Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

Melek (Candan Erçetin) - YouTube

bu da fatmaya gelsin.................

teşekkür ederim canımcımm çokseverim bu şarkıyı

Fatoşşşşşşşş hayırlı olsun tatlım yine yakın zamanlarda duycaz kalp atışlarınııı Takibindeyim canımmmm

çok saol iremim bak senden öndeydim ama bebişlerimiz aynı olacak tabi benimki arayı kapatırsa bilemem

doktor açmıcam sesini çok küçükk dedi yoksa duyururdu bugün tahlil filan verdi onlarıda götürcemmm

çok teşekkür ederimmmm canımcımmmmm

ayy doktor dediki ben gördüm filan biz bakıyoruz göremedik sonra tekrar gösterdi diyoki ikinizde gördünüz mü

kız zilli irem nerdesin gelde değerimi hesapla ben anlamıyorum

kaç gün oldu bebek ben hesaplıyım

bizler bilmediğimize ilk anlamıyoruz dr bizede demişti babası sende gördün mü die ama çok güzel bi duygu

kuzu pazartesi yumurtlamadan sonra 15. gündü 221 di 12. günde yani cumada 38 di hatta sen dedin 6 katlamış die hesaplayıver minnakımın deyzesiii

kapatır tatlım arayı , hiç duymadım devam edeni

evet çok heyecanlıydı yaa

şimdi 2 günde 2 kat arttığını varsayarsak çarşamba 448 olaması lazım cuma yarında 896 filan olacak ama tabi iki kattan çok arttıysa 1000 i geçmişte olabilir

Desene benimki o zaman ultra erkek:))) Patlıcan gibi bir keseydi benimki. Faceye atmıştım gruba canım. Bakalım benim de yarın belli olacak inşallah cinsiyeti. İnşallah gösterir de.

merhaba hatunlar,nasılsınız görüşmeyeli baya bir konuşmuşsunuz geriye bakamadım kaçırdığım havadisler varsa söyleyin rica ederim,bu arada önceki gün hastanedeydim içten kanamam olmuş geceyi serumlarla hastanede geçirdim düşük riski var dedi moral sıfır yani maşallah bebek sağlam ama kanama neden oldu anlamadım şok olduk normal muayeneye gitmiştik halbuki,neyse ilaçla atlatmaya çalışcam bu dönemi yatıyorum o yüzden gelemiyorum çok fazla,iyi bakın kendinize de bebişlere de :))

fatmikimm nasıl geöti doğum günün anlat hele kimse konuşmuyo bugün canım sıkılıyo

pek bişi yapmadık arkadaşlarım hediye filan almışlar güzeldi eşimde pasta ve cicek almışş güzeldi

kapatır tatlım arayı , hiç duymadım devam edeni

büyütürüm ben onu tosunumu beslerimm

kızlar gebelikte hurma tüketimini bilenniz varmı?

eltim yiyorr çok besleyiciymişşş

canım çok geçmiş olsun yat dinlen sen bizler aynıyız

pek bişi yapmadık arkadaşlarım hediye filan almışlar güzeldi eşimde pasta ve cicek almışş güzeldi

büyütürüm ben onu tosunumu beslerimm

eltim yiyorr çok besleyiciymişşş

ne güzel işte kuzum arkadaşların eşin bebişin hep birlikte kutlamışsınız hepimizin asıl doğum günü kuzularımızı kucağımıza aldığımız gün olucakkk

büyütürsün bebeğim yiğenimde gelişir aradaki farkı kapatır iremiomun da dediği gibi geride kalmaz bende hiç duymadımm

ya banada hurmayı umreya giden aney getirmiş bissüürü verdi medine hurmasıymış yiyorum günde 2-3 tane iki üç ceviz üç dört tanede fındık onun dısında günlük öğünümü yiyorum ben netten hurmaya da baktım medine hurmasını bebek ilk doğduğunda üst damağına azıcık sürersen çok sakin bi bebek olurmuş öyle okudum ben

Son düzenleme:
aman aman ablam allah düşmanımı bile yapmasın fırıncı
ben araba içinde yarım saat uyursam dünyalar benim oluyodu
yatak yüzü görmedim hiç

Ah ahh yarama bastınız. Benim kocamın da fırını var. Ne gecesi belli ne gündüzü. Paspasçısı da o amiri de ustası da...Olmaz olsun öyle para diyeceğim de korkuyorum Allahın gücüne gidecek...Aslında teknik lise öğretmeni ama atanamayınca fırıncı oldu:)) Malum karadenizliden ya inşaatçı olur ya fırıncı:))

çok geçmiş olsun canımm sende ii bak kendineee

inşallah canım o günleri de görelimm

hurma ye çok ii gelir ama fazla yeme kalorili bişey çünkü hurma

inşallah canım o günleri de görelimm

hurma ye çok ii gelir ama fazla yeme kalorili bişey çünkü hurma

işte günde en fazla 3 tane yiyorum genelde 2 ile sınırlandırıyorum getirende süt yapar günde 2-3 arası ye demişti zaten yarasın minnaklarımıza

Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "rapid birth" yani "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esasen beyinde salgılanan doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır. Hurmanın tek başına bu özelliği -oksitosin içermesi- bile Kuran'ın Allah'ın vahyi olduğunun önemli delillerinden biridir. Hurmanın tıbbi olarak faydalarının tespit edilmesi ancak yakın tarihlerde mümkün olmuştur. Halbuki Kuran'da 1400 sene evvel Allah'ın Hz. Meryem'e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahyettiği bildirilmektedir.

fulyacım bu bilgiler işine yarayabilir...
ama benim bildiğim kadarıyla,rahimde kasılmalara neden olduğu için,hamileliğin erken dönemlerinde yenilmesi erken doğuma yada düşüğe neden olabilirmiş... başka bir topikte bir arkadaş yazmıştı,canı çok çektiği için çok fazla yemiş,sonra nst,de hiç bir sorunu yokken,kasılmalar ve ağrılar görülmüş,yani erken doğum riski yaşamış...
günde 1 -2 tane den bişey olmaz diye düşünüyorum ama sen yinede hergün tüketme cnm,çok canın çekerse ye o kadar,hamileliğin son aylarında öneriyolar genelde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…