Arap saçından karışık. Evli ve bebekli olanlar yardım rica ederim.

Bebeği kaynanandan uzak tut.
Ve al en azından 1 yaşına kadar kendin bak. Birikim geri kalsın biraz.

Şaka değil mi bu mesaj? Aklı başında bir insan neden süt olmayan memesini bebeğe uzatır?

Psikopat bir bakıcı bulmadığınız sürece her türlü kayınvalidenizden daha iyi bir bakıcı bulabileceğinizi düşünüyorum. Şimdiden referanslı bakıcılar arayın, iş görüşmesi gibi görüşmeye çağırın, şartlarınızı vesaire belirleyin ki içinizin ısındığı, sindiği biri olsun derim ben. Tek alternatif kayınvalideyse şahsen ben böyle bir kayınvalidenin bedava bakmasındansa iyi bir bakıcı bulmaya çalışırdım.

İş yeriniz size bu imkanı sunuyorsa çok şanslısınız. İşten ayrılmak İçin hemen karar vermeyin. Bebeğiniz bir doğsun duruma göre hareket edersiniz. Belki bebeğiniz çok sakin, gaz ve uyku problemi olmayan bir bebek olacak. Doğumdan sonra emzirirseniz, zaten süt sağıp bırakmak yerine emzirirsiniz. Kv deniz için de ayıp olacak bir durum yok zaten aynı binada oturuyormuşsunuz.

canım benim oğlum 6 aylık.doğmadan önce bukadarini hayal bile etmemistim.dua et gazlı bi bebek olmasın.2 aylık bebeği geçtim 6 aylık oğlumu işe alıp gidemem.gitsem de çalıştırmaz beni.ne uyku düzeni var nede emme.Gerçi bizim alerjiye bağlı sıkıntılarımızda çok oldu.doğduktan sonra maddiyatı hiiç düşünmüyorsun.ben aralığa kadar çalışmam diyordum simdi şubat diyorum.tabi şubat ayındaki fikrim ne olur bilmiyorum

Kesinlikle katılıyorum...

Aynen öyle oluyor
Çalışan girişimci anne, özgüveni yüksek çocuk demek.

Bebeğim 1 aylikti ise donugumde ama çok ciddi bir mecburiyet söz konusuydu yoksa imkanı yok bebegimi bırakmazdım. tabi uzun sureli degildi ayri kaldigimiz zaman.gunde 5 saat ayrı kaliyordum 2 saatinde bebegim uyuyordu zaten. O süreçte de annem gozu gibi bakti. 10 aylikken mecburiyetim ortadan kalkti ve izne ayrıldım. Çok sukur. Simdi yavruma kendim bakiyorum. Inanin o kadar güzel birşey ki hatta o bıraktığım dönem için o kadar üzülüyorum ki. Şunu da söyleyim izin suremde maddi kaybım orta halli 3+1 bir ev parasının 1/3 u kadar. (Evimiz birikimimiz yok)Ama isterse on ev parası olsun hiçbiri evladimla geçirdiğim zamandan kıymetli değil...her anına şahit oluyorum ve kaliteli zaman geçiriyorum fiziksel, bilissel, ruhsal gelisimi için paha biçilmez anneyle geçirilen zamanın. Demem o ki üç kuruş birikim için b ebeginizi annesinden, kendinizi de bebeginizden mahrum etmeyin. Para her zaman kazanılır biriktirilir ama giden zaman geri gelmez. Bebeklerde ruhsal, bilissel, duygusal gelişim açısından ilk uc yıl çok önemli biraz araştırsanız okusaniz öğrenirsiniz ne demek istedigimi. Bu zamanı iyi değerlendirin. Hem evladinizda aranızdaki bag da daha guclu olur.

Son düzenleme:
Öyle kv ye değil 2 aylık, 2 yaşında bile bırakmam çocuğumu..

Benim oğluma kv 4 buçuk aylıktan bu yana bakıyor. Ama içim rahattı. Bir kaç dengesizliğine denk gelsem asla bırakmazdım.
Bırakın birikimi her gün makarna haşlar yer yine de bırakmazdım..

Daha once de buna benzer bir konu vardi. Gercekten Kvler cocuga meme oynatmaktan ne anliyor? Tek sizin kv degil, burda daha once de buna benzer seyler okudum.

kesinlikle anormal kayinvalideniz.
ben tüm izinlerini, süt iznimi vs kullandıktan sonra yine içime sinmedi 4 ay da ücretsiz izin aldim bebeğim 10 aylıkken ise döneceğim. siz de elinizden geleni yapın ama olmuyorsa bakıcı en güzel çözüm

Çocuğu oyalarken gördüğünde demedin mi bişey :) çocuğum 5 6 aylık olana kadar kimseye baktırmaz çalışmazdım da kendim ilgilenirdim..

kayinvalidenin cocuk. digurduguna inanamdim oldu olacak kokarecte versin :) kadini sakin kirma ama guzelce soyle anne yumurta verme alerji falan olu de. hem bu arada iki aylikken birakmak. zorunda degilsin bende hamileydim bebeklwrimi alti ayliktan sonra kaynaama verdim allah bin kerw razi olsun bir kere hasta etmesi cocuklarimi herswyi konusarak. cozebilirsinz

Benimki altını bile açmayı bilmez ahh bilse gönlümce bakardı da ah işte yaşlılık

Ben çalşmıyorum sadece hastanede yatma gibi acil durumlarda annnem babam bakıveriyo başka kimseye güvenip bırakmam küçük kozım 4 yaşında bu ara her hafta sonu gidiyo yazık babam da fazla bağlandı ben okuturum hergün götürür getiririm bile diyo anamla ikisi kalınca arıyolar alıştık çocuğa diye vermem benim o daha menepoza girmedin doğur diyorım gülüyo aman aman diye torun sevcez biz eve neşe getiriyo ayırırmıyoz senden baban işte hayal kuruyo he de geç sen diyo

Kendin bak 2yıl hem zaten insan ayrılamıyo ki o duyguyu yaşayınca anlarsın ve kvden pek bakabilecek gibi gelmedi ıyy ne o emzirmeler falan ya off

Umarın kvye bırakma gibi bir opsiyon yoktur kafanızda. Resmen midem bulandı.
2/3 sene birikim yapmasanız ölmezsiniz bence.

Sarisinida martilara atsın nasiplensin yavrucaklar delimi ne?
Bebeginiz e merhamet edin lütfen diyorum ve cekiliyorum

O malum pahalı markaları almayıverin.
Herşeyi 4 dörtlük olmayıversin ama sakın kaynananıza bırakayım demeyin.

Bence o 3 yaşın da ki torununa yaptığı resmen istismar...
Doğmadan onu böyle bunu şöyle yaparım diyorsun da doğduktan sonra bırakamıyor insan maalesef denedim gördüm ve evdeyim. Kimse annenin yerini tutamaz asla...
Özellikle o kv gözüm hiç tutmadı lafını bile etme ona bırakırım diye.

Ya tam çocukları uyuttum birazda keyfime bakayım şarap içerken kk bakayım dedim de,
Şarap öyle kafa da yapmıyor ki desem kafam güzel yanlış görüyorum.

İnanılmaz bir kayınvalideniz var ki,
Bu sadece sizin gördüğünüz birkaç bişey.
Dahası da vardır.
Ben 2 yıl çalışmam varsın birikim de yapmam.
Sıkışsam da idare eder,
Çocuğuma bakar,onu kimselerin elinde yetişmesine izin vermez,2 yaş sonrasında kreşe verir,gönül rahatlığı ile işime giderim.
Şu durumda en iyi birikim sağlıkla canla başla büyüteceğiniz bebeğiniz..
Hayırlı doğumlar şimdiden :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…