- Konu Sahibi antidepresif
-
- #14.701
hiçç Ablacım adet olmadık hiç birimiz hepimiz pkolu bekliyoruz öylee
doktor bide multikistik over dedi bana ama anlamadım.Doktorun dediklerini kaçırmayım aklımda tutayım derken daha çok unutuyorum
şimd, bakıyorm internetten neymiş bu multikistik
Multikistik Over (MCO) deyimi asıl olarak bir hastalığı, Polikistik Over (PCO) ise bu hastalığın da içinde bulunduğu bir sendromu tanımlamaktadır. Sendrom ; belli bir hastalığa bağlı olarak vücutta meydan gelen tüm arazları içeren klinik görünümün toplamını ifade etmektedir. Yani ;
MCO; yumurtalıklarda her siklusla ultrason ile görülen yumurta kisti sayısının artmış olması söz konusudur. Diğer bir deyişle, her siklusta normal olarak ultrason ile tek planda görebildiğimiz yumurta kisti (follikül) sayısı en fazla 7 - 8 olması gerekirken bundan daha fazla olması halinde MCO den bahsedilir. Burada folliküllerin yerleşimi yumurtalık içinde rastgeledir, özel bir yerleşim göstermezler ve sadece sayıları fazladır. Bunun yanında başkaca bir klinik bulgu çoğu zaman yok ya da hafiftir.
PCO ; MCO nun bir basamak daha ilerisi olarak da kabul edilebilir. Burada da follikül sayısı fazla olmakla birlikte bunlar özellikle yumurtalığın dış çeperine yakın bir şekilde dizilmişlerdir ki bu görünümden dolayı PCO ya ilişkin bir tanı kriteri olan nakelace ( gerdanlık )deyimi gelişmiştir. Burada folliküller aynı bir gerdanlığın boyunda duruşu gibi sıra ile dizilmiş gibi görülürler.Bundan başka over dokusunda korteks ve medulla oranında değişikler de görülür. Bunlardan başka, klinik olarak ; tüylenmede artış, adet düzensizlikleri ( gecikmelere ya da adet olamama ) ve gebe kalamama gibi problemler de tabloya eklenebilir. İşte bu nedenden dolayı buna Polikistik Over Sendromu ( PCOS ) denir.
o zaman benim kistelrimde iyileşme mi var demek oluyor PCO dan MCO ya geçmiş:44:
kızlar napıyonuz bakem
vallahi dünyaya erkek olarak gelmek varmış
ne pko ne adet ne o ne bu hiç bi sıkıntıları yok
bütün dert bizlerde
aaaa kimse günaydın dememiş mi
o zaman: GÜÜÜNAAAAYYDIIIIIIINNNN
pazar pazar herkes kocasıyla gezmelerde sanırım sanada günaydınaaaa kimse günaydın dememiş mi
o zaman: GÜÜÜNAAAAYYDIIIIIIINNNN
pazar pazar herkes kocasıyla gezmelerde sanırım sanada günaydın
faaatttmmaaaa gunaydin nasilsiinnn.
benim koca da gece 12de geldi isten. tursu gibi yatiyo he heee. bende elimde tel fink atiyom topiklerde
Günaydın bebek bende annemdeyim istanbula gidicem birazdan babam otobüse bırakacak bende telden size bakıyorum kocamı özledim
Amin kuzum amin geldum evime kayinvalidem kaynimlara gitti simdi kocisle basbasa kalicazmasallahh bi tanem allah agzinizin tadini bi daha hic bozmasinn insallah. ben de sabah babamlarla telden gorustum azcik ozlem giderdim.
iyi yolculuklar fatmacimm. gule gule don evcegizine ve kocana
Merhaba kizlar,moralim cok bozuk hasta oldum testte yapmistim zaten ondan sonrada hasta oldum uzerine birde kocamla kavga ettim konusmuyoruz simdi
gunayyydiiinnn
hafta sonu rehaveti topikte...nasilsin diar..
ben kasik agrilari ile bi hafta sonu geciriyorum. akintim da devam ediyo.son 4-5 gun. bakalim neler olucakkk..
simdi de ilk nefes diye bi program seyrediyorum. bi ciftin dogum oncesi, dogum ani ve dogum sonrasini gosteriyo. bi yandan gozlerim sulandi bi yandan da o aile icin ictenlikle sevindim. allahim hepimize o anlarin tadi yasatsin tattirsinn.
pazar pazar herkes kocasıyla gezmelerde sanırım sanada günaydın
Kizlar ben daha hastalanmadim test aldım ama sabaha yapicam tabi o zamana kadar hastalanmazsam karnım ağrıyor ama hayır olsun
pek iyiyim diyemiycem size günaydın dedikten sonra dışarı çıktık nerdeyse ağlaya ağlaya gezdim gözlerim sulu sulu.Sebep yok kocam da sinir oldu doğal olarak
aynen öyle gezmeeye gittik ama yukarda yazdımya hiç iyi gelmedi
hadi inşallah bakalım hayırlısı
Evet bu seferolmuş çoklu alinti :) göğüs uçlarım irilesti sanki ama emin de değilim sen hamiş lere mi ağladın
hep mi denk gelir fatmacım ya ?? size de öyle her yerde hamile yada küçük bebekli aile denk geliyormu? yemek yiyoruz yan masada bebekli bir aile adam babacım babacım diyor. Başka bir mağazaya giriyoruz 1 yaşlarında kız bebek (benimki kız bebek hastası) Baksana ne tatlı dedi
Birde cnm daha önceden bahsetmiştim sobalı evde oturuyoruz ev aldık geçen sene temelden girdik bitti bitecek ama uzuyor taşınmak istiyorm artık bıktım bu köyde oturmaktan görsen evimi b.. götürüyor afedersin. Canım hiçbişey yapmak istemiyor Hem de ev soğuk ya..Sobalı odada uyuyoruz yiyoruz iiçiyoruz yatağıda ttoplamıyorum üzerine düzeltiyorum..
kısacası bıktım bu evden
bu ay hem hamilelik hem de yeni ev olmadı ya sıkıntı bastı
fatmam kaygana gitmis senin ne isin var burda. kocisin yanina gitseneeeeKizlar ben daha hastalanmadim test aldım ama sabaha yapicam tabi o zamana kadar hastalanmazsam karnım ağrıyor ama hayır olsun
canim benim insan sikilmadan zorluk cekmeden mutlulugu bulamazmis. evet bazen hersey ust uste geliyo sabrimiz zorlaniyo ama insallah bizim icin sabrin sonu selamet olucak.
hep mi denk gelir fatmacım ya ?? size de öyle her yerde hamile yada küçük bebekli aile denk geliyormu? yemek yiyoruz yan masada bebekli bir aile adam babacım babacım diyor. Başka bir mağazaya giriyoruz 1 yaşlarında kız bebek (benimki kız bebek hastası) Baksana ne tatlı dedi
Birde cnm daha önceden bahsetmiştim sobalı evde oturuyoruz ev aldık geçen sene temelden girdik bitti bitecek ama uzuyor taşınmak istiyorm artık bıktım bu köyde oturmaktan görsen evimi b.. götürüyor afedersin. Canım hiçbişey yapmak istemiyor Hem de ev soğuk ya..Sobalı odada uyuyoruz yiyoruz iiçiyoruz yatağıda ttoplamıyorum üzerine düzeltiyorum..
kısacası bıktım bu evden
bu ay hem hamilelik hem de yeni ev olmadı ya sıkıntı bastı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?