- 6 Şubat 2013
- 18.040
- 40.747
- 798
- Konu Sahibi duygusaldenge
-
haklısınız ben bunları hiç yapmıyorum alışverişe hep eşimle gidiyoruz kendimi hapsetmiş gibi hissettim şu an teşekkür ederim farkındalık sağladığınız içineşinle sabahleyin kalk, eşine kahvaltı hazırla,,,
zaten eşin evden çıktıkdan sonra anca kahvaltı sofrasını temizlersin iki ortalık toplarsın öğlen olur,,,
biraz oturursun,,
öğlenden sonra alışverişe çık,,, evin market alışverişini gör, bütün marketleri gez nerede ne ucuz bak,, hem aile bütçesine katkıda bulunursun hemde yürürsün,,, hem günlük sebze meyve alınınca hiç bir şey bozulmuyor,,,
bundan sıkılırsan yürüşe çık,,,
eve geldin 2-3 bulur
ondan sonra akşam yemeğini hazırlamaya başlarsın,,,
yemeği hazırladın eşini yemek kokarak mı karşılaycan, , bir banyo yaparsın saçını başını düzeltirsin,,,
a bir bakarsın akşam olmuşş,,,,
onu bende düşündüm ama eşimin hayatı çok yoğun bu sorumluluğu tek başıma almış gibi olurum hem çalışıyor hem üniversitesi okuyo bana zor vakit ayırıyor bebeğim daha ilgili bi ortamda buyumeli bende açık öğretim okuyorm onu bitirip işe baslamak istiyorum ama daha 1,5 yıl var :)Kendinize farklı bir hobi edinin ,ben olsam sabah eşime kahvaltı hazırlarım.Sonra spora giderim , evimiz temizler düzenlerim ,hım bu arada bebek düşünürüm :)
Komşuluk tek taraflı olmuyo insanlarla asansörde karşılaşıyorsun iyi akşamlar diyorsun cevap bile vermiyolar elleri dolu diye kapıyı tutuyorsun teşekkür etmiyolar taşındık biri bi ihraç var mı demedi ki istanbulda komşuluk ilişkileri çok kopuk bide yaş farkı varkitap okuyun. komşularınızla ilişkiler kurmaya calışın bence
o günleri sabırsızlıkla bekliyorum :)Biz de sizin gibiydik ilk yıllar. Bir kaç sene sonra çocuk olunca ya da siz işe başlayınca bu sefer eşin senin uyumandan dert yanar kesin
eşimi anlıyorum ona değil kendime kızıyorum farkında olmadan incittigim için kızıyorum herkes aynı şeyi söylüyor ya bebek ya çalışmak oyyy oyyyy :/evliliğimin ilk günleri geldi aklıma :)
çalışmıyodum sürekli evdeydim eşim sabah gidip akşam geliyo sizinki gibi yorgun tabi dinlenmek istiyo.
komşularla samimi değildik ailem çok uzak değildi ama her dakka da gidemezdim.
gün boyu hiç konuşmadığım olurdu, hatta konuşmayı unutucam heralde derdim kendi kendime :)
sonradan okula başladım benimde hayatım yoğunlaştı çalışmaya başladım ve gerçekten yoruluyorum akşamda erkenden uyuyorum :)
bu günleri çok ararsınız çocuk olunca veya çalışmaya başlayınca :)
tadını çıkarın çıkın gezin dolaşın eşinizi de anlamaya çalışın.
maaşallah allah bağışlasın ama ilk ayları geçeli çok oldu 1,5 yıl bu gidişle çıkış yolu bi prenseste rabbim bana nasip etesi galiba :) ama okul var bana yardımcı olacak kimse yok daha beter karışır hayatımız diye dusunmeden edemiyorumklasik evliligin ilk aylari :)
dogurunca gecer
sabaha kadar oturan ben surekli koltukta siziyorum :)
ikinci bebekte yolda
esim surekli dalga geciyor uykumla
ilk aylarimizda o koltukta uyusa olay cikarirdim
:)
Geçmiyoooor :)Kendinize mutlaka uğraş bulun, bir kursa gidin. Bu kuran kursu olur, dikiş nakış kursu olur, yemek kursu olur. Belediyelerin bir sürü ücretsiz kursları var. Spor yapın, her gün düzenli yürüyüş yapın bu uykunuzu da düzenler. Sabah eşiniz işe giderken siz de evden çıkın, 1 saat yürüyün gelin, evde otur otur zaman mı geçer ?
güldürdünüz beni :)) itiraf ediyorum bende kıskanıyorum :))Benim esimde kafasini yastiga koymadan uyur. Ben gec dalarim,sinir olurum. Aslinda kiskaniyorum ben de hemen oyle uyuyabilmek isterdim.Yataga gitmeden koltukta uyuyakalirim ne kadar tatli o uyku,yataga girince adile nasit gibi aciliyor gozlerim
gönüllü olarak çalışmak için ne yapmak gerekiyor peki ?eger zamaninizi hic yonetemiyorsaniz bebek olunca rahatlayacaginizi dusunmeyin cunku aniden buyuk bi yukun altina gireceksiniz.o yuzden simdiden bazi sorumluluklar alin.benim bi cok arkadasim calisirken acikogretimi bitirdi yani oyle agir degildir diye tahmin ediyorum derslerinizin.gonullu olarak calisabileceginiz daha dogrusu yardim edebileceginiz bir suru vakif var.Losev,Tegev bunlardan bazilari.ben unv ogrencisiyken haftada 4 gun tegvde cocuklarla etkinliklere katilirdim ki suan turkiyede yasiyor olsaydim yapacagim ilk sey bu olurdu.
oncelikle gonullu olarak calismak istediginiz kurumu belirleyip sitesinden oturdugunuz yere en yakin olan birimi bulun.ornegin tegv diyelim.orda gonullu olmak icin gittignizde kaydinizi alirlar,her 8 haftada bir(ben calisirken oyleydi) donemleri yenilenir.yeni donem baslamadan sizi kisa bi egitimden gecirirler,cocuklara nasil davranmali,kavga ettikleri an nasil ayirmali vs..sonrasinda siz hangi etkinlikte cocuklarla bi arada olmak istediginize karar veriyorsunuz,matematik,bilgisayar,drama gibi bi suru alan var.gelebileceginiz saatleri soyluyorsunuz 8 hafta boyunca etkinliklerine katilip cocuklari yonlendiriyorsunuz.tabi size rehber niteliginde klavuzlar mufredat,oyuncak,arac gerec gibi seyleri kurum sagliyor.sitesine burdan bakabilirsiniz.gönüllü olarak çalışmak için ne yapmak gerekiyor peki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?