- 16 Eylül 2015
- 2.110
- 2.285
- 133
- 42
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
Bünyeden bünyeye etkisi değişebilir ama bende bir sorun oluşturmadı.. Gaz sorunum var ama hamilelik basından beri vardı. Ilaçtan kaynaklandıgını dusunmuyorum.İştah arttırma gibi bir sorun da oluşturmadı ki midem her yandığında ya da bulandıgında bişey yeme gereksinimi duyan biriyim.. Sadece dışkı rengin değişiyor o da her Demir içeren ilaç kullanımında olur. Bir yan etkisini görmedim ama içerisinde iyot yok. Ben tiroid hastası oldugum için iyot değerim gebelik oncesinde de olması gereken degerden dusuktu.. Dr.umla onukonusacagım ya aynı şekilde sorun oluşturmayan benzeri içinde iyot içeren başka bir ilaç verir ya da ek olarak iyot ilacı yazar.. Bakalım..var mı bi sıkıntı yani yan etkisi
Doktorunu ara sor cnm o sana ne yapicagini soyler2 gündür çoook midem bulanıyor. Şuan yazarken ağlıyorum hatta. Yarabbim ne olur hayırlısıyla geçsin hepimizin bulantıları. Ne yapacağımı bilemiyorum. Sabır Allahım sabır.
Canım doktorum ilaç vermek istemiyor ve normal olduğunu geçeceğini söylüyor. Ama ben gercekten cok zorlanıyorum. Hayırlısıyla geçsin nerde kimin zorluğu varsa herkesin insallah. Ağlaya ağlaya dua ediyorum.Doktorunu ara sor cnm o sana ne yapicagini soyler
Benim de öyle iki gündür arttı. Bugün doktorum hastaneye yatırmak istedi. Eşimle görüşüp karar verecem. Şimdilik serumları eve verdi üç şişe serum takıcam üç gün2 gündür çoook midem bulanıyor. Şuan yazarken ağlıyorum hatta. Yarabbim ne olur hayırlısıyla geçsin hepimizin bulantıları. Ne yapacağımı bilemiyorum. Sabır Allahım sabır.
Canım Allah kolaylık versin.Benim de öyle iki gündür arttı. Bugün doktorum hastaneye yatırmak istedi. Eşimle görüşüp karar verecem. Şimdilik serumları eve verdi üç şişe serum takıcam üç gün
Aynen ama kader bu cocuklarimiz birbirini bulabilir bir gun hic bilemeyiz ki :) saglikla dogsunlar da canim benim :)Valla aynen nazli baya bana da naz yaptiriyor herseye
Esra az önce yazmış "sabah hızlı kalkma kalkınca kraker tost atıstır. 6 Ogün ye ara atıstırmalıklarla.sut kahve çay mide yakıcı şeyler içme. Boş mide daha cok bulantı yapar" bunların aynısını benım Dr.umda demişti ki gercekten öyle... işle uğraşırken atıştırmayı unutduysam bulantı ve halsızlık bastırıverıyor cok kötü bırsekıkde.. Hemen bulantı tam başlamadan atıştırıyorum.. Benım doktor ek olarak cok yağlı gıdalardan ve asırı yemekten uzak durmamı bulantıyı arttıracağını söyledi. Azar azar sık sık ye dedı.. Mesela aksama yemeğinde çorbanı içtin etli yemegını yedın zeytınyaglıyı ya da salatanı 1 saat sora ye dedı yani saatlere yay dedi.. Çok meyve asidine yüklenme 1porsiyonu geçme 1 ögunde.. Asitlilerden ve tatlılardan uzak dur dedi... Dene bakalım 1hafta ama uy muhakkak aralarda fıre vermeden mide asidin dengelensinCanım doktorum ilaç vermek istemiyor ve normal olduğunu geçeceğini söylüyor. Ama ben gercekten cok zorlanıyorum. Hayırlısıyla geçsin nerde kimin zorluğu varsa herkesin insallah. Ağlaya ağlaya dua ediyorum.
Canim benim yalniz degilsin seni cok iyi anliyorum muhtemelen seni hamileler ve anneler disinda kimse anlamicak buna hazirlikli ol, kacinci haftadasin? Heralde en yogun kisimdasin bende oyle agliyordum simdi aglamamaya alistim Allah sabir versin canim2 gündür çoook midem bulanıyor. Şuan yazarken ağlıyorum hatta. Yarabbim ne olur hayırlısıyla geçsin hepimizin bulantıları. Ne yapacağımı bilemiyorum. Sabır Allahım sabır.
Benim aynı zamanda istahsizligim hat safhada olduğu icin neredeyse ac yasıyorum diyebilirim. Yani sulu yemek yemeyeli cok oldu. Yemeyi bırak duymaya düşünmeye tahammülüm yok.Esra az önce yazmış "sabah hızlı kalkma kalkınca kraker tost atıstır. 6 Ogün ye ara atıstırmalıklarla.sut kahve çay mide yakıcı şeyler içme. Boş mide daha cok bulantı yapar" bunların aynısını benım Dr.umda demişti ki gercekten öyle... işle uğraşırken atıştırmayı unutduysam bulantı ve halsızlık bastırıverıyor cok kötü bırsekıkde.. Hemen bulantı tam başlamadan atıştırıyorum.. Benım doktor ek olarak cok yağlı gıdalardan ve asırı yemekten uzak durmamı bulantıyı arttıracağını söyledi. Azar azar sık sık ye dedı.. Mesela aksama yemeğinde çorbanı içtin etli yemegını yedın zeytınyaglıyı ya da salatanı 1 saat sora ye dedı yani saatlere yay dedi.. Çok meyve asidine yüklenme 1porsiyonu geçme 1 ögunde.. Asitlilerden ve tatlılardan uzak dur dedi... Dene bakalım 1hafta ama uy muhakkak aralarda fıre vermeden mide asidin dengelensinGececektir az kaldı
11+5 oldu bugun . Bilemiyorum nezaman rahatliycam nevyapicam gercekten artık bilemiyorumCanim benim yalniz degilsin seni cok iyi anliyorum muhtemelen seni hamileler ve anneler disinda kimse anlamicak buna hazirlikli ol, kacinci haftadasin? Heralde en yogun kisimdasin bende oyle agliyordum simdi aglamamaya alistim Allah sabir versin canim
gaz sorunuda zorluyordur seni canım. allah yardımcın olsun demir ilacına başladın mıBünyeden bünyeye etkisi değişebilir ama bende bir sorun oluşturmadı.. Gaz sorunum var ama hamilelik basından beri vardı. Ilaçtan kaynaklandıgını dusunmuyorum.İştah arttırma gibi bir sorun da oluşturmadı ki midem her yandığında ya da bulandıgında bişey yeme gereksinimi duyan biriyim.. Sadece dışkı rengin değişiyor o da her Demir içeren ilaç kullanımında olur. Bir yan etkisini görmedim ama içerisinde iyot yok. Ben tiroid hastası oldugum için iyot değerim gebelik oncesinde de olması gereken degerden dusuktu.. Dr.umla onukonusacagım ya aynı şekilde sorun oluşturmayan benzeri içinde iyot içeren başka bir ilaç verir ya da ek olarak iyot ilacı yazar.. Bakalım..
Ben uykudan öğürmeyle uyaniyorum istisnasiz her sabah. Oyle kalkayim oturayim kuru birseyler yiyeyim hayal benim icin...psikolojik oldugunu sanmiyorum bu hormonlarla ve bunyeyle ilgili birsey. Cekmeyen bilemez bunu. Rabbim hepimize saglikla yavrularimizi kucagimiza almayi nasip etsinCanlarim bende bi kitap var bulantilar icin oneri vermis simdi onu yazicam sabah yataktan yavasca kalkin ve biraz oturun. İlk isiniz kahvalti yapmadan kuru tost veye tuzlu kraker yiyin gunde en az 6 ogun yeyiz azaz migdenin bos kalmasina firsat vermeyin bos migde her zaman daha cok bulanirmis hos olmayan kokulardan uzak durun cay kahve meyve suyu ve sut icmeyin migde bulantilarinin en buyuk sebebi psikoloji. Bunu unutmayin guzel dusunun
Amiinnnnnnn bazen bende aglayarak dua ediyorum Allahim gecsin artik diye. Kusma bulanti ve herseyin kotu kokmasi beni bezdirdi canimdan2 gündür çoook midem bulanıyor. Şuan yazarken ağlıyorum hatta. Yarabbim ne olur hayırlısıyla geçsin hepimizin bulantıları. Ne yapacağımı bilemiyorum. Sabır Allahım sabır.
Amin ins tez zamanda gecer cnmCanım doktorum ilaç vermek istemiyor ve normal olduğunu geçeceğini söylüyor. Ama ben gercekten cok zorlanıyorum. Hayırlısıyla geçsin nerde kimin zorluğu varsa herkesin insallah. Ağlaya ağlaya dua ediyorum.
Ben tam 3kilo verdim bata gore 11.haftadayim.Benim aynı zamanda istahsizligim hat safhada olduğu icin neredeyse ac yasıyorum diyebilirim. Yani sulu yemek yemeyeli cok oldu. Yemeyi bırak duymaya düşünmeye tahammülüm yok.
Amin insBen uykudan öğürmeyle uyaniyorum istisnasiz her sabah. Oyle kalkayim oturayim kuru birseyler yiyeyim hayal benim icin...psikolojik oldugunu sanmiyorum bu hormonlarla ve bunyeyle ilgili birsey. Cekmeyen bilemez bunu. Rabbim hepimize saglikla yavrularimizi kucagimiza almayi nasip etsin
Canim ben onun sebebini soyle buldum; gece burnun tikaniyordu agzimdan nefes aldigim icin gece su icmek zorundaydim istemeye istemeye derken bos mideye su icip uyudugumdan sabah ogurmeyle uyandigimi farkettim suyu biraktim zaten ne zaman su icsem midemden ogurtu geliyo belki senin de oyledir diye soyluyorum. Su icmeyi yemek disinda yapmayin yani biliyorum su sagliktir ama suan bizim icin zorlayici biseye donusuyor.Ben uykudan öğürmeyle uyaniyorum istisnasiz her sabah. Oyle kalkayim oturayim kuru birseyler yiyeyim hayal benim icin...psikolojik oldugunu sanmiyorum bu hormonlarla ve bunyeyle ilgili birsey. Cekmeyen bilemez bunu. Rabbim hepimize saglikla yavrularimizi kucagimiza almayi nasip etsin
Suan tek avuntumuz senin bulantilarinin gecmis olmasi bize umut veriyorsun tatlim, bulantinin gecebilen bisey oldugunu hatirlatiyorsun :) sabirla bekliyoruz bizlerde..Amin ins
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?