Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

Ablam sende bu azimle siz arayi kapatirsiniz kafani takma fazlada ve yediginide cikartmadigina gore sen kapatcan yakinda bulanti defterini bence bu arada nerak ettim sirt ustu mu yuz ustumu yatmiycaz ben bazen sirt ustu yatiyorum her zaman yana donemiyom

ablacım bu söylediklerin hepimize örnek oldu keske olmasaydı ama oldun her serde bi hayır vardır derler,bu durum da senin kendlni toparlamanı sağlamış,ama bak dr.da demiş o kadar geri kalması cok sorun değilmiş,sen bundan sonra daha dikkatli ol,her bulduğundan ye,ben senin yanında olsam zorla agzına tıkardım,ablam hamileyken cok bulantısı oluyodu,onunda bebeğin kilosu geriydi,dr.ne olursa olsun kussanda yiceksin dedi,özellikle kırmızı et... Ablam da vejeteryandır.ama ekmek arsı kofte,balık,tavuk herseyi yedi,ardından hemen cıkardı yediklerini ama cok kısa bisürede bebek cok güzel kilo aldı... Birde ablacım gece sütünü ihmal etme,direk bebege yarıyomus gece sütü....

Ha bir de sırt üstü yatmak neden yatmayın diyolarki,ben hep yan yatıyorum ama uyandığmda sırt üstü buluyorum kendimi,nasıl düzeltcemki bu durumu?aklıma takıldı simdi...

İnşallah canım. Moral verdin Allah razı olsun. Sırt üstü kesinlikle yatma dedi. Yüzüstü zaten yatamazsın istesende. Sırt üstü yatında karın etleri rahim ve bebeğin suyu hep birlikte bebişe ağırlık veriyormuş. O da bu şekilde enerji harcarmış ve kilo almada sorun olurmuş. Sağ tarafa neden yatılmaz birşey demedi. Ama hep sola yat dedi. Gece 40 kere uyanıp sola döndürdüm kendimi:)) Bir de yatmadan önce muz yemeliymişiz. Ya da kaşar peyniri. Bence sen de kendini sola yatmaya alıştır canım.

Oy canım ya, evdekiler de ye diye zorluyor ama inanın elimde değil. Oysa öküz gibi yiyen bir kadındım. Düşün yani 96 ile hamile kaldım:) Şimdi 5 aydır 91 kiloyum. Yediklerimi çıkartmadım bugün. Biraz zor oldu ama, Allaha çok şükür bugün iyi beslendiğime inanıyorum. İnşallah yararı olur. Ablanın durumu da moral oldu bana. Bakalım 10 gün sonra ne olacak.

Yatma konusunda ben de hep duyuyordum sola yatma işini ama ilk defa doktor ağzından işittim. Demekki bilimsel bir yyönü varmış.Kaşar ve muzu da öyle. Bir de günde bir dondurma 2 bardak sütten daha fazla kalsiyum verirmiş. Ama hazır değil, şu külağa doldurulanlardan olacak ve sade olacak.

Birşeyler öğrendikçe paylaşıyoruz işte. Valla size de örnek olsun, yiyin damatlara kalmasın ayol:)))

alemsin abla ya... bazen kendim yiyorum ama gözüm eşimin tabağında oluyo,öyle aç gözlü oluyorum bazen... dedğim gibi ablamın da bi ara durumu böyleydi ama cıkarta cıkarta yedi ve bebk kilo aldı...
donurma konusun da da sanslıyız yaz hamilesiyiz,içimizi serinletmek için bol bol yeriz ben cok severim,özellikle keçi sütünden olcak dondurma,hem daha lezzetli hem daha faydalı diye biliyorum ben..

ben de bundan sonra daha temkinli yatarım artık ama elimde değil,bi uyanıyorum sırtüstü buluyorum kendimi,ama ileriki aylarda rahatsız olurum zaten yatamam inşallah..

muzu duymuştum ben de gece yatmadan yediğinde direk bebeğe kilo yaparmış... kaşar da en çok kalsiyum olan peynirmiş...ha bir de abla sen bilirsin,karın genişlerken catlama oluyo ya ben de çok kaşıntı oluyo,hatta kızarıklık var bi kaç yerde pütür pütür olmuş,neden oldu ki,dr.a da daha gitmedim,2 mayısta gidince sorcam,senin oldumu hiç böyle seyler?

Yok ben yattigimda oldum olasi sola yatiyorumdda bazen sirt ustide oluyo , sola yatmayi bende duymustum burda kizlar aciklsmisti didostu galiba sagda bebege besin mi kan mi oksijen mi bilmiyomda bir damar gibi bisey var galiba agirligi ona vermemek icin sola yatmaliymis

selaaaaaammm kizlar nasilsinizzzz.
ben guzel bi ctesi gecirdim. pazara gittik esimle canimin cektiklerini aldim. umarim yemede de ayni basariyi gosteririm. zira bulantilar ve kusmalar son hizzz . gecmisi sole bi okudum. dondurma gecmis bi yerde. canim cekti tabi. esimi bekliyorum simdi dondurma ismarliycak bana.
bu arada tahlillerimcikmis. sonuclar iyi. kan ve idrar degerlerim normalmis.
iste bole kizlarr....

ablacimmm bi kere uzmuyosun kendini annelik hamurunun kivamini azcik daha katilastir. psikolojinin iyi olmasi da cok onemli biliyosun bebek icin. bak kocaman kizcagiz oldu o herseyi anliyo oradan.
yedi yedim kusmadim demisin ablacim. bu cok iyi bi sey demekki yavas yavas kusmalar gidiyo. biliyorum yedigini icinde tut demek kolay ama tutmasi zor(zira su an ben de yasiyom) ama ne yesen kar. cikarsanda yine ye. kalan emilen yeter kizcemize...
seni de kizceni de cok seviyoz. o kizce ne zor yollardan geldi de annecigine tutundu, allahin izniyle bi seycik olmaz. opuyorum cok sizi.

selam tubişim.... Sevindm değerlerin güzel cıkmasına... Ama bulantılar rahat vermiyo sana kıyamam,olsun canm bunlar da gecicek... Ne güzel sey cekmiş bak canın,ohhhh missss gibi vitaminli vitaminli ye dondurmanı....

Canım karnın gerilince kaşınması normal. Çatlayacak yakında malesef. Ve malesef bu çatlaklar kalıcı. Krem falan diyorlar ama onlar ancak azaltır belki engellemiyor. Ben vazelin tavsiye ederim. Çok yağlı ama diğerlerinden daha etkili bence. Ben ilk bebeğimde her akşam soyunup aynaya bakardım niye bir yerim çatlamadı die üzülürdüm deli gibi. Bir sabah bir baktım benim alt bölgede koca kırmızı bir çizgi. O kadar korktum ki hemen annemi arayıp ben doğuruyorum galiba diye ağladım:)) Sandım ki öyle yarılacak aşağı kadar bebek çıkacak:)) Annemler hala gülerler bu olaya:)) Yani canım korkma, bebişin kocaman oldu, içine sığmıyor ve derini geriyor canım. Ondan kaşıntı oluyor.Bebek yukarı çıktıkça kaşıntıların eri değişecek. Yerim onun ballarını ben, sağlıcakla doğsun inşallah annesi:)

selam kızlar nasılsınız 5 dk bir fırsatım oldu hemen size yazayım dedim. dün doktora gittik renkli ultrasonumuz vardı bebişimiz büyümüş bayaa 335 gr olmuş ağırlığı bir tane fotoğraf da verdiler renkli çok tattlıydı sıpamm ama uyuyoduu hiç uyanmadıı.. Doktor da vitamin takviyesi verdi bana o alt karın bölgemdeki ağrıları söyledim onlar kasılma dedi ve kalsiyum ve magnezyum verdiii.. Bir sıkıntı yokmuş çok şükürr..

yolculuk da fena geçmedii ama çooookk sıcaktı piştim resmen ...

aynur abla senin yazını gördümm bebişindeki gerileme inşallah senin beslenme birlikte düzelirr hem bak çıkarmamışsın da ne güzel iştee inşallah toparlar bebişinnn..

kendinize çok iyi bakın kızlarrr öpüyorummm

Senin adına çok sevindim canım. Darısı bebişimin başına:)

Herkese günayydın kızlar...İnşallah güzel bir hafta geçiririz hepimiz...

günaydın kuzular nasılsınız
ben pek ii değilim ağzımda koca iki yara ve dilimde bir yara mevcut çok ağrı yapıyor

ablacım yazdıklarını okudum hafta sonu ama cevap yazamadım telden senin kızçe ne badireler atlattı bunuda atlatır sen hiç üzüme

günayyyyydınnnn kızlar nasılsınızzzzzzzzzz

fatmacım geçmiş olsun canım. dr. a gösterdin mi. karbonatla gargara yapmak iyi geliyor. benim de bağışıklığım düştüğünde çok çıkardı ağzımda...

serapppp günaydınnn. kaç zamandır yoktun nasılsınnnn..

merhabalar güzel anneler nasılsınız bakalım

merhaba çileğim nasılsınnn kuzummmmm

ablacım hoşgelmişsin bebişin seninle bunuda atlatıcaktır ki sende artık azimle beslenmeye baslamışsın böyle gderse kısa sürede arayı kapatırsınız kurban olduğummmm beslenir aradaki farkı kapatır

didoşummm canımmmm hoşgelmişsin iyiki gelmişsin merakta bırakmamışsın bizi maşşallah yiğenime herşeyi çok güzel sende kendine dikkat et tatlım fırsat buldukça gel canım benimm çok öpüypruz seniiii

günaydın fatmikim bebeğim geçmiş olsun o ağız yaraları berbattır tez zamanda geçsin inşallahhh
Günaydın bayanlar...

günaydın serabımmmmmm nasılsınız bacımmmm

yoktum canım yeni yeni kendime geldiğim için takılamadım bir ara... şimdi şükürler olsun iyiyim...sizler nasılsınız bakayım?

günaydın serapcımmmm
günaydın canım nasılsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…