Arap saçından karışık. Evli ve bebekli olanlar yardım rica ederim.

Aman aman dikkat! Bastan yapin her ne yapcaksaniz. Iyice izlemleyin. Keske onlari yapmasa da o baksa ama ben baktrtmazdm herlde.

Bebegim 2.5 aylik su an imkansiz onu birakip calisamam. 2 yasina girince krese birakirim diyodum ama daha gecen gün bizim burda kreste 1 yasinda bebek ölmüs ondan da korkar oldum
Evlat kolay emanet edilmiyo
Orası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı resmi bir kurum değildi hatırlatırım.
Bir derneğe ait,oyun eviydi ve yasal olarak denetlenmiyordu.
Ailelerin çocuklarını bir kuruma emanet ederken ilk yapmaları gereken şey resmi izni kontrol etmek.
ASBP ve MEB'e bağlı kurumlar daha ciddi ve kontrollü çalışırlar.

maddi zorlanmadan kastınız birikim yapamamaksa çalışmayın bence. 2 sene sonra yaparsınız birikimi.... 2 sene önce 1 sene doğum iznindeydim ve 3 çocuğa rağmen hayatımın en rahat, huzurlu ve güzel yılıydı....

Büyükannelerin memesini torununa vermek istemesini komik bulmanıza şaşırdım doğrusu.
Bu durum, son derece ciddi ve çocuk için travmatik sonuçları olabilecek, kesinlikle kabul edilemez bir durum.
Çocuk psikolojisi ve çocuklarda cinsel uyarım-eğitim konusunda biraz okuma-araştırma yapıp, kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim.

Bu konuda eğitimimiz veya akademik anlamda doğru bilgimiz yoksa ki bu doğal,olabilir,
etrafı yanlış yönlendirmek işten bile değil,
sizin yorumunuzda olduğu gibi
'ne var canım bunda,etrafımda çok gördüm böyle büyükanneler,hem gülünç bir durum' şeklinde yapılan yorumlar ancak yanlış bilgi paylaşımı olur.

Böyle bir babaanneye bebek bırakılamaz zombimilena .
40 günlük bebeğe yumurta akı vermek istemesi,memesini vermesinin yanında hafif kalır.

Benim mesleki tecrübemden kaynaklı şahsi fikrim; maddi anlamda geçinmek zora girmiyorsa annenin 36 aya (şartlar zorluyorsa en az 24 aya) kadar çocuğuna kendisinin bakıp yetiştirmesi uygundur.
Bunun mümkün olmadığı durumlarda zaman zaman aile büyüklerinin kontrolünde iyi bir bakıcı ile çoçuğun kendi evinde bakılması uygun olur.

Çocuk ilerde 'annem benim için işini bıraktı demeyek,bu günleri hatırlamayacak bile' diyenlere cevabım; bazı duyguların dile getirilmemiş olması çoçuğun iç dünyasında hissettiklerini yok etmiyor.
Meseleye bu kadar sığ bakmak bizi yanıltır.

Tüm annelerin çocuk psikolojisi ve güvenli bağlanma konusunda bilinçlenmeleri dileğiyle bir kaç kitap önerisinde bulunmak istiyorum.

Eklentiler

• IMG_0599.webp
    46,6 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_0600.webp
    33,7 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_0601.webp
    42 KB · Görüntüleme: 29
Kamu personeli değildim evet maddiyatımız yetti şükür birikim için evladımı bırakmayı göze alamadım ben
Maşallah ne güzel
Biz geçim için 2 kişi mecbur çalışmak zorundayız ama şükür ki ücretsiz izin alıp 2. kızımı 1 yaşına kadar getirebildim şükür
bakıcıya vereceğim diye onla biraz daha durdum

Ben suan bile anneme yada kayinvalideme emanet edemiyorum. İşte bulamadim. Oturup kendim bakmaya karar verdim hemde borcumuz var.. illa birikim olsun diye bebeğin basina basina ne gelecek belli degil.. illa caliscaksaniz kreşe verin. Arkadasim oyle yapti. Yemegi, uykusu, oyun oynamasi belli en azindan. Kamerali guzel temiz bir yer bulun

En iyisini yapmışsınız maddiyat sıkıntısı yoksa keyfi bırakılmasını anlayamıyorum ben

Tanıdığım bir mimarlık ofisinde çalışan birisi yaptı bunu, bebek de inanılmaz sakin bir bebekti. Gayet de yapılabilir bir şey eğer ortam müsaitse.

Şaka değil mi bu mesaj? Aklı başında bir insan neden süt olmayan memesini bebeğe uzatır?
Hanımefendi siz kendinize forum forum gezip geleneksel ve ılımlı yaklasimci insanlari edindiginiz yüzeysel bilgilerle azarlayip, at gözlüğü takmis bakış acinizla tek ve kesin bilginiz ışığında, sıla i rahim yapmaya calisip akrabalık baglarinin kopmamasi adina olumlu filizler yeserten insanlari asagilamayi bir görev addetmis olabilirsiniz ama benim sizin üstten bakip alçaklarda seyreden ufkunuzu anlamlandirabilecek bir hayat görüşüm yok.
Bu yazdığınız asagilayici süslü kelimeler daha toy, her denilene inanan ve huzursuzluktan beslenen zihin yapilarina lezzetli gelebilir ama bana acemice geliyor.
Benim için bu portal zorda olan hemcinslerime bir nebze olsun fikir kapisi aralayip guzel dileklerini almak isteyecegim bir yer, gündüz kusagindaki evlenme programlarinda olduğu ve sizin bu yaptiginiz gibi baskasina saldirip rahatlanacak, bu saldirinin sonunda da alkis beklenecek bir mecra degil.

Önyargılı, huzursuzluk veren, incitici yaklasiminizi alip gidin lütfen. Bugün de torbaniza zehirli hasadinizi topladiniz tebrik ederim sizi ama '' dönüp adama sorarlar pardon da sen kim oluyorsun?''...

İyi sen bütün akrabalarına ver bebeğini akrabalık bağları için olmayan sütleri emsin diye.

Akrabalik ilişkilerini güçlendirmek için bebeleri memelerle oynatmak mi lazım. K.validenin torununu emzirme manyakligini da normal karşılayanı gördük ya şu forumda

Öncelikle bu forumda siz kim oluyorsanız,
ben de o oluyorum.
Siz fikrinizi yazdınız, ben de kendi fikrimi yazdım ve size katılmadığımı,düşüncenizin yanlış olduğunu söyledim.
O nedenle siz dahil olmak üzere, kimsenin bana 'sen kim oluyorsun?' diye hesap sorma hakkı yok.
Birilerine itiraz etmek ve düşüncemi yazmak için kimseden izin isteyecek değilim.
Burası özgür bir platform, ben de hakaret etmediğim sürece istediğim konuda, istediğim gibi yorum yaparım, bundan sonra da sizin tabirinizle 'forum forum gezip' yorum yapmaya devam edeceğim.
Siz öyle istiyorsunuz diye yorumlarımı da alıp gidecek değilim.

İkincisi sizi alıntılayarak yazdığım yorumda ne saldırı var ne de aşağılama.
Bu ithamınızı kesinlikle kabul etmiyorum, gözümden kaçan veya sizin yanlış anlamınıza sebep olacak bir kelime kullandıysam gösterin,özür dileyeyim.
Sadece düşüncenizin yanlış olduğunu ifade ederek biraz okumanız yönünde tavsiyede bulundum,bundan rahatsız olduysanız bunu ifade etmek ve tavsiyeme uymamak,hatta bana muhalefet etmek de sizin en doğal hakkınız,
buna saygı duyarım sadece bu kadar agresif olmanıza anlam veremedim.
Bir de düşüncenizde (yani büyükannelerin torunlarına meme vermesinin normal bir durum olduğu konusunda) haklı olduğunuzu örnekler veya deliller göstererek ispatlamanızı beklerdim.
Aksi halde yaptığınız duygusal yorum, benim için sadece savunma mekanizması niteliğinde.

Üçüncüsü ben at gözlüğü ve yüzeysel bilgilerle değil iyi iki ayrı üniversiteden aldığım okul öncesi öğretmenliği lisans ve pdr yüksek lisans eğitimime ve alanda yıllardır edindiğim tecrübeme dayanarak yorum yapıyorum.
Akademik olarak beni ikna edecek farklı bir bilginiz ve yorumunuz varsa öğrenmekten memnun olurum.

Son olarak ikimizin yorumunu da okuyan üyeler kimin süslü kelimeler ve huzursuzluk veren cümleler kullandığını net bir şekilde göreceklerdir.
Hayırlı akşamlar olsun.

Senin benim masum bebegime önermiş oldugun terbiyesizligi ben sana iade edince kötü yorum mu olmuş oldu?
İyi de sen bunu konu sahibinin masum bebeğine önerdin iyi bir şey diye. Ben her zaman yanlış olduğunu söyledim. Kendinizle çelişiyorsunuz.

Ben kendi bitirdigim universiteyi ve yl bolumune hic girmeyeyim yoksa bu is iyice bisey yaristirmaya dönecek ama ne guzel demekki farkli alanlarda da olsa donanimli insanlar olmusuz sadece bir noktayi belirtmek isterimki ben meme olayini sizin ve bir kac saldiri icin bekleyen arkadasin anladigi gibi anlatmadim hatta onu sanki kendi aramizda sohbet ediyormusuz gibi kah gülüp kah sasirarak anlatmaya calistim ama ne varki insanlari birseye ikna etmeye calismayacagim malesef herkes ayiplama tersleme pesinde.. Ayrica meme de yumurtada alin sizin olsun sevgili ters bakisli hatunlar ne derdiniz varsa bunlarla hic tanimadiginiz birine yuklenmeye calisiyorsunuz, komiksiniz :))
Yinede herseye ragmen sizinle sohbet etmek güzeldi eminimki ikimizde ayni niyetle yaklasiyoruz fayda fayda fayda..
Hayirli aksamlar dilerim.

Ben de sizinle eğitimlerimizi yarıştırma niyetinde değildim ama siz beni 'at gözlüğü takmak ve sığ düşünceli olmakla' itham edince 'temelsiz konuşmuyorum' demek için mecbur kaldım.

Ayrıca yazı diliyle bazen mesajımızı istediğimiz netlikte veremiyor olabiliriz,ilk alıntınızda bana agresif yaklaşmak yerine kendinizi daha iyi anlatmayı tercih edebilirdiniz.
Neyse ki biraz olsun yumuşadınız.

Ben saldırı için aparkatta beklemiyorum,
sadece bana tuhaf ve yanlış gelen bir bakış açısına eleştiride bulundum,eleştirime eleştiri almak beni memnun ederdi ama olmadı,siz olaya farklı yaklaşmayı tercih ettiniz.
Belki de bugün kötü bir gününüzdesinizdir.
Yine de kötü ithamlarınız için sizin gibi eğitimli bir kadından,bir 'kusura bakma' okumayı beklerdim doğrusu,olmadı,canınız sağolsun.

Son olarak ne yumurtayı,ne memeyi almayayım, kalsın,ben oğlumu büyüttüm,
18 yaşına geldi.
Bu arada yapı olarak da ters bakışlı biri değilim, beni tanısanız fikrinizin değişeceğine eminim.

Canim bence maddiyata skismassiniz.. sonucta bebek bereketiyle gelir.. Rabbim onun rizkini verir.. yeterki sen yaninda ol bence... gerekirse kv fln maddi yardim etsinler cünki bende cok kötü bakicilar duydum ... benim arkadasimin annesi bakicilik yapiyodu 3 yasindaki cocuga 4 yasinda kadar anca konusmayi ögretti .. eski bakicisi hep camin önüne oturtuyomus cocugu disari fln bakiyolarmis... neyse diyecegim o ki madem hamilesin ve madem annenden babandan gördün uzak kalmayi etme sende bebeginin herdaim yaninda olsan keske ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…