Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

canımmm rabbime duamızsın aklımızda sende duamızda Rabbim hayırlara çıkartsın tez zamanda nasip etsin sen bunu hepimizden çok hakettin bitanemm

Kızlarrrrrr ben kaçtım...
benim okul saatim gelmiş...
okuldaki bebeklerimi bekletmeyeyim...
herkes kendine iyi baksın...

ben aşermede değil ama ekşi diye bir dadandım kiviye yemeyen kocam bile alıştı her akşam yiyoruz ama bizimki zevkine Bende çok ıkınılmaması gerekiyo diye biliyorum o yüzden dedim canım, bu arada ben her doktor muayenesinden ya önce ya sonra resim çekindim ama henüz görünen net bir durumum yok

gitmezse bebişlerimizin canı sağolsun be serabımmmmmm

öpüm bizi de çabuk geçsin yaramız
sağ taraftakini kendin olarak düşünnnn

hafta sonu ben de burda dondurma okuyup canı çekip yiyenlerdenim. ama çok tatlı geldi bana midemi bulandırdı sonra

uzun bir süreliğine mi?

süre ve tarih belli deil. ordaki kontenjan müsaitliğine göre pattan çağırıyolar. ama kesin olur gibime geliyor. daha önce böle dedikleri her yere er ya da geç gönderdiler.

helal enişteme ve komsuna bizim apartman büyük ve kalabalık ama komsuluk yok herkeste en az 3 çocuk var anca kapıda denk gelicende bü günaydın bi iyi akşamlar densin

oohhhh siz öpünce daha çabuk geçiyo kiiii

maşallah canım güzel yemişsin ne güzel. ben de alabalık yemiştim sanırım sadece onu yiyebilirm.çünkü kokusu az tadı da hafif geliyo bana...
tavuk zaten cok ta sağlıklı gelmiyo bana,221 günde yetişen tavuktan ne beklersin,kırmızı et yeniyosa cok ta önemli değil tavuk... köy tavuğu olursa o başka...

ya canım ne zmandır bişey çekiyodu egeye has,ama bulamadım,annemi aradım bugün, ben de dondurucuda var demez mi nasıl sevindim nasıl sevindim anlatamam,hemen istiyorum dedim,bugün yarın yiyebilicem çok mutluyum...

cok alakasız olck ama canım bu sıcakta karısık kızartma istiyor şaşırdm iyiceee

oy kurban olduğum yerim ben sizi yerrrrr

eşin içinde hayırlısı olsun dicemde ben benden uzakta olmasına tahammül edemem gibi hissediyorum

güle güle canımm.

ben de hep tuzlu yiyeyim ekşi yiyeyim istiyom. kivi yiyebilirsem içimi açıyo. mevsimi ne zaman biterki buzluğa atsam mııı " hafta sonu kayınvalidemle konuştum dedim ya. ağzımı arıyo benim. canın neleri çekiyo ne yiyosun deyüü :) bizde bi söz vardır. ye tatlıyı al atlıyı ye ekşiyi al ayşeyi diye. ona istinaden soruyo. ben de dedim kii" hiç tatlı yiyemiyorum midem bulanıyo, hep ekşi tuzlu yiyom" anammm ses tonunu bi görseydiniz çok güldüm. hoşuna gitmedi herhal. "hımmmm hep ekşi mi istiyosun, hımmm" diye burun kıvırdı. oğlancı yaaa çatlar cinsiyet belli olana kadarrr

Son düzenleme:
ayy tubişim eşin gitmez inşallah ya ben sahsen bursaya ailemi ziyarete gittiğimde bile aklım eşimde kalıyo bide ingiltere yaniiiiii taaa anasının gözü ama hakkınızda hayırlısı ne ise o olsn

ilk 3 ay midenden dolayı ekşiye düşüyorsun , bulantıların kesildikten sonra ne yediğin ortaya çıkar, bu arada bizde al demezler çıkar derler atlı da değil hakkı o bizde Bu arada ben kız diyom ki geçen anladım ki eşim ben kız dedikçe inattan erkek diyomuş

cok alakasız olck ama canım bu sıcakta karısık kızartma istiyor şaşırdm iyiceee
ayyy onu hep istiyo benim canım,ben de çok yağlı oluyo diye bi kolayını buldum...
teflon tencereye çok az yağ koyuyorum,patatesleri,patlıcan,kabak,biberleri küçük küçük doğruyorum,hepsini bir atıyorum tencereye hepsi bir pişiyo,mis gibi oluyo hem de yağsız kızartma...bir d sarımsaklı yoğurt,dün akşam yaptım hatta,ha bir de çabuk oluyo...

benim de ev komşum değil canım,dükkan komşum,dükkanda pişiriyo yemeklerini o yüzden...
apartmandakilerle benim de alakam yoktur... calıştığımdan kimseyi degörmüyorum..
herkes çok içli dışlı da ben pek yanaşmıyorum... soğuk diyolarmış bana

çok teşekkür ederim canım, allahım tez zamanda inşallah sana da nasip etsin.
iyice dinlen moralini topla canım. dr. bundan sonraki süreç için ne dedi. nasıl bi takvim belirlediniz.

cnm.. simdi bu tedaviden arta kalan bana, ates basmalarım vardı.. bunun için dr a görüme yaptık..
bana FSH değerimin yüksekliği nedeniyle, + yumurta rezervinin azlığı ve kalitesi yönünde ki sorunlara karşılık.,
bi ilaç kullanacağımı söyledi.. ve haziran adetinle, oraya gidip, kan ve ultr. bakıcaz dedi..

normal yoldan FSH değeri 45 olan hasta bile hamile kalabiliyormus..
FSh değeri 0-10 arasında olması gerekmis.. yani tüp için.. 10 un altında bi rakam olması isteniliyor..
bu yüzden bu da bi engel ..

belki geçen zaman içerisinde, Rabbim nasip ederde insaAllah.. 5. tüp e gerek kalmaz.. cünkü öyle yorgunum ki.. anlatamm..bu güne nasıl geldim o tedaviden ben biliyorum.. insan kabullenemiyo , baskada hiçbirseyyi gözü görmüyo.. (

ve eğer tüp olucaksa bile, yapılacak olanlar belli, bunları da arastırdım..
esime IMS denilen teknik uygulancakmıs..
normal tüp te.. spermler mkroskop altınad 400 defa büyütülürken, bu dediğim yöntemde. 4000-6000 kez büyütülüp, daha kalitelisini seçme şansı varmıs..

banada, co-culture denilen teknik uygulancakmıs.. tabi bunlar tüpe dahil dahil..daha mafraflı olucak bu kez ki tüp ..

döllenme islemi sırasında, bnde yumurtalaraımad yani.. yumurta anomalisi görülmüs.. yani 1.kalitede olmadığı saptanmış..
birde kan pıhtılasması sıkıntım yüzünden. olduğunda 9 ay boyunca iğne yapıcam.. zaten tüp lerde kullandığımız iğnelerden bitanesi o iğne.. alıstım iğne olmaya da.. inan buna bile razıyım, yeter ki sağlıklan bebisim gelsin artık .. :'((
olmaz denilmiyor,. sadece sabır ve tevekkül edip, tekrar denemek gerekiyor, bitek eş ten yana sorun olsa, tek o yönde çalısmalar yapılıp sonuç alınabilirmis, ama sorunlar artık benden yanada çıktığı için..
her ikisine birden müdahele etmek kolay değil, zor vaka diyolarmıss
-----------

Yapay Rahim (Co-Culture)
Rahim içi doku kültürü uygulaması , tekrarlayan tüp bebek tedavilerine rağmen gebe kalamayan embriyoları yavaş veya kötü gelişim gösteren çiftlerde yeni bir umut haline gelmiştir . Adetin 21. günü rahim içinden alınan ufak bir doku örneği laboratuar koşullarında ayrıştırılır , hastanın kendi kan serum ile kültür ortamı oluşturulur ve gerekli hücreler çoğaltılarak dondurulur. Daha sonra hasta tüp bebek tedavisine alınır . Yumurta toplama işlemi yapıldığında dondurulmuş olarak saklanan örnekler çözülür co-culture dediğimiz yapay bir rahim içi dokusu oluşturulur. Tüp bebek işlemi yapılıp döllenme görüldükten sonra oluşan embriyolar transfer işlemine kadar bu doku içinde büyütülür .

Hücreler embriyo gelişimine zarar vermez, gelişiminin devamını sağlar ve büyüme şansını artırır. Eş kültür ortamında embriyo ve rahim içi doku arasındaki ilişki vücut içindekine benzer şekilde gelişmekte ve embriyo ile anne adayının rahim iç duvarı hücreleri birbirleri ile tanışmış ve alışmış olmaktadırlar.

Embriyo gelişimi için gerekli olan faktörler ve proteinler yönünden oldukça zengin olan Ko-kültür sıvıları içerisinde bulunan büyüme faktörleri ve besleyici maddeler embriyo gelişimini destekler. Ayrıca ortamda oluşan antioksidanlar embriyo için zararlı olabilecek artıkları embriyo çevresinden uzaklaştırır. Tüp bebek için kullanıma hazır olarak sunulan yapay kütür ortamında bu proteinler ve büyüme faktörleri oldukça sınırlı bulunur. Bu nedenle tekrarlayan tüp bebek tedavisinde başarısız hastalarda ko- kültür hazır satışa sunulan kültür sıvıları için bir alternatif oluşturur. Endometrial ko-kültür ( eş-kültür ) hazırlanması yoğun bir iş gücü ve teknik alt yapı gerekmektedir ve bu konuda özel olarak eğitimi olan elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır .
Eş kültür kimler için uygundur ?

Bu yöntem , tüp bebek uygulamasındaki tüm hastalara uygulanmaz . 40 yaş üzerinde , daha önce başarısız tüp bebek denemeleri olan hastalarda , FSH yüksek hastalarda , ilaç tedavilerinde düşük cevaplı hastalarda uygundur .

Son düzenleme:

bu aksam bende bu teknikle pişireyim bari hemde daha az ugrasrtırır

afferim iremim leb demeden leblebiyi anlamışın. bu cevap yazdığın mesajda eksik vardı. kayınvalide kısmı. daha doğrusu ben yazdım silinmiş. sonra düzelttim mesajı.

ayy tubişim eşin gitmez inşallah ya ben sahsen bursaya ailemi ziyarete gittiğimde bile aklım eşimde kalıyo bide ingiltere yaniiiiii taaa anasının gözü ama hakkınızda hayırlısı ne ise o olsn
valla canım uluslararası bi fabrikada çalışıyo. şehir içi ve yurtdışı çok oluyo geziler, eğitimler. ama onun kariyeri için çok büyük avantaj bunlar. yabancı dilini de geliştiriyor. o yüzden sesimi çıkarmıyorum.

ben yemeğe gidiyom kızlar görüşürüz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…