.. ve gerçeği de vurunca oraya mı vuracak??? belime vuraydı yaa orası çok garip oluyo :))))

Yaa çok güldürdün beni gülemiyorumda karnım geriliyo hem kahkaha attım hem bağırdım eşim bile şaşırdı :))))))))siparişle vurmuyoki anam vuruyo işte :)

Benimde bugün bir tuhaf oğluşum çok çok çok hareketli bugün ve böyle geriyo karnımı markete gittik ev tam takır kuru bakır zor yürüdüm kızlar aranızda en kötürüm olan benmiyim neyim anlamadımki aşağıdan çıkıvericek gibi benim öncekş sırtıma vurduda bu sanırım belle popo arası vurucak gibi yalancıktan olan ağrılarım hep o tarz.Ve bir boğazım açık gebelik haftasında iştah kesilmesinden bahsediyor bende bir karışıklıkmı var ne bende tam aksi açıldı bu akşam pazardan geçiyoruz kapımın önü pazar ayy ayvları bir gördüm dank diye durdum eşime dedim ayvaa evet dedi yedin zaten yetmedimi :)))))))))) hiçte sevmem normalde ama işte böyleyken neyş sevdiğin bellimi oluyor dimi.

Ama mavi_beyaz beni çok güldürdün ağrı girdi sağ böğrüme yaa :)))))

saolun kizlar cevap için evet o assaga baski oluyo arada bazi seyler oluyo ama hep bebegimin yaptigini dusunuyorum :) dogum sancisi nasil bisey oldugunu bilmedigim için hep baska seylere yoruyorum evet :) neyse hayirlisiyla bi dogursaydik. Cansu Allahim da sana yardim etsin yarin için kolaylik versin insallah ...

Canim benimde ayni senin gibi yok dha oyle sanci tarzi bisey,sadece iki gece ustuste siddetli karin agrisiyla uyandim,ama heralde bebek mideye baski fln yapiyordu uzun suren bir agriydi cunku.sonrada birdha olmadi ztn,bahsedildigi gibi adet sancisi,bel,sirt vs..otarz biseyde yok,ama her bunye farkliymis dogumdan bikacgun oncede baslayabilir,yada direk dogum sancisi olarakta gelisebilirmis.O yuzden cokta dusunmemek lazim sanirim:)

ya mavi,su hemaroid olayi bende de cikti,yanliz bende kanama agri sizi hicbisey yok,sadece kucuk bir cikinti var makatta,drumada sormadim,sonra biseyler okudum dogum sirasinda bazi kisilerde hemoroid iyice kotu oluyormus,disari firlayabiliyormusbu randevumda dr a sorucam ama korkuyorum yyine beni baska bransa gondericek birsuru ugrasicam....

benim 1 haftadir fln hic istahim yok bende bende bir tuhaflik var diyordum,cunku hep midem kazinirdi simdi tum yiceklere burun kivirmaya basladim,bu istah kesilmesi dogumdan ne kdr knce oluyormuski acaba?bence seninde yakinda kesilir gibime geliyor,mide iyice daraldi cunku,benim karnimda yer kalmadi bebege nereye dokunsam bir yerine denk geliyor bosluk fln hicbisey yok:)
buarada dugunde iyi eglenceler,ordan oglusuna kiz begen simdiden:)kayinvalide olucan ileride nede olsa,gelinininsen begenmis olursun:))))))

Aynen bendede küçük bişey var. Bazen çok acıyor bazen geçiyo. Eşime söylemiştim ben bu durumu ama doktora soylemicem dedim. Adam sen gitti doktorun yanında bi de hemoroid problemi var eşimin. Çekiniyor sizden dedi. Pis. Yerin dibine girdim. Diyorumki bende yok ya önemli bişey değil geçer.. konu kapansın diye... O da neden çekiniyosun çoğu gebede oluyo ilaç yazalım dedi. Bekunis diye bi ilaç verdi. Ama icince karnım çok ağırıyo. Ishal yapıyor. Bide prospektüsünde gebelikte kullanılmaması tavsiye edilmiş. Bende icmedim bidaha. Bidaha soramam da..(( kalırsa sonradan hariciyeye gidicez tedavi olcaz napalım..

Sende beni güldürdün geçen kocam da kızdı bana :)) görmemişin oğlu olmuş... Diyo ki karnını çok kasıyorsun gülünce, oğlum rahatsız oluyo:) gülsek yasak, ağlasak yasak ooooff offf.
Sende çok gülme orana burana ağrı girmesin:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…