yine çocucğumun yanında bana ne küfürler savurdu. abuk subuk bi nedenden dolayı. söylediği bişeyi anlamadım. bana öfler gibi mimik hareketleri vaptı, bende alındım niye güzelce açıklamıyosun dedim küstüm. markette oluyo bu. ben küsüp çıkışta bekliycem sizi dedim yürüdüm. o da arkamdan geldi arabayı markette bırakmış. arabaya bindik başladı bağırmaya küfür etmeye. çocucğumda arabada. 5 yaşında giricek çocucğum. küçük deil. her zaman ki gibieve geldik ben küstüm konuşmuyorum. bu böyle devam edecek... bana müstehak küsmekten başka bişey yapmadığım için... bana müstehak beni böyle küçük düşümesine izin verdiğim için.. ne yapabilirim bilmiyorum.. boşansam diyorum çocuğuma kıyamıyorum. babasını çok sviyor. babası da ona karşı çok iyi baba... bana kötü davranışını saymazsak.. tüm düzeni altüst olsun istemiyorum üvey anne derdi olsun daha küçücükken omuzlarına dert yüklemek istemiyorum. benimde annem babam boşanmış. neler hissediliyo çok iyi biliyorum. yavruma kıyamıyorum.
doktora gitme olayını eşim kabul emiyo. sen beni delirtmesen ben söylemem öyle diyo.
ben napıcam.. eşi hiç küfretmeyen varmı, yani size küfretmeyen.. dediğim gibi bana müstehak ne diyeyim. bunlara izin verdiğim için. nasıl izin vermiycem bilemiyorum boşanma dışında tavsiyesi olan varmı. ne yapayım neee...
cnm benim eşim küfürü bırak yüksek sesle bile konuşmuyor. hatta yüksek sesle konuşulunca rahatsız oluyor. başkalarına da küfürü çok kızarsa onu da genel olarak geçirir. işte küfürü haketti.. içimden saydırdım gibi..
bu konuda neyse ki rahatım. çocukluğumun şansızlığı evliliğimde en azından o yönde bulmadı.maşallah... nazar değmesin inşallah..
bunu okuyunca sakın üzülme böyleleri var diye. ama tam tarif ettiğin gibi babam vardı. babam anneme vs küfür ederdi. kızardı.. yani biz o kızmalar küfürlerle büyüdük desem yeridir..
ama ne yalan söyleyim altından değerli kalbi vardı. çok da yufka yürekliydi.. çocukları için canını verirdi.. abileri için de çok büyük fedakarlıklar yaptı. nur içinde yatsın.. allah rahmet etsin. anneme allah uzun ömür versin.
babam sinir hastasıydı. o kadar çok çileler çekmiş ki.. başına aksilikler de gelmiş biri.. daha önemlisi iki tane kızını kaybetmiş biri 7 yaşındayken. zaten ondan sonra kendine gelememiş. maddi sıkıntılardan kaynaklanıyordu. onunkisi.. yani o sıkıntılar sinirlerini bozuyordu.. yani başka birşeye kızınca kızgınlığını sevdiklerinizden alıyordu. ne yalan söyleyim ben de öyleyim. aslında insanlar böyle.. bazılarında daha çok bazılarında daha az.. ama herkes böyle.. Mesela ben kızarken aslında onun için kızmıyorum canım sıkkın olduğu için sinirlendiğimi kızdığımı farkediyorum. (bunlar önceden di mesela anneme..benim de nazım ona geçiyordu) yani hem kızıyorum hem kendime kızıyorum.. ağızdan çıkan şeylere bakma.. yüreğimden geçenler bunlardı..
demem o ki onun da baş edemediği özellikle maddi sıkıntıları varsa ev geçindirmekle ilgili mutlaka ondandır.. çünkü babalığı iyi diyorsun.. yetemediğini falan mı düşünüyor ki.. bir de babam çok sevdiği için annemi kıskanırdı. kızgınlığı küfür edişi de biraz da ondandı sanırım. en ufak birşeyde kuruntu yapardı.. kurardı.. annem neler çekti yani.. yeşil reçeteli hap kullanırdı.. tabi bazen sinirlenir kullanmak da istemezdi.
neyse. eşinde istemediği birşeyi yapıyor olabilir.yani ağzından çıkanı aslında istemiyordur.. bunun için ne yapman gerekir.. sanırım en çok sana düşüyor bol sabır..sonra sorun neyse onun çözümü için destek olman veya onunla paylaşman.. devam ederse en azından çocuklar büyüyene kadar..
annem çok çekti dedim.o da bizi düşündüğünden ve gidecek yeri olmadığı için babamı terketmemiş.. ama babam annemi düşünür kıyamazdı. yani direk seni seviyorum demez küfür eder kaba davranır vs ama bazen de gerçekten düşünürdü..
ha şu var biz o acıları yaşarken annem gidecek yerim yoktu eskiden çalışmak yoktu vs derken biz derdik niye ayrılmadın diye çünkü o şekilde büyümek biz çocuklar için de çok zor.. yani sırf çocuklar perişan olmasın diye çocukları kavgayla döğüşle büyütmek de kötü..
ama yine de ayrıldığı zaman çok iyi şeyler de olmuyor olmayabilir.. dediğin gibi sizin boşanmanız veya ayrılığınız sonra başkalarıyla birlikteliğiniz çocuk daha çok etkilenebilir. yani küfürü ye otur demek istemiyorum ama biraz fedakarlık yapmak da lazım. çünkü geleceği daha iyi olacak mı.. babasından ayrı büyümek çok zorunlu olmadıkça olmasın.. yani tecavüzcü olur seri katil olur uyuşturucu satıcısı veya içicisi olur böyle şeylerse hiç durma. ama dediğim gibi ağızdan herşey çıkabiliyor. herkes öfkesini kontrol edemiyor.. bunun için bir yerlere gitmek eğitim almak lazım..
ama en güzeli stres yapan neyse onu ortadan kaldırmak.. bunun için önce sakince öğren sonra çözmeye çalış..
yine oluyorsa onun çok sevdiği saydığı büyüğü yok mu o size misafir gelse. mutlaka onun yanında da küfür eder. mutlaka uyarır. ya da sen uyarmasını söyle sanki kendi söylüyor gibi..
bana gelirsek.. ben de tsh ım yüksekti hap kullanmaya başladım geçti..tsh ım arttığı zaman yani stresli olduğum zaman o da artıyor. acaba babamda mı vardı diye düşündüm. ama daha çok bayanlarda görülüyor. tabi babamın bir de sinir problemi vardı. bilmiyorum belki o onu doğurur..