Teşekkür ederim.
Ben fazla kilolarından malesef aralıklı oruçla kurtulmadim. Üç ana, iki ara ogunle 9 ay gibi bir sürede ideal kilo aralığına düştüm. Ama bu beni hem çok sıktı, hem çok yordu. Keşke o zamanlar aralıklı oruç hakkında bilgim olsaydı, çok fazla kafa yormadan, aç kalmadan kilo verseydim.
Açıkçası su an ben kaloriymis, makro yuzdeleriymis vs hiç bakmıyorum.
Tabaklarımı inceleme fırsatı bulduysaniz, hiç ekmek göremezsiniz. Pilav, makarna, börek, çörek, kek bilumum kötü karbonhidratlar yoktur. Çok nadiren ( bugün olduğu gibi) 30 Gr kadar granola yerim.
Karbonhidrat ihtiyacımı daha çok sebzelerden ve ilk öğünde yediğim bir meyveden karşılarım. Şu aralar bir tane kuru incir yiyorum.
Kilo verme sürecinin sonları aralıklı oruca rast gelmişti. O dönem aldığım karbonhidratı özellikle takip ettim. 45 Gr ila maksimum 70 Gr oluyordu. Şimdilerde de öyle.
Yotube'da Alican Demiroglu'nun aralıklı orucu anlattığı bir saatlik videosu var. İsterseniz onu ve diğerlerini inceleyin.
Bu arada ketojenik beslenmeyi, sağlık açısından herhangi bir zorunluluğun yoksa ben de yapamam. Ama aralıklı oruç bana göre. Umarım siz de bir an önce başlarsınız. Kolaylıklar diliyorum...
Bir de naçizane tavsiyem, surduremeyeceginiz herhangi bir beslenme programa başlamayın. Bu çok önemli. Kilo verirsiniz ama eski alışkanlığınızı döner dönmez ışık hızıyla geri alırsınız. Ben bunu bir ömür surdururum defigiz bir beslenme programını tercih edin.