bende öyle düşünüyorum ,herkesin görüşü çok değişik bazıları akraba evliliğini normal bulurken bazılarıda ahlak dışı buluyor bu konuyu açmamın sebebi akraba evliliği yapmış olanların ailesiyle karşılaştığı sorunları ve bu sorunları nasıl aştığını öğrenmekticevremde cok var akraba evliliği hemde 1.derece akraba..hıçbirninde çocuğu sakat değil..bana normal geliyo..çocuk düşünüldüğünde gerekli testler yapılınca endişe edilecek bişey olmaz..
bende öyle düşünüyorum zamana bıraktım ,sizin kaç yıllık, sadece baban mı izin vermiyor
Allah yardimcin olsun . en iyisini yapiyorsun... yaptigin sey asklarin en guzeli, bunu sakin unutma.. hem seviyorsun, hemde sensiz onun mutlulugunu istiyorsun... agladigin, uzuldugun kadar, mutluda olacaksin korkma.
hayat hava durumu gibidir: bir gun gunesli, bir gun yagisli, bir gun karli,.baska bi gun firtinali...
bir gun cok usursun, birgunde gunes icini isitir.. kafani dik tut, uzulme artik..
amin ailelerimiz mutlu olsun diye ayrıldık biz ikimizde birbirimizi çook seviyoruz, ikmizde çok mutsuzuzallahım sabır ver
allah yardımcınız olsun arkadaşım, yok bizim ailede akraba evliliği yapıp sağlıklı çocukları olanlarda var tabi allah bilir ne olacağınıakraba evliliğinden dolayı oluşan engelli çocukların olma ihtimali tabi ki var. ama şu da var. eğer babanın tarafında hastalıklı gen varsa çocuğunuzun o hastalığı taşıması,engelli olması muhtemel. ama yoksa bu ihtimal çok da kuvvetli değil. şu var; dayımın oğlu engelli ve 19 yaşında. allah korusun. kimsenin başına gelmesin çok zor şey. ama dayımla yengem akraba değiller. yani sadece akraba evliliğinden olmaz engelli çocuk. ben annemin tarafından biriyle evlenirsem böyle bir ihtimal yüksek yani engelli çocuk ihtimali. çünkü teyzem,dayımın oğlu,ve annemin amcasının oğlunda farklı derecelerde özürlülük var. ama hiç birisi akraba evliliği de değil. ama hepsi erkek tarafından taşınmış.
bizim daha yıllık bile değil2 ay oldu daha. ama bizde ilerde ılımlı bakacaklarını düşünüyoruz. benim babam abim ve annem. onun annesi de olmaz siz akrabasınız diyor. ama geri kalan halinden memnun
allah yardımcınız olsun arkadaşım, yok bizim ailede akraba evliliği yapıp sağlıklı çocukları olanlarda var tabi allah bilir ne olacağını
doğru söz 1 yıla aşkındır dermize cere aradık ama olmadı işte hayırlısı olsun artıkkiz aglama artik, leyla ile mecnun gibi oldu konun artikkafani dik tut, herseyin bi cagresi var, olum haric... (bunu bi arkadasim yazdi bana, bende cok begendigimden suan sana yazdim), uzulme,,
bugunlerin acisida gecicek, ama boyle pc basinda oturma, disari cik, git gez, toz,, insan icine cik..
SUO9
kiz, sen hangi burcsun, sole bakim ablana
Seni öyle iyi anlıyorum ki...Bende babamın halasının oğluyla birbirimizi seviyorduk,biraz zaman geçtikten sonra ablalarıma söyleyeyim ne diycekler dedi..biz o arada çok araştırdık evlenirsek çocuklarımız özürlü olurmu diye..Bu ablalarına söyleyince onlar beni istemediler,sen tek erkeksin ailede ya çocukların sakat olursa yok öyle yok böyle aklına girdiler..Ama biliyorum ki bu bahaneler sadece beni istemedikleri içindi..Benim ailem birşey söylemedi sen istiyorsan neden olmasın dediler ama ablaları her fırsatta aklına girdi ve benden soğuttular onu ve bitmek zorunda kaldı...
eğer ailenizde genetik olduğu tıbben bilinen bir hastalık yoksa, evlenmenizde ne sorun olabilir. o senin kardeşin diyenlere aldırmayın, bunu aile içi ilişki diye algılayanları da dikkate almayın. bir nesil bile geriye gittiğimizde kuzen evlilikleri çok yoğunken bu duruma sanki ensestmiş gibi yaklaşanlar uzayda yaşıyorlar ya da hafızaları yok.
kardeş tanımı nettir: anne-babası, ya da sadece annesi veya sadece babası bir olan kişiler kardeştir. amca, hala, dayı ve anne yarısı denilen teyzenin çocuğu bile kardeş değildir. benim çevremde akraba evliliği var, çoğu da sizin gibi severek evlendi. allaha şükür çocukları sağlıklı. ama halamın dört özürlü çocuğu vardı ve kocası akraba değildi. bu kadar büyütmeyin. ama içiniz rahatlayacaksa ailevi bir hastalık taşıyıp taşımadığınızı belirleyecek testlerden geçin.
inşallah,o konuda ondan şüphem yok zaten canım ama bn ailer izin vermezse olmaz dedğim için bişey yapamıyor şimdilikUmarım kavuşursun canım...Sevgilin sana ve sevgisine sahip çıkarsa sonunuz güzel olur canım
ikizler burcuyum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?