aramızdaki düşman UYKU !

Kendinize mutlaka uğraş bulun, bir kursa gidin. Bu kuran kursu olur, dikiş nakış kursu olur, yemek kursu olur. Belediyelerin bir sürü ücretsiz kursları var. Spor yapın, her gün düzenli yürüyüş yapın bu uykunuzu da düzenler. Sabah eşiniz işe giderken siz de evden çıkın, 1 saat yürüyün gelin, evde otur otur zaman mı geçer ?

Benim esimde kafasini yastiga koymadan uyur. Ben gec dalarim,sinir olurum. Aslinda kiskaniyorum ben de hemen oyle uyuyabilmek isterdim.Yataga gitmeden koltukta uyuyakalirim ne kadar tatli o uyku,yataga girince adile nasit gibi aciliyor gozlerim

ne güzel ya btün gün ev senin çalışanlar ne yapsın ki biz de evde olsak diye hayıflanıoz herkes elinde olmayanı istiyo sanırım

eşinle beraber kalk kahvaltısını hazırla güler yüzle gönder. otur derslerine çalış ,o gittikten sonra öğleden sonra da yemeklerini hazırla akşamda eşinle beraber uyu sende.. adama birşey diyemezsin sonuçta sende söylüyorsun çalışıyor haliyle yoruluyor bunlar için kendini de eşini de üzme derim..

haklısınız ben bunları hiç yapmıyorum alışverişe hep eşimle gidiyoruz kendimi hapsetmiş gibi hissettim şu an teşekkür ederim farkındalık sağladığınız için

Kendinize farklı bir hobi edinin ,ben olsam sabah eşime kahvaltı hazırlarım.Sonra spora giderim , evimiz temizler düzenlerim ,hım bu arada bebek düşünürüm :)
onu bende düşündüm ama eşimin hayatı çok yoğun bu sorumluluğu tek başıma almış gibi olurum hem çalışıyor hem üniversitesi okuyo bana zor vakit ayırıyor bebeğim daha ilgili bi ortamda buyumeli bende açık öğretim okuyorm onu bitirip işe baslamak istiyorum ama daha 1,5 yıl var :)

cnm bende bi zamanlar aynıydım memleketten uzakta bebek yok gelen yok giden yok.sonra yurt dısına geldık daha da berbat arkadas bile yok.çogu zaaman sıkıldım çalışmıyodum açıkögretimden unıversiteye gıdıyodum. kurslara falan katıldım ama en buyuk eksikliğim ailemden uzakta olmak sorumlulugumun az olması ve bebeğimin olmamasıymıs galiba.şimdi yıne çevrem yok burada yurt dısındayım evim daha küçük falan ama bebeğim var daha mutlu ve daha sorumluluk sahibiyim.bebek dusunmuyosan ailenin yanına git arada yada kurslara git evde spor yap bunlar dolduruyo ve sosyal çevre edinmeye çalış çok daha iyi olursun.gece uyuyamamana bişey diyemicem çaresi nedir????bilmiyorum :)zorlarsan uyumaya belki çaresi o lur

kitap okuyun. komşularınızla ilişkiler kurmaya calışın bence
Komşuluk tek taraflı olmuyo insanlarla asansörde karşılaşıyorsun iyi akşamlar diyorsun cevap bile vermiyolar elleri dolu diye kapıyı tutuyorsun teşekkür etmiyolar taşındık biri bi ihraç var mı demedi ki istanbulda komşuluk ilişkileri çok kopuk bide yaş farkı var

eşimi anlıyorum ona değil kendime kızıyorum farkında olmadan incittigim için kızıyorum herkes aynı şeyi söylüyor ya bebek ya çalışmak oyyy oyyyy :/

klasik evliligin ilk aylari :)
dogurunca gecer
sabaha kadar oturan ben surekli koltukta siziyorum :)

ikinci bebekte yolda
esim surekli dalga geciyor uykumla

ilk aylarimizda o koltukta uyusa olay cikarirdim
:)
maaşallah allah bağışlasın ama ilk ayları geçeli çok oldu 1,5 yıl bu gidişle çıkış yolu bi prenseste rabbim bana nasip etesi galiba :) ama okul var bana yardımcı olacak kimse yok daha beter karışır hayatımız diye dusunmeden edemiyorum

Geçmiyoooor :)

Benim esimde kafasini yastiga koymadan uyur. Ben gec dalarim,sinir olurum. Aslinda kiskaniyorum ben de hemen oyle uyuyabilmek isterdim.Yataga gitmeden koltukta uyuyakalirim ne kadar tatli o uyku,yataga girince adile nasit gibi aciliyor gozlerim
güldürdünüz beni :)) itiraf ediyorum bende kıskanıyorum :))

eger zamaninizi hic yonetemiyorsaniz bebek olunca rahatlayacaginizi dusunmeyin cunku aniden buyuk bi yukun altina gireceksiniz.o yuzden simdiden bazi sorumluluklar alin.benim bi cok arkadasim calisirken acikogretimi bitirdi yani oyle agir degildir diye tahmin ediyorum derslerinizin.gonullu olarak calisabileceginiz daha dogrusu yardim edebileceginiz bir suru vakif var.Losev,Tegev bunlardan bazilari.ben unv ogrencisiyken haftada 4 gun tegvde cocuklarla etkinliklere katilirdim ki suan turkiyede yasiyor olsaydim yapacagim ilk sey bu olurdu.

gönüllü olarak çalışmak için ne yapmak gerekiyor peki ?

Spor yap sekerim.

Deliler gibi terleyecegin bir sporla ugrasirsan, fiziksel olarak iyice yorulursan gece daha rahat uyursun.

Eşiniz 17:00 de geliyor ve o vakte kadar sıkılıyor musunuz evde?
Evde yapılacak çok iş olur halbuki.
Bazen sabah kendimi iyi hissetmiyorum işe gitmiyorum ama akşama kadar evde koşturup duruyorum.
Kahvaltıdan sonra evi toparla, sil süpür derken zaten öğlen oluyor.
Sonrada mutlaka düzeltilecek bir yerler oluyor,
Gardırop, mutfak dolapları, buzdolabı, kullanılmayan eşyalar yada tuvalet banyo duvarları, çamaşır ütü derken mutlaka her güne bir detaylı iş kalıyor.
Sonrada yemek, market v.s. akşam 20:00 ye kadar vakit nasıl geçiyor anlamıyorum.
Tabi birde kızım var, onun yemeği v.s. anında akşam oluyor.

gönüllü olarak çalışmak için ne yapmak gerekiyor peki ?
oncelikle gonullu olarak calismak istediginiz kurumu belirleyip sitesinden oturdugunuz yere en yakin olan birimi bulun.ornegin tegv diyelim.orda gonullu olmak icin gittignizde kaydinizi alirlar,her 8 haftada bir(ben calisirken oyleydi) donemleri yenilenir.yeni donem baslamadan sizi kisa bi egitimden gecirirler,cocuklara nasil davranmali,kavga ettikleri an nasil ayirmali vs..sonrasinda siz hangi etkinlikte cocuklarla bi arada olmak istediginize karar veriyorsunuz,matematik,bilgisayar,drama gibi bi suru alan var.gelebileceginiz saatleri soyluyorsunuz 8 hafta boyunca etkinliklerine katilip cocuklari yonlendiriyorsunuz.tabi size rehber niteliginde klavuzlar mufredat,oyuncak,arac gerec gibi seyleri kurum sagliyor.sitesine burdan bakabilirsiniz.
http://www.tegv.org/tr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…