- Konu Sahibi antidepresif
-
- #17.741
Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "rapid birth" yani "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esasen beyinde salgılanan doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır. Hurmanın tek başına bu özelliği -oksitosin içermesi- bile Kuran'ın Allah'ın vahyi olduğunun önemli delillerinden biridir. Hurmanın tıbbi olarak faydalarının tespit edilmesi ancak yakın tarihlerde mümkün olmuştur. Halbuki Kuran'da 1400 sene evvel Allah'ın Hz. Meryem'e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahyettiği bildirilmektedir.
fulyacım bu bilgiler işine yarayabilir...
ama benim bildiğim kadarıyla,rahimde kasılmalara neden olduğu için,hamileliğin erken dönemlerinde yenilmesi erken doğuma yada düşüğe neden olabilirmiş... başka bir topikte bir arkadaş yazmıştı,canı çok çektiği için çok fazla yemiş,sonra nst,de hiç bir sorunu yokken,kasılmalar ve ağrılar görülmüş,yani erken doğum riski yaşamış...
günde 1 -2 tane den bişey olmaz diye düşünüyorum ama sen yinede hergün tüketme cnm,çok canın çekerse ye o kadar,hamileliğin son aylarında öneriyolar genelde...
evet kuzum ben hurma işini bi kaç günde 1 tüketeyim hergün değil ilerki dönelerde inşallah yararı olacağı zaman düzenli yerim saol bebekim
ay benim karnım kocaman ya...
acaba ikizdi de dr bi tane mi gördü:44::44::44::44:
... sanki 4 aylık gibiyim ya...
ne demek canımcım..
ben de çok severim hurmayı ama korkuyorum yemeye....
ay benim karnım kocaman ya...
acaba ikizdi de dr bi tane mi gördü:44::44::44::44:
... sanki 4 aylık gibiyim ya...
huuu huuu biz geldiik
bende şişkoluktan öyleyim ama sende gaz vardır şişlik vardır
hoşgeldinizzzzzzz... nasılsınız bakalım?huuu huuu biz geldiik
bende şişkoluktan öyleyim ama sende gaz vardır şişlik vardır
hoşbulduuuk
bu arada net sorunluydu yazamadım minnakımla tanıstık Allahım tarifsiz bir mutluluk
hahahaha fatmikim sen mi şişkosun benmi benim göbüşüm senin göbüşünü katlar bi kere
benimde öyle ama folicplusu 3 e çıkardığımdan beri bildiğin 4 aylık hamilelerle yarışırım o derece ama şişkinlikmiş sonra gidiyomuş o bebiş dolduruyomuş iyice içeriyi
nerdesin ki sen mrktan çatladık anlat bakalım ne yaptınız dr da
hahahaha fatmikim sen mi şişkosun benmi benim göbüşüm senin göbüşünü katlar bi kere
hoşgeldinizzzzzzz... nasılsınız bakalım?
galiba ben de
kilom sadece 1,5 kilo falan farkediyo tartıda bazen de 1 kilo ama galiba bu şişlik....
bu arada net sorunluydu yazamadım minnakımla tanıstık Allahım tarifsiz bir mutluluk
o facebookta gördüğünüz gelin hallerim zayıf hallerim tekrar aldım kiloları kışın 75 filanım sanırım
fuli sen de göbüşüm de göbüşüm diyosun sürekli....
ne kadar göbüşün var senin bakim....
koy da göbüşünü görelim bakalım... senin mi çok yoksa bizimmi?göbek yarıştıralım...
benim rahim sanki portakal değil de kavun kadar...
evdeyim kuzumnapıyon iştemisin evdemi
oyy maşşallahhhhantalsana beyaa cımbızla laf alıyoz ağzındann
evdeyim kuzum
canım gittik doktora tabi heyecandan titriyordum..karından gördük kuzumu 5 haftalık son adet tarihiyle uyumlu kesemiz çok şükür15 gün sonra pıt pıtlar için çağırdı dpktorumuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?