ARALIKLI ORUÇ VE ŞEKERSİZ DİYET YAPANLAR

norayildiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2024
744
1.315
33
31
Merhabaaa 30 yaşındayım bu yaşa kadar binlerce diyet girişimim oldu ve hepsi de bir kaç gün sürdü sonra bozdum ve bir kere bozunca hep devamı geldi. İradesizim maalesef. Ama şimdi tam bir haftadır aralıklı oruç yapıyorum şeker paketli gıda yok. Hatta ketojenik diyet yapmaya çalışıyorum ama keto çok zor. Her şeyde ama her şeyde şeker var. Elimden geldiğince yaptım. Kendimi hiç bu kadar motive hissetmemiştim artık diyeti bırakmaya yüzüm olmasın, utanayım da bırakmıyım diye buraya yazıyorum kızlar. Siz de böyle aralıklı oruçla falan pozitif kilo verme hikayeleriniz varsa dinlemek isterim ya da bana katılmak isterseniz her gün burda birbirimize destek oluruz.

Sağol canım ben zorladım baya şansımı ya. Şeker ekmek patates makarna pirinç hiç yemedim. 16:8 aralıklı oruç yaptım. Bazen haşlama yumurta bazen omlet yedim akşamları da ya tavuk salata ya köfte salata şeklinde açıkçası kilomu söylemeye utanıyorum bugün itibaryle beş kilo vermiş bulunuyorum. Ayrıca leslie de yapıyorum haftanın üç dört günü.

Öyle 70-80 falan değilim yani artık insan içine çıkacak durumda değil kilom boyum da kısa

Olsun bak ne güzel iradelesin maşallah sana. Böyle başaran kadınlar gördükçe çok seviyorum imreniyorum da :)
Benim çok kilom yok boyum 158 kilom 67 ama 55 falan olsam iyi duracak çünkü biraz orantısız bir kilom var, daha çok basen bölgemde, yani hepsinin yağ olduğu o kadar belli ki
3ay önce düşük yaptım sonrasında kanamam dursun diye ilaç kullandım o ara 4-5 kilo kadar almışım, canım sıkılmaya başladı artık.
Eskiden aralıklı oruç güzel yapardım leslie de yapardım ama bu ara hiç birisini yapmaya güç bulamıyorum kendim de, motivasyon arıyorum bi başlıyorum hemen bırakıyorum.
Çalışıyorum aralıklı oruç o sebeple iyi hazırlaması kolay oluyor bana.

Ahh canım acını yürekten hissediyorum çünkü ben de geçen sene düşük yaptım ve hala hamile kalamadım. Aslında en büyük motivasyonum o. Yani biraz zayıflayıp hamile kalabilmek.

Bu arada senin kilon benim hedefim ay ne güzel maşallah diyorum az bi kilon varmış canım gider o da. Gerçekten aralıklı oruç özellikle akşam yemekten sonra uyuyana kadar bişey yememek çok işe yarıyor.

Allahım sağlıklı hamilelikler nasip etsin

Yaa aynı kaderi yaşamış olmamız...
Evet kilom fazla değil ama az olunca da kilo vermesi daha zor oluyor mesela sen haftada 2-3 kilo versen normal olabilir ama ben 1 kilo en fazla o normal görülüyor. Aralıklı oruç işe yarıyor evet ama sabah işe gelince fena acıkıyorum

Evet evet aynı kaderi yaşıyoruz.

Azdan az çoktan çok gider demişler. Senin böyle detoks falan yapman lazım o direnç kilonu kırmak için belki de. Sabah akşam kabak yiyen vardı hurma detoksu falan yapanlar var ama halsiz hissediyorsan yapma canım.

Ayyy senin kilonda bi on sene önce falandım sanırım

Sabah çok acıkıyosan en azından akşam yemekten uyuyana kadar bişey yeme canım bi de öyle dene bakalım işe yarar belki.

bakalım evet artık biseyler yapmam lazım
şuan tavuk pilav yiyerek yazıyorum bunu ama
bir akrabam doğum yaptı bugün kız 165 kilolarda zaten çok kiloluydu hamilelikle beraber yine aldı sonuç 165 oldu kızın durumu kritik kilosundan dolayı.. diyeceğim o ki sağlık çok önemli önce güzel oranda bir kilo verip sonrasında çocuk düşünebiliriz

Oh afiyet olsun canım olsa da yesek

Akrabana ve bebeğine acil şifalar diliyorum umarım iyi ve sağlıklı bir şekilde hastaneden çıkarlar. Ben o kadar değilim ama yine de hamile kalamamamı kiloya bağlıyorum çünkü hamile kaldığımda şuankinden bi on kilo falan daha zayıftım. Aslında kafaya takmıyodum da, çünkü ilk denemeydi.

Ama evet kilolu hamile kalmak bir çok sorunu beraberinde getiriyor böyle şeyler okudum. Gebelik şekeri tansiyonu gibi.

Sağlıkla ideal kilolarımıza kavuşalım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…