Aralık ayında hamiş olduğunu öğrenen anne adaylarının sanal buluşma noktası...

allah razı olsun canım. 2 kg olur bende öyle tahmin ediyorum genelde tahminim tutuyo. aaayy haberleri paylaş canım merak ediyorum. işe yarıyordu en baslarda agrım oluyodu ama son 2 haftadır kullansamda hafif agrım oluyor. 4d ultrasonu baska bi odada baktı oyüzden tartılmadım bu sefer ama 10 yada 11 almısımdır tahminim aaayy cokmu alıyoruz ya daha 10 hafta var ( nasıl olucak bilmiyorum.

ben çok şiştim ellerim ayaklarım hatta 2 numara büyük ayakkabı aldım düşün yani o derece
Asıl kilo alımları daha yeni başlıyor.. ben çalıştığım için ne yazık ki düzenli beslenemiyorum.. Diyetisyene gitmeyi düşündüm ama 10 hafta için değmez valla napcam bilmiyorum..

hiç öyle deme git canım daha fazla almya baslıcaz bence git derim. şişlik yok ama kilo var :))

Doğru söylüyorsun cumartesi hastaneye gidicem zaten dr anlatcam gerek görürse giderim..
İnanır mısın sabahları ağlayarak kalkıyorum yataktan ayaklarımın üzerine basamıyorum 3 hafta daha çalışıcam ondan sonra özgürüm inşallah
Cennet annelerin ayaklarının altında dedikleri olay bu olsa gerek

canım çok sevindim maşallah sana ve bebişine... Allah kollarına aldığın günleride göstersin hepimize inşallah... canım boyunu sende hesaplayabilirsin. bacak boyu varya FL diye geçen. ölçümlere bak kaç cm ise onu 7 ile çarp boyunu verir. mesela bacağı 5 cm ise boyu 35 cm dir. biz de hep böyle ölçüyoruz. tahmini 42 cm dir bence bebişin.

arkadaşım bende bu kilo olayını kafama çok takıyorum bebek kilolu olmasın diye uğraşıyorum hem doğum açısından hem de kof bir bebek istemiyorum. ben böyle çelik gibi olsun istiyorum dr ya söyledim tatlıyı kes dedi. çünkü ult altındaki bilgilere göre 13 gün fazla görünüyor. neyse artık önce sağlık isteyeceğiz Allahtan. ama ben kilodan ziyade boyunun uzun olmasını çok istiyorum. Anne 170 baba182 ama oğlum sanki biraz kısa gibi geldi. inş sonrakinde biraz uzamış olur:)))

az kaldı ozman allah yardımcınız olsun bütün calısan annelerin. ev kadınlıgınada alısamadım zor diyorum ama en azından yorulunca paydos diyosun yemek yapmasamda oluyo kimi zaman inş. en kısa zamanda güzelce bi dinlenirsin canım o günlerin bol bol tadını çıkar tatil falan düşünüyomusunuz
canım benim yaa valla cok iyi oldu bunu öğrendiğim hemen yaptım. fl 6 cm canım yani doggru tahmin 42 cm bebek uzun boylu dedi normalmi uzunmu acaba haftasına göre. bu boy tüm boyu oluyo dimi canım
Gerçekten Allah kadının şerrinden hepimizi korusun
diyolar ya kadının düşmanı gene kadın diye gercekten cok dogru.. her konudada öyle valla kaynana görümce elti komsu arkadaş böyle rahatsız eden pislikler mesela. rabbim korusun hepsinin şerrinden. sıkıntı varmı canım peki o günden baska oldumu

dogru söylüyosun bende basta hep öyle diyodum cok kşlolu olmasın diye hep diyodum ki benim gibi ömür boyu diyetle ugrasmasın isterdim. ama sonra baktım zaten kilo alıyo demekki yapısı böyle bende eşimde topluyuz eşim hatta iri yarı biridir. saglıklı olsun da zayıf bebekte zor olur hemen hasta olur tutmaya korkar insan belki bişey olur diye aay bilmiyourm hayırlısı neyse o olsun inş. saglıgı yerinde olsun rabbim korusun yavrularımızı her daim. suan boyu kaçtı canım

al bende de okadar canım benimde cok cok eksiğim var bikaç haftaya yeni evimize geciyoruz cok masraf yaptık bebişe bişey alamadık inş.temmuz gibi onuda halledicez. 10 haftamız kaldı inş.yetiştirebilrim cok yorulmadan aayy bide sıcaklar basladı nasıl tamamlıcam biliyorum eşimle alısveriş yapmakta ölüm

aayy benden 2 hafta önde ikiz bekleyen bi arkadaşım vardı yaklasık 3 haftadır dogumun gerceklesmesini engelliyolardı galiba dogum yaptı aradım mesgule attı umarım saglıklılardır.

Hayırlı olsun canım yeni eviniz güle güle oturun inşallah..
Çıkarsınız bir hafta sonu herşeyini toptan alırsınız ben öyle yapıcam şimdilik odasında bi kaç tadilat yaptırdık bu hafta oda takımınıda alıcaz geri kalanıda izne çıktığımda hallatcem inşallah..

çok sagol canım herkese hayırlısıyla nasip etsin inş. ay inş.dediğin gibi olur kısa sürer havalar cok sıcak dısar cıktıgım gibi terliyorum ( oda takımını nasıl düşünüyosun odasındamı yatıcak ynına alıcakmısın canım. ben 6 ay en azından bizimle dursun istiyorum odası odamızdan uzakta oyüzden en iyisi öyle zaten kücücük bebeği nasıl bırakıcam odasında sabaha kadar yatamam heralde meraktan:))

Odasını ayrı yapıcam ama dediğin gibi ilk 6 ay filan yanımda durur..

Ben dün gece uyuyamadım saat 3 kadar nefes alamadım ciğerlerime öyle bir baskı yaptı ki sağa dönsem olmuyor sola dönsem olmuyor sırtüstü zaten hiç yatamıyorum uzun zamandır en son çare oturarak uyudum sıcaklarda bir yerden offf kabus gibi bir gece yaşadım

baska bi topicte bi arkadası eşi öyle demiş oturarak uyumak demekki yapılıyo. bende dün resmen bogazımda ve midemde yangın vardı. yemek yiyemedim aclıktan kıvrandım yemek yemeye korktum. 1.30da yattım 5.30da kalktım 8 e kadar oturdum sonra uykum geldi gittim yattım 1 saat oldu uyanalı nolucak bu halimiz bizim gögüs kafesime öyle bi bastırıyoki sanki saatlerce kemiklerimin üzerine yatmısım gibi acıyo.. sırt üstü imkansız yatamıyoru belim kopuyo. gecen randevunun oldugu gün yarım saat yattım ultrasona bakarken kalkarken resmen kitlendim katlanamadım acayip agrı oldu. odasında neler yapıcaksın nasıl takım alıcaksın oyun parkları falan var beşik olarakta kullanılıyo ben pek onu almayı istemiyorum ama cogu insan tercih ediyo sen ne yapmayı düşünüyosun canım.

Mide yanması bende 1 aydan beri var gaviscon şurup kullanıyorum ama yinede bana mısın demiyor..
yatakta dönerken bende çok zorlanıyorum sabahları eşim tutup kaldırıyor.

odasını takım alıcam gardrop şifonyer birde beşik inşallah resimlerini koyarım, bende yatak odama koymak için park yatak almayı düşünüyorum ama çok kararsızım çünkü çok alçak geceleri kızımı emzirmek için aldığımda zorluk çekerim diye düşünüyorum aslında çok kullanışlı bir şey hem katlanıyorda tatile falan gidildiğinde çok rahat olur.. sen nasıl yapıcaksın ?

şifonyer için kararsızım ama belkide alırım büyük ihtimal dolap beşik istiyorum park yatak istemiyorum aslında bilmiyorum ama ayrı ayrı masrafta olucak bualarda sıkısık durumdayız bakalım nasıl olucak ama büyük ihtimal beşiği büyük ve çekmeceli alıcam dolap ve şifonyer olucak. beşiği yanıma alırım. bide ana dizi bişey var bi set alıcam civilden o sette ana dizi var salonda falan otururken yanıma alırım oda güzel olur diye tahmin ediyorum buraya yüklemiştim sanki resmi bi bakim resimlere.. canım napıcaz ozman ilaçta gecirmiyosa oooff

Son düzenleme:

biraz geç oldu canm kusura bakma evde tadilat var giremedm nete!
şimdi doğum izninde 2 kazanç var;
1)doğm parası
2)izin süresi
benm söylediğim doğm parası,37. haftadan önce doğm yaparsan aradaki para ücrete eklenmiyo
bide çalışabilir raporu aldığn için rahatsızlık durumunda tekrar rapor düzenlenmiyo!
canm bide torba yasada boşluklar var biz şirket muhasebecisine,okul muhasebecisine ve okuldaki muhasebeciye sorduk risk almaya değmez diyorlar ama ben özel sektör öğretmeniyim zaten dönüşüm yok ama sen devlette olduğun için daha rahat herşey kendine güveniyosan al raporunu senin için daha ii

kızlar uzun bir aradan sonra bende döndüm aranıza ama ne kadar kalırım bilmiyorm evde tadilat var tamamen toplandık 1 haftadır böyle ustanın biri giriyo biri çıkıyo yani tam tatildeyim diye sevinmiştm ya kursağımda kaldı sürekli iş çıkıyo zaten kaç gün annemlerde kaldık yine gidicez herlde şuan evde boya var düşünün
of ya hiç bitmiyo ki iş güç bi rahatlayamadım çok yorgunum ağrılarım var artık ortalık toplamaktan,korkuyorm ama yapacak bişi de yok
bu arada genel olarak yazılanlara cevap vereym bi daha ne zaman görüşürüz bilmiyorum bana çok dua edin
1)bebeğinizin kilosu ile ile ilgili önden gidiyo demelerine aldırış etmeyin çünkü her ailenin ırsi yapısı farklıdır doğal olarak çocuklar da farklı oluyo onlar standartı söylüyo!
2)ayrıca boy konusunda da 32 haftalıktan sonra sağlıklı ölçüm yapılamadığını herkes söylüyo onlar yaklaşık değer söylüyo yani hiç üzülmeyn dua edin!benm doktorm boy söylemiyo sadece gelişim normal mi değil mi onu söylüyo ona bakarsanız benim bebeğimde hafif bi bebek değilrabbim sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin
3)ben emzirme sütyeni aldım 2 tane,2 tanede emzirme atleti ve dikişsiz külot aldım markası mini damla hem uygun hemde kaliteli tavsiye ederm.
4)park yatak çokta kullanışlı olmuyo,tanıdıklarımdn alanlar hiç memnun kalmadı çünkü çocuk içinde oynamıyo!
daha uygun ve taşınabilir minik yataklar var tavsiye ederm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…