Canim gec olsun guc olmasin:)dedikleri gibi dogum provasi olmus ne guzel..amaa heralde dogum epey yaklasti nst de sancilar ciktigina gore yaklasmis olabilir.buarada bu kdr rahat bir sekilde,sacina fon,jole,kapi susu fln bunlarla. ugrasabildigine gore o kadar dayanilmyacak boyutta degil bu sancilar?bu yalanci sancilari biraz tarif edebilirmisniz acaba ya?hani boyle size dha once oldumu bilmiyorum ama yumurtlama donemlerimizde yumurtalar catlarken,kasiklarimiza kramp tarzi bicak saplanir gibi siddetli sancilar girip cikar ya o tarzda mi oluor?birde bu sancilar ayni gercek dogum sancisi tarzinda ama dha hafif sancilarmi? ikinci dogumu olan arkadaslar dha rahat cvp verirler heralde??
canım sancılar hiç durmadan devam eden birşey değil.birden bıçak saplanması gibi giriyor bol bol nefes alıyorsun yaklaşık 40-50 sn civarı sürüyor.sonra bitiyor.atıyorum 20 dk sonra tekrar aynı şey oluyor.sonra rahatlıyorsun.ama git gide bu 20 dk düşüyor.benimde ilk doğumum olacak inş. doktor nstdeki kasılmaları görünce gündüz yaşadığın ritimde başlayacak ve zaman aralığı gitgide kısalacak dedi.çok şükür doğumdan korkum yok.sadece herşeyimle hazır olmak istiyorum.benim epidural normal doğum olacak.sezeryan olursaki inş olmaz spina epidural olacak.belkide bunların verdiği rahatlık vardır.bak benim şu andada adet dönemindeki gibi ağrım var. hatta eşimede diyorum 9 aydır unutmuştum adet sancısını.şimdi tekrar hatırlamak hiç güzel değil diye.bu arada karnınız taş gibi olur sancılarda.benimde öyle oldu kasılmalarda karnım taş gibi.sırt üstü yattığımızda normalde yumuşar bebek sağa sola gider hareket eder ya.sancıda öyle olmuyor.karın taş gibi hareketsiz kalıyor.amaaaa şu da varrr bebeğin hareketlerinide göz ardı etmeyin. normalden çok az ve yavaş olması iyi değildir.aklınızda olsun.banada dua edin.çünkü muhtemelen halay başını ben çekeceğim kızlarr :)))
Ayy yanlış alarmı bile okumak çok zevkliydi :) nasıl heyecan olmuş ama.. ben kocama saçını yap desem beni tutup sarsar iyi misin sen diye :) aşkım sancın geldiğinde kaç dakikam olcak hastaneye yetişmek için diyo garibim. Benden panik :)
hele cansunun ilk doğumu. yatakta tel den okuyorum. Kıkır kıkır nasıl gülüyorum. Kocam uyancak diye korktum. Paket lastiği ha :) gözler şaşı :)))
Tamam anlaşıldı ilk sıraya desert roseses yerleşti:) ikinciliğe razı gelcez napalım :))) hadi Allah yardımcımız olsun. Yakında bu senayolar gerçek olucak. O zaman da böyle guleriz inş....
Canim gec olsun guc olmasin:)dedikleri gibi dogum provasi olmus ne guzel..amaa heralde dogum epey yaklasti nst de sancilar ciktigina gore yaklasmis olabilir.buarada bu kdr rahat bir sekilde,sacina fon,jole,kapi susu fln bunlarla. ugrasabildigine gore o kadar dayanilmyacak boyutta degil bu sancilar?bu yalanci sancilari biraz tarif edebilirmisniz acaba ya?hani boyle size dha once oldumu bilmiyorum ama yumurtlama donemlerimizde yumurtalar catlarken,kasiklarimiza kramp tarzi bicak saplanir gibi siddetli sancilar girip cikar ya o tarzda mi oluor?birde bu sancilar ayni gercek dogum sancisi tarzinda ama dha hafif sancilarmi? ikinci dogumu olan arkadaslar dha rahat cvp verirler heralde??
bize tam bir provaydı. bugün ama sanki dün o sancıyı ben çekmemiş gibiyim.yine ufak tefek sancı kasılma var ama dünkü gibi değil.ya da ben onu gördüm ya bunlar hafif geliyor şimdi:)) ya ben herşeyimiz tam olsun istiyorum.kızım ileride resimlere baktığında bana kızmasın:)) anne bu ne hal.9 ay ne yaptın aklın nerdeydiiii :))) malum o büyüdüğünde daha neler çıkacak neler.bizde hiç değilse orta düzeyde kalmayı başarabilelim:)) hayır nstde doktor başımda beklerken bile ben hala doğum fotoğrafçısını aramadık.unutmayın doktor bey gelsin mutlaka diyorum:)) sende hazırlanmışsın bak ne güzel.gelenlerinde gözü anne görsün:))) doğumda yaparım kariyerdeee:))))
canım sancılar hiç durmadan devam eden birşey değil.birden bıçak saplanması gibi giriyor bol bol nefes alıyorsun yaklaşık 40-50 sn civarı sürüyor.sonra bitiyor.atıyorum 20 dk sonra tekrar aynı şey oluyor.sonra rahatlıyorsun.ama git gide bu 20 dk düşüyor.benimde ilk doğumum olacak inş. doktor nstdeki kasılmaları görünce gündüz yaşadığın ritimde başlayacak ve zaman aralığı gitgide kısalacak dedi.çok şükür doğumdan korkum yok.sadece herşeyimle hazır olmak istiyorum.benim epidural normal doğum olacak.sezeryan olursaki inş olmaz spina epidural olacak.belkide bunların verdiği rahatlık vardır.bak benim şu andada adet dönemindeki gibi ağrım var. hatta eşimede diyorum 9 aydır unutmuştum adet sancısını.şimdi tekrar hatırlamak hiç güzel değil diye.bu arada karnınız taş gibi olur sancılarda.benimde öyle oldu kasılmalarda karnım taş gibi.sırt üstü yattığımızda normalde yumuşar bebek sağa sola gider hareket eder ya.sancıda öyle olmuyor.karın taş gibi hareketsiz kalıyor.amaaaa şu da varrr bebeğin hareketlerinide göz ardı etmeyin. normalden çok az ve yavaş olması iyi değildir.aklınızda olsun.banada dua edin.çünkü muhtemelen halay başını ben çekeceğim kızlarr :)))
slm kizlar okudum kadariyla sizin yavastan yavastan sancilariniz basladimi ? benim tahmini dogumum 14 aralik ama daha tik yok ne sanci ne bisey. Benim de adet dönemim cok siddetli sancili geçerdi ilaçla hep atlatirdim yani sanci ne biliyorum tabi dogum sancisi aynisi mi bilemiyorum ama suana kadar daha bisey yok, ortalama 3 haftam kaldi gayet iyim ...
ne güzel işte olmasın sancın daha ne istiyosun :)) benim de öyle belli bişey yok ama adet ağrısına benzer ağrılarım oluyo. sonunda gazdan olduğuna kanaat getiriyorum:))) bazen sadece sol tarafım acıyo bebek ayağını dayadı diyorum. belki sende benim gibi başka şeylere yoruyosundur???slm kizlar okudum kadariyla sizin yavastan yavastan sancilariniz basladimi ? benim tahmini dogumum 14 aralik ama daha tik yok ne sanci ne bisey. Benim de adet dönemim cok siddetli sancili geçerdi ilaçla hep atlatirdim yani sanci ne biliyorum tabi dogum sancisi aynisi mi bilemiyorum ama suana kadar daha bisey yok, ortalama 3 haftam kaldi gayet iyim ...
Canım herkez,n hissi farklıdır ama benim yalancı sancılar dediğim önce adet olmadan yada olupta tam sökülmeden önceki ağrılar olurya öyle başladı ara ara da böyle kaık kısımlarına bıçak girip çıkıyor gibi oluyor sonra tam rahatlıyorsun sırtına tam orta kısma belin bittiği sırtın başladığı orta kısma nefes almanı imkansızlaştıran bir ağrı giriyor ki bende sırtıma vuran başkalarında bele yada böbreğe yada popoya vurabiliyor muş arkadaşım utanmasam popomm diye bağırıcaktım diye anlatıyor yalancı sancılar bunlar bunların geçmeyeni de normal doğum sancısı inşallah anlatabilmişimdir.Bu arada normal sancılar ara ara girdiği için rahatlama fırsatın var ama sunni sancıda ara yok bekleme yok durma yok hep sancı var ondan Allahım cümlemize normal sancı nasip etsin.
bu popoya vuran ağrı bende de var. hemoroitten olduğunu düşünüyodum ama çok değişik bi sancı acaba yalancı sancı mı.. ve gerçeği de vurunca oraya mı vuracak??? belime vuraydı yaa orası çok garip oluyo :))))
slm kizlar okudum kadariyla sizin yavastan yavastan sancilariniz basladimi ? benim tahmini dogumum 14 aralik ama daha tik yok ne sanci ne bisey. Benim de adet dönemim cok siddetli sancili geçerdi ilaçla hep atlatirdim yani sanci ne biliyorum tabi dogum sancisi aynisi mi bilemiyorum ama suana kadar daha bisey yok, ortalama 3 haftam kaldi gayet iyim ...
bu popoya vuran ağrı bende de var. hemoroitten olduğunu düşünüyodum ama çok değişik bi sancı acaba yalancı sancı mı.. ve gerçeği de vurunca oraya mı vuracak??? belime vuraydı yaa orası çok garip oluyo :))))
Yaa çok güldürdün beni gülemiyorumda karnım geriliyo hem kahkaha attım hem bağırdım eşim bile şaşırdı :))))))))siparişle vurmuyoki anam vuruyo işte :)
Benimde bugün bir tuhaf oğluşum çok çok çok hareketli bugün ve böyle geriyo karnımı markete gittik ev tam takır kuru bakır zor yürüdüm kızlar aranızda en kötürüm olan benmiyim neyim anlamadımki aşağıdan çıkıvericek gibi benim öncekş sırtıma vurduda bu sanırım belle popo arası vurucak gibi yalancıktan olan ağrılarım hep o tarz.Ve bir boğazım açık gebelik haftasında iştah kesilmesinden bahsediyor bende bir karışıklıkmı var ne bende tam aksi açıldı bu akşam pazardan geçiyoruz kapımın önü pazar ayy ayvları bir gördüm dank diye durdum eşime dedim ayvaa evet dedi yedin zaten yetmedimi :)))))))))) hiçte sevmem normalde ama işte böyleyken neyş sevdiğin bellimi oluyor dimi.
Ama mavi_beyaz beni çok güldürdün ağrı girdi sağ böğrüme yaa :)))))
ya mavi,su hemaroid olayi bende de cikti,yanliz bende kanama agri sizi hicbisey yok,sadece kucuk bir cikinti var makatta,drumada sormadim,sonra biseyler okudum dogum sirasinda bazi kisilerde hemoroid iyice kotu oluyormus,disari firlayabiliyormusbu randevumda dr a sorucam ama korkuyorum yyine beni baska bransa gondericek birsuru ugrasicam....
Yaa çok güldürdün beni gülemiyorumda karnım geriliyo hem kahkaha attım hem bağırdım eşim bile şaşırdı :))))))))siparişle vurmuyoki anam vuruyo işte :)
Benimde bugün bir tuhaf oğluşum çok çok çok hareketli bugün ve böyle geriyo karnımı markete gittik ev tam takır kuru bakır zor yürüdüm kızlar aranızda en kötürüm olan benmiyim neyim anlamadımki aşağıdan çıkıvericek gibi benim öncekş sırtıma vurduda bu sanırım belle popo arası vurucak gibi yalancıktan olan ağrılarım hep o tarz.Ve bir boğazım açık gebelik haftasında iştah kesilmesinden bahsediyor bende bir karışıklıkmı var ne bende tam aksi açıldı bu akşam pazardan geçiyoruz kapımın önü pazar ayy ayvları bir gördüm dank diye durdum eşime dedim ayvaa evet dedi yedin zaten yetmedimi :)))))))))) hiçte sevmem normalde ama işte böyleyken neyş sevdiğin bellimi oluyor dimi.
Ama mavi_beyaz beni çok güldürdün ağrı girdi sağ böğrüme yaa :)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?